יש דרך אחת לברר...
הצג להדפסה
התשובה ידועה מראש: "טרקטור"
בשביל שושני כל אופנוע שהוא לא וורסיס או בימר הוא "טרקטור"
שושני אדם בר מזל
הוא יודע לשנע את עצמו ושמח עם ההחלטה ( שהפעם אומנם טובה ).
לא מדויק: על ה-R100RS שלי לשעבר מעולם לא הייתה תחושה של טרקטור, גם על האפריקה שרכבתי בחו"ל, ואפילו על ה-MT טרייסר (היו בעיות אחרות)
ה-700 הישן שלך היה טרקטור אבל במובן הטוב של המילה ואפילו נסבל, התחושה שקיבלתי מהכתום (לראשונה מאופנוע) וואוו ....מה זה הדבר הזה.
שוב יכול להיות שבגלל ההבדל החד בין האופנועים התחושות נהיו קיצוניות, אבל עדיין...
אגב אני עדיין חושב שורסיס הוא תשובה למכנה המשותף הנמוך ביותר של הרוכבים, זה לא דבר רע בהכרך, אבל יש רבים שלא רוצים להסתפק בזה ומחפשים
קצת יותר מדבר כזה או אחר.
מסתבר שיש דבר כזה שמתקיים כבר בפעם החמישית שנקרא רכיבה בהפתעה. במועדון האדוונצ'רים של הכתומים ארגנו אותנו לקבוצה קטנה לצד נציגי דוקאטי וכל היתר הגיעו דרך מיצו, יוזם העניין.
אחרי חצות היינו 150 רוכב ורוכבת- בערך. נפגשנו בהרצליה, באחת יצאנו צפונה דרך כבישים מהירים בקצב שהפתיע לטובה. בתחנת דלק בואך ראש פינה תדלוק קפה פיפי קשקשת ודי רגוע ונחמד מבחינת פרופיל האנשים. שונה מאוד מהרכיבה למצדה -לטובה.
קובץ מצורף 8566
.
קובץ מצורף 8567
.
קובץ מצורף 8568
עוד תמונות בגלריה
הכתומים יצאו ראשונים במעלה ראש פינה והמוביל בסוף שכונה נכנס לשביל כורכר לתוך היער. פאקינג 3 בלילה שיירה של 7 רוכבים בשביל לא הכי נעים לפרייבטים הרבה אבק בקושי רואים ומרביצים בעליה תלולה ומפותלת. רכבתי חלק בעמידה משועשע מהמחזה הדי סוריאלסטי ואז פספסתי בור וטלטלה גדולה בעקבותיו. כתם שחור פגע בי והבנתי שהנייד נפל מהתושבת. ירדתי והרוכב מאחור מאשר שהנייד עף. אללה יסתור ולהקתו. לילה, יער, חושך אבל הפעם הפרוסה נפלה עם הריבה למעלה. המסך מגלה לי את המיקום 30 מ' מאחור. הגוורדיה נעצרה בזיג מעל צופה וממתינה. אני רץ דוחף את הנייד לכיס ואודרוב אני ממהר להדביק את החבורה שכבא יצאה. רכיבה שבהחלט לא אשכח.
למעלה כשאני נטול אוריינטציה וווייז שמגלה לי עתידות התחברנו לכביש צר, מפותל ומשובש והקצב לא יורד. כאילו, זה קצב שהייתי רוכב בו לבד אבל שיירה? פאקינג מגניף. הצעיר בחבורה שרוכב לא רע ונמצא 30 מ' לפני, מגיע לפניה מתדהקת מהר מדי וגולש תוך כדי בלימה לכיוון התעלה בצד הנגדי. הוא מציל את המצב יפה ולמזלו לא מגיע רכב ממול. סימנתי אותו לשיחה שאכן התקיימה. בהמשך הגיעו השיירה של הדוקאטים מאחור. הם לוחצים ומתחילים לעקוף גם כשלא מתאים אבל בסדר. מישהו מהאדומים צריך להוכיח לכתומים ואני לא במשחק. מפנה מקום אבל לא מוריד את הקצב כדי לא לאבד את החבורה.
