-
אירופה על אופנוע
שלום לכולם,
אז בקרוב מאוד אני אשתחרר משירות קבע בלג אחרי כל החברים שכבר הספיקו לעשות את הטיול הגדול. דרום אמריקה או הודו לכמה חודשים זה פחות הטעם שלי כרגע וחשבתי יותר בכיוון של מספר שבועות באירופה בליווי זוג צמיגים טנק דלק ומנוע.
כמובן שהרשת רוויה באינפורמציה ולפעמים זה מרגיש כאילו אני הולך קצת לאיבוד. הבנתי שכנראה אני ארצה להתרכז באזור האלפים ושמשך הטיול יהיה בין 2-4 שבועות, אבל יותר מזה אין לי כרגע כיוון.
אשמח אם תוכלו לעזור לי בלמצוא מקורות מדויקים של מידע על טיול כזה, או מי מכם שחווה - אפילו עדיף.
-
השני סנט שלי: תתחיל בזה שעליך לעשות קצת שיעורי בית ואומגן עלויות ולהחליט האם אתה שוכר אופנוע לכל התקופה או מוביל את האופנוע שלך לנקודה כלשהי באירופה ועושה את המסע (במידה ואין לך אופנוע משלך, תחשוב אם תרצה לקנות ולהוביל או לשכור). לפי כתבה שפורסמה בפולגז הישן, עלות הובלת אופנוע ליוון עולה כ- 1000 יורו פחות או יותר, שזה מציב את נקודת ה- 10 ימים (לטיול) שנקודת השיוויון: מעל לתקופה זו משתלם יותר להוביל.
כל המספרים הם בגדר הערכות גסות, עליך כמובן להשלים פרטים בהמשך.
-
אני כרגע רוכב על MT07 ולכן לא נראה לי שכדאי להוביל את האופנוע (מבחינת מקום אחסון) ולכן השכרת אופנוע נראת לי אופציה יותר רלוונטית. כרגע מכוון לכיוון הF800GS.
-
לחודש השכרה תתכנן 3000 יורו ומעלה, דעתי האישית היא שתתמקד מהאלפים למטה (איטליה, ספרד) או ימינה (מדינות הבלקן לאורך החוף), המדינות הצפוניות יותר כמו גרמניה הולנד, שוודיה פולין ועוד לא כלכך מתאימות לטיול אופנועים, נורווגיה כן אבל זה צריך להיות טיול בפני עצמו.
במקומך הייתי נרשם לטיול אופנועים מאורגן באירופה
-
אני לא מתכנן לשכור לחודש.. משהו כמו 10 ימים נראה לי מספיק..
אהבתי את הכיוון של הדרום יותר.. אני אתחיל לחפש שם מסלולים
-
10 ימים זה בקטנה, תשכיר אופנוע אצל הרמן בLANDSHUT או בבמוו מינכן וצא לאלפים מאוסטריה עד צרפת, אין לך מספיק זמן לספרד או דרום איטליה
-
עברת מ"מספר שבועות" ל-2-4 שבועות ואז ל-10 ימים.
אם השרשור הזה יימשך עוד קצת זה יגמר בסופ"ש קצר על וספה
-
מסכים איתך שזה נשמע מצחיק.. אני פשוט תוך כדי בודק מחירים, מסלולים וכל מיני אופציות.. כנראה שהטיול יהיה באזור השבועיים כולל, אך משך הזמן עם אופנוע יערך כ10 ימים..
-
Bestbikingroads.com
תבחר מדינה, תבחר מסלול (עדיפות לצבע אדום) ותהנה.
-
-
טוב, עדכון מהיום:
אז תודה רבה לדרסנר ולעידן על האתרים. בעזכתרם ובעזרת כמה טיפים מחברים בניתי מסלול:
https://drive.google.com/open?id=13l...s4&usp=sharing
הרעיון הוא להתחיל ולסיים במילאנו עם מסלול שמתחיל באיטליה, חותך קצת את שוויץ, חוצה את ליכטנשטיין, ממשיך לאוסטריה ומסיים דרך איטליה.
ככל הנראה הטיול יארך כ10 ימים, אזור ה150-200 ק"מ ביום כדי שיהיה מספיק זמן לעצירות באמצע ולהסתובב בעיירות ובאזור בערב, כולל אפשרויות לרדת לחקור דרכים צדדיות במידה ויהיה משהו מעניין או המלצות ממקומיים.
האופנוע שכנראה אשכיר הוא הF800GS. מספיק מאסיבי ובעל ארגזים לנשיאת ציוד, יחד עם זריזות (ביחס לR1200GS).
אשמח לטיפים/תוספות/הארות/הערות..
תודה רבה,
-
אירופה על אופנוע
בדיוק שלשום סיימתי לתכנן את המסלול שלנו לטיול השנתי ביולי. בערב אהיה חזרה בבית ואעלה אותו שתראה מה מתוכן. ( הולנד, גרמניה, אוסטריה, ליכטנשטיין, שוויץ, איטליה וצרפת).
אנחנו יותר לכיוון 300-400 קמ ביום, מוערך ב 6-8 שעות רכיבה ועל זה תוסיף עצירות פה ושם אז מסיימים יום רכיבה של 10-11 שעות .
סהכ אנחנו דוחפים קילומטרים, אבל ככה אנחנו עושים כל שנה, בין אם שנה שעברה בנורבגיה , שנה לפני בסקוטלנד וכו...
-
-
הסתכלתי יותר מקרוב על המסלול שלך ולפי דעתי באיטליה אתה מפספס את כל הפסים הקלאסים כמו איזור קורטינה פאסו סלע (כשמו כן הוא) וגרדנה, בגדול באיטליה אתה צריך להגיע לבולזנו טיפה יותר דרומה
-
דרסדנר תודה על ההערה, הדרמתי קצת את החלק בצפון איטליה, כרגע עובר גם בקורטינה וגם בגרדנה.
בגדול אני לא מושך דרומית יותר מדי מבולזנו כי אני רוצה לחזור דרך הסטלביו..
מה אומר?