נכתב במקור על ידי
uriar
אתמול הזמנתי הביתה ארוחה ממסעדה סינית. מראש תיכננתי להשאיר טיפ, אפילו מוגדל - עשרה שקלים. אני יושב בבית משחק קלאש אוף קלאנס, באמצע טורניר (שלושה הפסדים ואתה עף) ואשתי פותחת ואני שומע שיש איזה דיון - לשליח אין עודף. אני נקרא לעזור, עוזב את המשחק באמצע (הפסד ראשון בטורניר - מבחינתי הטיפ בסכנה) ומגיע. מסתבר שהשליח הוא בכלל שליחה ואין לה עודף ממאתיים. כמה החשבון? 173. אז מה זה אין לך עודף ממאתיים? ממה יש לך? כאן כבר החלטתי שממש אין טיפ. פתחתי את הארנק ולאחר חיפוש וחיטוט בכל התאים הוצאתי 173. פונקט (מזל שבמקר אותו בוקר הייתי אצל הירקן והיה לי עודף). "תודה רבה, שיהיה בתאבון" היא חייכה ופנתה ללכת. הנימוס הזה שבר אותי. תקראו לי שובניסט אבל רק בגלל שהיא בחורה עצרתי אותה ונתתי לה טיפ.
אז כנראה שלא היית בהרבה מקומות בעולם. טיפים יש בכל מקום אבל 10% זו חזירות וחוצפה. לרוב משלימים ומעגלים. keep the change זה בדיוק זה. החשבון 173? השליח/מלצר יקבל 2 או 7 לא 17-20.
אני מזמין משלוח כל יום בעבודה ולפחות פעמיים שלוש גם בערב.תעשה חשבון ותבין למה אין מצב. ולמי שכתב פה שאנחנו יכולים לעשות מגבית כל אחד שקל שניים, נראה לך שאני אעצור ישיבה באמצע ואשלח את כולם להביא ארנקים ולחפש לי מטבעות? למי בכלל יש מטבעות בכיס.