מה עם הגלדיוס של פלג באה בחשבון?
http://fullgaz.co.il/forums/showthre...99%D7%95%D7%A1
מה עם הגלדיוס של פלג באה בחשבון?
http://fullgaz.co.il/forums/showthre...99%D7%95%D7%A1
יותר מומנט לסחיבת ציוד ומורכבת.
סל"ד עבודה נמוך משמעותית.
תצורת מנוע של 270 מעלות בקראנק בניגוד ל-180 ב-500 (שאגב, זו תצורת המנוע האהובה עליי).
מנוע מצופה בשכבה נגד שחיקה בבוכנות (לא זוכר בדיוק את התהליך אבל קראתי לגבי זה).
מנוע שעושה רבע מיליון ק"מ בלי תקלה אחת (פורומים זרים).
תא אחסון מקדימה לקסדת טרמפיסטית/מורכבת.
גודל פיזי (לא הבדל ענק, אבל ראיתי את שניהם מקרוב וה-700/750 נראה הרבה יותר מרשים, ה-500 פשוט צועק אופנוע תקציב).
שלא לדבר על זה שהמנוע ממוקם כך שיהיה קל להחריד לעבוד גם על כיוון שסתומים, ולא צריך לפרק מיכל ופלסטיקה בשביל זה. למישהו שעובד באחזקה עצמית - זה ביג דיל.
איפה? כל מה שאני רואה בלוחות בפייסבוק/יד2 אלה כלים או ב-40 פלוס או כלים שנוצרו לפני שנולדתי. מה גם שעוד לא יצא לי לראות מוטוגוצי אחד (!) בלי הזעות שמן כלשהן, גם כשבטעות נתקלתי בקבוצה שלהם באחד הטיולים שלי.
ולגבי גלדיוס - פחות קולע לדרישות שלי. אפשר לעשות איתו את מה שאפשר לעשות עם העז, אבל תיור בזוג עם ציוד זו לא הנקודה החזקה שלו. מה שאני (בתכלס) מחפש נכון לעכשיו זה אוטו דו גלגלי שיתן לי מקסימום נוחות ומינימום כאב ראש מבחינת תיקונים וטיפולים, ושלא יהיה קטנוע (כי בכנות שאעשה רשיון לרכב לפני שאעבור לאחד).
למה כל יבואן עושה בעיות כשאני רוצה רכיבת מבחן על אופנוע? באבניר שאלו אותי אינספור פעמים אם אני רוצה לקנות את הכלי כשרציתי בזמנו על DR650, עכשיו בהונדה הם אמרו לי שהכלי החדש שונה מהישנים ואם אני רוצה לעשות רכיבת מבחן על משומש במידה ואני מעוניין בכלי ניתן לעשות ביטוח...אמרתי בשני המקרים שקודם אני רוצה להרגיש את הכלי לראות אם מתאים לי כל העסק...אני מבין שהם רוצים למכור אבל חשבתי שאפשר פשוט לקבוע רכיבת מבחן ולהתרשם מהכלי מבלי להתחיל לשמוע את כל המסביב...
אני פשוט אמרתי שאני מתעניין בnc, ושרוב הסיכויים שאקנה אחד עם שנה שנתיים על הכביש, עם או בלי טרייד על הקטנוע שהיה לי.
הם אולי הניחו שאקנה מהטרייד שלהם, אבל אותי לא מעניין מה הם הניחו. הם לא הציקו בשאלות, והיו מאוד שירותיים.
בסופו של דבר, קניתי אופנוע יד ראשונה אפס קילומטר מאחת מסוכנויות המשנה שלהם, אבל זה היה חצי שנה מאוחר יותר ובלי קשר לסניף שבו עשיתי נסיעת מבחן (שבח).
לא במאה אחוז.
עוד לקוח שרוכב על המותג שהם מייבאים מכניס להם כסף בדרכים עקיפות. הרבה פחות, זה נכון.
אוסיף עוד שני סנט לשיחה על רכיבות המבחן.
באופן קבוע, לקוחות פוטנציאליים מרסקים אופנועי מבחן. לא ברור לי איך, אבל זה קורה לא מעט.
מקרה כזה מביא ליבואן הרבה כאב ראש (לפרק זמן מסויים, אין כלי מבחן להעמיד לרשותם של קונים רציניים), והפסד כספי מסויים (היבואן הרי לא מבטח את כלי המבחן בביטוח מקיף, ובד"כ אין אפשרות לקבל מהרוכב את מלוא מחיר האופנוע במידה ורוסק טוטל-לוס).
לכן היבואן עושה ניהול סיכונים, ונותן רכיבת מבחן רק כשהוא מאמין שבזה הוא מקבל לקוח פוטנציאלי - עכשיו או בעתיד הנראה הקרוב (עוד X שנים לא נחשב, למי שנזכר בפרסומת של פורשה).
אוקיי, החכמתי, תודה חברים. יאללה, ממשיכים בחיפושים.
ואגב אם מישהו רואה NC700x או שומע על מישהו שמוכר, אל תתביישו לשלוח הודעה פרטית :)
לגבי רכיבות מבחן
הכלל שלי אם אין לי כסף לשלם אני לא רוכב.
ממליץ לך ולמעשה לכל אחד לאמץ אותו.
מבחינת היבואנים אני בהחלט מבין את חוסר הנכונות להוציא כלים לרכיבת מבחן.
Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי
שבנקודה הזו דווקא מאוד תלוי אם אתה מכיר את המוכר באופן אישי או לא. לא אזרוק שמות, אבל אני יכול להגיד שמוכר שהכרתי לפני הנסיון לרכיבת מבחן היה הרבה יותר פתוח לקראתי ולא שאל שאלות אלא להפך גם היה יום שפשוט לא יכלתי לבוא שהוא אמר "תבוא, יש אחד בסוכנות, בוא קח סיבוב מתי שבא לך". כל הבאסה שהאופנוע נודד בין סוכנויות.