שיק של עזה עובד
אני בעד
הצג להדפסה
למה אתם רעים למה?
רציתי לבדוק איך הספוילר עובד לאורך זמן על המגן הקצר. בכל פעם שאני מתקרב למהירות המניאק מתכופף. חיזקתי כפי שכתבתי לפני, כדי להבין ואחר כך אבדוק על מגן גבוה יותר. בסוף בסוף יהיה ספוילר בצבע תואם שישתלב באלגנטיות עם גוון התחתונים גרביים ומיכל דלק. מעבר לכך, פגם קטן מעצים יופי מושלם.
תכל'ס הרכבתי את המזוודות ורכבתי עליו במוד מנהלי ללא בחינה ולמידת התנהגות מלבד בדיקה ב 170 של הספוילר רוב הזמן הייתי בשיוט באזור ה 140 על כביש 4 והיה בסדר.
לחיים חברים!
הציונות קיבלה היום מתנה בסדר גודל היסטורי.
מתנה חסרת משמעות לחלוטין בעיני כי הסיכוי שיצא מזה משהו הוא אפסי, אבל היי, כל סיבה ל"לחיים" היא סיבה טובה. 🍷
אני יגיד לך בדיוק מה יצא מזה... ואני מוכן להתחייב על זה.
גלים של פיגועים. עוד פעם. בתור ירושלמי זה כבר סטנדרט.
קורה איזה שטות כלשהיא ואז חצי שנה של כיף עם דקירות וכו'... עד הפעם הבאה.
גם לי יש שיערות בתחת אבל אני לא חושף אותן בפניכם
(גילוי נאות אני מאד עצוב בעבודה מוקף בזומבים נון בינארים מטרוסקסואלים)
את השרשור הזה נשאיר לארפכשד.
בכלל לא נכנס להטחת דיעות ורוח פוליטית (כי זה לא המקום ואף אחד לא מקשיב בכל מקרה).
שמחתי שהציונות שכולנו מוקירים עוד מימי גן חיה על עיקריה וחזונה שקרם עור וגידים כנגד כל הסיכויים הורידה 50 ק"ג מיותרים וקיבלה תוספת של 60 כ"ס.
מי שרוצה להמשיך- מוזמן לכאן.
ויתרתי על יציאה מאוחר מאוד בלילה כי פאקינג קפוא והצטרפתי לאנשים הגיוניים ששותים קפה בתשע ולא לפני הזריחה. ארבעה עם אפריקה ואנוכי עם אפרכשד. לא היו הרבה הזדמנויות ללחוץ חוץ מקטע קצר בדרך אלון. התרשמתי שוב מהיציבות בתיקוני כידון ובלימה בתוך פניה. בגדול זה כלי שלא חי טוב בסל"ד נמוך וגם אני מאבד ריכוז די מהר בזחילה בקצב של מכוניות.
קובץ מצורף 8065
קובץ מצורף 8066
קובץ מצורף 8067
קובץ מצורף 8068
טיפטף מדי פעם וקצת רוח חזקה. הצפון גדוש בחבורות רוכבים. אחה"צ כשירדתי מהמושב וצעדתי לכיוון הבית תפסתי את עצמי מביט לאחור על אפרכשד בהערכה רבה. פשוט מפלץ.
Possy!
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...84b23a3eed.jpg
Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי
אובג'יקשיין! אף חתול שפוי לא יוצא בחמש בבוקר לירושלים ועוד ברכיבה. מעבר לכך, אני מפציר בך להפסיק עם נסיונות הסביח ולהתחשב קצת בזולת.
יורשי העצר עם גנטיקה בגדאדית ומסלאווית לפיכך הם ויתרו על הגפילטעפיש של אביהם לטובת קובה טאביט שלרם לחמה ג'ין וכמובן סביח של שבת בבוקר.
אבל כמובן שאתה מוזמן להצטרף תשאל את נער הפלא האוכל אצלנו יותר טוב מהקפב.
Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי
האוכל אולי עירקי אבל ההזמנות הפתוחות הכלליות והלא מחייבות נשמעות כמו פולנית עתיקה. זה כמו להגיד מנשמע בלי שבאמת מתכוונים לשמוע. עזוב נו.
1- לא נעלב.. למה להעלב?.. יש לי איזושהי חזקה עליך?, התחייבות בכתב? :cheers2:
2- עם היקיצה הטבעית שלך ב 4~5 בבוקר, יתאים לך בול הרכיבות שלהם לראות זריחות בכביש 90.. לי הרבה פחות - צריך להגיע אליהם למזרח י-ם/מעלה אדומים לפני היציאה מהשרון, וגם ככה עד שאני מתארגנת (כמו כוסית) אז אצטרך לקום ב 2 בלילה..
