https://www.facebook.com/606442579/p...2180884927580/
הצג להדפסה
א. אם בא לך להשתמש בקליבר כדי להגיע מהר יותר למתיחה הנכונה - תשתמש. ברוב האופנוע זה מיותר (מצחיק, אבל דווקא הדוקאטי שלי יוצא דופן בהקשר הזה - די קשה להעריך שם את המתיחה "לפי תחושה" עקב מבנה הזרוע). זה לא נדרש, ולא מעיד על טיב עבודת המתיחה.
ב. לכל אופנוע הגיאומטריה שלו, אבל אני לא מאמין שציר הזרוע וציר הגלגל"ש יכולים להיות אותו ציר. הם אולי יכולים להיות באותו מישור, וגם זה נדיר מאוד. בכל מקרה אחר, המתיחה של השרשרת תושפע מעבודת המתלה עקב השינוי במרחק בין הגלגל"ש הקדמי לאחורי.
ג. מנסיוני, די זניח בשרשראות מודרניות איכותיות. אבל אני כבר לא זוכר, פעם אחרונה החלפתי שרשרת בדוקאטי הייתה לפני כ-55 אלף ק"מ.
אני זוכר שגם היה אופנוע שהזרוע האחורית יושבת על המנוע כמו גל הנע של במוו אבל עם שרשרת בכל מקרה הנה זרוע מחוברת על אותו מישור של גלגל
השיניים, בימוטה sb2
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...1bf4c81128.jpg
יוצאים למונסטרסון באשקלוו.
בארגז קסדה לקידוזו ואני מרביץ כדי להדביק את אישתי שיצאה עם הכלבים והילד.
חיש קל עקפתי אותה מסתבר שהטרייסר עובד יפה על 7000 סל"ד ומגיב יפה.
והאמת שניסיתי להמשיך בקצב של ההנהלה אבל אז מה הטעם לרכב.
המשכתי וטלפון מצלצל תחזור תביא למונסטרסון ציוד ניפגש ברחובות.
מסתובב בשואב.ה ועף חזרה לעיר הקודש.
הטרייסר משתף פעולה יפה ובמעט פיתולים שיש הטרייסר שיתף פעולה באופן מעורר חיוך כשהוא שואל "מה זהו תן לי עוד".
מחבר את ארגזי הצד ויוצא חזרה למונסטרסון.
ממולי חולפים מעודן וורסיס ומועדון טרייסר במסע פסגה משותף.
האמת שאני לא אוהב לרכב עם קבוצות גדולות ואנשים שאני פחות מכיר אז ההחמצה לא ממש גדולה מבחינתי.
אני מעדיף את הקבוצה המצומצת שלי ואם נספחים אקראיים שלפעמים מצטרפים
בקבוצת האם ישנה היכרות עם אופי הרכיבה ואני מסוגל לצפות מה עתיד לקרות.
אני מכיר את החולשות והחוזקות וכמובן ההרגלים של הנפשות הפועלות.
חיש קל הגעתי לאשקלון חילצתי את הציוד שלו ובשעה שהוא התארגן סובבתי את הטרייסר לכיוון היציאה
העולל מטפס ואני חווה את המשקל שלו תוך שאני נובח עליו שאנו נופלים.
לשמחתי עבר בשלום והמסקנה להשאיר רגלית שמאל פתוחה.
יצאנו ה80 קילו של העולל מורגשים במרחב וגם על המתלים.
האמת שלרכיבה איתו אין כמו המקסים.
המנוע אינו מתרגש וסוחב את הכבודה ללא מחאות.
הגענו לרחובות אכלנו ואת ההחזרה של הנער ביצעה כבר ההברידית מה שאיפשר לי ללכת להשתובב בפיתולים שם הטרייסר במיטבו.
כשאני לבד וללא לחץ משום כיוון מקדן ההנאה שלי ענק ואני לעצמי ועצמי לי פשוט רוכב ללא מטרה זולת החיוך שנמרח לי על הפרצוף.
בעוד שעל הכביש המהיר אין את השיוט השקט שהיה ל1400gtr ( ולפני ששונים קופץ גם הוורסיס לא משתווה לgtr בהיבט הזה) במפותל הטרייסר פשוט מעורר חיוך.
