נכתב במקור על ידי
mudale222
א הזקן, אני מבין שאתה מאוד מאוד לא רוצה לקבל את זה שמנועים חשמליים הם העתיד ובשביל זה אתה תנסה לסובב את כל העולם (והעובדות), אבל זה פשוט לא נכון.
אני לא יודע מה העתיד (מאז שחרב בית המקדש נתנה הנבואה לתינוקות ולשוטים). מה שאני די בטוח בו הוא שהמצבר כצורה לאספקת אנרגיה ייעלם. מצבר לעולם לא יוכל להיות יעיל באספקט של כמות אנרגיה למשקל (גורם חשוב מאוד ברכב) פשוט משום שכמות האנרגיה תלויה בשטח האלקטרודות (אורך בריבוע) אבל המשקל תלוי בנפח (אורך בשלישית). סביר להניח שבעתיד (אלא אם ימציאו צורת הנעה חדשה, ויש מחקרים העוסקים, לדוגמה, בעל מוליכים) ההנעה תהיה חשמלית מוזנת מתא-דלק או שריפה פנימית ע"י דלק שהוכן כצורה לאגירת אנרגיה (כמו מימן, מתנול) ואינו מזהם.
למנוע בנזין מודרני אין שום נצילות של 45%-50%, אפילו לא קרוב לזה. יותר משהו באיזור ה25% +-5%.
לא נכון. אני מציע לך לדבר עם מהנדסי מכונות בטכניון העוסקים בנושא. זה מה שאני עשיתי.
למנוע חשמלי אין ניצולת של 45% בתלות בעומס. הוא תמיד נשאר באזור ה80%+. הפסדי הספק בחוטים או במנוע שהופכים לחום הם די זניחים.
הסיבה שהטווח יורד משמעותית בנסיעה בין עירונית היא בגלל שיש התנגדות רוח וצריך הספק של 7KW+ בשביל לשמור על מהירות גבוהה לעומת מהירות עירונית.
בגלל שהאנרגיה בבטריות מאוד מצומצמת 7-15KW סה"כ (באופנועים) אז הטווח יורד משמעותית.
ליטר בנזין אחד מסכן שווה ל 30-40 KWH....
זה נכון חלקית – התנגדות האוויר מעלה את תצרוכת האנרגיה, אבל....(1) הפקטור הזה זהה גם לאופנועים מונעי בנזין, וראה זה פלא: במנועי בנזין, בהכפלת המהירות (נגיד, מ-60 ל-120 קמ"ש) תצרוכת האנרגיה (דלק) עולה ב-15 עד 25%, בעוד שבאופנוע חשמלי התצרוכת עולה ב-50% ויותר. (2) כשאתה רוכב במהירות "גבוהה לאורך זמן" באופנוע חשמלי בשלב מסוים המערכת תוריד את ההספק (ולך אין מה לעשות בעניין – אתה רוכב במהירות צב) כדי לאפשר למנוע להתקרר. כמובן שייצור החום משמעותו הקטנת הניצולת. ואין לזה קשר לקיבולת הקטנה של המצברים – באחוזים זה אותו דבר.
בלי קשר אפילו למה משהם יותר, עדיף בהרבה להעביר את הזיהום לתחנות הכוח מאשר למרכזי הערים.
נכון, אבל יש עוד דרכים לנקות את האוויר במרכזי ערים בלי שכולם ישתמשו ברכב חשמלי מזהם. לדוגמה, אפשר לסגור את מרכזי הערים לתנועת רכבים פרטיים, ואפשר גם ללכת הלאה ולדאוג שהאוטובוסים במרכזי הערים יונעו על חשמל/גז/מימן במקום על סולר.
בתחנות הכוח אפשר באמצעות השקעה ממשלתית להקטין את הזיהום.
ומי לדעתך משלם עבור הניקוי? ויש לך ספק כלשהו שתוצרי הניקוי (ברובם) גורמים לזיהום (אם כי לא זיהום אוויר) שצריך לטפל בו?
ועכשיו אם לרגע נעזוב את המצב בהווה, בנקודת הזמן הקטנה שלנו.. אתה באמת חושב שלעתיד נקי יותר עדיף להמשיך ולהשקיע ולעודד רכבי בנזין או רכבים חשמליים?
לדעתי לא בשניהם. ההשקעה צריכה להיות בהפקה יעילה של אנרגיה ירוקה ובאמצעים יעילים לצבור אותה. לאחר שלזה יהיו פתרונות טובים אפשר להשקיע בהתאמת מערכת ההנעה לצורת אגירת האנרגיה.
כפי שאני רואה זאת, דינם של כלי הרכב כפי שאנחנו מכירים היום הוא להיעלם. מנועי הבנזין והדיזל בגלל זיהום ומכוניות חשמליות עם מצברים בגלל חוסר יעילות וזיהום. אז לא (כמו שכתבת למעלה) העתיד הוא לא בהכרח חשמלי, בטח לא חשמלי כפי שאתה מכיר היום.