באמצע סיבוב פניה נוספת לשביל שטח. מתחיל חלבי אבל ככל שמטפסים אופנוענים נפרדים ממורכבים והיו כאלה שהחנו בדרך ועלו ברגל למצפה. ארפכשד כרגיל אדיש ונחוש להתקדם ומביא אותי עד למעלה עם פרפור אחורי קל. עוצרים, מחפשים את הקבוצה שנעלמה. נחים, חוברים חזרה סביב שולחן ומנורת לילה. קצת ויסקי הרבה קפה עוגיות ומים והשמים מתבהרים. כשהשמש אוטוטו עולה מאחורי רמת הגולן אני נפרד ויוצא חזרה. מתלבט ארוכות באיזה דרך לבחור אבל מקבל שכל ומחליט על הדרך הקצרה. עוד מעט חמסין, לא ישנתי משלשום והריכוז משאב יקר. כאן מתחיל הוידיאו.
https://www.youtube.com/watch?v=T_123_bmNIY
אחר כך אתם בוכים שסוגרים לכם את המדינה
בטוח שאני בכיתי?
אחרי הפסקה שבה כמעט לא רכבתי יצאתי לסיבוב עם א'.
פיזית הייתי מפורק מכדורגל, הרגשתי חלוד ולא התחברתי לכלי בנוסף חלק מההכביש חלקים מאוד או שהאחורי התעייף או שניהם.
בכל מקרה, עד לערד טיילתי בנעימים אבל אני בחור חלש שנכנע לפיתויים. חזרתי הביתה גמור ומרוצה. בראשון נבקר את זייתוני.
הסרטון כאן.
כשהייתי אצל אורן הבחנתי שהאחורי באמת סיים את חייו ב- 14,000 ק"מ. צמיג שאכל מעט שטח ובעיקר כבישים מהירים ללא מורכב.
את בן הזוג הזהה של הפירלי מקדימה לא היה והסכמתי ללכת על metzeler tourance next.
לטענתו מדובר בצמיג כמעט זהה ואני סומך עליו.
בבירור קצר בגוגל למדתי מהקטלוג שלצמיג אחיזה טובה בתנאים רטובים ועמידות גבוהה. שוין. בשלב ההרכבה אורן התריע שהשרשרת רפויה ולא נמתחת באופן אחיד.
קובץ מצורף 8643
.
קובץ מצורף 8645
עבד על כיוון השרשרת הרבה זמן ובינתיים ביררתי עם המוסך אם אפשר להגיע לבדוק ואם צריך גם להחליף.
היה קצת מאוחר עבורם אבל זה קרוב ואני לא בעיר הגדולה בדרך כלל. הפצרתי ותוך חצי שעה סיימו. שיחקו אותה.
אז בנוסף לצמיג האחורי ארפכשד התחדש בגלג"ש אחורי ושרשרת ומוביל שרשרת. לפי הרישומים הסט לא הוחלף מעולם וסחב 34,000 ק"מ.
אמרו לי שזה מכובד. אולי בגלל שאני בדרך כלל לא פותח חזק ממצב עמידה.
עבור כל התענוגות נפרדתי מ- 3,000 ש"ח בערך. הרעידות שהתחילו ב- 185 נפסקו ומרגיש שינוי לטובה. אולי בגלל הבירה.
עכשיו יגידו לך כולם פלסיבו....
אמנם באיחור אולם בשבת האחרונה היתה פרשת נח. ארפשכד כיכב.
"כיכב" , -בוא....בסה"כ משמש כפיון בתיאור ההידרדרות של איכות החיים מערכת הרפואה בתקופה שהביאו לקיצור תוחלת החיים.
אתה מסתכל לא נכון על התהליך.
פיספסת את הקטע שבו הפכנו מצמחוניים לקרניבורים (ומי בכלל רוצה לחיות כל כך הרבה שנים על קייל וטופו?).
יפה לך יהדות :thumbsup: (לא ידעתי עד לא מזמן)
הרצאה של הרב ינון קלזאן בעניין
וסליחה מהסטיה מהנושא (אפרופו סטיה - שושה ולוקי תשיגו חדר)
וסליחה מהסטיה מהנושא (אפרופו סטיה - שושה ולוקי תשיגו חדר)[/QUOTE]
שושה אקסבציונינסטית חדר לא עושה לה את זה אולי רק בחדר עם הרבי.
