כן, אני בטוח שעלות הרכישה היא 80 יורו ליבואן.
הייתי אומר 40 יורו אבל גם זה כנראה גבוה מעלות הרכישה האמיתית של היבואן.
הצג להדפסה
אין צורך להשוות מחירי מילקי, כמו שאין צורך להשוות שכ"ד.
אתה פשוט לא מוכן לקבל את העובדה שאנחנו חיים במדינה שבא יבואני רכב/אופנועים או כל יבואן אחר שיש לו סוג של בלעדיות הוא חזיר.
כי אין שום סיבה בעולם שקסדה של שואי רפליקה של מרקז לצורך העניין תעלה כאן מעל 4000 ש"ח וביוון תעלה 700 יורו.
ליבואן מותר ורצוי שירוויח אחרת אף אחד לא יהיה ואז גם אנחנו נבכה. אבל למה בסלולר המחירים בישראל יותר נמוכים מרוב העולם? והמחירים של המכשירים עצמם דומים פחות או יותר? כי אין בלעדיות ויש תחרות זו התשובה.
אבל מטרו ושות' יודעים שאין להם תחרות אמיתית אז הם יכולים לזמבר אותנו בלי להתבלבל.
הגישה שהכי נכונה מבחינתי זה לבדוק מחירים בארץ ולבדוק מחירים באינטרנט, אם ההפרש שווה את התוספת אז תקנה בארץ, אם לא, תקנה במקום אחר, רק כשמספקים אנשים יעשו ככה אולי אולי יהיה שינוי.
מזכיר לי שמישהו אמר לי פעם כשהוא חזר מהחנות, בואנה 40 שקל לקילו ענבים זה יקר!
אז אמרתי לו שבמחיר כזה באמת לא שווה לקנות, הוא אמר שהוא בכל מקרה קנה כי מה זה 40 שקל בשביל ההנאה שלו מענבים?
"בחורף, בקיץ, בצהריים"
20 יורו לפלאג בחו"ל זה גם יקר בטירוף.
אלא אם כן זה פלאג אירידיום.
600₪ ל4 פלאגים במטרו אחלה דוגמה לחזירות המדוברת.
ושוב, אף אחד לא מדבר על מחירי הפסד לעסקים כאן. שירוויחו בכיף אבל שהגדולים לא יזיינו אותנו.
האמת שאני באתי לקנות חלקים לטיפול, הוטפיסטון וחבריהם היו יותר זולים מאיביי.
פעם ראשונה שמצטט את עצמי:
מחירי 4 פלאגים NGK או DENSO לורסיס 1000 באיביי, פחות מ100 ש"ח כולל המשלוח.
רביעיית דנסו אירדיום 150 ש"ח.
מטרו לוקחת יותר מפי 6 על פלאגים מזויינים?!!!!
ואמרתי כבר מטרו לא היחידים בסיפור הזה, גם דלק מוטורס מתמחרים פי 4 ואפילו פי 7 ממחירי אירופה.
עם הבדל קטן, שמדובר במותג עם שוק קטן יחסית למטרו ובנוסף לכך דלק מוטורס מוכרת ב.מ.וו ומייעדת לבעלי הממון,
אז היום הם למעלה ומחר הלקוח העשיר יזמבר אותם בדרכו.:tomato2:
זה חרטא בפיתה. זה דבר ראשון - ימי עסקים. דבר שני, הם לא עומדים בזה בשיט.
הלכה לי המשאבת דלק באופנוע באחריות ולקח להם באיזור החודש וחצי להביא חדשה לארץ וכמובן שעל קטנוע או רכב חלופי בכלל לא היה מה לחלום.
שלחתי בזמנו מכתבים להגנת הצרכן ולקח להם מלא זמן להגיב והם בסוף שלחו להם איזה "מכתבי אזהרות" ואז קיבלתי את המשאבה סוף סוף.
אגב על המשאבה הם לוקחים שלושת אלפים חמש מאות+-, חלופית באיביי 100-200, מקורית בפרטזילה 650 שקל.
בקיצור אנסים ללא יתרונות, רק חסרונות.
אם הייתי יודע שזה הזמן שייקח הייתי כבר מזמין ומשלם לבד. עדיף מאשר להיות תקוע חודש וחצי בלי אופנוע.
מודלה אל תבלבל את האנשים עם העובדות. זה קרב אבוד.
מסתבר שככה זה בשוק נורמאלי ואנחנו סתם בכיינים.
או סתם תמימים וטיפשים כמאמר המשוררים של מטרו.
סוד קטן.
רבים מהיבואנים לא מחזיקים מלאי (בייחוד של חלקים שלא רצים בשוטף) וכדי לעמוד בזמני האספקה הם גובים סכומים של שילוח אווירי שמגולמים במחיר החלק.
כאשר אתה באחריות הם ינסו את שיטת מצליח ויזמינו בשילוח רגיל.
תעשה רעש או שיגיע בזמן או שינסו למשוך כמה שאפשר.
Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי
יש כאלה שכשמשתינים עליהם הם עוצמים עיניים ואומרים זה גשם, גשם של ברכה.
Sent from my S60 using Tapatalk
החבר xlib אולי מתבטא באופן קיצוני, אבל בסופו של דבר לא חוטא למציאות, לפחות לא כמו ההגזמות האחרות.
אם יש בצד המתלהמים רצון להבין, ולא רק להאשים בחזירות עיוורת, אפשר לכוון לבעיות בשוק.
אחת הסיבות המרכזיות לעלויות, הן שההוצאות הקבועות על יבוא, מתחלקות על היקף מכירות מאוד קטן.
רכשתי מהונדה, אפריקה טווין חדש, המחיר גבוה מהמחיר באירופה ובארהב באופן מרגיז.
אממה, באירופה הונדה מכרה מעל 200 אלף כלים.
כמה בארץ? 1500? אין לי את הנתון אבל זה בערך המכירות ב2018.
אז כן, כנראה כל כלי של הונדה נושא לא מעט אלפי שקלים על עלויות קבועות בשוק קטן.
ככל שהכלי יקר יותר, הוא ייקח יותר אלפי שקלים על גבו.
כותב בתור איש כספים, אמנם לא בשוק הזה, אבל מכיר את זה מספיק מקרוב.
אז על מי לכעוס?