לא ענית לי
לגבי טרייסר לגמרי של בנות
עונה-פחות סלחן זה פחות מתפשר כיוון שהוא חד, מכה, ומחייב רוכב טוב יותר או מנוסה יותר בתמורה ליותר יכולת שצריך להשתלט עליה אני בטוח שעם סט צמיגים אחר רפידות בלם אחרות זה יהיה הרבה יותר טוב וכמובן הקטע של להתרגל, אגב המשקל משפיע רק במהירות חניה, אז זה פחות מעניין
אז מה הועילו בקרות אם הקודם סלחן יותר
Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk
שמדברים על אופנוע סלחן יותר או פחות מדובר בדרך כלל בסל״ד של שיא המומנט ובגאומטריה של האופנוע , שתי הנקודות האלו כמעט ולא השתנו אם בכלל ובעצם זה אותו אופנוע עם שינוים קלים ככה שלהגיד שהוא פחות סלחן זה מאד סובייקטיבי כי אין לזה הוכחות בשטח
1. בהשוואה לקודם הנוכחי רגיש מאד לשינויי מצערת במיוחד בהילוכים הנמוכים שקיבלו יותר בוסט.
2. שינוי המשקל מורגש במהירות נמוכות ובחניות, נעילה או שימוש לא זהיר של הבלם הקדמי במהירות נמוכה במהירות 0 תשכיב את האופנוע.
3. בהטיה בתוך סיבוב בהילוך נמוך 2-3 מכת גז תביא בהכרך להרחבת הקו של הגלגל האחורי החוצה נגד הכיוון.
4. הכידון רגיש יותר להיגוי הפוך - לא ברור לי אם מדובר בלחץ אוויר או סוג הצמיגים אבל זה המצב נכון לעכשיו.
כל התופעות האלה נשלטות ולטעמי מוסיפות עניין, אני מאוד אוהב את תוספת הכוח בתחילת הנסיעה ויכולת החלקת הגלגל אבל לרוכב לא
זהיר זה עלול להיות קצת מבלבל. את התשובה הסופית נדע רק כשאחליף צמיגים ורפידות נכון להיום לתחושתי מדובר באופנוע שונה מהקודם
לטוב, ואני מאד שמח על ההחלפה.
עשיתי רכיבה אחת ללא ארגזים מיד בהתחלה כשקניתי, בהזדמנות אני אנסה את זה שוב להבין את ההבדל, גם מצב מגן הרוח שונה למצב הכי
תחתון שלו, אני מקבל מעט תוספת רוח לכתפיים שזה נהדר בקיץ ופחות התנגדות האופנוע לרוח כך שבפועל יש פחות מערבולת.
לגבי הגיאומטריה, אני מניח שהשימוש בבולמים האלקטרוניים כן משנה את הגיאומטריה של האופנוע, או את היציבה שלו, זה מורגש בגובה
האופנוע כשאתה מעביר מתוכנית לתוכנית בישיבה על האופנוע, בתאוריה גם אם השינוי לא נראה חיצונית, לאפשרות כיוון עמוסי הקפיץ בכיווץ
ובפריקה אני מניח שיש השפעה על תגובות האופנוע והפידבק שמתקבל מהשלדה והכביש.
אני לא יודע להסביר את זה מדעית, אבל אני כן יכול לספר על התחושה ולתחושתי האופנוע התחדד ויותר קשוב לפקודות הרוכב לטוב ולרע.
3400 ק"מ
מסע ההצטיידות לטיול הגדול ממשיך והפעם קניתי באמזון תיק של 25 ליטר נגד מים, מדובר בתיק מקצועי שאמור לשבת על אחד מארגז הצד ולהכיל כל דבר שלא צריך לספוג מים בכלל, כיוון שמתוכנן לנו בנוסף לרכיבה גם רפטינג ועוד הרפתקאות אקסטרים שישאירו את האופנוע בחניה ואנחנו נצטרך ציוד אתנו בכל תנאי מזג האוויר, התיק הזה נראה לי מתאים מאד, יש לו רצועות קשירה אל הארגזים שניתנות לשחרור ע"י תפס מהיר ובנוסף יאובטח גם ברשת או רצועת קשירה נוספת. יש לו רצועות לכתפיים ויכול לעלות על הגב כתיק גב, ניתן לרוקן מתוכו אוויר עם כפתור מיוחד והוא יכול גם לשמש כמצוף...
