דוח תאונות מתחילת השנה:
http://m.ynet.co.il/Articles/4970982
תיזהרו אנשים, סעו לאט,תכננו את הנסיעה,תתמגנו...כבר לא יודע מה להגיד..
מפחיד לצאת לרכב..
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
הצג להדפסה
דוח תאונות מתחילת השנה:
http://m.ynet.co.il/Articles/4970982
תיזהרו אנשים, סעו לאט,תכננו את הנסיעה,תתמגנו...כבר לא יודע מה להגיד..
מפחיד לצאת לרכב..
לגמרי. כיף לנסוע מהר אבל חשוב מאוד לדעת מתי אפשר.
אמנם אנחנו לא עומדים בפקקים, אבל זה לא אומר שאנחנו יכולים לזגזג במהירות גבוהה, מבחינתי בשעות עמוסות אני לא עובר את ה70 קמש וגם זה תמיד בהיכון.
תרכבו בהנחה שאף אחד לא רואה אתכם וכולם מנסים לרצוח אתכם. וככה לתכנן מסלולים.
משהו משישי האחרון. רוכב אופנוע שעקף אותי בפראות, המשיך לזגזג ונעלם. פגשתי אותו אחרי כמה דקות בסיבוב מתחת למעקה הבטיחות. למזלו רק שפשופים שהיו נמנעים אם היה לובש מעיל.
בתור רוכב אופנוע אני חושב שהרבה מהתאונות האופנועים והמוות המיותר קורה בגלל רוכב האופנוע עצמו , הרבה מהם זה חוסר שומת לב לתנאי הדרך, חוסר עירנות , מהירות מיותרת , תחשבו על הרגע הזה שאתה בכביש מהיר במהירות של 100 קמש ויש לך טיפת שמן זה מוות בטוח ומיותר או שפתאום רכב החליט לדפוק פרסה באמצע הכביש ולא שמת לב .ומסתובב איזה סרטון כזה פה , חבל לאבד את החיים ברגע . שימרו על עצמכם
Sent from my iPhone using Tapatalk
שבוע שעבר חבר מהעבודה סיפר לי שהוא יושב באוטו בפקק, שומע אופנוע מאיץ חזק, נצמד עם הרכב כמה שאפשר שמאלה, האופנוע עובר אותו על השוליים, רכב יורד לשוליים פתאום, איכשהוא סנטימטר לפני הרכב האופנוע מצליח לעצור. שומע את האופנוע עוד פעם מאיץ,הפעם עד למנתק, ונעלם באופק.
אחרי כמה קילומטרים ראה את האופנוע שבור ואנשים עושים לרוכב החייאה..
פתח ynet אח"כ, בן 45 נהרג בתאונה.
אנשים חולים...
עקף אותי היום 125 על קו לבן מלא מול מכוניות שבאות ממול ברחוב צר (ליד קניון גבעתיים לכיוון צפון למי שמכיר) שהוא נוסע בערך 80 קמ"ש. נפגשנו שוב כאשר חתך במהירות עצור (ומכונית שעצרה בעצור) ובעצור שני (הפעם שתי מכוניות שחיכו בעצור). לא שניסיתי להשיג אותו במיוחד, פשוט שני העצורים נמצאים בקצוות של רחוב חד מסלולי וצר בשכונה בו כל 100 מטרים יש במפר והוא היה חייב להאט או לעוף. עכשיו זה לא פעם ראשונה שאני רואה אותו שם עם בדיוק אותן שטויות.
נכון, עשיתה פדיחה אז סע.
אבל גם לא צריך להגזים, זה לא שמחכות ברמזור כוסיות של מונסטר עם גביע.
גם מאוד משתלם לשים ז&ן על אנשים, פחות קללות ופחות עצבים.
לפעמים זה קשה.. הנה היום אני עוצר בעצור ליד הבית שאמנם הכביש שממנו מגיעה התנועה נחסם לעבודות, אבל עצור זה עצור.
ואיזה נהג טרנסיט מצפצף לי ועוקף אותי בפראות.
גז אחריו מהעצבים וצעקות ועוד אני עם מצלמת קסדה, "תגיד לי אתה אידיוט אתה לא רואה עצור מול העיניים?!"
"איזה עצור?!"
*מצביע לעבר התמרור עם האצבע*
"אהההההההההה סליחהההה כפרעעעעעע איך לא ראייתיתיי נשמההה מחילהה נשמה כפרע כפרע"
ככה נראה כל יום בערך.
