נכתב במקור על ידי
KKatkov
שושני, אם תקנה במיטב כספך R1250GS ותרצה לעלות איתו עליה כזאת - תקרא לי לצלם (ולעזור לך להרים את האופנוע) בבקשה.
משום מה, נראה לי שגם אם תקנה - ה-GS שלך לא יריח יותר שטח משביל לבן ביער בן שמן (שאותם עשיתי עם בנדיט 1200. לא בכיף, אבל עשיתי).
לכן, מה ששלחת - לא רלוונטי כלל לרוכב הממוצע. אני מבין שכיף להסתכל על זה, אבל בפועל - כשאתה מסתכל על משהו שאתה לא הולך לעשות עם האופנוע שתקנה, ובכל זאת אתה קונה אותו כי ראית והתלהבת - זה רק אומר שמחלקת השיווק של היצרן ניצחה במאבק על הכסף שלך.
בעצם, פעלת כאן כרגע כסוכן סמוי של ב.מ.וו, בנסיון להדליק בן אדם שבא להתייעץ איתך על אופנוע שממש לא עונה לצרכים ולרצונות שלו.
ולמה זה עובד? בדיוק מהסיבה שציינתי קודם, מוכרים לציבור הרוכבים המנוסה והעמיד (שים לב איך התחמקתי בעדינות מההגדרה שמעצבנת אותך!) רומנטיקה מסויימת, למרות שברור לכולם שרוב האנשים שרוכשים את הכלים האלה לא חזקים, מיומנים ואוהבי סיכון כדי להפיק מהם את מה שאותם כלים עושים בידיים של רוכבים מקצועיים. אגדיל ואומר, שאפילו אותו קהל עמיד שיכול ורוצה להשקיע 120-160 אלף ש"ח על אופנוע מוגזם, לא מספיק עמיד כדי לשלם באופן קבוע על הנזקים שייגרמו ברכיבת שטח בדרגת קושי בינונית ומעלה, ולספוג את ירידת הערך של הכלי לאחר שיעבור שימוש כזה.
שים לב, שאתה בעצמך - עשית דבר חכם: לנסיונות ראשונים ברכיבת אדוונצ'ר מצאת לך F650GS ישן בזיל הזול, שיפצת אותו - וכעת יש לך את היכולת להתנסות בסוג זה של רכיבה על גבי אופנוע במשקל סביר, עם חלקים במחירים ברי השגה וללא ירידת ערך.