במקרה של צמיגים זה קרה כבר, הצמיגים לפני 100 שנה היו בעלי פרופיל שטוח ונעשו באותה טכנולוגיה כמו רכבים אבל אז כנראה מישהוא חכם אמר ״אבל רגע אופנוע מתנהג שונה מרכב וגם שוקל פחות״ ואז נולד הצמיג הקמור, אני לא רואה את האנושות הולכת אחורה בנושא הזה
הצג להדפסה
אני רוצה להאמין, שככול שיותר רוכבים יעברו לצמיג אחורי בעל פרופיל שטוח, ימצאו המהנדסים את הדרך להתאים צמיג שטוח, לחישוק אופנוע ולא, מכירותיהם יצטמצמו לאופנועי מסלול בלבד.
צמיג רכב זה לא הצמיג האולטימטיבי לאופנוע, אבל מצד שני, אין שום הגיון לשלם פי שלוש עבור צמיג אופנוע שצריך להחליפו בפחות מרבע מהמרחק שצמיג רכב יכול לעבור. ברגע שיצרני הצמיגים יבינו שישנה אלטרנטיבה ושיותר ויותר רוכבים מעדיפים אותה למרות חסרונותיה, תימצא הדרך ליצר צמיגי אופנוע איכותיים יותר והרבה הרבה יותר זולים.
אין כל הגיון בזה. אופנועים זה שוק קטן מאוד. מאוד מאוד יחסית לשוק הרכב. אף מהנדס שפוי לא ישנה אפילו מילימטר בצמיג רכב כדי להתאים אותו לאופנוע.
צמיגי אופנוע יקרים יותר כי זה שוק קטן עם דרישות מיוחדות.
זה בלי שום קשר לזה שכל רוכב שפוי יחשוב קודם כל על הבטיחות שלו ולא על ״טובת הכלל״ הדמיונית
Sent from my iPhone using Tapatalk
אתה באמת לא מבין? צמיג רכב על אופנוע זה מסוכן, פעם היה שטוח היום כבר לא וזה לא בגלל החיסון לקורונה וה 5G אלה בגלל הנדסה, מהנדסים מצאו שהדרישות מצמיג של רכב שונות מצמיג אופנוע לכן כל אחד מהצמיגים האלו מתוכנן מאפס לכלי שעליו הוא יהיה מורכב, אפילו העליל שלך ראיין אומר שאין אחיזה ושאין אחיזה באופנוע זה אומר מסוכן.
אגב לאופנועים כמו הארלי יש צמיגים קעורים פחות שמחזיקים הרבה יותר מצמיג ספורטיבי, חפש מצלר מרתון.
זה לא עולה פי 3 לרבע מרחק ולא קרוב לזה.
תקנה צמיגים ספורטיביים לרכב ותראה כמה עולה לך רביעייה.
רוצה שיחזיק לך קרוב לרכב, שים צמיגי תיור קשים שלא אוחזים ברמה גבוהה כמו הצמיגים של הביוקר, סע בצורה רגועה כמו שרכב נוסע והופה...
פתאום תוכל להגיע בקלות ל30-40K עם הצמיגים וגם יעלו לך לא רחוק מצמיגים של רכב.
בדיוק יצא לי להחליף צמיד לטרייסר ולCX 5, המחיר היה כמעט זהה, 150 יורו לצמיג.
ברגע שצמיג צריך לתת ביצועים מעל למומוצא הוא יקר, הפירלי ששמתי ברכב צריכים לעמוד בעומס של מעל 2 טון ואחיזה כמעט זהה ביבש רטוב ושלג (רב עונתיים) והמצלר ששמתי באופנוע צריכים לתת אחיזה בהטיה גם ביבש וגם ברטוב ולתת אחיזה בהאצות שמשאירות את רוב רכבי הספורט מאחור.
