יש כאן כמה שמזהירים לקנות ממטרו, אשמח לדעת למה. אני רוצה לקנות מהם Z300 ואם יש מידע חיוני שאני צריך לדעת מהחבר'ה שטוענים שנפגעו מהם אשמח לשמוע כדי לדעת אם לרכוש מהם או לוותר.
הצג להדפסה
יש כאן כמה שמזהירים לקנות ממטרו, אשמח לדעת למה. אני רוצה לקנות מהם Z300 ואם יש מידע חיוני שאני צריך לדעת מהחבר'ה שטוענים שנפגעו מהם אשמח לשמוע כדי לדעת אם לרכוש מהם או לוותר.
בסופו של דבר אתה קונה קוואסקי, לטוב ולרע.
אם מדובר על כלי חדש אז לרוב זה בסדר, קניתי מהם כבר כמה כלים חדשים ועבר חלק.אל תמיד עדיף לקנות יד2. אם מדובר בכלי יד שנייה הייתי מחפש במקומך כלי פרטי.
'חכמת ההמונים' הדו גלגלית הישראלית קובעת כי:
1. מטרו מתמחרת בחזירות רוב השנה את רוב הכלים. במבצעי סוף השנה ניתן לראות את ההבדל בין 'עדיין רווחי' ל'חזירי'.
2. חזירות אמיתית במחירי חלפים, אפילו ביחס לשאר המתחרים הלא תמימים...
3. הרבה תלונות ברשת על בעיות במימוש אחריות יבואן במקרה הצורך. *קיימות לא מעט תלונות כאלו גם על יבואנים אחרים.
בקיצור, מטרו לא שונים במוסריותם המפוקפקת משאר המתחרים אבל היות והם חולשים על כמה מוצרים והיותם המובילים במכירות בהחלט ממצבים אותם בראש פירמידת העושק הכלכלי לרוכב.
באופן אישי הייתי מעדיף לקנות משומש בן שנה ועם מעט ק"מ (כמובן, אחרי בדיקה במוסך) על פני חדש מהחברה - ולו רק בשל ירידת הערך המטורפת לחדש.
וזה כבר לא קשור דווקא למטרו אלא לכל כלי רכב חדש.
מחזק את RUSTY ובכל זאת מוסיף אם אתה מחפש כלי חדש ואין מבצע אז שווה לחכות ובמטרו בכלל יש כפל מבצעים.
למרות סוגיית התמחורים לא הייתי נמנע מרכישה במטרו מה גם שהמתחרים לא עדיפים.
לי אישית יש ניסיון חיובי עם מטרו והטרוניה היחידה שלי כלפיהם הוא זמן ההמתנה הרב והלא וודאי לחלפים שאינו סביר לטעמי. היינו, אם מוכר מסוגל לשלוח חלף מחו״ל בדחיפות בעלות זהה אם לא פחותה תוך מספר ימים אז אני מצפה מהיבואן גם להיות מסוגל לעשות כן.
נ.ב.
בהזדמנות זאת אציין שאני בעד חקיקה צרכנית שתחייב יבואנים לשלם פיצויי מוגדר ללקוח בגין כל יום שבגינו אופנוע מושבת בשל חלף שאינו במלאי וכן פיצוי מוקטן כאשר מדובר בחלף כללי.
מטרו יקרים בטירוף וחיכיתי פעם לחלק כמה שבועות... אבל זה לא שיש לך יבואן אחר לקוואסקי בארץ.
אז זה מה יש.
אל תקנה חדש, אל תעשה את הטעות הזאת.
אלא אם כן יש לך עץ כסף.
אני אישית קניתי את אותו רופנוע לפניי חודש והכל עבר בסדר ואני ממש מרוצה. אבל כן יקרים אין מה לעשות כמו הכל בארץ.
Sent from my LG-H960 using Tapatalk
אני מחזיק בשני אופנועים ש-מטרו אחראית ליבוא שלהם ... קאווסאקי וימאהה ...
שתי תובנות :
1. כשאתה קונה חדש , השירות יותר ממדהים ... כלומר מרגע ההזמנה עד רגע קבלת האופנוע.
2. כשהאופנוע כבר אצלך .... השירות מתחיל להתערער...
אתן דוגמא ... חיפשתי צמיג לימאהה חיכיתי 7 חודשים עד הגעתו ארצה.. במטרו בכלל לא היה, ובגלל שהאופנוע נדיר בודדים מאנשי מטרו הבינו מה בכלל אני רוצה. הם לא נקפו זרת ולו בהצעה בלבד להביא את הצמיג. זה אופנוע שנמכר על ידם ...
