ציקי, לא היה לציפור כבל קלאץ'... זה הידראולי כמו לכל הכלים בקטגוריה הזו כבר הרבה שני לפני (ל CB1100F ל ZZR ול FZ של שנות ה 80' היו, אין מצב שלציפור 2004~2006 לא היה)
הצג להדפסה
אתה צודק. צינור פלדה שזורה. שלחץ שמן בתוכו. לא כבל שמגיע מהידית למצמד.
הזמנתי אחד באיביי של חברה ידועה. בדיעבד ההמתנה הייתה ארוכה והייתה אפשרות לייצר את הצינור בארץ.
Sent from my iPhone using Tapatalk
קידוזו אמר פה פעם שקלאץ' הידראולי אמור להיות יותר רך מקלאץ' רגיל, ואפילו רציתי בזמנו להחליף ב-NC700 שהיה לי לאחד משומש של VFR, עם חלק ממיר לקצה (קלאץ' כבל מושך וקלאץ' הידראולי דוחף להבנתי).
בפועל לא נראה לי שיש הסכמה גורפת מה עדיף. כבל נמתח ונקרע, הידראולי צריך להחליף נוזל, אבל נוזל בלמים הוא לא יקר (אבל גם כבל לא כזה יקר אם הוא נקרע כל 100K).
מעניין אגב שזוגתך מרגישה יותר בטוחה להיות מורכבת על הקטמ. ה-1100 אמור היה להיות אחד האופנועים הכי חלקים שיוצרו, והקטמ קופצני יותר לפי מה שאתה מספר. אולי זה בגלל גובה הישיבה?
עדיף הידראולי כי הוא מתכוון אוטומטית, בזמנו אבניר לקחו את רוכבי הוי סטרום למצרים והכניסו אותם לתוך המדבר, ה650 שרפו קלאצ׳ים וחזרו על גרר בזמן שה1000 עם קלאץ הדראולי לא שרפו קלאץ( למרות שכנראה שרפו חצי ממנו)
לא כל ההידראולים רכים אבל שהיצרן שם קלאץ הידראולי זההמאפשר לו לשים קפיצים קשים יותר בסלסלת הקלאץ שזה גם יתרון
היו ברשותי אופנועים עם כבל ועם שמן בקלאץ.
בישראל בשמש המקומית הצינור קלאץ התפוצץ לי פעם ב CBR. קניתי חדש והחלפתי לבד.
אני מעדיף הידראולי. אישית.
כולם מדווחים שהחיים מאחור על ה 1290 די נוחים. הכסא מרווח.. הישיבה גבוהה וניתן לראות קדימה. האופנוע יציב ומשקל המורכב ממש לא מורגש.
כן בתאוצות חזקות התחושה של "עף מהאופנוע" די מוחשית למורכב אבל אני בדרכ לא משתולל כשאני מרכיב.
החיים עם הדיוק הגדול מהנים מאוד. בטיולים ביחד ולחוד.היתרונות: יש מיכל דלק ענק. יש המון כוח בין הרגליים , יש בולמים בלמים נהדרים.יכולת לשנות עומס קפיץ. והבולמים מתכוננים, יש המון אפשריות לשחק עם הארגונומיה של האופנוע כידון רגליים ,יש בקרות מלאות.יש חימום במושבים ובידיות. והעיצוב נו טוב זה עניין של טעם.
ה 1290 בעל צידוד של אופנוע שטח. ככה שהשתחלות בעיר די נוחה.
בגלל הגובה או הפנס הקידמי או האגזוז המקורי שדי מרעיש לאופנוע יש נוכחות על הכביש ודי נדיר שמפספסים אותי במראות או על הכביש.
לגנותו
האופנוע מווברץ! , זה בנוי ככה ,זה לא בלתי אפשרי , זה פשוט בשלב מסויים מציק. אם משייטים על 120-150 אין ווברציות כלל. הכל חלק. אבל רכיבה איטית באיילון לדוגמא בשעת הפקקים בהילוכים נמוכים עם היידים על הידיות של הקלאץ והברקס מקבלים את הוויברציות היטב. (אבל יאמר לזכותו שגם ה CBR משנחשב לחלק לגמרי הציק במידה פחותה אבל הציק)
האופנוע אינו סופר ספורט! ה CBR1100 שהיה לפני היה הרבה יותר מהיר מהדיוק (בקו ישר ומעבר ל 200 חצילים)
מיגון הרוח והאופנוע עובדים חלק וטוב עד מהירות של סביב ה 150 מעבר לזה צריך לשנות תנוחה אם רוצים להמשיך בקצה הגבוהה של המהירות.
האופנוע גומר צמיגים וברקסים ושרשת הנאה. וכן כל המכלולים עובדים קשה.
ה1290 דורש רוכב מעורב. הוא לא מתחנף, אם צריך להוריד הילוך הוא אומר לך את זה די ברור. אין להשאיר הילוך שישי מ 50 קמ"ש. שישי נכנס "טוב"רק ב 120 קמ"ש.4000 סל"ד. לטובתו יאמר שהוא נושם ונושם בסלד הגבוהה.
לפני כחודש הייתי צריך לתת גז כדי לצאת ממצב מסויים הילוך שלישי מהירות 50-60 קמ"ש. האופנוע לבד ללא פרובקציה שלי עלה להישאר על גלגל אחד למשך אולי 2-3 שניות עד שהבנתי שאני באוויר וסגרתי גז.חשוב לציין שכל הבקרות מחוברות ופועלות. לא בטוח מי תכנן את ככה אבל חכם זה לא. (למרות שנראה שיצאתי מהסיפור עם המון סטייל )
היום התבוננתי על האופנוע שעה 8:30 בבוקר .ולא בא לי לעלות על גבו של זה. (כל השבוע רכבתי לתל אביב)
אני צריך לצאת מאיזור המושבים בנתניה לכיוון תל אביב. הפקקים שיגעון. כביש החוף זוועה היציאה לכביש החוף מלחמה בעזראילי מתנה.