לאחרונה שמתי בצד את סימני שאלה על אופנוע שיתאים ליותר שטח, מסלול ומה מתאים חו"ל.
מזכיר לעצמי שפעם כשהייתי צעיר רציתי להזדקן עם ארפכשד.
אז יצאתי עם א' עם 1290 לכביש 10. זוכר את עצמי רוכב בכביש הגישה של עזוז (עם א' אחר) על ה NC. למרות שהדרך הפכה ליותר משובשת ההבדל עם הכתום עצום. בסה"כ היה די מהיר הרבה שמים כחולים, מצב כמעט אחד והמון קבוצות רוכבים וטיילים.
https://www.youtube.com/watch?v=ZI2HEsnB5mw
תגיד ישך דרכון קורונה ירוק ביומטרי מאיפה הקרצת יא בנדיט?
וואלק אני לא מסתובב בחוגים הנכונים
קיבלת הזמנה ונעלמת. אחלה דרקון.
- אגב ברשתות החבריות לכתומים יש עניינים לא סימפטיים עם ספינת הדגל. אי אפשר לזייף כעס כזה:
https://www.youtube.com/watch?v=SauochkRQE8
מבלי לפתוח מלחמת עולם חדשה ועם המון צער וסימפתיה, יש יותר מדי תקלות ובעיות במותג הזה, אפילו הבימר שאינו רק תכלת
ושכן די קרוב בעצמו מרים גבה.
היכולת של היצרן ומחלקת יחסי הציבור לדחוף את המותג קדימה עשתה לו סוג של עוול, מי שמקורב למקומות הנכונים יודע להצביע על המון
בעיות שמוחבאות מתחת לשטיח, מה שגורם לי להתרחק. מי שרוצה להוציא מוצר פרימיום שיגבה את המילים הן במעשים והן ביכולות, כי
מילים עפות ברוח, התקלות נשארות.
גילוי נאות: אין לי מושג באופנועים ופחות מזה מהחיים שלי
החלום ושיברו
מלבד הקאב, הפיאג'ו סי ואולי האקסטי הגיבור שלי אין אופנועים אמינים בעולם
אפילו הווספה שזכתה להלל כאופנוע שליחים בשנות התשעים התגלתה כקקי שלא כדאי לדרוך עליו ובטח ובטח שלא לרכוב.
לגבי המותג כל אחד זוכה להארה בקצב שלו.
לרועי הגרוס זה קרה עם הארבעמאוד ומשהו כשנגזרה השילדה והוא רק בן 19
החלון ושיברו - אני נשאתי עיניים אל ה690R לא מעט עד שמצולקים במרשתת ואפילו חברים אישית מילמלו "עזוב שומר נפשו ירחק"
אבל יש לי חלום.
אם לא הייתה פייקדמיק וניבירו ו5G ושגעת הפריזר -70C הייתי שוקל לרכוש את הנין של האקטי שלי האלו הוא הטנרה 700 יאללה כפיים
מלחמת עולם עם מי? -אני לא מעריץ של הכתומים או כל מותג אחר.
בסה"כ מאמץ את מה שדרדזנר ואחרים טענו במספר "שרשורי אמינות". הבשלות של הדגם ומספר השנים שהוא מיוצר קריטיים לאמינות. מכאן, כל דגם חדש ולא משנה של איזה מותג, יסבול ממחלות ילדות בדרגות חומרה שונות. המותגים מתחרים באותם סגמנטים וכולם לחוצים להוציא דגמים כבר אתמול בבוקר עוד לפני שנבדקו כמו שצריך ובטח כשמדובר בדגמי קצה חדשניים. ה GS המצויין רץ עשרות שנים ובכל זאת נשברו כמה גלגלי שפיצים (כנראה מישהו ביקש לחסוך כמה גרושים) וזאת פאדיחה ענקית, בעיני. יש עוד דוגמאות כמו שנאור ציין.