מדובר באנשים מאוד בעייתיים כי גם אני מתארגן חיש קל.
גרוסו מודו, כשעה. לך תבוא לציון הקדושה לפני הזריחה כשהוובוס בגודל של קבוקים מהקור ועוד לדחות קפה סיגריה רק אחרי 40 דקות רכיבה.
מן פה לשם נסעתי לבדוק את הסטאפ עם מגן הרוח המקורי והספוילר. מרכיב את הסיני מעלה למצב גבוה ויוצא ל-4 למהירות שיוט. לא טוב, המשקף תקוע מול העיניים. קצת פחות רוח מקדימה ובראש, קצת יותר בצד. ביבנה מוריד את המגן לנמוך. משום מה נראה לי שהמצב הנמוך של המקורי זהה לגובה של ה R המקוצר במצב גבוה. יש הרבה רוח מהים ואני לא בטוח אם יש שיפור. לקראת הבית אני בקטע עם רוח גבית והיה סבבה גם ב 170. אחרי המבול נבדוק שוב. חושב כבר על השלב הבא. ללכת על ספוילר ממותג או להתפלל ש- GIVI מייצרים את המגן עם הספוילר שהיה ב NC גם לכתום שלי.
קובץ מצורף 8075
פחח, זה לא כלול בכלל בהתארגנות שלפני היציאה לרכיבה... הכלי נקי מתוקתק ומוכן כבר ערב לפני חביבי, וטל של הלילה??!?!?.. מה זה, אתה ממש חושב שהגרמני עומד לו ככה בחוץ חשוף לכיפת השמיים?. לא ולא, הוא עומד בחנייה מקורה מכוסה.
טל של לילה זה על פחית הליסינג שעומדת מוקצאת מחמת מיאוס בחוץ
סמטוחה אינדיד אבל הכל יבוא על מקומו בשלום. או בכוח.
אוקיי. (ותסלח לי אם אני לא קוהרנטי שוט או כמה של ג'יימסון וזה אבל ...)
למה לעזזל אַרְפַּכְשָׁד ??
חיפשתי משום מה אור כשדים בגוגל והגעתי לערך הזה בוויקי.
מה לעזזל עבר לך בראש?
תודה
https://www.youtube.com/watch?v=NLOIIjARZ3E
עבר תנ"ך בראש כי הספר מרתק אותי. כך יצא ארפכשד.
השם קפץ בתור משהו מיתי וראשוני שהולם את האופנוע. שום דבר מעבר.
https://www.mechon-mamre.org/i/t/t0110.htm
לפני כמה שנים הגעתי מסקרנות להופעה של אור כשדים בבארבי והיה רע אבל לתפארת. החבר שהיה איתי דומע מצחוק כשהוא נזכר בתגובות שלי. אחת החוויות הצורמות והמיותרות שעברתי למרות שעזבתי באמצע ואני לא מגזים. הסולן זייף בצרחות מיותרות והסאונד שהיה טוב רק הגביר את תחושת המקדחה הסינית באוזן. גרוע ברמה מגוחכת.
אוקיי אז אתה גדול בתנך
ועכשיו תספר לי על זרובל
אספר על ארפכשד לכבוד השבת. מעשה בבנות מלך שסעדו אתמול עם המלכה והמלך צהריים ונשאלו כדלהלן:
יש הופעה באילת של שירי אריס סאן- יש מקום אחד, מאחורי.
מי בעניין?
השעה ארבע עברה, ההופעה בשמונה וחצי אין כרטיסים ואין מלון.
מיד פתחו בנות המלך במאבק איתנים, צרחו, שרטו והיכו אחת את אחותה עד זוב דם והכל כדי לזכות בחוויה המאלפת. גם לא בערך.
בתכל'ס ייבשו אותי כי צריך לחשוב ויש להן תכניות וזה נורא רחוק וקר. כמה פעמים תשמעו הצעה דומה, פוסטמות?
בארבע ורבע הפור נופל הודעתי בפולנית ויצאתי לעשן סיגריה עלוב ומושפל.
הקטנה החליטה לעשות איתי חסד ולחלץ אותי מהבושה. בארבע וחצי היה לי מלון סביר (280 ש"ח) ש"ח וצמד כרטיסים ( 520 ש"ח).
ארזנו קל ומהר ובחמש בערך עמדנו בפקק בואך באר שבע. בכרטיסי למופע רשום באותיות קידוש - לא לאחר. הוויז אומר שמונה וחצי והשמש שוקעת.