יש המון תאונות שרוכבים לא אשמים וזה נורא.
אך המציאות שונה, הרבה רוכבים (וביניהם הרבה "נורמטיביים" ו"זהירים" עפ"י מכרים וחברים) רוכבים לא ממש בזהירות..מסכנים את האחרים ובמיוחד את עצמם.
ישראלים אלופים בלהתפאר כמה הם זהירים, וכמה הם רוכבים טוב ועיקר הבעיה היא נהגי המכוניות, והדבר הוא ממש לא מדויק.
במהלך שנות רכיבה על הכביש היו אלו בעיקר רוכבי אופנוע שחותכים בלי הינד עפעף אחד משלהם, מבהילים ושמים ז@#ן על רוכבים אחרים ובעיקר נהגי מכונות.
באופן מפתיע אולי רבע מהמקרים בהם היו לי מקרים כגון מה שצויין מעל זה היה קשור לנהגי פחית, כל השאר - אופנוענים.
אני לא בא בטענות, אני מבין את המנטליות הישראלית, מתעב אותה ומבין שזה מגיע מחינוך מהבית ואף אחד לא יכול באמת לשנות משהו.
רוכב טוב לא נכנס למצבים מסוכנים, אתה יכול לזהות נהג רכב לא זהיר תוך 2 שניות מרכיבה מאחוריו ובמקום להתרחק ולהימנע ממגע הרבה נשארים, מסתכנים ובסוף מוציאים עצבים על אנשים טפשים.
בקיצור, אל תאשימו אף אחד וקחו אחראיות.
לא מקבל את המשפט הזה " האופנוען לא אשם"
יש המון צודקים בבית קברות.
אנחנו צריכים לקחת אחריות על החיים שלנו! כן אנחנו הרוכבים.
גם אם חוקית משהו אחר אשם זה לא עוזר כי אנחנו בבית לוינשטיין בשיקום או בבית קברות
Sent from my m3 note using Tapatalk
הנה קצת סטטיסטיקה:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4970077,00.html
מה שמפתיע זה העליה הדרמטית במספר התאונות העצמיות.
כמו שנאמר מעלי, בשורה התחתונה אין שום משמעות ל"צודק", כי זה לא יעזור למי שנכנס, על אף צידקתו, לסטטיסטיקה.
רק רכיבות בטוחות וזהירות.
במקום רק להאשים את התשתיות ואת נהגי הרכב, הגיע הזמן באמת להודות בטעויות של הרוכבים ובחלק לא קטן של התאונות שהוא באשמתינו.
תרכבו בצורה שפויה ותחזרו הביתה בשלום.
1. תשתיות: במקרה הטוב אינן מסבירות פנים לרוכב. קח קטע קצר ביותר באורך מדוד של 3 ק"מ על כביש 4 המצוי בין צומת גן יבנה לעלייה על מחלף אשדוד . תמצא שם חריצים שאם תכנס עם הגלגל הקדמי הוא עשוי להבלע בתוכו, הפרשי גבהים בנתיב השמאלי בצידו השמאלי באופו כזה שהם מטלטלים את האופנוע - וזה בלשון המעטה מפחיד אם אתה לא מוכן. במפרים "טבעיים" שמנדנדים את האופנוע וגורמים לאחיזה פחותה.
2. הנהג הישראלי: מאחר ואני רוכב כמעט רק בבינעירוני אני שם לב לכמות הנהגים המסמסים במהירות 100+ .. מתעסקים בטלפון, הרכב גולש מנתיב לנתיב.. לא קשה להריח את החלאות. נהגים לא מאותתים במעבר נתיב, חותכים בפראות ...
3. הרוכב הממוצע - זה עם הכפכפים הגופייה והמכנס הקצר , במרבית המקרים תראו אותו על קטנוע ... מישהו אמר טימקס? מזגזג בפראות מימין ומשמאל. עוקף בפראות את מי שרוכב על השוליים.
אז כן, יש לנו חלק לא מבוטל בתאונות. אני הגעתי להחלטה מושכלת לרכוב לאט יותר זהיר יותר, לרדת לשוליים רק אם יש פקק שכמעט עומד לחלוטין. לא לעמוד לפני הרכב הראשון ברמזור בטח ובטח לא על מעבר חצייה כשאני אחת ל ... רוכב בעיר. אני מודע לכל בלימה חריפה שאני מבצע ומנתח אותה במה שגיתי - הבלימות הללו נדירות מאוד. לא מזגזג בין נתיבים, יוצא 10 דקות מוקדם יותר ומגיע לעבודה בזמן. גם בבית יודעים שאם בעבר הייתי תופר את ראשון אשדוד בפרק זמן קצר מאוד שהשתיקה יפה לו, כיום אני רוכב רגוע רגוע.. לא ממהר לאף מקום. הכלים ימתינו בכיור, הכלב יחכה לטיול, התוכים יקבלו אוכל ואגזום את הדשא עם פחות 15 דקות של אור.. מקסימום אמשיך למחרת. שום דבר לא שווה את החיים והחרות שלי.