פניות הדוקות תוך שמירת קו.
שינויי כיוון נעשים באופן נמרץ ורק מצער שהדרך נגמרה מהר מדי.
הגעתי לבית אחרי אישתי שהבינה שאני ממש את אחת האהבות שלי ומשכיב מישהי אחרת אדומה משהו.
הייתה סך הכל שבת נחמדה ולמעט הווינקר הארור שצנח (הפעם הימני ו באשמתי - נגעתי בו) בשטיפה הכל אחלה.
אני מקווה שיצא משהו אפטר מרקט שישב יותר טוב ולא יצא מכל נגיעה
Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk
בוחן האופונעים החביב מכרתים ואישתו (ג'ורגיה, עלי).
קוקינה פגריה. ורי קומפטבול. יס. איי לייק.
https://www.youtube.com/watch?v=oRmqf_Tj9vE
הוא בחון את הדור הקודם
נראה לי שהייתי מסתדר יותר עם היוונית מאשר האנגלית שלו
הוא מעלה את אותה נקודה שאני חשבתי עליה, השילדה בסידרת הMT כמעט ולא קיימת, הוא אומר חלולה שזה לא נכון זאת שילדה שיש בה רק את החלק החיצוני ובנוסף הצד השמאלי מחובר לצד הימני עם ברגים ארוכים ובצואר ההיגוי שזה אומר שהשילדה היא שני חלקים, שזה מסביר את הזימזום בכידון, השילדה המסכנה הזאת לא מסוגלת לספוג את הויברציות וכנראה למנוע יש תפקיד חשוב בחוזק המבנה הזהhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...a6f2d43287.png
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...e94e95c625.png
כלומר אפשר להחליף חצי שלדה???
בר מיצווש
מודה שאני שונא לצאת לאירועים בין עם משפחיים או של עמיתים לעבודה.
אבל לפעמים אין ברירה והפעם היעד היה נתיבות.
החזאים דיווחו שבחמישי תהיה הפוגה בגשמים ווחישוב מהיר של פקקים' בדואים והסתברות שכנעה אותי להרכיב את ארגזי הצד כאשר בימני יושבת ערכת השרדות בדמות של תולעים, בלוני הגז, דקרים והקומפרסור של שיומי.
בנוסף כמובן חליפת סערה וכפפות קיץ (שאלו בפורום על גריפים מחוממים והאמת שאני לא סגור אם זה אכן נחוץ אבל זה בהחלט עשוי לפנק).
רכיבת הבוקר למשרד בקור הירושלמי הייה מהנה ותוך שהקפדתי לחמוק משלוליות מזדמנות כי בעצלותי לא התחלפס"תי.
אני פשוט אוהב את הקרירות החורפית וכפפות הדיינז מספקות הגנה ראויה מהקור (תודה מצמץ אחלה כפפות) הכבישים הפתוחים של 5:30 פשוט מזמינים אותך לרכב והכביש הרטוב מנצנץ חזרה לאורות הטרייסר.
סביב 11:00 הנעתי שוב את הטרייסרון ויצאתי כשבצג מדיד הדלק מציג 2 ריבועים.
יש משהו שלי מציק בחלוקת השנתות של מד הדלק בטרייסר אבל לומדים לחיות עם זה ולהבדיל מאחד מחבריי אצלי בדרך כלל המיכל לא מגיע למצב ריק.
הכבישים אומנם התייבשו אבל מזג האוויר היה סגריר ואפור ובכל זאת קריר ונהדר.
קצב הרכיבה היה מהיר וזה גם בא לידי ביטוי בצריכת דלק מוגברת.
אני עדיין צריך לעבוד על הסטאפ של הבולמים ובכל זאת הטרייסר מתנהג יפה ברוב מהירות סיבובי המנוע ועד 7000 סל"ד אין כמעט נידנודים.
דבר קצת מסוכן שגיליתי זה שכאשר העקב יושב על הרגלית הרגל מתיישבת על מגן הגחון וזה מנטרל את היכולת להשתמש בבלם האחורי.
אני לרוב לא רוכב כך אבל זה בהחלט מהווה משהו צריך להיות ער אליו.