חיפשתי ואני לא יודע על אף בעיה מכנית מהותית באדוונצ'רים הוותיקים של הכתומים. לא במערכות הליבה בכל אופן- מנוע, גיר, בולמים, בלמים, שילדה וחשמל. גם לא ב 990 אגב. אם מדובר בשיא האמינות? כנראה שלא. גם כי לעומת ה GS או ה NC הכתום מושך חוליגנים או לפחות כזה שמעודד רכיבה חוליגנית. אפשר לשייט, אבל זה לא המטרה של העיצוב ההנדסי. זה אופנוע שעוצב הנדסית לרכיבת ווסאח. גרסאות ה- 790 יצאו לפני שנה עם האדוונצ'ר הכי מתקדם לשטח. שיחקו אותה מול הטנרה והאפריקה כמעט בכל הפרמטרים. לכן מעבר לכך שהתקלות בסרטון מזוויעות, הזלזול במוניטין מצד המותג הוא לא פחות ממדהים. מכל שקל מעשרות או מאות המליונים שהם מוציאים על פרסום בשנה האוסטרים היו צריכים להקצות 50 אג' לחיזוק המוניטין המפוקפק. למה? כי האמת שהכלים כיום בסה"כ אמינים. לראיה, אין אף בעיה סדרתית בקבוצות השונות.
אז בסוף הם יחליפו את האלמנטים שכשלו אחרי שהרשת (שוב) תטגן את המותג והמוניטין ייפגע וזה אשכרה כמו ההוא שאכל בסוף את חבית הדגים וחטף מכות. כנראה השתן עלה להנהלה לראש או שהם יותר מדי מחוברים לאקסלים ומנותקים מהשטח. ברט הוא לא סתם "רוכב" בעל ערוץ יוטיוב -הוא הפיגורה המובילה בתחום למיטב התרשמותי, בטח לחדשים. הרבבות שעוד יצפו בסרטון במחשבה לקנות את ה R או ה S או ה 890 שאמורים להילחם באפריקה והטנרה "הנחותים" יעדיפו ללכת על בטוח.
המטרה הראשית והסיבה לפיתוח הדגמים ספגה פגיעה משמעותית. בעיני אחד משיאי הטמטום התאגידי.
נאור, כנראה שאתה צודק
1- את הטנרה פיתחו במשך שנים ארוכות.
2- כלי פשוט בלי שום דבר "מתקדם".
אם לא הייתי מרכיב מדי פעם כנראה שהייתי קונה את הטנרה. החשש השני היה מהיבואן...ללמדך שאין קץ לצרות כשהם מחליטות להגיע.
כנראה לא עקבת מספיק קרוב כי אז הייתה קורא על שורה של כשלים עד היום האחרון של יצור מנוע ה990.
נזילות שמן מהקייסים של המנוע, נזילות של שמן קלאץ, מותחני טיימינג שדורשים החלפה יותר תכופה (תודה לקטמ שהעלו את המחיר שלהם בכפול 2)
צינורות קירור שמתפוצצים בטרם עת, גלגל שיניים של משאבת השמן לא עומד בעומס ויש עוד ששכחתי.
קטמ לא יודעים ביקורת איכות מה היא, הם חושבים שמספיק לזרוק על האופנוע חלקים איכותיים מספקים ידועים אבל מסתבר שיש עוד הרבה דברים שצריך לקחת בחשבון שמייצרים בכמויות גדולות
אחרי ה 990 לא ממש עקבתי כי היה פחות רלוונטי.
אמרתי שלא שמעתי. קראתי בפורומים על הדגמים שהחליפו אותו ולא ראיתי בעיות נפוצות שחזרו על עצמן. אם אתה מכיר- אשמח אם תפנה אותי.
אתה מדבר עם מישהו שרוכב (כבר לא. גבס וזה) על אופנוע גס קירור אוויר פר אקסלנס אפילו ראדיאטור דרדלה כמו של ה DR או ה XR לא שמו לו רחמנות
אני במקומך לא הייתי מקשיב לי
בנבלה שלי נכנס לדוגמה שלוש/ארבע ליטר שמן תלוי במצב הרוח
בכתום 690R לא נכנס אפילו ליטר ומוציא 70 כ"ס מאיפה הם באים? קסם
נסעתי עם הקטנה לזיקים לטיול סידורים. התחיל טפטוף קליל אבל המשכנו. לחוף זיקים הגעתי עשרות פעמים לפני הזריחה כשהיה מותר להתקרב לגדר עם עזה. מדרום לקיבוץ משתרע אגם עונתי שתמיד רציתי לראות ולא יצא. נכנסתי בכביש העוקף בין מטעים קצת בורות ונגמר האספלט ומתחיל כורכר ועובר לחול. אני עם צמיגי כביש ודי מהר הכידון מתחיל למשוך ימינה שמאלה והאחורי מפרפר לצדדים. לא חול ים אבל מספיק רך ולח כדי לשכנע אותי לוותר. הקטנה ירדה אני מפרסס בחול בסבלנות של רוכב על וחוזר לחוף מבטחים. אז מצד אחד הבטחון העצמי עלה ויש לי מדי פעם צביטה בלב שלא נעלתי לאפרכשד צמיג יותר מתאים לשטח. מצד שני, נאמן להחלטתי לבדוק את האספלט מקרוב תכננתי יום מסלול עם שדי הסופר ספורט הצעירים והמהירים שנדחה בגלל הסגר.
