יש לי חבר שרכש dr650 חדש לפני כ5 שנים כמתנת שחרור מצה"ל ( פרישה מקבע).
הבחור משתמש בו להכל החל משליחויות קניות שטח סעד מין וכלכלה.
לא נראה לי שהוא אפילו חושב להחליף.
אייקון מוטרי אמיתי
Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk
יש לי חבר שרכש dr650 חדש לפני כ5 שנים כמתנת שחרור מצה"ל ( פרישה מקבע).
הבחור משתמש בו להכל החל משליחויות קניות שטח סעד מין וכלכלה.
לא נראה לי שהוא אפילו חושב להחליף.
אייקון מוטרי אמיתי
אני אומר את זה בצער, כי הdr היה ביי פאר האופנוע הכי ורסטילי (וטוב) שהיה לי. אבל מי שרכב על 690 לא יכול לחזור לdr. אולי בגיל של שושני כשכבר זקנים. ;)
אגב,
אני שקלתי 60 קילו והמתלים בשטח היו מעט רכים מדי בשבילי. מצד שני רכבתי עם חבורה של אופנועי אנדורו, אז אולי ביקשתי ממנו לעשות דברים מחוץ למעטפת.
הקפיצה נראית מרשימה:
קובץ מצורף 9793
הנחיתה קצת פחות (וכן, הגחון מגרד את הרצפה):
קובץ מצורף 9794
אני קורא את זה ובא לי לחבק את פלג שהתקין לי קפיץ של משאית.
קשה לי לדמיין אותו (XT) מפריד גלגלים מהקרקע אבל זה אולי בגלל שאני רוכב ח&^$א
אני רוכב עליו כמו על טרקטור - על המומנט.
בעוד שבע שנים הוא יהפוך לאספנות ואז קידוזו יתחנן שאמכור לו - כי יחזור לו החשק
(זאת בהנחה שהאו"ם לא יצליח לממש את אג'נדה 2030)
בגיל של שושני היה ה-XT500 ואני דווקא מפנטז על זה:
https://silodrome.com/wp-content/upl...-1600x1067.jpg
https://classic-motorbikes.net/wp-co...iumph_t120.jpg
אי שם בשנות התשעים היה לי xr600.
היה כלי נהדר עם מיכל מוגדל של ארצ'ביס שכל פעם רבתי עם הטסטר על החוקיות שלו.
היה לו תחביב לשבור לי את הרגלים עם הקיקסטרטר.
נסע בעיר בכפר בהר ובנהר עד שיום אחד הוא בלע את הפרפר של המשנק (אם אני זוכר נכון) ואז הקרבורטור נפל אל הרדיאטור והמנוע מת.
נמכר לחלפים.
אולי זה הגיל אבל הוא ידע לרכב כמו הגדולים.
xr600 (וגם klx של אז, וtt), היו חיות שדומות הרבה יותר ל690 מאשר לdr. הבעיה איתם שאף פעם לא הצלחתי להגיע לרצפה. :(
עשית לי פלאשבק עם התמונות: אני חוויתי שם בנחשונים, באותה קפיצה בדיוק, את אחת ההתרסקויות הכי מביכות שלי.
זה היה לפני 11 שנים והגענו אליה כחלק מטיול גיבוש של החברה בה עבדתי, כשצוות העובדים הצופה הצופה כלל גם את מנכ"ל החברה ואת אחד מחברי הדירקטוריון.
וכמובן שיש לי וידאו מצולם מהקסדה של הפאדיחה. רואים למאית שנייה את הקבוצה בצד שמאל.
https://www.youtube.com/watch?v=hjyB4Rwparo
היה לי מקרה דומה במטרו לפני די הרבה שנים. תקלה של גמגום מידי פעם בלי חוקיות בתוך תקופת האחריות. נכנסתי מספר פעמים למטרו, בדקו ואמרו שלא איתרו תקלה. התחושה שלי היתה שמדובר במשאבת דלק אבל מטרו לא היו מוכנים להחליף בלי שאיתרו את התקלה. ראיתי שהסיפור לא הולך להיגמר, קניתי משאבת דלק מחו"ל (מטרו רצו מחיר הזוי) והבעיה נפתרה.
אולי לא אצל אבניר אבל בזמנו ה KTM 990 R שלי ישב אצל עופר ב offroad/ד.ל.ב מעל ל 4 חודשים בגלל שעופר/אחד העובדים שלו הרס את ההברגה של אחד מחיבוריי המצתים בראש מנוע של ה KTM.
מייד אחרי הטיפול שבו הם דפקו את הראש מנוע הייתי יוצא ונכנס אליהם עם בעיות ניתוק של המנוע. כמעט כל שבוע אני אצלם. כמעט כל חיישן מנוע החליף לי (בתשלום כמובן, כי האחריות בדיוק הסתיימה). אחרי זה טען שווסת טעינה דפוק וגורם לקצר, ואז ניסה להכניס לי שה ECU דפוק ועוד שלל תירוצים.
