הבעיה היא תשתית ההטענה תנסה לרדת איתה לאילת וחזרה באותו היום...
הצג להדפסה
כל הטיעונים שלכם נכונים. חשמל בטריה זיהום טווח הכל טוב ויפה
אבל נראה לי שהסוף של המנוע בעירה קרוב מתמיד.
המצב היום כל אחד מאיתנו רוכב על "תחנת כח" קטנה שעובדת על שריפת דלק. בכל העולם(הנאור,איפה שיש כסף) הפסיקו לשרוף דלק על מנת לצמצם את הזיהום. גם בתחנות הכח.
אנחנו כבני אנוש אם מאפשרים לנו אנחנו נוטים להזניח או לא לטפל כל עוד זה לא מקולקל. (עולה כסף) ואז הזיהום אף גדול יותר.
אז להעביר את הזהום למקום אחר(תחנת כח) שאני מקווה ששם הם יודעים לנהל את הזהום טוב יותר מאדם פרטי. נראה לי די הגיוני ומתבקש.
לעניות דעתי גם הסוללה כפי שהיא היום אינה פתרון ארוך טווח.
אני רואה שמשקיעים מאמצים כבירים לעבר מימן. (יוצא מים מהאגזוז, והשימוש "רגיל" כמו שאנחנו מכירים היום,תחנות דלק של מימן).
לצערי הפקת המימן עדיין מזהמת מאוד אבל עובדים על אפשריות לקצור את המימן בדרכים יעילות וירוקות יותר.
ימים יגידו.
https://www.toyota.co.il/hydrogen/
https://www.themarker.com/dynamo/cars/1.8216775
כשכולנו נעבור לחשמלי אתם יכולים לראות את הפיקים המשוגעים לצריכה של חשמל אני לא חושב שאנחנו ערוכים לזה בכלל.
ירון מעלה כתב שתוך 10 דקות יש טעינה מלאה. כמה חשמל זה צורך? אני וכל המדינה צריכים להטעין את הרכב שלנו כשאנחנו מגיעים ליעד שלנו.
אתם באמת חושבים שחברת החשמל תוכל לעמוד בהספקים הנדרשים? נוספו 250,000(כמות הרכבים החדשים בשנה) משתמשים חדשים שרוצים טעינה מלאה" סופרצארג" ב 9 בבוקר.
חברת בטרפלייס לא התעניינה בכלל במכירת מכוניות חשמליות (הם אפילו היו מוכנים לממן חלק מעלות הרכב) המודל העיסקי שלהם היה ניהול מערך ההטענה...
בטר פלייס הייתה חברה להקמת תשתית תפעולית לטעינת מכוניות חשמליות ומתן שירותי דרך בפרישה רחבה.
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%91...99%D7%99%D7%A1
דובר על זה רבות. הפיקים לא יהוו בעיה. יהיו איזהשהם קבלי ענק בכל בניין ובתחנות דלק שיאגרו אנרגיה לאורך כל שעות היום כך שלא יהיו פיקים.
מה שכן, המדינה תצטרך לייצר יותר חשמל בבירור. וזה בסדר, יש זמן. יבנו עוד איזה כמה תחנות כוח עד אז ויהיה בסדר.
עם הביקוש תמיד מגיע ההיצע, ככה זה.
הבעייה שבערים צפופות עוברים להסעת המונים, כי אם לכל תושבי המדינה יהיה אוטו אחד הפקק יתחיל מפתח הבית שלך ולא יסתיים אף פעם
ולא משנה איזה מנוע יש לך, הצפיפות על הכביש לא תאפשר תנועה.
איפה דובר ? לא ראיתי איזכור לטכנולוגיה כזאת.אולי פיספסתי.
"מאיפה נביא את החשמל?
בזכות המעבר לרכבים החשמליים צפויה להירשם ירידה משמעותית בזיהום האוויר, אבל תשתיות החשמל בישראל רחוקות מלהיות ערוכות לקראת אירוע כזה
"
https://www.globes.co.il/news/articl...did=1001305194
שושנים יקירי אני חולק עליך. הרי הרכב האוטונומי ממש מעבר לפינה. https://www.calcalist.co.il/local/ar...863990,00.html
יש בישראל רכבים אוטונומיים שנעים על כבישי ישראל...