כרגיל המנוע שש אלי קרב והוא מגרגר ולגמרי נוכח.
אין פה שיוט שקט במהירות על נוסך הGTR1400 אבל מצד שני מדובר בכלי עם יחסי העברה קצרים.
כבישי הדרום מהנים והאמת שחיש קל מצאתי את עצמי באולם כאשר חבורת ילדים באים להתעניין בכלי המרשים ואף אחד זיהה את שורשיו של הטרייסר.
החזרה הייתה דרך אשקלון שם ביקרתי את מונסטרסון וחזרה הבייתה.
את הפקקים הבלתי נגמרים צלחנו בקצב מדוד והאמת שהארגזים סך הכל לא ממש מפריעים.
נחתתי בבית די רענן ועם טעם של עוד.
אז נכון לטרייסר יש לא מעט נקודות לשיפור אבל הוא כלי נכון לתקופה הזאת של הזמן.
וכמעט שכחתי וינקר שמאל
הפעם לא נשר.
צריכת דלק של 18 קילומטר לליטר
סיכום מהיר אבל נמהר.
רוצה לשתף שהגבהתי את הרגליות (rearset) למצב הגבוה שלהם ב-MT09 ואני מעדיף בהרבה את התנוחה ככה.
זה נותן לי אחיזה הרבה יותר מלאה של הירכיים במיכל ותחושת שליטה טובה יותר על הכלי.
ממליץ לנסות.
אצלי שלושתם במצב הגבוה. עולם אחר.
שלושת מה?
רגליות, מושב וקידון
קוויקשיפטר
לאחר תלאות הגיע יום התקנת הקוויקשיפטר לטרייסר.
בניגוד לדגם הgt שמגיע עם שלל פינוקים הדגם שלנו מגיע עירום.
קבענו א' ואני להתקנה של התוספת הנ"ל ועל הדרך תיאמנו מפתחות לארגזים כך שיהיה לי רק זוג מפתחות לאופנוע ולא ארבע.
עם התקנת הקוויקי ועדכון המערכת הופיעו על מסך לוח השעונים צמד אותיות qs וזוג חצים למעלה ולמטה.
השימוש פשוט מעל 2200 סל"ד ו23 קמ"ש ניתן להעלות הילוך ללא מצמד כאשר המצערת פתוחה לרווחה.
הורדה לשחרר גז.
לוח השעונים מסמן באמצעות צביעת החץ בירוק אם ניתן להוריד או להעלות הילוך.
אישית הייתי מעדיף נורה או משהו יותר בולט אבל זה מה יש.
אז איך זה מרגיש.
בעיר זה נחמד ובהאצה חזקה זה מטריף.
אבל זה לא משהו שהייתי משלם בעבורו כסף אז כהטבה זה נהדר ולא מעבר.
לרוכבים ספורטיביים זה בהחלט יוסיף.
אני עדיין משתעשע עם זה וזה יבחן ככל הנראה מחר בכבישים מאתגרים יותר.
To be continue
Loki
ככול שתתרגל לא תוכל בלעדיו.
הקוויק תענוג. עובד חלק ומדויק.
מעניין אם שימוש בקוויק יוצר בלאי מואץ בגיר כך שבנהיגה מנהלית עדיף להשתמש בקלטש.
אני חושב שאמור להיות בליפר בדגם החדש.
מה הכוונה השתמשת - הורדת הילוכים בלי קלטש?
אתמול בדרך הביתה יצא לי לבחון את המערכת ברכיבה נמרצת. פשוט תענוג.
מצד שני יש כאן ויתור על טכניקת רכיבה שאני אוהב (העברות חלקות והורדות עם גז ביניים, שעכשיו קורה לבד).
הנעלם מבחינתי זה נושא האמינות ומה עדיף לאופנוע. בתחושה זה לא אמור לגרום לבלאי מואץ כי הכל כל כך חלק ומדויק, מעניין מה יש לבעלי ניסיון לומר בנושא הזה
לפי איך שתיבת הילוכים של אופנוע בנויה זה לא אמור לגרום לשחיקה כי הגיר תמיד בתנועה בשני הצירים והקלאץ בעצם משחרר עומס ולא מפסיק את התנועה של הגיר ככה שהורדת עומס ע״י מערכת ההזרקה שוות ערך ללחיצה על הקלאץ
https://youtu.be/g8xnIFf4id4
בחנתי את הקוויקי על נס הרים ואישתי מאחור.