החדשות הטובות שהמכס הדואר ואחותו החליטו לקדם את העניין הזה שנקרא שירות והיום הגיע המשלוח הראשון.
אחד אוהל זוגי מבוסס כילה + טרפ
אחד מזרון יחיד + כרית
קובץ מצורף 8845
האוהל מורכב בדקות ספורות וגם יודע לחזור לתיק המקורי.
המזרון מאתגר בניפוח דרך הכרית אבל מבודד מהרצפה.
שניהם נכנסים בקלות לארגזים הקטנים של ארפכשד ויגיע גם כיסא באורך 35 ס"מ ויש גזיה שקניתי ושכחתי ממנה עד שנזכרתי. זה אומר שיש מספיק מקום למים אוכל בגדים וציוד שינה ללילה אחד או יותר ולאישה נשארו מעט מאוד תירוצים להגיד לא. וזה טוב.
רכיבות טובות.
פעם היה בסיס הנדסה שם ובאמצע החורף נכנסנו לאגם לדמות צליחה, לאחר מכן זחילה בחול ולאחר מכן מטווח
אני זוכר שהגלילון לא ממש התרגש מזה
אני חושב שגם עם גשר הגלגלים המיתולוגי מיום כיפור התאמנו שם. זוכר שלחמתי מהמקלט של הבנין ליד אימי מתקרבל בפוך תוך פזילה לקומבניזון של השכנה המדושנת. זה בתקופה שריח עובש נחשב לסרחנה ולא לסממן של גבינות פלצניות.
וואי אתה חטיאר יותר ממני :eek3:
חטיאר זה מצב מנטלי.
לפי כל הסממנים- סקרנות, חרמנות, טיפשות והתלהבות אני בן 15.
א' שיחק אותה בספונטניות :)
קובץ מצורף 8851
21 עם מרץ של בן 15
אתמול עשיתי את תפוח- דרך אלון-ירושלים ובגלל שקיבלתי את מנת המהירות השבועית שלי תכננתי לרכב רגוע עם מוסיקה ביום שמש חורפי עם הכנופיה הירושלמית מינוס המבודד ודרור עם המולטי. לפני זה על כביש אחד בואך כביש 90 מחסום משטרתי מכוניות עומדות השוטר עם טאבלט מקליד. אכלנו אותה. רן מתקרב לשוטר אני עם לד זפלין באוזניים מנסה לאלתר תירוץ ולא מצליח. השלמתי עם נזק של 500 ש"ח. רן משתחרר ואחריו אנחנו עוברים. בתצפית מעל ים המלח התברר שרכבנו לנחם אבלים. הסכמנו שהמנוח היה פופולרי למדי כי היו המון חבורות רוכבים בדרך. שתינו קפה ורן האכיל טריסטמיות כחלק מהקמפיין אופנוענים הם Awesome. צוותי תקשורת סיקרו את האירוע מכל זווית אפשרית. הערב במעדורא המרקזית.
קובץ מצורף 8865
.
