א' הזקן
גם הסטיטסטיקה לא ממש מספרת את הסיפור האמיתי (עם דגש על המיעוטים).
התנגשות בין המציאות לבין הפוליטיקה גורמת לסתימת פיות וככל הנראה הכלבים נובחים והשיירה עוברת.
ואת זה אני רושם בכאב.
לגבי החרדים זה גם נושא לא פשוט.
השאלה מה יותר מסוכן לנו.
הצג להדפסה
א' הזקן
גם הסטיטסטיקה לא ממש מספרת את הסיפור האמיתי (עם דגש על המיעוטים).
התנגשות בין המציאות לבין הפוליטיקה גורמת לסתימת פיות וככל הנראה הכלבים נובחים והשיירה עוברת.
ואת זה אני רושם בכאב.
לגבי החרדים זה גם נושא לא פשוט.
השאלה מה יותר מסוכן לנו.
ככל הנראה, מצביעי השמאל שספוגים באקלים והשקרים שיצרו הקרנות הזרות לא יהפכו לבעלי תודעה ציונית היסטורית מפותחת (כמו בן גוריון) אבל אני סומך על הערבים שיאלצו אותנו להבין שוב את המושג מלחמת אין ברירה או שיעלו את החמאס לשלטון. בכל מקרה רעיון המדינה הפלסטינית שאנשי אובמה מנסים לדחוף חזרה למגרש אחרי שטראמפ מסמס אותו תקוע עמוק בבוץ.
בטווח הקצר, מלחמה שבה חלק ניכר מהפלסטינאים מקומיים מנסה להרוס ומסכן את המפעל הציוני היא הזדמנות לתיקון. הפתרון המתון וארוך הטווח הוא להפוך שמאלנים לבעלי תודעה ציונית איתנה כדי לייצר אקלים שבו אפשר לתקן את עולם המושגים השקרי והמעוות ולדבוק באמת ובצדק.
לוקי, קודם כל ברכות על החתימה החדשה. אני ממש שמח שיש לך נושא לקטר עליו – הוציא אותך מתסכול עמוק, מה?
ולעניין: סטטיסטיקה אף פעם לא מספרת סיפור אמיתי. נדמה לי שהיה זה בנימין ד'יזראלי שאמר "יש 3 סוגי שקרים: שקרים, שקרים ארורים וסטטיסטיקה". למעשה, אם נהיה רציניים לרגע, השאלה היא מה מסיקים ממתאם סטטיסטי. לדוגמה, יש מתאם סטטיסטי מובהק בין כמות השער על הראש ליוקרת הרכב בו אתה נוהג. סטטיסטית, הסיכוי שיהיה לך רכב יוקרתי עולה ככל שאתה קרח יותר. עכשיו השאלה היא מה הגורם למתאם. למשל, יש מובהקות סטטיסטית של ירידה באחוז הבדואים שמשרתים בצה"ל לאורך השנים. השאלה למה ומה אפשר להסיק מכך על מיעוטים בישראל בכלל.
מה יותר מסוכן לנו? השאלה לאן אתה רוצה ללכת. אם אתה רוצה להגיע למדינת הלכה שבה למיעוט שאינו שייך לדת השלטת יש פחות זכויות אזרחיות – לא צריך לעשות כלום. אנחנו בדרך הנכונה. אם, מצד שני, אתה רוצה ללכת למדינה ברוח ה"אבות המייסדים" – יש הרבה מה לעשות, גם בעניין החרדים וגם בעניין המיעוט ששונא אותך וגדל (להערכתי) לכיוון להיות רוב.
קידוזו, בלי קשר אם אני מקבל את דעתך על הגורמים לאקלים הבינלאומי (שלדעתי מופרך לחלוטין) אתה שוב מתעסק ב"מי התחיל". תתבגר. הפתרון למצב לא יגיע מלחפש את האשמים בו.
קידוזו
אנו עם עם נטיית אובדנות
אין שום הסבר אחר לזה.
כמובן שאתה צודק. ב"חיי היום-יום" שלי התכוונתי לכל האספקטים שאינם בטחוניים, החל מספרי לימוד של הילדים שלי (נתתי דוגמה קודם), עבור דרך העובדה שאני חייב לשלם יותר בסופר כי הוא כשר (מוצרים כשרים עולים יותר, אפרט אם אצטרך, ואל תגידו "לך תקנה במקום לא כשר" כי זה לא משנה) ועד חתונות, גירושים וקבורה.
לגבי שאלת הירידה באחוזי המשרתים בצה"ל בקרב הבדואים זה נובע בשל נישואים עם פלסטינאים רשמתי על זה למעלה וזה רווח גם בקרב ערביי ישראל שלא בהכרח בדואים.
