ואז באים כל המתחסדים ומתחילים לצעוק ש"אין לו ABS מציל חיים"!
הצג להדפסה
דרך אגב קקטוב, לא אמרתי או חשבתי שאתה שונא דוקטורים. אבל כמו שאמרת זה עניין של העדפה. אני למשל הייתי ממש מעדיף אפריקה טווין, אבל לשימוש שלי מספיק הדוקטור והוא כחדש יחסית זול, אז כנראה זו הסיבה שהוא הולך. מה גם שישנם המון אנשים שמתייחסים אליו כאל פלטפורמה לתוספות ושיפורים. אז ביחס לדקאר, הוא סבבה וגם סחיר מאוד.
מה שכן, מסתובבת שמועה שמפסיקים לייצר אותו, או שמפסיקים לייבא אותו לארץ, מישהו יודע על זה ?
מערכות...באחד האמשים של השבוע, בדרך לעבודה בבוקר, אחרי בוסט אדרנלין במקומות שאפשר וכמה מטר ממקום העבודה שלי, אני נכנס
עם הורסיס לכיכר, עדיין לא שבע בבוקר, הכיכר ריקה כמעט לחלוטין, יש לי שדה ראיה מפה ועד פתח תקווה, שתי תלמידות אולפנה משוחחות
בלהט אחת עם השנייה אין שום אינדיקציה למה שהולך לקרות בשנייה הבאה, אחת מהן יורדת ברוורס (עם הגב לכביש) לתוך מסלול הרכיבה
שלי, אני הרחבתי מראש את הקו עוד לפני כן ממש במטרה למנוע מצב כזה אבל לא לעומק שהיא נכנסה לכביש, אני בהטיה ימינה הילוך שני
עם קצת גז בכדי לצאת מהקשת ולשמור קו, הכביש לח מהבוקר וקצת שמנוני ו..... ה-פ-ת-ע-ה, לחיצה על הבלם הקדמי הייתה שולחת אותי
לטעום אספלט בשמן לחיצה חזקה על האחורי וה-"מלאך" מחפש נואשות קצת אחיזה במילימטרים גומי שיש לו, ה-ABS נוקש כמו שיניים של
תנין על טרף חי, הגלגל יוצא לטייל מחוץ לקו, עוזב בלם ושולח רגל ימין קדימה ולצד, כידון מתקן שמאלה, קצת גז ומתיישר...נושם. קצת ערבית
שימושית וממשיך. בלי "הבקרות" הייתי נמרח.
ה1 אחוז, בכל אופן זה לא הנושא, אין הבדל בתחושות בין אופנוע עם בקרות לאופנוע בלי.
זה לא כמו למשל הבדל בין הזרקה לקרבורטור
כשאני אומר את זה הכוונה לכלי רכב שעם כלי עבודה פשוטים ניתן לטפל בהם
מקסימום אקדח הצתה לכיוון מד לחץ לקרבורטורים במקרה של האלפא הצתה ורב מודד שהיו פותרים את רוב התקלות ברכב ללא צורך במוסך.
היום מחשבים נוריות לכאורה יותר פשוט בפועל לאדם מהשורה שרוצה לתחזק לבד זה מסבך את החיים.
Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk
כמי שיש לו יותר זיקה לאלקטרוניקה ממכניקה אני דווקא מרגיש הרבה יותר בבית עם אופנועים חדשים, כבל ותוכנה.
תכלס איתור תקלות הפך לקל יותר ובגלל הcanbus צמות החשמל הרבה פחות מסובכות, גם מזרקים זה יותר פשוט מקרבורטורים.
מה שכן השתנה זה יכולת התיקון בצד הדרך עם מסטיק ועלה שלכת בהנחה שאתה לא רוכב עם לפטופ כבל ומד מתח עליך כל הזמן.
"לוקי בבוקר אני אצלך לטפל קצת באופנוע"
"אל תאיים"
0830 יום שישי, השער פתוח, הגדלנוע איננו, מפתח השרשרת במקום הסודי.
מתיר את הבימרון מהאסורים, פותח שולחן עבודה, והבורג של הבולם מסרב להתיישב במקום.
מנסה כל טריק שאני מכיר כלום חצי דרך הוא נכנס בקלות והחלק החשוב, לא מתהדק...
רעש של חד צילגר, מעובה בתהודה של פלסטיק מכיוון הכביש לוקי האביר על הקוריאני השחור מגיע,
מלווה בילד שטוענים שהוא שלו.