אנשים לא מבינים כמה הנדסה וטכנולוגיה יש בצמיג אופנוע
אני נוטה להאמין שאף אחד מאתנו, (גם לא Dresdner, גם לא mudale222 וגם לא האחרים), מרכיבים על הכלי שלהם את הצמיג האולטימטיבי, הכי טוב שיש, הכי אמין, הכי דביק, הכי הכי הכי, וזה מן הסתם משיקולים כלכליים גרידא ומשכך, כל טענה למה לא להרכיב צמיג רכב על אופנוע, היא לא רלוונטית. תמיד יבוא זה שעל האופנוע שלו מורכב הצמיג הכי הכי ויטען שאתם סתם קשקשנים שמסכנים את חייכם, כי לא הרכבתם את ה- state of the art של הצמיגים. לכן, כל אחד יעשה את מה שהוא מבין לנכון, במגבלות החוק כמובן, מבלי שהאחרים יבקרו אותו, מכיוון שגם אתם לא.
לאחרונה החלפתי לרכב שלי, c200 coupe ישנה, 4 צמיגים של GOOD YEAR בעלות של 1800 ש"ח כולל מע"מ והרכבה. שלשום הרכבתי פירלי ל-CBR1000F שלי בעלות של 2200 ש"ח לזוג כולל מע"מ והרכבה. אין לי ספק שאצטרך להחליף את צמיגי האופנוע הרבה יותר מהר מאשר את צמיגי הרכב, אם לא ברבע מהזמן לפחות בשליש.
כמו שכבר כתבו לך צמיג אופנוע שווה ערך לצמיג ספורטיבי של רכב או צמיג עם דרישות מסוימות מעל לסטננדרט שם המחירים זהים.
ואם אתה מחפש משהוא שיחזיק יותר זמן על האופנוע שלך כבר הצאת לך לרכוש מצלר מרתון אבל אתה מפנתז על צמיג רכב כאילו זה איזה Hack בטיקטוק
גם בהנחה שאני ואף אחד כאן לא מבין כלום מכוני התקנים והבטיחות יודעים בודאות יותר ממך, הרכבת צמיג רכב על אופנוע אסורה
מישהו כאן קצת התבלבל.
אם לא היה ברור, צמיג שטוח נותן אחיזה והיגוי מחורבנים ומסוכנים, והוא מסוכן.
מי שנוסע עם קסדת אבטיח, גופיה, וכפכפים מוזמן להרכיב אחד כזה בשביל לחסוך. אתה לא מצפה מיצרן צמיגים שישקיע במחקר ופיתוח של "צמיג שטוח לאופנוע", כי הוא יכול פשוט לקחת צמיג שהוא יצר לפני 30 שנה ולמכור בזול. ממש זול. ועדיין סביר להניח שיהיה טוב יותר מצמיג שטוח רגיל.
אלא מה? מכיוון שאחוז הרוכבים שיתקינו צמיג כזה, שניה אחרי שיקראו חוות דעת עליו באינטרנט, יהיה נמוך, הרי שזה לא ישתלם לו. כמה רוכבים בעולם באחוזים (בעולם המערבי) רוכבים עם צמיג שטוח?
ומי שממש, אבל ממש רוצה לחסוך, בטוח יוכל למצוא צמיג סיני ב300 שח.
לגבי מחירי צמיגי אופנוע מול מחירי צמיגי רכב אז כמו שכתבתי ברגע שמדובר בצמיג לא סטנדרטי המחירים של צמיג רכב אפילו גבוהים יותר מאופנוע.
מה שמוכיח שברגע שיש מוצר שלא עומד להימכר בכמויות גדולות המחיר גבוה יותר וצריך לזכור שרוב הדו״ג בעולם הוא קטנועים ואופנועים קלים ששם המחירים בריצפה.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...7671a04ad8.png
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...c9bec209f8.jpg
עיקרונית אתה צודק, רק צריך לדייק - אופנוען אידיוט הוא סכנה מעיקר לעצמו. ראה ארה״ב בה רישיון לאופנוע (כל אופנוע!) זה קורס של יום וחצי.
היי,
אני גלעד, נעים מאוד.
גולש פה לעיתים מאוד נדירות...
היה משעשע לקרוא את השרשור והתגובות.
ברשותכם כמה הערות:
בדף שאותו ציטטתם ליד כל מחיר בארץ מופיע המחיר בחו"ל.