בהאצות חזקות זה בהחלט מגניב.
הורדת הילוכים קצת פחות אינטואיטיבי אצלי.
בגדול התחושה יותר חלקה בהילוכים הגבוהים בדגש בהאצה.
נמוכים יש לי תחושה שזה מעמיס על הגיר ונראה לי שעבודה עם המצמד תטיב עם העומסים שנוצרים בהחלפת ההילוכים
כאמור אני לא אטרח לרכוש קוויקי.
זה כן נחמד מדי פעם ונותן ערך מוסף של סאונד ספורטבי
נעדכן
רכבתי היום עם רן לרמת הגולן, כ-350 ק"מ שרובם בכבישים מפותלים.
ההתרשמות שלי מקוויקשיפטר שונה בתכלית משל לוקי. לדעתי זה אביזר מדהים שכדאי מאד להזמין עם האופנוע.
הקוויקשיפטר עובד נהדר ומספק העברות חלקות ומהירות בכל מהירות (מעל 2,200 סל"ד ו-23 קמ"ש).
גם הבליפר עושה העבודה נהדרת (במהירויות מסויימות אפילו יותר טוב ממני).
בהתחשב במה שדרזנר כתב (שבהתאם לאיך שהגיר בנוי זה לא אמור לגרום לעומס) נראה לי שאני מסכים איתו שאחרי שמתרגלים אי אפשר בלי זה.
אני מאוד נהנה מהקוויקשיפטר בשוטף ודווקא לא בהאצות חזקות. מספיק שהמצערת טיפה פתוחה וההעברה חלקה ונעימה.
לדעתי זה גם יותר בטיחותי כי האופנוע פחות מתנועעה על המתלים בזמן העברה. אף בן אנוש לא מעביר את ההילוכים חלק כמו הקוויק.
הקוויק שיפטר שלנו מגמגמים בין הילוך 2-3 לבין 5-6 בעליה ובהורדה בין 2 ל-1.
לקח לי חודשים להבין באיזה סל"ד (זה משתנה) ארבינקא מקבל את הפקודה ומתי הוא דוחה אותה (140 בין חמישי לשישי בפאלס ניוטרל).
הבנתי מדניאל שהמחשב ב 690 (אופנוע הדגמה) לומד את הרוכב ומתאים את המערכת להתנהגות שלו.
בהאסקי יש גם קלאץ' מחליק אז אני יותר נהנה בהורדת הילוכים בבלימות חזקות אבל בגדול ויתרתי על הקלאץ' בכביש.
העסק עבד כמו שעון ב- GS 750 בטיול, בלי פספוס אחד בגלל סל"ד ושאר ירקות. מואי פאן.
כמה שמעתי את ה״לומד״ הזה, שטויות אין לזה זכר במפות של הECU.
אין קוויק שיפטר מושלם כלומר חלק כי זה תלוי בהרבה משתנים, בימאהה הגיר שלהם מאז ומתמיד היה עושה ״קלאנק״ בהעברות הילוכים לכן אני לא צופה שיהיה להם קוויק שיפטר חלק בעתיד הקרוב.
לגבי קלאץ מחליק הוא חובה בכל אופנוע עם בליפר, לפי מה שאני יודע לא תמצא אופנוע עם בליפר בלי קלאץ מחליק
11,500 ק"מ. הגיע הזמן להחליף צמיגים - הקדמי היה שחוק בצדדים והאחורי הגיע לפרקו.
חשבתי להתקין סט נוסף של הבריגסטון T32 שהגיעו במקור והיו נהדרים (באופן מתפיע). אין אותם בארץ אז הזמנתי סט שתכננתי להביא איתי במזוודה, בסופו של יום ההזמנה בוטלה מצד הספק ולא הספקתי להזמין אחרים. אגב המחיר בארה"ב כ-900 ומשהו ש"ח כולל משלוח (לא כולל התקנה).