חוק האזרחות שעבר לאחרונה לאחר סיום הוראת השעה נועד להגביל את "זכות השיבה" ולמעשה לשמור על הדמוגרפיה ולהאט את התהליך שהחל בקרב ערביי ישראל.
לגבי החרדים אני ממש לא נגדם אבל אני בהחלט חרד מהרעיון של מדינת הלכה ושאר השגעונות של החרדים.
לצערי אני מסכים איתך שלא בטוח שהם יהיו שונים מהמוסלמים ואם אחד הרבנים מחר יחליט על ג'יהאד נוסח אויי ויי זמיר הם בהחלט עשויים ללכת אחריו מתוך אמונה עיוורת ובכל זאת הם בני עמנו ואני יוצא מנקודת הנחה שכולנו יהודים ( טוב אני מתפתל פה בחיפוש תשובה פוליטית דיה ולא מוצא).
לגבי סטיטסטיקה לא מבין גדול בזה אבל כאחד שמתעסק קצת בנתונים של אוכלוסין אני יודע שמה שמגישים לציבור מהלשכה ערוך ומתורגם לשפה אחרת ומנסים להשתיק את האמת.
וכעת לדבר הכי חשוב שנתכנסנו כאן מעל דפי הפורום הנכבד המהולל ששורד את הפייסבוק טוויטר ואת הגחמות של השושנים בימי הפנסיה העליזים שלו:
אכן הוציא אותי מתסכול נוראי שנובע מגנטיקה דפוקה של גרוניכים שחייבים משהו לקטר עליו.
כמיטב המסורת הפולנית שאומצה על ידי ההונגרים ילידי ירושלים אי שם מ1830 (בערך) ויצאו להקים את פתח תקווה כדי לספק לפרסי משושן משהו להתכחש אליו מצאתי דבר חדש למלא את הצורך.
האמת שכנראה מצאתי פתרון לסוגיה (לא הפלסטינאית כמובן) בדמות מאותת חליפי בתקווה שאצא לחיפוש נושא חדש לקטר עליו
"בגלל שכשר יותר יקר" זה שטיפת מח של הארץ ושות.
צימר בצפון - לא מחזיק משגיח כשרות, לא מגיש ארוחת בוקר (קורונה טיים) ועדיין גובה כמו מלון במלדיביים.
דאורדורנט, סכין גילוח, מברשת שיניים - אין להם תעודה ועדיין עולים כפול מאירופה (גם מס אין על זה)
לצמיג שלך ולאופנוע שלך גם אין תעודת כשרות ועדיין עולים יותר!
עלות משגיח כשרות ביחס לעסק גדול (נגיד שטראוס או תנובה) היא שולית ביחס למוצר - אולי אגורה לכל יחידה.
אז לא כשרות זה לא האישיו - החזירות של בעלי העסקים והממשלה היא האישיו.
כי כשיושב אדון כלכלן במשרד האוצר וצועק לא להוריד מחירי דלק מיסים וכו' הוא יודע שהוא לא מוציא שקל מהכיס בשביל זה. ואם בטעות יוצא לו כסף מהכיס ההסתדרות תארגן שביתה כדי לקבל תוספת.
החרדים אולי מתרבים כמו שפנים - אבל לא כולם נשארים חרדים. הרבה מהם יוצאים לעבוד ואז הם משלמים מיסים כמוך.
1.הדרך שבה הגענו למצב הזה חשובה כי באותה דרך (שינוי תודעתי) אפשר גם לצאת ממנו.
2. ירדת מהנימוק לפתרון שהצעת? ציטוט נוסף מפי זה שמקבל את נתוני הלמפ"ס:
"אם מחברים את נתוני שתי הלשכות", אמר פרופ' דלה-פרגולה "אז מספר בני האדם החיים בין הירדן לים יגדל מכ-13.5 מיליון איש כיום, באופן די מדהים, ל-30 מיליון איש ב-2065, לפי ההנחה הבינונית. כמו כן, בדיכוטומיה בין יהודים וערבים, הרי שעד שנת 2065 המצב בישראל ישמר באופן די דומה 80% לעומת 20%, הרי שאם מוסיפים את הגדה המערבית זה כבר 60-40, ואם מוסיפים גם את עזה, הרי שבשנת 2065 בין הירדם לים יהיו 50% יהודים ו-50% ערבים. זהו נתון דרמטי כאשר באים לדון בגבולותיה של מדינת ישראל, והמשמעות של דמוקרטיה עם רוב מוגדר של לאום ושפה".