עכשיו בגלל שידוע שישראלים אנחנו, קיצרתי עבורכם את השאלות ובתגובה הראשונה יש קישור לאותו המחיר בחו"ל - כך שכל השגה ותהיה לגבי זה התייתרה, המחיר מופיע לכם, זאת לא פנטזיה אלא עובדה.
קרטל בצמיגים לאופנועים קיים ומתרחש בארץ, אולי לא במובן המילולי של המילה קרטל אבל בכיס כל רוכב מרגיש אותו.
זה שיש פה כאלו שיערבבו מספרים ויצדיקו בטענות שונות ומשונות?
אני אומר לכם חד וחלק שהם בעלי אינטרס!
הם תמיד ישכחו להוריד את המע''מ המקומי, הם תמיד ישכללו מחיר עם משלוח, הם ידמיינו מחירי התקנה ועוד ועוד...
הכל מאינטרס גלוי או סמוי.
זה שאני הופעתי מספר פעמים בוועדת הכלכלה בכנסת זה לא בזכותם, זה לגנותם!
ואני בעיקר מאחל להם לקנות תמיד צמיגים בארץ אצל בעלי העניין שעליהם הם מגינים.
עברנו השבוע שלב, אנחנו לפני פריצת דרך כמו שהיתה בקסדות (תגגלו את השם שלי, כנראה שתראו איזו הקבלה גם לנושא הזה).
שימו לב טוב טוב, גם לאכסניה שבה אתם שוהים כאן ועוד יותר לאותם אינטרסנטים.
אם תרצו להתעדכן ולעקוב, אני משער שאתם מכירים בפייסבוק את מוטוזון.
בדיון כאן היו אי דיוקים לשני הצדדים, ואמנם אינני שוחה בתחום, אבל מכיר חלק מהכותבים כאן, והרמיזות של גלעד הן לא במקום (לגבי הכותבים. לגבי בעלי האתר אני לא יוכול להתחייב, אבל אני לא ראיתי כאן סתימת פיות או הטיית דעות)
ואם כבר מדברים על שקיפות ואינטרסים, וסתימת פיות, אני מציע לחפש את השרשור שדובר בו על קבוצת הפייסבוק שגלעד התייחס אליה. בואו נגיד, שאולי הגמל עושה עבודת קודש (ובלי ציניות, כל הכבוד לו), אבל ממש לא רואה את הדבשת של עצמו.
״בעלי אינטרסים״ ? זה לא אתה שמקדם גם כאן את קבוצת הפייסבוק שלך?
אם אני בעל אינטרס - אולי gilkor יספר לי איפה אני מקבל את הדיווידנט שלי...
בוועדות הכלכלה יושבים בעלי אינטרסים ושליחיהם ( לוביסטים ).
הם בהחלט נלחמים בדרכים כאלו ואחרות כדי לשמור אצלם את התרנגולת שמטילה ביציי זהב ( מבחינתם בצדק).
התוצאה מתבטאת בגל מיני הגבלות קטנות שנועדו "להגן" עלינו הצרכנים מפני עצמנו בשימוש באמצעים כמו חובת עמילי מכס בדיקות מכון תקנים ועוד (לפעמים אולי בצדק )שפע של רעיונות שיורידו את הכדאיות שלנו כצרכן לעשות ייבוא עצמי או יגבילו אותנו.
דוגמה יפה לכך זה האיסור להביא רכב בגיל יותר משנתיים שלהערכתי רבים מאיתנו היו יוצאים לטיול באירופה וחזרים עם איזו מציאה מגניבה ושמורה וכמובן יבוא חלפים משומשים ועוד שפע של "הגנות" על הצרכן.
אולי ישנת בכל שיעורי אזרחות , אבל חכים הם נציגים *שלך*. מעבר לזה - הורדת מיסי יבוא זה *כן* אחד מהאינטרסים של אותם לוביסטים. יבוא צמיגים כידוע - לא מונופול.
כן, בטח, כי חסרים רכבים בארץ. רעיון מהפכני - מס על מכוניות צריך להכפיל. לפחות.