הייתי רוצה שיעשו סטטיסטיקה בארץ על אחוז המעשנים בקרב הרוכבים. יש לי הרגשה שהיא תצא הרבה יותר גבוהה ביחס לאכלוסייה הכללית.
הצג להדפסה
הייתי רוצה שיעשו סטטיסטיקה בארץ על אחוז המעשנים בקרב הרוכבים. יש לי הרגשה שהיא תצא הרבה יותר גבוהה ביחס לאכלוסייה הכללית.
נכון, אבל תחב"צ יעיל במדינת ישראל זה מילים גסות.
אולי עוד כמה עשורים, אחרי עוד כמה קווים של רכבות קלות בערים הגדולות.
כרגע התחב"צ על הפנים ולא באמת מהווה אלטרנטיבה יעילה.
לעומת זאת- דו"ג, כרגע, בערים הגדולות מהווה אלטרנטיבה מאוד מאוד יעילה. ואנחנו יודעים את זה. השאלה היא איך גורמים לנהג הג'יפון הממוצע להבין את זה?
לדחוף דו"ג בכח ובכפייה? רעיון מעניין:biggrin:, אבל לא ממש ישים.
אני לא באמת מאמין שאפשר להסביר לנהג הישראלי הממוצע שעדיף לו לשבת על קטנוע 10 דקות מאשר לשרוף שעתיים ברכב כל יום. מספיק לקרוא קצת בקארספורום ולראות איך כולם קופצים כשהמילה אופנוע מוזכרת- "זה מסוכן, זה התאבדותי, זה טאבו..." - ופה אנחנו מדברים על פורום חובבי רכב ומוטוריקה, כן?
אני אוהב אופנוע(ים). אבל אוהב להצמד לאמת.
לא ממש. רכבים קטנים די זולים.
כן, אבל לא ממש הרבה. רכבים היום מאוד חסכוניים: קורולה שלי לוקחת 4.5 ל/100 בנסיעות בחיפה(!).
זה נכון.
זה נכון רק בגלל שרשויות מתעלמות מהחוק.
גבולי מאוד ותלוי באופן שימוש.
לא. זה לא עובד ככה.
גם לא. דו"ג צריכים גם רמזורים/תמרורים/מעברי חציה/פסי הפרדה/... אם הכוונה היתה לבלאי של כביש עצמו, אז זה נגרם בעיקר ע"י משאיות. קשה להחליף סמיטריילר בטוסטוס.
ממש לא. עובדה לא נוחה - אבל קטנוע מזהם כמו מרכב פרטי ולפעמים אף יותר. מנוע דו"פ מזהם פי כמה יותר.
אתה נשמע כאילו משרד העוצר זה חבורה של חייזרים או כוחות רשע. אתה מבין שהם עושים את את תפקידו של משרד העוצר?
לדחוף דו"ג בכפיה כבר הסכמנו שאי אפשר, לחכות לתחב"צ בסיסית, נורמלית ויעילה לא רלוונטי לעשור הקרוב.
לכן טענתי היא, שכדאי ל"עודד" את הנהג הישראלי לעבור לדו"ג ואפילו באופן חלקי (גם אני מחזיק רכב בנוסף, נוסע איתו לעבודה כשממש גשום). ודרך אגב בהמשך להודעה הקודמת שלי, האבסורד הגדול בנוגע להוצאות הרכב במגזר הממשלתי הוא, שאם יש בבעלותך דו"ג התגמול שתקבל ביחס לבעלים של רכב ארבע גלגלי, הוא בערך 20% מאותו גמול .....
חלם, כבר אמרנו. בקיצור, לבטל את הוצאות הרכב וההחזרים על ביטוח ורישוי לרכב ארבע גלגלי, ולתגמל מאוד, את בעלי הדו"ג במגזר הציבורי.
במגזר הכללי, לדעתי כדאי לבטל מיסוי על דוגי"ם ועל חלקי חילוף לחלוטין, לדאוג שהביטוח יהיה נמוך ככל האפשר (סובסידיה או העמסה ביחס שונה).