2065 מעבר לפינה:
ללא עזה- 60% יהודים ו 40% ערבים עם יהודה ושומרון.
ללא יהודה ושומרון- 80% יהודים ו 20% ערבים.
חבל על ההתלהמות. מעולם לא טענתי שהמחירים הלא סבירים בארץ הם תוצאה של כשרות, כתבתי בסופר.
גם לא טענתי שמשגיחי הכשרות הם האחראיים (הבטחתי להסביר אם אדרש). אז הנה דוגמה:
יש קווי ייצור תעשייתיים שאמורים לפעול 24/7. כל כיבוי של קו כזה והפעלתו עולים הון. לדוגמה, ייצור שמן מזוקק הוא קו מסוג זה. כדי ששמן יוכר ככשר, אסור לייצרו בשבת ובשבתונים. העלות של כיבוי והפעלה של קו כזה והצורך ביותר קווי ייצור מגולמת במחיר השמן. וזו רק דוגמה – יש לא מעט כאילו. העלות של זה היא הרבה יותר מאגורה ליחידה.
עוד טעות – חלק מהחרדים יוצאים לעבוד אבל הם ממש לא משלמים מס כמוני. זה פשוט: בגלל חוסר ב"השכלה שימושית" (יש לחרדים השכלה מעמיקה בתחומים שלא יכולים להביא להכנסה כספית רצינית) בד"כ הם ירוויחו יחסית מעט ולכן ישלמו מעט מס (כזכור, המס פרוגרסיבי). אם תוסיף לכך את התמיכה שהם מקבלי מהמדינה, את העובדה שלרבים מהם אין רכב (כזכור, מעל 80% ממחיר הדלק הוא מס) וכו' אז די ברור שהם משלמים פחות מס ממני.
ואני מתנצל כאן מעומק הלב על ההכללות. ברור לחלוטין שיש אחרים – אני אפילו מכיר אדם דתי שדוגל בהפרדת הדת מהמדינה. אבל כקבוצה/מגזר זה נכון.
האמת – לא ברור לי למה המחירים בארץ כל כך גבוהים. קל להגיד "חזירים" ואולי זה אפילו נכון לחלק מהגדולים. מצד שני – כמה בעלי צימר ממש עשירים אתה מכיר? אף אחד מהעצמאיים שאני מכיר הוא ממש עשיר. חלקם חיים יותר טוב, חלקם פחות, אבל ממש עשיר – לא מכיר.
נ.ב. לא קורא הארץ (או עיתון אחר).....
1. לא מקבל. התבכבשות בעבר לא תביא לפתרון. מה עוד שהתודעה שלך, שהיא מאותה משפחה של "הערבים נוהרים לקלפי באוטובוסים שממנות עמותות השמאל" (סליחה על הציטוט הלא מדוייק) אף פעם לא תהיה מקובלת עלי.
2. לא ירדתי מכלום. הגעתי למסקנה שאני לא מצליח לשכנע אותך ואתה בטח לא מצליח לשכנע אותי, אז חבל על המילים.
ואחרון: היום יש פחות מ-10 מיליון. זו המדינה שהייתה רוצה להיות בה, עם פי 3 צפיפות, רוב חרדי/דתי מוחלט (יחסית לחילונים) ויחסית זעום לגבי ערבים? עם מספר תושבים ששונאים אותך (רק כי אתה יהודי ישראלי) שגדול אבסולוטית מכל תושבי המדינה היום?
יערב ויבושם לך. לשמחתי ב-2065 אין סיכוי שאהיה.
למה ככה?
פשוט תשנה את הכינוי ל"א הממש ממש זקן".
זה לא מצחיק. אני זקן אפילו משושני שבפנסיה (אני עוד לא, אבל זה בגלל ה"מגזר" שבו אני עובד, וגם אחרי שאצא לפנסיה אמשיך לעבוד).
ביום שני יש לי רכיבת מבחן על המוטוגוצי V85TT וביום שני על הטרייסר 9 ועל הוורסיס 1000. כמו בכל הפעמים האחרונות, אני שואל את עצמי אם זה הולך להיות האופנוע האחרון שלי.
עוד מס פוטנציאלי באדיבות גפני.
יש לי 3 כאלו מתרוצצים בבית https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...eab7e93d08.jpg
Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk
1. התודעה שלי נמצאת במקום שבו המספרים ההיסטוריה והמציאות נפגשים. אם אתה לא מודע לסכום שהושקע כאן ע"י הקרן החדשה וכמה ארגוני שמאל מקבלים מימון מחו"ל עסוקים בהכפשת ישראל כחלק מקמפיין אנטי-ציוני תמיד אפשר לברר עם גוגל במקרה שאני או NGO Monito לא מספיק אמינים.