הדרך חזרה הבייתה בסביבות 6 בערב מהנה יותר (יש מלא פקקים עדיין) אבל יותר כיף לי לא יודע למה.
אולי הזמן לאיזו XEDV או טיל מקס? אולי רכבת ,מטוס פרטי ,מסוק. אם מישהו יכול להציע טלפורט אני מוכן לתת לו את האופנוע מתנה.
לסיכום
האופנוע הטוב ביותר שעבר לי מתחת לישבן. ועברו כמה.
האם הוא חבר להרבה שנים קדימה עדיין לא יודע. את ה CBR1100XX החזקתי 8 שנים.
ברגע שאתה מתחיל לחשוב על טוסטוס וטי מקס זה טוסטוס על סטרואידים ולא בא לך לעלות עליו, זה שלב ההכחשה, רגע לפני שאתה מחליף אבל עוד לא יודע את זה...
היתרון הוא שהקפיצים עמידים יותר / מחזיקים יותר זמן?
(* שאלת פיגיבק - מכיר / היית קונה לפטופ מהאתר הזה? - https://www.campuspoint.de/)
זיקי, הרכבת עושים מה שבא להם בזמן זה. מאז תחילת הקורונה לא היה לו"ז נורמלי, וזה מאלץ אנשים להיות על הכביש. שקלתי להתחיל לנסוע את החלק של ת"א דרך הטיילת, שם לפחות יש אוויר נחמד.
נראה לי מעדיף נהג שמוסח ממשהו מקפץ בטיילת, על פני נהג עם road rage באיילון.
מה שכן, בכיוון צפון נאלצים לעבור לרח' הירקון, וזה כזה דרעק. יש שם משאיות כל הזמן (מה יש להן לעשות שם?) וקשה להשתחל, והשומרים בשגרירות משחקים אותה ודופקים מבטים כאילו השגרירות לא עברה לירושלים עוד בתקופת טראמפ.
אני מתבאס לרכב בפקקים גם כשאני יודע שזה חוסך לי כמעט חצי שעה. הרכיבה ברמת דריכות 8 ומעלה בין עגלונים מחורפנים ממש מעייפת אותי.
והכי קשה לי לרכוב בת"א בקיץ.
אפילו שקלתי לפתח מוצר שתוחם את שדה הראיה כדי לא להבחין בפרחיות השדה שמעבר לשול ואז נזכרתי שיש כזה, לחמורים וסוסים.
ל GT יש נוכחות יותר מהאדוונצ'רים. רוב הנהגים פינו לי השמאלי בצורה די חפוזה.
אם תרכב בארץ הקודש על כלי עם נוכחות או על NC תבין בעצמך. עם ה GT פינו את השמאלי עוד לפני שהתקרבתי.
מרגישים נוכחות עם כלי מסויים על הכביש.
לא סומך בשיט על הנהג הישראלי. ולא בונה על נוכחות או לא נוכחות.
אבל כשרוכבים עם הסופר דיוק הגדול עם 4 מהבהבים (בפקקים) יש לכלי נוכוחות ולפני שאני מגיע (על מהירות נמוכה, איילון בוקר פקקים) מפנים לי קצת. לא תמיד כמובן אבל זה קורה בשכיחות שלא הכרתי בכלים אחרים.
אני מניח בגלל הישיבה הזקופה.בגלל שהאופנוע עצמו גבוהה. בגלל הפנס לד מקדימה. בגלל 2 מאותתים ענקיים מקדימה. אז לכלי יש נוכחות.
רעש האגזוז מגיע רק בסלד גבוהה. שאני בכלל לא שם בגלל הפקקים.
כשאני עוקף מימין מישהו שמזמן היה צריך להיות בשמאל (בדרכ ממתין שיפנה לי את השמאלי אבל שוב הנהג הישראלי) מוריד 2-3 הילוכים ולוחץ. זה בדרכ מעיר את הישנוני.
היום רכבתי עם הבן שלי לקיסריה לארוחת בוקר. היה מוי כיף אחלה אופנוע לזוג.
האם בא לי לעלות על גבו של זה ביום ראשון להישפך לפקקים. ואללה חוויה מפוקפקת.
האופנוע נהדר וצולח את הכרח טוב יותר מכל ספורט-טורינג שהיה לי. אבל פאק עדיין חוויה מפוקפקת.
כל הדרכים החלופיות עברתי עליהן. אין מזור.
כביש החוף בלאגן ,נמיר בלאגן ,איילון זוועות (אבל זז כל הזמן).
אני יוצא במחלפים כדי לצאת קצת מהפקק. ולדאבוני גם בירידה למחלף יש פקק. (אבל יש שוליים אז פחות בלאגן עם המכוניות). אסטרטגיה שלמה.
בקיצור רכיבה של 29 קמ. שבשעות הלילה עם ה GT ניתן תאורטית להגיע תוך 10 דקות. לוקחת 30-40 דקות.
נשבע שזה גונב לי כוח ריכוז להמשך היום, אולי בגלל זה החזרה הבייתה יותר כיפית. נותן את שארית המוח שלי לכביש.
ואללה איזה חפירות יצא לי.
Sent from my iPhone using Tapatalk
בתור נהג רכב חצימהזמן, אני יכול להגיד שהקטמ בולט. מהסיבות שציינו קודם. גם אם אתה לא מסתכל על המראות כל היום, משהו גדול ומאיר שזז בהן מושך את המבט. לפחות בהשוואה לאופנועים אחרים עם פנס נמוך.