"בוא תן רגע יד"
"רגע רק נכנס לשניה לשים את הדברים"
מפה לשם חצי שעה עוברת מפלס העצבים שלי עולה, אני צריך להגיע עוד לאזכרה בכינרת ויש לי לוח זמנים
קצר ודברים להספיק, בינתיים מצליח לסגור את בורג תת השילדה הסורר שהציק לנו בפעם שעברה.
"ללללווווקייי"
"עוד רגע השקשוקה על האש..."
"ססססאווומו" (אני בכלל לא אוכל ביצים)
"בוא לאכול"
אני נאבק על מילימטר התאמה בריקוד בלט מסובך, מי חושב בכלל על אוכל, חם לי, אני שחור מגריז...אוכל?
אי אפשר לנצח את לוקי כשהוא רעב, שום דבר לא דוחה ארוחת בוקר (וצהרים וערב, וסבב בין ארוחת).
אחלה ארוחת בוקר....(סססססאמממו) צדק.
אח"כ שוב יוצאים מאבק עיקש, לוקי מביא ג'ק הרמה, לא עוזר, גם טכניקות "של פעם" כלום, "אולי תנסה בורג אחר?"
בול....(עכשיו מבינים למה הבאתי הרבה ברגים?)
משם כבר הכל קל בודקים נוזל קירור מוסיפים קצת, שמן יש ונותנים התנעה, המנוע עובד כמה דקות עד לכניסת מאווררים
עובד!
כיבוי, המתנה של מספר שניות בדיקת שמן, יש בול. (זה הסדר כשמיכל השמן נמצא מעל המנוע)
מת לצאת לסיבוב ראשון
לוקי: "עצור לא בדקנו וניקזנו ברקסים, אל תצא" (בעסה זה מבוגר אחראי...)
נשאיר את זה לפעם הבאה...מרוב לחץ זמן לא צילמתי כלום.
גם מדי המתח התכווצו
https://www.aliexpress.com/item/33001590433.html
קובץ מצורף 9347
בין זה למחיר לעובדה שהוא נטען ב-usb, אפשר כבר להשאיר אותו על האופנוע.
יחד עם משהו בסגנון GS911 שמשדר לך איזו נורה שרופה לאפליקציה בטלפון -
https://www.youtube.com/watch?v=NwGP...ture=emb_title
זה נראה לי מכסה את ה-overhead לערכת הכלים.
בסה"כ טיפלו בצד הדרך במדבר ב-x wing עוד בשנות ה-70, זה לא אורגינם רק כי אין בחללית קרבורטורים?
ה911 הוא לחלק מדגמי במוו ויש לו את המגבלות שלו התוכנות הרשמיות של היצרנים מכסות את הכל מהלפטופ, בנוסף טלפון נייד עם תוכנה שמישהוא עשה בבית זה טוב לניטור אבל לא בשביל לכתוב לEPROM
אחרי פרק הבדיקות וממש לפני רכיבת הבכורה בעת בדיקת נושא מילוי שמן בלמים מצאתי שהגומייה שמגנה על נוזל הבלם אינה לשביעות רצוני
אותות הזמן נתנו בה סימנים והפחד שמנע ממני לפרק אותה אז היה שלא יהיה לי מה לשים במקומה, זה היה הזמן לעצור לקחת צעד לאחור
ולחשב מסלול מחדש, צללתי ברשת לעומק הנושא ומסתבר שלא ניתן לקנות את הגומייה בלבד, היא מגיעה עם הכוסית כולה, הפתרון הפשוט
והמהיר כאן בארץ אצל יבואן ב.מ.וו נדרש עבורה 136 ש"ח לא כולל מע"מ, בחו"ל המחיר זול יותר אבל כרגיל מחיר המשלוח וזמן הופכים אותו
לפחות רלוונטי, בבדיקה עמוקה יותר מסתבר בעצם שייצרן הכוסית הוא...ברמבו, זאת מהבלמים ו... הפתעה גם KTM הדגמים המוקדמים חולקים
את אותה הכוסית, ייעוץ בקבוצת האספנות העלה פוסט של בעל מוסך KTM בק' גת שטען שיש לו כזאת בדיוק ובגלל שזה שייך לסטוק מת היא
תעלה לי...70 ש"ח, חיפשתי גומייה מצאתי כוסית שלמה...מפה לשם, אצלי!
https://www.youtube.com/watch?v=QNG4grjz5Ac
הפתעה לרוטקס יצרנית המנוע האוסטרית של BMW היה גם מנוע 800 סמ"ק המפיק 84.5 כ"ס.
המנוע זהה בצורתו למנוע של ה-650 אבל חזק משמעותית.
https://www.rotax.com/en/100-years/h...QDyaPIk7JaN4JU
אני רואה בקישור את המנוע טווין המוכר שלהם.