עברתי תאונה לפני 6 שנים, נשארתי נכה לכל החיים, אין לי שום כוונה להשאיר את ילדי יתומים... או שיטפלו בי כנכה בגלל שהייתי אנוכי והשתוללתי על הכביש.. בכל זאת התבגרתי ו 53 שנותי מביאות אותי לתובנות שלא היו לפני כעשור...
יחד עם זאת, הנהג הישראלי מסכן אותי לכן אני עושה כמיטב יכולתי לשרוד ולרכוב בצורה נכונה וזהירה.
אל תעלב אבל אם בגיל 53 אחרי תאונה עם נכות לכל החיים לא הבנת שכדי שהילדים שלך לא ישארו יתומים/מטפלים באבא, אתה צריך לרדת מאופנוע, כנראה שפספסת את השלב בבי"ס של הסקת מסקנות.
גם רוכב זהיר נתון בסופו של דבר לחסדי הסטטיסטיקה. וזאת ידידי, לא לטובתך.
(נאמר בלשון מליצית ולא חו"ח בכדי לפגוע).
לפני שאתה קובר אותי טוטאלית , ראה כמה אנשים (הורים לילדים ) נפגעים כהולכי רגל, בפחיות, בתאונות עבודה , בפיגועים ובכלל. אז כנגזרת אנלוגית מהמסקנה שלך מה אני צריך להסיק?
אני לא יודע בן כמה אתה, אבל החיים (לפחות לא אצלי ) לא נגמרים בגיל 53.
אכן, הסטטיסטיקה אינה נוטה חסד לאף אחד מדרי הפורום הזה. אינני יוצא מהכלל, כי אצלנו המשפט לי זה לא יקרה אינו רלוונטי. המשפט הוא יקרה גם יקרה, השאלה מתי ומה החומרה.
אין לי ולו בדל מחשבה להפסיק לרכוב. אפסיק רק אם גופי יבגוד בי.
מסכים עם כל מילה מיקי.
לצערנו, כבני אדם סופנו הוא למות, ולמרות שכנראה רובכם לא יסכים איתי (כמו רוב האנשים שאני 'מתווכח' איתם על זה), הסטטיסטיקה שלנו לשרוד את היום היא כמו כל אחד אחר- 50%, או שנחייה או שנמות. נכון שרכיבה לכאורה מכניסה אותי (אותנו) לקבוצת סיכון אך באותה מידה אני יכול לסיים את תפקידי במעבר החציה כשנהג/ת מסמס לא עוצר, במדרכה כתוצאה מעמוד שיקרוס עלי (היה מקרה מצער כזה לפני שבועיים בסינמה סיטי בראשון), או אפילו בשאיפת חת'כת אוכל סתמית באמצע ארוחה. אם נחייה בחששות מהמוות, נמות מדאגות, עם אולקוס וטחורים.
הנה דוגמא טובה לאחד שבוודאות אם רכב יורד לו לשוליים הוא מת, אין לו שמץ של סיכוי לעצור:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4977434,00.html
עוד הרוג הבוקר בכביש 443-לא יודע מי אשם ומה צריך לעשות באופן כללי, אבל המספרים מדברים ולצערינו הם רק עולים בהשוואה לשנה שעברה.
סרטון מהתאונה - צפייה קשה
https://www.youtube.com/watch?time_c...&v=83vOuAD4qQY
תמונות
http://rotter.net/forum/scoops1/409586.shtml#16
יהיה זכרו ברוך.
רכבו בזהירות - 80% להסתכל קדימה,להתאים מהירות לתנאי הדרך.
לא יודע מה נסיבות התאונה, מי אשם והאם הרוכב רכב מהר מדי או לא הגיב ובלם בזמן.
המקום הכי מסוכן לנו הרוכבים-צמתים.
תאטו, תסרקו את הצומת, תרכבו בהתאם לתנאי הכביש.