קובץ מצורף 9864
קובץ מצורף 9865
קובץ מצורף 9866
25 ליטר בנוסף ל 3 ארגזים ותיק מיכל?
אם למניעת רטיבות, שים בשקית בתוך הארגז ונגמר הסיפור.
זה המון משקל מכביד ומיותר לטעמי עבור זוג. גם לטיול ארוך.
בלי קשר, אם התיק איכותי זה נראה מציאה.
חודשיים בזוג נצטרך קצת יותר מקום בכל מקרה, פרט לציוד לאופנוע שחייבים, זוג ארגזי הצד כמעט תמיד לטובת אחסון בגדי רכיבה כשיורדים מהאופנוע ומכילים את הציוד ליום הטיול עצמו, בגז האחורי יהיה הציוד שפחות נחוץ אבל יורד למלון, הכוונה גם לעוד תיק רוכב על הארגז העליון, אז למען חלוקת משקל נכונה תיק על הארגז הימני יוריד משקל מהעליון השמאלי ישאר ללא מטען לנוחיות העלייה והירידה בזוג.
אני לא בטוח שזה נכון כי GIVI מוכרים תיקים אטומי מים לארגזים, אז או שהם לא מאמנים בתוצרת שלהם, (אני בדקתי ויזואלית נראה דווקא
שהארגז אוטם נהדר), או שהם מחפשים עוד דרכים להרוויח על תוספות.
נושא זיווד אופנוע למסע אינו מוכר בארץ מסיבות מובנות, אבל בגדול מדובר בתורה שלמה והמון מקומות להרכבת תיקים, גם באזורים שאף אחד
לא חשב עליהם.
https://lifewelove.com/wp-content/up...oppedhiker.jpg
הדוגמאות מהרשת רבות ויש אין ספור רשימות ציוד והדרכה איך בעצם לעשות את זה נכון ובטוח, הקטע שזה משתנה בין סוגי המסעות,
ארצות היעד, סוג האופנוע והרכב המשתתפים.
טיול באירופה בכבישים באתרי התיירות המפורסמים, שונה מטיול באוסטרליה נורווגיה, אפריקה, או מדבר סהרה, ולכן הערכות צריכה להיות
שונה.
יש משהו מאתגר ומרתק בלשבת לדמיין ולהבין מול מה נתמודד על מנת לדעת להיערך בצורה נכונה.
https://lifewelove.com/en/what-motor...stance-travel/
https://lifewelove.com/wp-content/up...r-KTM-1190.jpg
פה ניתן למצוא המון רעיונות:
https://www.madornomad.com/the-compl...-packing-list/
התיקים הפנימיים הם בשביל להגיע למלון ואז לשלוף את תכולת הארגזים ללא צורך לפרק אותם מהאופנוע.
רכבתי בסופות עם ארגזים של GIVI בלי טיפה של מים בפנים וגם עם אלו של ימאהה.
אם יש גומיה במכסה של הארגז אז הוא אטום למים.
טיול באירופה זה טיול בורגני ליאפים, תחנות דלק בכל מקום עם דלק איכותי, מקבלים כרטיסי אשראי בכל מקום ועכשיו גם אפל פיי ודומיו (תלוי באיזה מדינה) מכונות כביסה בתשלום, מסעדות וסופרמארקטים, שירותי גרירה ומוסכים ומה לא.
זה ממש לא צליחת מדבריות באפריקה התכנון לא צריך להיות כזה מסיבי כי אם תבין שמשהו לא מספק אתה נכנס לחנות ציוד אופנועים וקונה מה שצריך, חוץ מבקבוק מים שגם לא ממש נחוץ אתה לא צריך לסחוב אוכל איתך.