השבוע קניתי בארץ סט אנג'ל GT2, אני מכיר את הדגם מהזד ושם הם היו נהדרים. בכל זאת ה-T32 עם פרופיל עגול יותר (במיוחד באחורי) אז חששתי מפגיעה בהתנהגות.
כבר בדרך הביתה הרגשתי נהדר עם הצמיגים החדשים, האחיזה נהדרת אבל משהו באופי שונה - האחורי שטוח והקדמי עגול אז זה יוצר תחושה של דריפט (לא באמת) משהו כמו שהקדמי והאחורי לא נעים על אותו ציר, כאילו שהאחורי הוא עוגן והקדמי נופל לפניה. לא הייתי משוכנע אם אני אוהב את זה או לא.
ביומיים הראשונים המהירות בסיבובים המוכרים היתה כתמול שלשלום, בבוקר היום השלישי הופתעתי לטובה - האופנוע סיפק כל כך הרבה בטחון בתוך הפניה, עד כדי כך שהמהירות בסיבובים המוכרים היתה משמעותית יותר גבוהה. כביש מוכר, סיבובים מוכרים שבכל אחד מהם אני יודע בדיוק על כמה אני בנקודה מסוימת בתוך הסיבוב.
כל עכבה לטובה, אני מרוצה מהמעבר לאנג'ל.
היום גם אני הצטרפתי לחגיגה :dance:
תודה לAsafA lokimonster Dresdner שהעדכונים שלהם עזרו לי לקבל את ההחלטה
קובץ מצורף 9475
מברוק. תתחדש!
תתחדש
כלי מהנה.
העולם נבנה בזוגות עגול נקי, נוח העלה לתיבה זוגות זוגות.
כנגד ארבה בנים דיברה התורה.
ארבעת האימהות.
ארבע קרנות למזבח.
ארבע קצוות תבל.
ארבע רוחות השמיים.
לשולחן ארבע רגליים.
והעולם עומד על שלושה דברים ותראה איך הוא היום...
טרייסרים לחרמון
סופ"ש התקרב ואיתו הדילמה לאן?
אופציה אחת אילת.
למה אילת התירוץ היה סללוארי חדש
האופצעה השנייה הקצה השני של הארץ דהיינו חרמון.
אחרי משא ומתן קטן השותף שלי לששת הצילינדרים התחלבט בין סיבוב מקומי ולבסוף הוחלט לקחת את העוללים שלנו לחרמון.
הקשיש עם הוורסיס העדיף דאצ'יה וכל מני תרוצים של למה לא לרכב וכנראה שכדי שהוא שוב יתרגש צריך להחליף לא אופנוע שיהיה לו שוב ריגוש ויכולת להכתיר את המלך הבא שלו.
זיוודתי מבעוד מועד את הטרייסר בזוג ארגזים נוסף בהם מים, ערכת קפה, ערכת תיקון פנצ'רים קומפרסור, מסכות, עוגיות, פירות בתוך ציידנית וקרחוניות של שוק העיר חלב, מוקה ואולי עוד רמה דברים שהצלחתי לדחוס (חסר לי התא הקדמי של ננסי).
נפגשנו באיחור אופנתי של הנער בצומת הגבעה הצרפתית ועדכנו את וויז מעלה גלבוע ולאחריו חרמון.
כמובן שהנער התפלפל משפטית בהגדרות האיחור ומאחר והוא החכם שבחבורה אז לא התווכחתי יותר מדי
יצאנו לעבר מעלה גלבוע בקצב זריז כאשר בדרך החלו קיטורים מהשותף שלי על כאב ראש והדבר הראשון שחלף לי במח הקודח זה קורונה.
שלפנו ערכת קפה והכנו תה קפה והרבצנט שלל מתוקים.
הצצה מהירה על הקסדה של הזאטוט וראיתי שפתחי האיוורור פתוחים ולדעתי זו יכולה להיות סיבה לכאב הראש ( אולי גם לחץ של הקסדה).
וינקר ימין החליט לנשור בדרך וחובר חזרה למקומו.
עסק מאפן לגמרי הוינקרים האלו!!