במצפה היה קר וחשוך, תדלקתי והקטנה שמה עוד שכבת מכנסיים. החושך והקור הורידו את המהירות ל 120. בכביש הערבה חזרתי לכיוון ה 140. הוויז אמר 20:10. הקטנה לא מצייצת רק מעירה מדי פעם בדיבורית, בעיקר בעקיפות. חיפשתי משטרה בוויז די הרבה כדי לא להרוס והדרך הלוך עברה עברה בסדר.
הגענו למלון, פרקנו מזוודות בחושך באין חניה ונפגשנו עם חברים שחיכו לי עם בירה לפני הדלת ב 20:29. לא גמרתי סיגריה ונכנסו. התחיל טוב מאוד.
אורי בראונר כנרות מ Boom Pam שיחק אותה באריס סאנית מדוברת.
https://www.youtube.com/watch?v=DHFEyoBkh2Y
אחר כך קצת התחרבש ממזרחית ולסיום ברי סחרוב. קינחתי בבירה ונסענו לחפש משהו לאכול כי אני לא מכיר והיו כמה מקומות סגורים.
מצאנו מסעדת המבורגרים שפתוחה עד מאוחר וקינחתי בבירה. זה כבר היה מוגזם כי היינו עייפים. במלון הצלחתי לקמבן אישור מהפקידה להחנות מול הפנים שלה נעלתי קידמי ולישון.
למחרת עושה לקטנה סיור לכיוון טאבה ועוצרים בדרך חזרה במועדון צלילה לאכול משהו. 12:00 בערך יוצאים באותה דרך חזרה. הפעם רואים את הנוף. קצת יותר רוח. מתדלק פעם שניה ביוטבתה. בערבה אני על 115 למעלה קצת יותר. למעלה המדבר יפה גם מתחת לשמים אפורים. עצרתי בנאות סמדר להראות לקטנה את המקום רק לאחר שהדגמתי את יכולות הסירטאקי. סיגריה ויוצאים שוב.
אפרכשד עם הספוילר והמגן המקורי עוצר את הרוח במידה סבירה. בהמה טובה, לא מרגיש את המשקל ומאיץ חזק כשצריך. שמתי לב שאני רוכב שונה, נופל לסיבובים טיפה מאוחר יותר וחייב לציין שתחושת הביטחון גבוהה מאוד. במצפה עוצרים לרענן ישבנים וקפה כי קריר ונספיק להגיע עם אור אחרון. המושב בסדר אבל פחות נוח מההונדה. בדבירה עוד עצירת תדלוק וקצת לפני החושך על שיוט ב- 140 וזהו, בבית.
קובץ מצורף 8089
קובץ מצורף 8090
קובץ מצורף 8091
קובץ מצורף 8092
עבודה יפה.
אתה שייך למיעוט הנבחר שאשכרה רוכב ולא רק נוסע 5K בשנה לקניון ופעם בשנה למצדה.
התחזית אתמול ביאסה לסופשבוע והייתי קצת חם על נסיעה ורמת הגולן בכלל. אורז ליום אחד, שם בארגז האחורי, לובש טייץ מתפדח עם האישה ונפרד בצהריים. התכנון הכללי לכיוון הבקעה. פוסל את 6 וגם לא אלון אלא חם נינוח ורגוע. גם פחות סיכוי לגשם. עד לירושלים מתקרר ובירידות כדי לצלוח קצת לוחץ, נזהר ממכמונות. היתה אחת שזכרתי על קיומה וניידת שהפתיעה.
בכביש 90 הטמפ' עולה והמוסיקה מנגנת באזניים. הנוף מסביב מקסים. השמש מאירה את ההרים של ירדן באפור לבן והגבעות בירוק בוהק. התנועה דלילה מאוד ואני מוצא את עצמי משייט של 100 בפסטורליה אמיתית.
קובץ מצורף 8101
רק מצב הדלק דורש התייחסות ואני גם בעצם רעב. בהמשך הדרך ניידת עצרה רכב של ערבי בשול רחב. מתקרב לשוטר עם M-16 שקצת נדרך עוצר ומדומם ממרחק. הבחור עם זקן מרשים למדי נרגע מברר ואומר שיש תחנה בקרוב. אפכשד שותה ה -15 ל' שלו, אני תוקע סביח משובח. השמש זורחת בעוז, ארץ אחרת. יוצא משם במוד אחר וקצב יותר גבוה כי רוצה להגיע באור בשביל הנוף. ממרחק עדר חוצה את הכביש לפני רכב הסעות, מבחין בכלב בולם עוד לפני שהוא מחליט לחצות את הכביש ונהג הרכב בולם בחדות. עבר בשלום. הנער לא מוטרד מהכמעט דרמה. שבע מהנוף אני מאיץ בארפכשד עד לעליות של מבוא חמה. הנוף למעלה מדהים השמש נמוכה ויש זמן לסיגריה.