2. אתה יכול לדבוק בעמדתך ולא לקבל שיט מאחרים כמו שלא קיבלת מגמות וכפי שלא קיבלת דוגמאות לעיוות הנתונים אבל כאן אנחנו נכנסים לעולם אמוני ולא לדיון שיוביל לעמדה מושכלת. אין שום סכנה לרוב ערבי בין הים לירדן (לא כולל עזה) לפי המומחים שאתה הבאת והמדינה מסתמכת עליהם- לא אטינגר. הפתרון שלך תפור על בעיה שלא קיימת.
האמת שאני מת לעשות סיבוב על הv85.
דרזנר הצליח להדליק אותי ואחרכך עם סיפור המחזיר שמן הבנתי שזה לא אופציה.
אבל בהחלט נראה לי כלי יחודי ומעניין
שבת - או שבתונים? שני דברים שונים.
עם החרדי לא מקבל את אותה משכורת כמו שלך אז למה שהוא ישלם את אותו מס כמוך?
ואולי העובדה שלרבים מהם אין רכב זה ייתרון?
כל הירוקים מחבקי העצים אמורים לאהוב אותם, הרי הם משתמשים רק בחב"צ וזה מה שמטיפים לנו שנים לעשות.
ואולי כולם צריכים להיות בהיי-טק אבל מה לעשות שאנחנו גם צריכים עובדים אחרים כמו קופאים בסופר וכו', גם הקופאים אגב לא משלמים מיסים כמוך ומקבלים כל מיני השלמות.
הבעיה שלנו היא לא מי שמנסה לחיות כאן יחד איתנו, אלא עם מי שמנסה לגרום לכך שלא נהיה כאן.
אתה מייחס לי דברים שלא אמרתי.
טענתי שחרדי משלם פחות מס ממני. לא אמרתי אם זה נכון או לא או אם זה טוב או לא. ציינתי עובדה. עכשיו בוא נראה מספרים: שכר מינימום (זה מה שאתה מרוויח כלא-מקצועי) הוא 5300 לחודש. על זה יש 10% מס – 530 שקל. אם לחרדי יש 8 ילדים הוא מקבל (לפחות) כ-1400 שקל קצבת ילדים. לא הצלחתי להפעיל את מחשבון הבטחת הכנסה – אבל הוא מקבל עוד כמה אלפי שקלים כאבטחת הכנסה. יוצא שהמס שלו שלילי – כלומר הוא מקבל מהמדינה (שזה ממני וכנראה גם ממך) כסף. ציינתי שלרובם אין רכב. למה? כי בעל רכב משלם הרבה יותר מס ממי שאין לו רכב (בקנייה, ברישוי שנתי ובדלק). אז מה שכתבת – שהחרדי משלם מס בדיוק כמוני – הוא פשוט לא נכון.
החרדי משתמש בתחב"צ וזה, אכן ירוק (כלים חד-פעמיים פחות ירוק) אבל תחב"צ מסובסד מהכסף של... נחש מי?
ההבדל בין בעלי הכנסה נמוכה לבין חרדים הוא מספר הילדים והלובי הפוליטי שמזרימים להם הרבה יותר כספים מאשר ליחיד או זוג עם הכנסה נמוכה. לא בטוח בקשר למגזרים אחרים עם הכנסה נמוכה והרבה ילדים כמאפיין מגזר.
בקרוב אמור לצאת 100V. בהנחה ואוהב את ההרגשה אבל מיעוט הכוח יפריע, יש לדעתך טעם לחכות לחדש?
סליחה שאני מסיט את הדיון מהנושא העיקרי שהוא איזה אופנוע יקנה א' הזקן,
אבל בנט קיבל מעטפה, ועכשיו גם בנו.
ברצינות??
כאילו, המעטפה היתה מבויילת? באיזה סכום הבול? חתומה עם הרוק של השולח?
ותודה לדואר ישראל המסור, תחי מדינת ישראל!
אגב, שרת הרכבות מתגאה שסבה הציל יהודים בשואה
הג'יהאד האסלאמי חשף כלי טיס לא מאויש: "המערכה הבאה - בכל פלסטין"
דובר הזרוע הצבאית של הג'יהאד האסלאמי פרסם הודעה מצולמת שבה אמר כי "ההאחזות במסגד אל-אקצא ובמקומות הקדושים למוסלמים בפלסטין - משמעותם יצירת חזיתות רבות ונרחבות". הוא איים כי המערכה הבאה תתרחש ב"כל הגבולות של פלסטין", תוך תיאום פעולה בין הגורמים השונים. בנוסף נחשף בסרטון כלי טיס לא מאוייש חדש של הזרוע הצבאית של הארגון שנקרא "ג'נין". לדבריו, הג'יהאד האסלאמי השתמש בו כדי לתקוף ג'יפ ישראלי בספטמבר 2019. (אליאור לוי)
חרדי שעובד משלם מס כחוק.