ניהול התנועה הוא משהו שרכב אוטונומי יכל לצפות ולנהל (שלא כמו בני האדם).
אז במידה ותהיה מסה קריטית של רכבים אוטונומיים לא יהיו פקקים או שיצומצמו משמעותית.
ההגדרה של רכב אוטונומי בעולם שלי זה רכב שיכול להסיע 4 נוסעים או יותר שמבודדים זה מזה (לא רואים או נפגשים אחד עם השני) ונוסעים יחד לאותו אזור.
נשאלה השאלה כאן, מי קהל היעד של זה, התשובה היא לקוחות שבויים/אנוסים, רכב חשמלי מעולם לא התחרה בשוק חופשי כי הוא היה נכשל בשוק כזה, הרוב לא רוצה בו אבל דוחפים לנו בכח.
אז אתה אומר שנמשיך לעשות מה שבא לנו ונמשיך לזהם,להרוג את עצמנו בעשן ולהרעיש.
לפני הרבה שנים הייתי בפיליפינים (מנילה). ואללה לא הצלחתי לנשום בגלל הזיהום.
לא יודע מה המצב בגרמניה. (הם בדיוק נפרדו מתחנות הכול האטומיות שלהם).
אבל בשאר העולם מחפשים ומשקיעים בחלופות אנרגיה ירוקות יותר.
לא מאמין לאף אחד אף פעם. [emoji3]
Sent from my iPhone using Tapatalk
מי שבאמת אכפת לו מהסביבה רוכב על קאב / אינובה / פוסטי בייק אוסטרליה
הייתי (לזמן קצר) אחראי לוגיסטיקת צי אופנועי הקאב של דומינוס פיצה
וגם עליתי פעם משפת הים ביפו דרך בית הכרם מלחה שלום לשושנים אחלה קפה תודה חזרה לשפת הים על האינובה - מיכל שלם שלוש ליטר.
הכי חסכוני זה שרירי התאומים
אחרי כן זה סוס - כבר לא חוקי
אופניים חשמליים קורקינט בלוטות' עם מקבוק איר זה למוזמני הפורום הכלכלי בדאבוס ותמסרו נשיבוקים לחים לגרטה
הוא מעבר לפינה מאז שהמציאו מחשב, וישער שם בעתיד נראה לעיין.
אאא - לא. היה ניסוי של מובילאי.
שום רכב אוטונומי היום אפילו לא מתיימר לעשות את זה.
איך כמות אנשים קשורה? למה הם מבודדים? ראית אוטובוס בחיים? ראית שם אנשים מבודדים? למה אתה מעשן חומר לא איכותי?
אתה רואה, הנאורים שוב עבדו עליך, מרקל שינת דעתה והאטום חוזר לגרמניה כי הוא נקי יותר מפחם והיא הבינה שלקנות חשמל אטומי מצרפת לא משנה הרבה אז כבר עדיף בבית.
גרמניה אלופה באנרגיה ירוקה אבל שוב רק למראית עין, כי אין יכולת כיבול לאנרגיה הזאת או יכולת שינוע ככה שחלק גדול ממנה מתבזבז ולא מנוצל, עליות השינוע או הכיבול יקרות מאד.
אני בעד אוויר נקי ובגרמניה האוויר נקי יותר מהרבה מקומות אחרים וברמה טובה כבר עכשיו ללא הרכב החשמלי ועם הפחם, זה אפשרי וצריך לעשות עוד בנושא, מה שאני לא חושב שניתן להשפיע זה מזג האוויר אלה אם אתה מתכוון להשמיד את רוב אוכלוסיות כדור הארץ
זה שלא שמעת, לא אומר שלא קיים.
https://www.evm.co.il/tesla-announces-megapack-battery/
Sent from my Nokia
סופרצאגר מיועד רק לנסיעות ארוכות, ביום יום גם אסלה ממליצה להשתמש במטען ביתי.
ואז הטעינה המומלצת היא עד 85% קיבולת. לצורך שמירה על הסוללה.
גם בקליפורניה , שיש שם פריסה טובה של עמדות וכמות גדולה של רכבי טבלה בכבישים, בימים של חופשות שבהם כולם נוסעים (יום העצמאות למשל) ישנם תורים לעמדות הסופרצארגר.