סגרנו התלבשנו ויצאנו לעבר תחנת הדלק הקרובה.
זו הפעם הראשונה מזה שנים שנורית הדלק נדלקת ומספרי המוות מתחיל לתקתק עד שהמנוע נכבה.
חיש קל תדלקנו והמשכנו לחנייה הבאה במעלה גלבוע.
הנופים והכבישים שם בהחלט מעוררים חיוך.
משם לעבר החרמון.
הקצב מהיר והטרייסר על תוספת המשקל מתנהג למופת.
הטיפוס לעבר החרמון קליל אבל הקור בהחלט מזכיר לך שגריפים מחוממים היו יכולים לתת פינוק נוסף.
מאחור העולל החל שוב לקטר והתאוריה שההר אדם שמרכיב אותו סופג את הקור ככל הנראה לא עמדה במבחן המציאות.
עוצרים במג'דל שאמס ורוכשים דובונית לילדים גרביים טרמיות וגופיה לילדים ולנער הפלא
ובכן אלמנט הקור עבר אצלם בעוד לוקי הקמצן העדיף לסבול.
האמת לא נורא אני חי טוב עם קור לפחות נכון לאותה שעה
את הפקקים לחרמון עקפנו בזריזות אופנועית וחיש קל הילדים הלכו להשתובב בשלג
הרעב עצר את הבילוי ויצאנו חזרה לא לפני 'נכין כוס תה לילד קפה לנער.
בזמן השתייה הנעתי את המנוע ודחפתי שם את הכפפות מה שנתן לי כפפות נעימות וחמימות.
יצאנו והילדון עייף והסיבוב לחורפיש ידחה והחלטנו לעצור במקום הראשון שגילינו העונה לשם ואסט בורגר שנמצא בין כלום לשומקום
כנראה שהדברים שם עובדים בקצב שלהם ואני בספק אם במרכז הם היו שורדים.
שירות איטי ולטעמי קבאב לא מוצלח מתובל בקמון (לפחות נראה לי) 'שהוא תבלין דומיננטי ומיותר בקבאב.
הבנתי שהחזרה תהיה אתגר לדובב את הילדון ולהשאר איתו בתקשורת שלא ירדם
הקור כבר החל להציק לי ואני חייב להודות שהייתי צריך לא לקמץ ולרכוש לי עוד שכבה או טרייסר gt.
העצירה הבאה צומת צמח שם תדלקתי את העולל ברדבול כן ברור לי שזה לא בריא אבל השיג את המטרה זלשמו הוא נרכש והעולל נכון לשעה זאת עירני ושמח.
הקטע שבין צמח לג'יפתליק היה לי קשה.
חושך תנועה נגדית וכביש לא ידידותי בשילוב שימת לב יתרה לילדון מאחור היו אתגר לא קטן .
אז שרנו וצהלנו כדי לחבר בין הדיבוריות ( לא ברור לי ןמה השליטה בדיבורית אצלו ולא אצלי )והאמת זסך הכל היה נחמד.
בג'יפתליק שתינו תה וקצת נישנושים ומשם כבר הכל נהיה קל יותר.
הטרייסר הצטיין והקצב ברובו היה זריז.
כביש אחד כבר כולנו הרגשנו בבית והטרייסר שעט קדימה תוך שהוא מאפשר עקיפות זריזות והכל צפוי ומהנה.
בסך הכל הטרייסר מתגלה ככלי רב גוני שגם מאפשר רכיבה בזוג ( טוב הילדון קל משקל וממדים) לאורך יום שלם תוך נשיאת ציוד.
הוא מתמודד עם הכל יפה תוך שהוא מעלה חיוך
המנוע חזק ותאב סל"ד.
הנוחות מעולה וההתנהגות גם
העסק עובד יםה גם בכביש רטוב ומפותל וגם ביבש.
התאורה חזקה וטובה ובגדול מדובר בכלי שכפי שציינתי קודם מבצע מצויין מהנה ורב שימושי.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...ac5d3321fc.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...8a9b0bc3b4.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...5c42d3e4cf.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...e3ef89028e.jpg
הילולת הארגזים. נתת יפה בעצירות.
הכל מתחיל להוריק וזה הזמן.