דוגמא שנייה ... הקאווסקי נטול מפתח (לכאורה ) ... בחו"ל שלט להתנעת האופנוע עולה נניח 1000 ש"ח , במטרו פי 3 לפחות. גודלו של השלט סביבות קופסת סיגריות.
תמחור החלפים במטרו שערורייתי... נכון, אני נהנה מהאופנועים, אך ככל שאוכל לרכוש חלפים בחו"ל אעשה זאת.
בקיצור ...
אם ה Z300 מוצא חן בעיניך, למה לא ? אני מניח שכל היבואנים לוקים בחזרזרת כזו או אחרת.
לך על מה שמוצא חן בעיניך, ס"ה זה לא אופנוע פרימיום, אלא אופנוע כייפי ואני מניח שעלות החלפים בהתאם (כלומר סבירה )...
אני הייתי הולך על זה.
הרבה תודה על התגובות עם הנסיון האישי שלכם חבריה. סה"כ הם בסדר ממה שאתם אומרים לי,הרע במיעוטו איך אומרים. למרות הקטעים שעשו לכם. וכמו שאמרתם, זה לא שיש אלטרנטיבה. מי יודע במה אני ייתקל אצל יבואנים קטנים יותר.
השאלה איך כדאי לי לשלם, הם הציעו לי כמה אופציות:
אם כדאי ללכת על שיטת המימון המלאה שלהם ? (שבטח באה עם ריבית מנופחת)
36 תשלומים בויזה כולל ריבית ?שאין לי מושג כמה ריבית הם גובים על 36 תשלומים?
או 24 ציקים גם כולל ריבית?
לא הבנתי מהם בכמה ריבית מדובר עדיין.
האופנוע עצמו עולה 34 אלף כרגע. חדש מהניילונים 2017.
קשקוש.
מטרו מתמחרת בחזירות בדיוק כמו כל יבואן אחר.
זה שיש כאן גולש/מנהל עם אג'נדה, שלא עשה שיעורי בית ולא קנה לקראת מבצעי סוף שנה (כמו שכל ילד dt שפותח שרשור בנושא בפורום מתחילים יודע), ואח"כ בוכה על ירידת מחירון, שמייצר הרבה טראפיק,
לא הופך אותם לשונים מהאחרים.
כולם ינסו להרוויח עליך.
כולם ינסו אבל מטרו יותר (:
רק יד 2 במדינה הזו, לא משנה על איזו חברה מדובר.
Sent from my Redmi 3 using Tapatalk
אם יש לך את הממון ולא אכפת לך לספוג את ירידת הערך בקניית כלי חדש, אז רק כלי חדש כי אין על ההרגשה של לקרוע ניילון מכלי חדש(חלום שעדין לא יצא אצלי לפועל)
אם אתה חכם יותר ויודע מה שווי השוק של הכלי ומחפש מציאה של קניית כלי כמו חדש ואחרי שהוא ספג את ירידת הערך, אתה תוכל להרוויח פה עסקה וחסכון של כמה אלפי שקלים טובים ועדין יש לך את האחריות וכל ההטבות.
מילא כלי יד שניה שיחסית חדש שעוד תחת אחריות כך שאפשר איך שהוא לצמצם סיכונים אלא שלא כול הנוצץ זהב ולא חסרים לך אנשים שחשבו שהם ידפקו את המערכת עם יד שניה לאחר בדיקה ותוך פלוס מינוס חודש היו צריכים להשכיב אלפי שקלים בתיקונים שקירבו את המחיר הסופי למחיר של חדש.
אז נכון, יש הפסד ירידת ערך (ולפעמים כואבת) אבל על ראש שקט משלמים לא? :)
לא אקנה דו גלגלי יד שניה. אין פה שום שיקול בכלל עם כל הכבוד ויש לי הרבה כבוד לכל הרוכבים המקצועיים פה בפורום ועתירי הנסיון שאומרים על גבי הפורום אחרת..
על אחת כמה וכמה שמדובר אצלי באופנוע ראשון. אופנוע זה לא אוטו. ואופנוען זה לא נהג רכב. הסיכון כאן פשוט גדול מדיי.