בנוסף זאת לא טעינה מלאה ב10 דקות אלא ל80% סוללה. עד כמה שאני זוכר , וזה מספיק לך להגיע לפחות לעמדה הבאה או הביתה.
Sent from my Nokia
בגרמניה סגרו מרכז עיר לכמה ימים ועמדות המדידה לאיכות האוויר לא הראו ירידה בNOx המסרטן ככה שמי שמצפה לאוויר נקי במיוחד במרכז העיר שיהיו רק מכוניות חשמליות טועה
יש רמת מורכבות עצומה בניהול עדר רכבים אוטונומי של יצרנים שונים כשכל יצרן עם פרוטוקול תקשורת, ציוד וביצועים שונים. ברמה בטחונית אם מישהו פורץ לתקשורת של דגם אחד או לכל הדגמים של יצרן אחד או יותר - אסון התאומים יכול להיראות בדיחה לעומת הנזק שאפשר לגרום מבלי להתאבד.
מסכים. אולי הקורונה היתה בעצם ניסוי כדי לפתור את בעיית הצפיפות. כנראה שהמגיפה הבאה תהייה יותר "יעילה" :)
החזון של ראש העיר של ת"א כפי שהוצג בכנס האחרון לפני הקורונה הוא מטרופולין גוש דן מבת ים ועד הרצליה תחבורה משולבת
של רכבת קלה מטרו ורכבות כבדות, יציאה מהבית בפרפריה ותוך 40 דק' במרכז ת"א ללא שימוש ברכב פרטי. מרכזי הערים הצפופות
יסגרו לרכב פרטי. בחלומו רואה ראש עיר וויתור של התושבים על רכב פרטי ע"י מיסוי תנועה בתוך העיר והורדת הכדאיות הכללית
לשימוש בו. ונגשת תחבורה ציבורית יעילה ומהירה.
צריך לבטל את אחזקת הרכב במגזר הציבורי, אחזקת הרכב הזו, זה ממש תחנון לרכוש רכבים.
וכל מי שמתנייד על דו"ג, יקבל אחזקת רכב כפולה.
כשהתחילו לחפור לגלגתי על האופטימים שהעבודות לא יסתיימו ב 2020 וגם לא ב 2021 ואני שוב, מלגלג על חזון התחבורה הציבורית. אף אחד לא יצליח לחפור בגוש דן עם כל העיריות והאוכלוסיות רשת מסועפת של מנהרות או מסילות תוך 5 ולא תוך 10 שנים. לא בסבך הבירוקרטי, האינטרסים ויכולת הספיגה של הציבור. כדי שמישהו בחולון או ראשל"צ יגיע לתחנה כדי לתפוס רכבת לכיוון תל אביב הוא יצטרך... חניון צמוד. זה לא קורה ולא יקרה כי התחנות במרכזי הערים ואין שם מקום לחניונים גדולים וגם כי הם מתכננים ומבצעים בטלאים. כדי להגיע בתחבורה ציבורית לתחנת הרכבת הציבורית יצרכו להקצות נתיבים ולתקוע את הציבור בפקקים אינסופיים. אף ראש עיר לא יתנדב להחמיר את המצב הקיים ולשלם בראשו על קדנציה או 3 קדנציות של פקק חמור מהמצב כיום. אולי בתל אביב עם חולדאי אפשר אבל ראשי עיריות אחרים לא יכולים להעביר גזירות דומות. המשמעות של לסגור את זבוטינסקי בלפור או הרצל לנתיב אחד בשעות העומס היא שאף אחד לא מגיע לעבודה לפני 12:00. הפתרון הנכון הוא תחבורה ציבורית אבל הצורך המיידי חזק יותר.
קצת תמוהה כי כל קונצרן VW משתמש באותם מנעים ככה שעל איזה פיתוח הם מדברים?
הקונצרן עצמו לא יצא בהודעה כזאת לכן נראה שהם מיעדים את האודי לחתיבת הרכב החשמלי ובמקרה הכי גרוע אפשר להסב אותם חזרה כי ביננו האודי זה עוד רכב של VW עם סמל טבעות מקדימה.
החדשות הרעות בזה זה שקונצרן VW הוא חלק מהפוליטיקה הגרמנית וזה אומר שהם מרגישים שאיסור מכירת רכב בנזין או דיזל עומד להגיע.