אחרי זה, האופנוע שכב אצלם 4 חודשים שבהם לא היה לי אופנוע. בהתחלה ממתינים ל ECU, ואז זה לא עזר אז לחיישן אחרי, וזה לא עזר, ואז המנהל הטכני של דלב לקח את האופנוע וגם הוא נתן לי תירוצים. ואחרי שהם טענו שהם סידרו את האופנוע (אחרי 4 חודשים שהאופנוע אצלם), הלך להם לאיבוד המפתחות של האופנוע (ואף אחד מהם לא זכר מתי ואיפה ואיך הוא הלך לאיבוד).
בין לבין ניסו לשכנע אותי שיעשו לי trade in מחירון מול מחירון, לעשות לי טובה. כאילו שאחרי ה"טיפול" הזה אתקרב אליהם.
וכשהם איבדו את המפתחות, דרשתי מהם סט מפתחות חדש. לא יכול להיות שהמפתח של האופנוע מסתובב איפשהו. אמרו "בטח, בוודאי" (כמובן שזה לא קרה).
ואחרי כל זה שטענו שהאופנוע יצא תקין, הוא לא היה. האופנוע החליף 2 ידיים לאחר מכן (כי אני אמרתי שלום להאופנוע 5 דקות אחרי שקיבלתי אותו בחזרה). ואז כשבאו לעופר שיבדוק (שוב, למישהו אחר) מה קרה, הוא אמר להם בלי למצמץ שצריך להחליף ראש מנוע.
אז אם אתה חושב שאבניר הם מיוחדים ביחס הזה, הם לא.
כל יבואן או מוסך יהיה מוכן למכור את אשתו בבצע כסף. הלקוח לא באמת מעניין אף אחד.
אתה פשוט צריך לדעת מספיק בשביל להבין מתי מסבנים אותך ומתי מנסים להכניס לך את הצינור.
זה בדרך כלל הצינור
שמעתי על עוד כלים עם בעיות שנמשכו חודשים.
קשה לדעת כשהמוסך בעצמו לא יודע מה התקלה. כשמוסך מסתיר ממך מידע מרגישים.
לא בטוח שיש בעלי מוסכים שמתעשרים מהעסק ובכנות זה נראה לי סיוט מבחינת כאב הראש והאחריות.
מה שאני באמת לא מבין, איך יש עדיין יבואנים שלא דואגים לשירות טוב. בימינו שכל פיפס מצולם ומשותף ברשתות זה מהלך מתבקש.
אולי יפסידו כמה לירות אבל לקוח שבורח ממותגי היבואן בגלל מוסך שמזייף אי אפשר להחזיר וגם החברים שלו לא ייקנו.
מצד שני, שירות מצויין יביא עוד מכירות. אני חושב על הונדה בזכות השירות שקיבלתי למרות שאפריקה טווין מעולם לא עשה לי את זה.
בעיני זה פשוט כי שירות רע לרוב עולה יותר גם למוסך \ לקבלן \ לאינסטלטור וכמעט לכל ספק שירות. תעבוד עוד שעה וחצי על האופנוע במקום לתקן את התיקון.
רק שתדעו - אני ממש מרוצה מרמת השירות במחסן החלפים של ליגל.
גישה מקצועית ושירותית, מלאי די טוב (בהתחשב בכמות הכלים המועטה שהם מוכרים), מחירים הוגנים יחסית (לרוב - מחיר חו"ל כפול 2 + מע"מ). ממה שזכור לי, הם גם מתחייבים להביא חלק שחסר בייבוא מהיר (עד 10 ימי עסקים).
לא יודע מה טיב המוסך המרכזי שלהם, אני מטפל בבית. בטוח שהוא לא זול בכלל.
אבל גם שם רמת השירות דומה למחסן החלפים... קידוזו, אולי תקנה לך דזרט X?
האמת,
נכון ללפני כמעט עשור, גם אני הייתי מבסוט מהשירות במחסן של עופר אבניר. המחיר היה מזעזע ומוגזם כמקובל ע"פ חוקי המקצוע, אבל השירות היה אחלה.
ואז גיליתי את האינטרנט.
לפני ארפכשד כמעט קניתי מולטיסטרדה יפהפה מזווד על מלא. דיברתי איתך ועם מישהו שמכיר מבפנוכו.
החלטתי לרדת מדוקאטי גם בגלל עלויות האחזקה אבל הסיבה העיקרית שאין לי שום כוונה להוציא 120K על אדוונצ'ר.
אין לי נאמנות לאף מותג ואני מסתכל על החוויה והשימוש. אצלי האופנוע בעיקר לטיולים ובאזור 50-70K יש אחלה כלים.