קובץ מצורף 8102
קובץ מצורף 8103
משם הטמפ' צונחות ובאור שהולך ומתמעט אני דוהר בכביש הפתוח והדי ישר כארבעים דקות על 160 עד לפלג הצפוני של המשפחה. למחרת בצהריים יוצא כשהתכנון לבדוק את הכביש שעולה מהבקעה לפצאל שטרם רכבתי עליו. בדרך מוותר על שבילים ופינות חמד שקסמו לימאוד אבל קו העננים המאיים והשעה הכריעו. מאות משפחות ערביות ואני לא מגזים פיקנקו בכל שיפולי הגבעות מימין ומשמאל. לא נשארה גבעה מיותמת אחו או חורשה. הנוף פשוט יפה מדי להשאר בבית.
הוויז מכוון לבית דרך ירושלים ובפניה הלא נכונה ימינה אני על כביש 57 ומתבשר שאני בדרך לשכם ומכורה ועוד כמה יישובים יהודיים. זכרתי שדרך אלון חוצה מדרום לצפון והוויז הסכים. ממשיך בדרך למרות אין רכבים עם לוחיות ישראליות ואני מוריד קצב. בפעם האחרונה שנהגתי בכביש הזה עברו עשורים וזכרתי במקום מבנים וחושות דלילות ובינתיים אני מקבל הרבה מבטים לא סימפטיים. באזור חלת איל פולה חבורת צוציקים מנופפת לי לשלום אני מוריד יד מהמצערת מנופף חזרה ובזווית העין מבחין בשניים מתכופפים ובום - חטפתי אבן. פגיעה חלשה ומרחוק אבל המניאק פגע. אני מאט ומנופף באיום שוקל אם להסתובב ולתלוש לו את האוזן ומוותר. רק ילד שינק שנאה מתרבות אנטישמית יזרוק אבן על זר שנופף לו לשלום. מתבאס עד לעמקי נשמתי. עשורים שהדרתי את יהודה ושומרון ומאז שחזרתי לרכב לא היה שום אירוע "בטחוני" או תחושה מאיימת והמאעפן הקטן הזה הרס. נותן גז ליתר ביטחון גם בגלל השעה בשאיפה לעצירת סיגריה בתצפית הקבועה.
קובץ מצורף 8104
קובץ מצורף 8105
עוצר בסמוך בחור ערבי באוטו ספורט משופר ופותח חלון. דתי הוא לא. אחרי רגע הוא מתקשר, מדבר באופן שקט מדי ומקפיד לא להסתכל לכיווני. אני מסיים סיגריה בנחת וברור לי שאני נעלם עוד דקה לכיוון בלתי צפוי. כנראה בגלל האבן, אולי בגלל שהיו ממש מעט רכבים ישראלים אבל החלטתי לחזור אחורה לצומת ומשם לרדת לבקעה דרך פצאל ומשם לירושלים. בסיבוב הראשון אני נתקבל בערבי עוקף שיירה של 5-6 רכבים על קו לבן ומשאיר לי מעט מאוד מקום. אצבע משולשת וממשיך. הכביש של פצאל מתברר כמסלול המראה עם סיבובים מתונים ואספלט שברובו טוב. אני חוגג לי את הירידה "לישראל" ויורד נמוך מהרגיל ונתקל תוך 5 דקות בעוד 3 עוקפים ערבים על קו לבן, כולם בעומק סיבוב. בפעם השלישית מבין שאין ברירה, מוריד קצב ומספר לעצמי על המזרח התיכון. למטה לפני הצומת אני עוצר להשתין ולדווח הגעה. רגע אחרי עוצר 20 מ' ממני רכב מסחרי (מספר ערבי) עם חלונות כהים. יורד הנהג, נכנס בדלת של המושב האחורי ומגניב אלי מבט. וואלה? יוצא ברנש אחר נכנס למושב ליד הנהג וממתין. מאחורה יש תזוזות אבל אני כבר על האופנוע ומשתלב לכביש צמוד ל- 2 רכבים ישראלים. האמת, מבואס. דפקו לי אזור שאהבתי והיו לי תכניות לטייל בו עוד, גם בשטח. משם ועד הבית שייטתי די מהר בגלל העננים שהתקרבו והחושך. זה בדיוק מה שחיפשתי. כלי שמשייט ב 6,000 סל"ד על 160- בעליה. בתחנת הדלק פוגש מכר מהעבר. שנינו בני אותו גיל. הוא עם המשפחה באוטו לאיזה ארוחה מתפלא שאני מגיע מהגולן. אז כן, שיחקתי אותה בסיבוב ארוך על מפלצת טורינג שלא מפחדת משבילים ולא מכבישי אספלט מפותלים אבל בכל זאת, משהו השתנה.