רק לידע כללי לפי כתבות של יודעי דבר הרווח הנקי במכירת רכב חשמלי נמוך יותר מאלו של בעירה, היצרנים נאנסים ע״י ממשלות לפתח אותם והכל עובד כרגע על סובסידיות ממשלתיות אבל זה יגמר ויחסית מהר ואז גם יגיע המיסוי על חשמל לרכב או פר קילומטר מה שיהפוך את הרכב החשמלי לפחות נגיש להרבה אנשים.
כל התפיסה שלך בטעות יסודה, הכוונה היא לא לאפשר שימוש בכלל רכבים, היינו תצא מי-ם בתחבורה ציבורית מתואמת דרך רכבת לת"א 35 דקות ובתוך ת"א
תסתובב עם התחבורה הפנימית ותחנות חופפות עד היעד. תושב הרצליה יגיע ללא רכב לת"א ככה בעצם תופחת כמות הרכבים על הכביש.
חניונים חנה וסע הם הטעות הכי גדולה של השנים האחרונות כי הם יוצרים פקקים ביציאות מערי הלינה עד לחניון ובחזרה.
אני רוכב כל בוקר מהכפר אל הכרך הגדול
מדובר על 30 ק"מ עד הגעתי לאזור הארבעה בת"א.
היום (אחרי הקורונה) כל הדרך הייתה פקק עצום אחד גדול ענק מייאש...
ורק אני ואנוכי בשוליים מדלגים מעל עדר העצמים העומדים על הכביש.
לצערי באיילון אין יותר שוליים ומחייב אותנו הרוכבים לרכב במשנה זהירות...
עדייו ללא השוליים לוקח לי 30 דקות דלת לדלת ברכב אותה הנסיעה תקח לי 90 דקות לפחות.
האופנוע מצליח לשמור על השפיות שלי.
לגבי תחבורה ציבורית 365\24\7 לכו תבחרו נכון!
הרכב האוטונומי אמור להחליף את התחבורה הציבורית
ולכן אני חושב שההשקעה האדירה עכשיו בתשתיות שהיו צריכות לקחת חלק ואז היו נכונות בהקמת המדינה ב 1948 לא רלוונטיות לעתיד הרחוק (50 שנה).
ימים יגידו.
זה בדיוק מה שאנשים לא מבינים, כי מסתירים מהם. לא יהיה כאן החלפה 1:1 של רכב בנזין המשפחתי לרכב חשמלי, זאת לעולם לא הייתה התכנית.
ולכן הדיבור על מה יותר מזהם, חישוב של כמה חשמל נצטרך בשעת שיא, או ההערות המתחכמות לגבי האם זה משנה שהזיהום יעבור לתחנות הכח כל זה לא רלוונטי.
המטרה היא שיהיה הרבה הרבה הרבה פחות מכוניות נקודה. כמו שרק העשירים יכלו לטוס בקורונה במטוסים פרטיים וכל השאר ישבו בבית, ככה גם יהיה עם הרכב.
העשירים יוכלו להרשות לעצמם רכב יקר (תחשבו שכל מכונית תעלה כמו טסלה), ומיסוי של נסיעות פר-קילומטר, והעניים (שלא באמת עניים פשוט אנשים רגילים של היום) יצטרכו להידחק אל התחבורה הציבורית.
לא בכדי VW מייעדים דווקא את אודי כחטיבת רכב חשמלי, כי אודי היא יוקרתית ולא עממית כבר עכשיו.
״רכב רק לעשירים״ זה לא מצב בא השגה. איך אינסטלטור יגיע ללקוח? באוטובוס?
מעבר לזה - כולם רוצים תחבורה ציבורית ופחות רכבים על הכביש.
טסלה ב-180 אלף שח זה רכב לעשירים?
Sent from my iPhone using Tapatalk
מסכים, לשם זה הולך, העמידים ימשיכו בשלהם והמעמד הנמוך יותר הידחף לאוטובוס אוטונומי שרק יחסוך כסף לחברה שמפעילה אותו לא בעלות הנסיעה לאזרח.
שים לב שכל העניין הירוק תפס רק במדינות עשירות שיכולות להרשות לעצמם וגם שם זה בסוף מסתכם בהצגה.
אני מאמין שבאיזה שלב זה יכול לצאת משליטה ושהציבור יבין על הסיבוב שעשו עליו