קובץ מצורף 8866
בסדום ערד חטפתי שוב את סנדרום הילד בחנות צעצועים, האספלט מצוחצח, הפעם הצמיג האחורי דנדש ואני מבלה את העליה עם נורת החלפת הילוך מהבהבת והמחט לא יורדת מ 6,000. לקראת הסוף הבנתי שלחצתי בלי שכל והמבט היה קרוב מדי. בתחנת דלק מגיעים חבורת של כל מיני וחבורה אחת של ספורספורט וחליפות עור ומבט של שיחקנו לאלוהים בביצים. היתה לי תחושה לגביהם. ממשיכים ליער יתיר כביש הכיכרות לכיוון בית גוברין. אנחנו משייטים בסיבובים של לכיש אסף בפרונט אני באמצע ורן מורכב עם ענת מאחור כשאותה חבורת גבר גבר עוקפת אותנו מהר וקרוב מדי. לא עושים דברים כאלה, בטח שלא לאופנוענים. בבית גוברין נפרדים מרן אסף ואני נפרדים בצומת עזקה. אני ב 90 -100 עם מוסיקה בעמידה בודק מדי פעם במראות שאין אף אחד מאחורה. גבעות ירוקות, פרות, מישור החוף משתרע מרחוק, אני בעננים. מטר לידי עובר טמבל בווילי ואחר כל החבורה עם ה RR RRR וכל מיני. הכביש המפותל זה המגרש הביתי שלי, כן? אחרי היסוס מחליט שכוס אמו, יורד לשניה. מוריד שני הילוכים וארפכשד מתנענע מצד לצד בתאוצה שלא נגמרת. הם ממש טסים ואני רואה את האחרון בסדרת הסיבובים ליד בית הקברות ואחר כך מצמצם עוד קצת. במצלמה חלק עצר וחלק המשיך ישר. ארפכשד איתם באותו קצב. המבט הארוך והמשתהה של הטמבל במראה שציפה לחברים בחליפות עור וראה פנס של אדנווצ'ר היה הדובדבן לטיול מספק.
לדעתי ארפכשד בסיבובים מהיר מאוד ואולי יותר מה 1190 וה 1290 כמו שטוענים כאן:
https://www.youtube.com/watch?v=5bs4TFIjYac
באחת הקבוצות פורסמה הפגנה נגד עמודי חשמל במכתש רמון. בכתומים הביעו עניין ובכלל סיבה מספיק טובה לבדוק את המכנסיים והמעיל שעלו מליאנתלפים. אז קבענו ביד מרדכי בבבוקר. 8 מע' על השעון הכביש רטוב ומעונן מאוד. השלישי לא הצטרף, אבל היה שלישי אחר שהפתיע. 1290, 790 R וארפכשד מתודלקים ויצאנו למפגש בקצב מהיר. היתה רוח חזקה ושום גרגר קור לא נכנס ומתחת רק טייץ גופיה, תענוג. קצת חששתי מעיזים כי לא מכיר ולא ניסיתי ונפלתי טוב. במפגש הגיעו כ 50 רוכבים רובם אדוונצרים, הרוב GS והגיל בהתאם. ויתרנו על ההפגנה הסטיקרים והדגלונים והמשכנו לירוחם משם בכביש המקסים ירדנו למכתש הקטן ואחר כך ירדנו את מעלה עקרבים. המדבר יפה ומצוחצח ויום מקסים. בחצבה תדלקנו אכלנו ועלינו חזרה דרך 25. למרות הטמפ' לא הזעתי. אמת בפרסום, יש!
קובץ מצורף 8924
ב 25 שעולה מהבקעה לדימונה חזרתי לגיל 15 ושעטתי קדימה. אולי בגלל שאני שוקל פרידה מארפכשד ואולי לקראת יום המסלול התאמנתי על בלימה חזקה תוך כדי פקודת היגוי ומבט. הפעם ירדתי די נמוך בהתאם לצורך אבל בלי רצח בעיניים ובלי נעילות אחורי והחלקות כוח. המוטו היה תרגול ולא הוכחת יכולת או זמנים. בכלל, מעדיף את 25 על סדום ערד כי הפניות הדוקות יותר ויש פחות תנועה. את המשך הדרך המשעממת גמענו די מהר ושברתי שיא בצריכת דלק. שוב, רוב הזמן הייתי מעל 7,000 סל"ד. ממוצע המהירות כולל עצירת שלפוחית ורמזורים.
קובץ מצורף 8925
אז אחרי מספר שיחות עם בעלי 690 והערות מכאן אני עדיין מתלבט אם לוותר על ארפכשד הוא צעד נכון. חוץ ממגן הרוח המבאס מדובר באופנוע ורסטילי עם נשמה מחוספסת שלא עושה עניין משום מטלה, מהמורה, מהירות ועומס. סוס מנצח לא מחליטים. נראה.