וכולם יהנו מזה, כולל אלו שלא ילכו על דו"ג בסופו של דבר.
כמו שאמרנו, צריך להכניס את זה כמנטרה לפרוייקט/מיזם: פחות פקקים, פחות בעיות חניה, פחות זיהום אויר.
כן, אבל קטנוע מבלה הרבה פחות על הכביש- מכאן שהוא חסכוני הרבה יותר.
כשאני נוסע עם הקטנוע לעבודה לוקח לי 7 דקות.
עם הרכב לוקח לי בממוצע חצי שעה.
תעשה את החישוב לבד.
שוב- הקטנוע המזהם נמצא על הכביש אחוז הרבה יותר קטן מסך הזמן שהרכב מבלה על הכביש. זו עובדה, אלא אם כן עכשיו תגיד לי שאתה מדבר על נסיעות בכבישים פתוחים וריקים. לא על זה אנחנו מדברים.
ובוא תזכיר לנו רגע איזה כלים דו"פים נמכרים היום (חוץ מאופנועי שטח)?
לא כל הרכבים הם היברידיים.
צריכה ממוצעת של רכב מודרני עומדת על 1:15 +
צריכה של רכב מיושן יכולה לרדת מתחת ל 1:10.
צריכת דלק של קטנוע היא לרוב 1:30 ומנוע של קטנוע הוא לכל היותר רבע ממנוע של רכב פרטי.
משקל של קטנוע הוא בקירוב עשירית מרכב פרטי.
קטנועים לא עומדים בפקקים.
במבחן הרישוי אין בדיקת זיהום לקטנועים או לאופנועים מסיבה "כלשהי".
לא מיוצרים יותר קטנועים דו פעימתיים.
חברים,
אנחנו עדים לתגלית חדשה בעולם המדע בימנו אנו!
מנוע מנפח 1600 סמ"ק שמניע משקל של טונה + פולט פחות מזהמים ממנוע בעל נפח 300 סמ"ק שמניע משקל של 150 ק"ג.
וזה תוך עמידה בפקקים!
מחוקי הפיזיקה נמסר בתגובה "ניוטון מתהפך בקברו".
עד כאן.
משהו בחשבון שלך משובש. "1:30" זה שליש של "1:10" לא רבע. אבל יותר מזה - רכב מודרני לא לוקח 1:15. טויוטה שלי, בת שנתיים, בעליות של חיפה עושה 1:22. נכון, זה פחות מ-1:30 שלך. אבל אם אני אסע רגוע וקטנוע "תפתח" כל רמזור, אז אני רוצה לראות מספרים.
צריכת דלק בניוטרל נמוכה מאוד אם מנוע בכלל עובד.
נכון. מזל שאני לא צריך לסחוב אף אחד מהם.
מספרי זיהום של דו"ג ידועים. מה בודקים במכונים בישראל לא כזה חשוב.
לא, לא ראיתי במפרט רכב נתון כזה.
גם לא ראיתי במפרט רכב נתון שאומר:
"למרות צריכת הדלק הנמוכה- אם תעבור לדו"ג בתוך העיר אתה תשלם הרבה פחות על דלק כיוון שלא תבזבז את מרבית הזמן בפקיים, לא תחפש שעות (במצטבר) חנייה. זאת מבלי להזכיר כי צריכת הדלק הממוצעת בקטנוע קון נמוכה מזו של רכבך. בנוסף, לא תשלם על חניות ויתפנו לך המון שעות בחודש לזמנך הפנוי. כל אלה מתבטאים בחסכון.
עם זאת, אנחנו מציעים לך להתעלם מהנתונים ולהמשיך לעמוד בפקקים, יש לנו אחלה מזגן. נסה ותהנה".
אתה מבין או שצריך לפרט לך?
עריכה: וזה שאתה כל פעם משתלח בחברי הפורום (כשאתה טועה) בקריאות "בור / טמבל/ חסר הבנה /וכו'" לא מוציא אותך חכם במיוחד, בלשון המעטה.