לאופנוע אורך חיים קצר בהרבה מזה של מכוניות ובלאי הרבה יותר גדול. והרוכבים? מבלי להכליל הם לרוב יותר לוקחים אותו לקצה ובכך מקצרים לו את חיי המדף מאשר נהגי המכוניות.
מעבר לזה, מחיר. מחיר דו גלגלי חדש הוא כאין אפס לעומת רכב חדש. בטח שבטח שמדובר על אופנעים עם נפח של עד 500 סמ"קכמו הZ300 שבו אני מעוניין. שמחיר חדש שלו מהניילון עולה כמו רכב יד רביעית שחרשו לו את הצורה. לעומת זאת, מחירי טיפולים וחלפים של רכב הם כאין אפס לעומת הטיפולים היקרים של דו גלגלי.
כך , שעדיף לספוג את ירידת הערך הראשונית ולקבל שקט נפשי ארוך טווח מהכלי.
שום בדיקת מוסך לא תיתן לי 100 וודאות. וגם לא כמה בדיקות כאלה.
הייתי אומר שאתה מונע מפחד ומוסיף שסה"כ זה בסדר והגיוני כי השוק מוצף ברמאים אם כי - לא הכל שחור.
רוכבים יש ויש וגם כלים יש ויש,תוכל למצוא משהו שיהיה בדיוק באותו מצב כמו שלך אחרי מספר שנים מבלי שתספוג דבר - השיקול הוא זמן וטרטורים ואין שום סיכון בזה,פשוט צריך לבדוק לעומק - זה שהכלי משומש לא מעיד שיהיו תקלות,גם הכלי החדש שלך יהיה משומש כשתיגמר האחריות והשקט המדומה ייגמר.
לגבי תקלות בתקופת האחריות,בגדול בישראל האחריות תקפה כל עוד שאין בעיות,אלא אם הן גדולות - הלך מנוע,נשבר בולם ודברים ברוח הזו.
בעיות שהן כביכול קטנות - יטרטרו לך את הנשמה עד שתראה מהם משהו.
בקשר לחזירות של מטרו - אף פעם לא קניתי מהם כלים אבל במחירי החלפים הם הכי חזירים בשוק.
אני גם בדעה שאחריות זו אשליה מנחמת, אחריות זה טוב ויפה אבל ברגע שיקרה משהו אף אחד לא יסתכל לכיוון שלך.
יש פה גם קאץ' גדול ותקנו אותי אם אני טועה. בשביל לשמר את ה"אחריות" אתה מחויב למעשה לטפל אך ורק במוסך היבואן כי ברגע שתכנס למוסך אחר יש ליבואן עילה להתנער ממך באופן די רשמי, עקב כך שבמוסך אחר לא עבדו לפי הוראות יצרן וגרמו לנזק.
כלומר לדעתי, את הכסף שאתה כביכול חוסך במסגרת ה"אחריות", אתה שורף בסופו של דבר בטיפולים השוטפים ובחלקי חילוף שעולים הרבה יותר מבמוסך אחר.
לקנות אופנוע יד ראשונה עדיין עם "אחריות" בכלל נראה לי מופרך, אלא אם כן אני סתם פסימי.
Sent from my T5 using Tapatalk
הבעיה היא שגם אני לא מבין כל כך ברמה הטכנית באופנוע, אז יהיה קל לחרטט אותי. חבל על הסיכון.
העניין העיקרי הוא - שהZ300 שאני מעוניין, הוא אופנוע לרוב למתחילים, כך יותר סיכוי שאופנענים לא מיומנים ועם זאת מתלהבים, רכבו עליו ושחקו אותו . ושוב, 34 אלף שקל לאופנע חדש מהניילונים זה לא נורא בכלל. לא משתלם לקנות יד שניה במחיר כזה לחדש. בטח שבטח שהמשומשים ביד 2 ממה שבדקתי לא מציעים ירידת מחיר משמעותית שתצדיק את הסיכון.
צחי אם כבר חדש, למה לא דיוק 390? 35 אלף במזומן.
ואין על לקנות חדש, בלי שום קשר לאחריות. במיוחד אם אתה מתכנן להשאיר אותו אצלך לשנתיים שלוש.
מצטרף לאשקול עם שאלה:
מה שנאמר פה רלוונטי גם למטרו טרייד?
אשמח לדעות על מטרו טרייד ועל "איכות" הכלים שהם מאחסנים..
תודה
באיזה קטע קטמ דורשים חמש אלף יותר מהZ?! על מה ולמה? ומי הפראייר שישים 5K יותר? לא ברור..