יש מקומות שלא נכנסים לבד
Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי
באותו היום אני עשיתי את אלון בדרך לצפון.
הדרך לא עוברת בין כפרים וילדים, אבל אכן גם אני הרגשתי שמשהו השתנה.
משהו באווירה. באנרגיות. הייטיב הטיבי לתאר "אנחנו אדוני הארץ"
לא נהיניתי
התעוררתי בשמונה להתארגנות של קבוצת אדוונצ'רים לרכיבה באזור בתרונות רוחמה. הייתי שם ביום הבחירות מורכב עם האישה לראשונה בשבילים ולרוב מדובר בכורכר די טוב וכבר התארגנתי. ברגע האחרון החלטתי שאפילו קצת בוץ במעבר אחד או שניים לא מתאים לי. המשקל, הצמיגים, החשש מרוכבים אחרים-לא טוב. אחר כך הירושלמים שדווקא עלו עם יעד לא רע בכלל, ביטלו. נשארתי עם הקפה ביד והתרמוס מוכן בארגז עד שבקבוצת ווצאפ של הכתומים מישהו זרק רעיון והצטרפתי.
קובץ מצורף 8139
נפגשנו בצומת ראם קפה סיגריה ונבחר יעד מבטיח - אזור יתיר דרך שקף. כבר ביציאה מהתחנה הבנתי שיהיה שונה. פעם ראשונה שאני רוכב עם חבורה בקצב כזה. שני החברים המנוסים עם ה 1290 הדגימו שוב ושוב איך 160 כ"ס נשמעים, נראים, מתפרצים (כולל ווילי בלי קלאץ') אבל ארפכשד לא התרגש יותר מדי. את הקטעים המפותלים עברה הבהמה הגסה בדאיה אדישה כמעט ללא שימוש בבלמים. מתחבר אליו כל רכיבה בצעד קטן.
קובץ מצורף 8140
עד לעצירה בתחנה של חורה הקצב ישב בול על התנאים. אחר כך על 6 בדרך חזרה נזכרתי למה כשהייתי צעיר נמנעתי מלרכב בחבורה. לא היה שום דבר קיצוני או מסוכן אבל לגהץ את הדרך על 170 עם נגיעות של 190 ומעלה נראה לי מוגזם. ב -200 הפרונט קצת התנדנד ונזכרתי שיש לי מאחורה ארגז שהיצרן המליץ לא לעבור איתו את ה 150. 160 נראה לי בסדר ויש הבדל. ואכן אני מגיע לנקודה שמעסיקה אותי לאחרונה - חווית המהירות.
קובץ מצורף 8141
בסופו של דבר המוח הוא מעבד על ודי מהר יתרגל לכל מהירות, גם ל -300 קמ"ש. הטכניקה החיבור והשליטה יותר מעניינים עבורי. לגלות את הקו הנכון בפניה חדשה, המהירות האפשרית, ההטיה, נקודת הבלימה והעוצמה - זה מה שעושה לי כיף. 200 בישורת לא מעניין אותי באמת. הכוח של אפרכשד גורם לכך שלמרות שאני מנסה להישאר במהירות שתאפשר לי לבלום במקרה שאגלה עדר כבשים מאחורי שיא הפניה אני רוכב מהר מדי לטעמי. יופי של כלי לאספלט מבחינת התנהגות ותחושות אבל מחכה כבר להחליף צמיגים ולבלות יותר בשטח. מרגיש לי נכון יותר.
מכיר את בעיית ה300 קמ"ש (לא שהגעתי לשם).
לכן רכשתי אין שיא.
כעת לכל היותר ברירת קנס.
Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי
י' שם בדוי אוהב לצאת בשעות הבוקר המוקדמות.
בין השעות 9:00 לעשר י' הופך למיני רושפלד ועובר למטבח כדי להאכיל את גוזליו.
הפעם היה סביח עיראקי מובחר מגולגל בתוך לחוח תימני שעל הכל ניצח אשכנזי
אם זה לא מתכון לקורונה אז מה כן?
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...2825e6d36b.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...dc7589005f.jpg