מה לא אמרת?
מילה על המגזר שגדול בהרבה ובו חלקים גדולים משתמטים בעקביות מתשלום מיסים ושואבים כספים מביטוח לאומי מסיבות שונות, גם לאומניות.
החרדים לא משתפים פעולה בהחלשת ישראל, משתתפים פעילים או תומכים בטרור.
בניגוד למגזר, החרדים לא מהווים חלק עיקרי בפשיעה ולכן לא משפיעים על עלויות הביטוח, הביטחון והחיים בכלל.
אם הדיון על חלוקה למגזרים לפי הכנסות ועלויות ישירות ועקיפות לקופת המדינה ראוי לשקלל הכל, לא רק הכנסות ממיסוי.
נורא קל לשנוא את הדתי לאור הקמפיין הנגטיבי של כלי התקשורת והכי קל לשכוח את התרומה של המגזר לאור הקמפיין המאתרג של התקשורת.
שחק בגוגל, נסה למצוא כותרת של ידיעה שצובעת את כל המגזר באופן שלילי. שיהיה בהצלחה.
(כותרת שצובעת את כל החרדים באור שלילי תמצא כל יום).
אני מניח שעל עוד הם שלא שמאלנים זה בסדרץ
מתוך ויקיפדיה:
פלג "תורה ויראה" (המכונה על שם ישיבת "תורה ויראה" בה מרוכזים אנשיו) בראשות הרב חיים קצנלנבוגן חתנו של רבי עמרם בלוי התחזק בשלילתו את המדינה והוא כיום הפלג המרכזי בתנועה. עם פלג זה נמנה בעבר גיסו, משה הירש שהיה ידוע בקשריו הטובים עם יאסר ערפאת. הירש, שפעילותו שנויה במחלוקת פנימית בתוך נטורי קרתא, מונה על ידי ערפאת ל"שר לענייני יהודים" ברשות הפלסטינית וכחבר המועצה הלאומית הפלסטינית.
קידוזו,
אתה עושה טעות באבחנה שלך.
העובדה שמישהו שונא מגזר אחד,לא בהכרח אומר שהוא לא שונא מגזר אחר.
קח אותי למשל,
אני שונא את כולם במידה שווה. חרדים, ערבים, מזרחיים, אשכנזים, תל אביבים, אנשי פריפריה, כולם.
רק מבין שאין מה לעשות, הם כולם כאן כדי להשאר, והחיים שלי יהיו הרבה יותר פשוטים אם פשוט אתעלם מהבעיה.
אני באמת חושב שגם הפתרון שלך וגם הפתרון של הזקן לא עומדים במבחן המציאות.
לא צריך להשטיח את המציאות. יש הבדל גדול בין ביקורת כלפי ציבור והכללתו השלילית כשנכונה לבין שנאה ורדיפה. בדיון הזה היו לנו ארבעה פתרונות. הנה, מסודרים לפי רמות סבל ודימום משני הצדדים:
- עידוד הגירה
- סיפוח
- 4 מדינות לשני עמים
- טרנספר כתוצאה מהתקוממות וסכנה קיומית למדינה
לכולם ברור שהמציאות תכתיב או תתכנס לנתיב היסטורי כזה או אחר. אני חושב שללא הנהגה ציונית נחושה נגיע לפתרון מס' 4.
רקע, יוסי קופרווסר.
אם יש לך רעיון טוב יותר, -תפדלו כמו שאומרים אצלנו.
הפתרון הכי נכון זה לספק לנטורי חרטא ולבלסטינים אופנועים מגניבים.
כך שיהיו עסוקים ברכיבה במקום בזריקת אבנים חיתולים בקטב"ים והפגנות.
מקסימם הסטטיסטיקה של רוכבי האופנוע לאחרונה גרועה.
נשיג בזה גם קהל חזק של רוכבים שנלחם על העקרונות שלו
גם יעלה את התנועה בפורום
גם פתרון מדיני
וכמובן נחזור לכתוב כל אופנועים.
אפשר ללמוד מרוסיה, כיבוש ערים כדי לעשות רצף טריטוריאלי, ישראל צריכה לעשות רצף כזה עד טורקיה ככה יהיה מעבר יבשתי בין ישראל לאירופה ויהיה אפשר לרכב להרי הבלקן ואלפים.