בכלל, אם כבר שאלת - דיוק יש ביקורות די רעות. בכל מבחני ההשוואה לז300 הוא מפגר הרבה מאחור. למשל העברת הילוכים גרועה וחוסר פידבק מהברקסים. מעבר לזה קראתי לא מעט תלונות ברשת על הפלסטיקה הזולה והמתפרקת שלו ואיכות בנייה זולה. הנה ביקורת מעולה של הדיוק שלא עושה איתו הרבה חסד:
https://www.youtube.com/watch?v=jJtPvOpMZvQ&t=13s
נ.ב
הוא ממש מכוער בעניי ונראה כמו צעצוע לילדים מתלהבים עם הצבעים והמדבקות האלה
אז כנראה שפשוט יותר התחברת לעיצוב של הZ, כי בסופו של דבר אם אתה מתחבר לאופנוע אתה תרצה אותו גם אם הביקורות שלו לא הכי טובות, לדעתי.
ודי הגיוני שהדיוק יהיה יקר יותר, בכל זאת 390 מול 300.
זה האופנוע הכי כיפי בקטגוריה, בהפרש ניכר מהמתחרים.
מניסיוני עם ה-200: התנהגות כביש מעולה, משקל נוצה, ברקסים טובים, אך נעדרי נשיכה חזקה. פליי-בייק מושלם, הדבר היחיד שחסר לו זה עוד מנוע - ואת זה בדיוק מביא ה-390.
עריכה: החלטתי לדייק. הברקסים לא "חזקים" - אבל הם מספיקים ולא מאיימים.
המראה שלו פשוט מצועצע מדיי בעיניי.. וגם החלפים יחסית יקרים למתחרים.
מה שכן, העיצוב החדש 2017 נראה הרבה יותר נורמלי:
https://www.youtube.com/watch?v=uZ6Rmc_ljvg
[QUOTE=Tsachi;92373]המראה שלו פשוט מצועצע מדיי בעיניי.. וגם החלפים יחסית יקרים למתחרים.
מה שכן, העיצוב החדש 2017 נראה הרבה יותר נורמלי:
https://www.youtube.com/watch?v=uZ6Rmc_ljvg[/QU
זה כבר עניין של טעם.
מה שכן - מבחינת הנאה מרכיבה הוא לא רואה את ה-500 של הונדה, ואת ה-GPX250 (קרי - נינג'ה 250 הישן). על היוסאנג 250 אין מה לדבר בכלל.
אם בד"כ אני מתייחס לאופנועי 250 כ"אופניים עם מנוע", אז הדיוק הוא כבר "אופנוע צעצוע".
הוא מצליח לייצר חיוכים בכמויות מסחריות, ולא רק מביא אותך מא' לב'.
ושוב - חוות הדעת שלי מבוססת על הניסיון שיש ל-200, שהבעיה העיקרית שלו היא המנוע. השלדה והמתלים יכולים בקלות להתמודד עם מנוע חזק פי שניים... וזאת הסיבה שאני חושב שה-390 חייב להיות אופנוע מעולה.
אני בעל z300 שנקנה ממטרו עדין לא נתקלתי בשום בעיה איתם , האופנוע מאוד אמין ,לדעתי אופנוע ראשון הייתי ממליץ לך יד 2 חבל להרוס אופנוע חדש , האופנוע הבא שלי זה z900 עדין לא קיבלתי החלטה חדש או יד שניה
Sent from my iPhone using Tapatalk
אם תסתכל טוב במודעות היד 2 של הZ300 תראה שההבדלים במחיר לא משמעותיים בטח שבטח לא מצדיקים את הסיכון.
מדובר באופנע למתחילים, אופנוע שלרוב אופנוענים לא מיומנים מצד אחד ומנגד מלאי הורמונים מצד שני, קונים אותו. אין מצב שאקח את הסיכון הזה ואשים את כל מבטחי על איזה מוסכניך עייף שירים לי את האגודל ויגיד שהכל בסדר.
אני לא סומך על אנשים שזה מגיע לכסף, יש לי בעיה, פקפקן מטבעי. אני תמיד חי בתחושה שכולם מנסים לדפוק אותי ולעשות עליי קופה. אנשים שמוכרים ביד 2 כמעט תמיד מייפים ומסתירים פאקים. עדיף מבחינתי לשים עוד כמה אלפים ולישון בשקט.