מהסרטון רואים שהמשאית נכנסה לכביש כשהרוכב היה כבר קרוב, אני מכיר את הכביש זה כביש מהיר,לא היה לרוכב שום סיכוי אלא אם היה נוסע לאט ממש או צופה את החציה האידיוטית של נהג המשאית.
נורא ואיום
אין מילים לתאר את התאונה הנ"ל. משתתף בצער המשפחה.
יש בוטקה של מג"ב כמה מטרים אחרי. הזוי המהירות והזוי התאונה
http://img.wcdn.co.il/f_auto,w_635,t...2421872-46.jpg
המספרים ימשיכו לעלות ביחד עם הגודש בכבישים והירידה ברמת הנהיגה. תמיד טענתי, ש"מערכות מצילות חיים" בטווח הארוך רק מורידות את הרמה של הנהגים. אובד הכבוד למכונה, ואותם אנשים שהיה נרתעים מלהשתלט על הרכב לפני שלושה עשורים - היום נמצאים על הכביש ביחד איתנו, בסיוע של גיר אוטומטי, הגה כוח, בקרת אחיזה, החלקה, ABS, DTC, MOBILEYE וכל שאר הירקות.
בכלל - לאיזה רמת נהיגה אפשר לצפות במדינה, שבה אדם רשאי לעלות על הכביש עם רישיון לאוטומט בלבד, בלי שהוא הוכיח שיש לו את הקואורדינציה הבסיסית שנדרשת כדי לתפעל 3 דוושות וידית אחת?!
אבל אל דאגה - עוד עשור יקחו לכולנו את ההגה - ואז כמות ההרוגים תצנח. האדם הממוצע יוכל סוף סוף לעשות לייקים בפייסבוק וסוויפים בטינדר בדרכו לעבודה, במקום להתעסק עם הכביש.
ואני עם האהבה שלי לאקט הנהיגה והרכיבה... את מי אני מעניין בכלל?
העמדה של צהל נמצאת בכיוון השני של הנסיעה כך שמהירות הנסיעה של הקטנוע על פניו תאמה את תנאי הדרך יש שם דרך פנויה ללא צומת או משהו שאמור להאט את התנועה,זה כמו שתיסע בכביש מס' 1 על 100 קמ"ש ופתאום משום מקום נכנסת משאית וחוסמת את 3 הנתיבים במכה.
אני ממש לא מצליח להבין מאיפה יצא נהג המשאית בכזאת מהירות וחסם את כל נתיב התנועה
מזעזע..
יש שם שדה ראיה מוגבל, זה סיבוב ומיד אחריו יש מחסום של מ"צ שמכניס פועלים מהכפר ליד..
לא פעם פועלים חוצים מהכביש (למרות שיש להם גשר מיוחד להם !) וכבר התעופפו שם לא מעט אנשים.
אין למשאית מאיפה להגיע מהכיוון ההוא, זה בדיוק מול כביש הסיור על הגדר, שאין מצב שהמשאית הייתה עליו..
ככל הנראה הנהג עמד בשול הימני (בגלל שהוא ארוך) ולקח פניה שמאלה מהשול הימני.. או שלא ראה את הרוכב או חשב להספיק, כי חוץ ממנו הכביש היה פנוי לפניה..
הפניה שמאלה היא לאזור החניה של הפועלים שעוברים במחסום, וגם לכביש גישה לבסיס הסמוך..
ת.נ.צ.ב.ה - שלא נדע עוד צרות כאלה !
אני 80% שזה טימקס מהסרטון ולכן אני לא מבין איך ננעלו לו הצמיגים כי נראה לי שטימקס היה עם ABS מאז הייצור הראשון שלו.
לא משנה מה קרה שם, בטוח שABS היה יכול לעזור במקרה הזה (אם כי כמובן גם אז יכול להיות שהיה מת, שום דבר לא וודאי, אבל היה מעלה לו את הסיכוי קצת).
מתי תבינו שאין שם צומת זה כביש ישר ומהיר אולי איזה עיקולון אבל ממש אח"כ כל אחד נוסע שם לפחות ב100
נהג המשאית נעצר ויובא מחר להארכת מעצר... (מוקדם להגיד אבל כנראה שהחוקרים חושבים שיש כאן לפחות רשלנות פושעת).
סעו לאט ובזהירות. תדעו שיש רכבים שחותכים לשוליים בפקק וכדי להספיק לעצור חייבים ליסוע לאט
כל כך עצוב כל כך מיותר.
התאונה הזאת זיעזעה אותי כל כך.
האם הרוכב נסע מהר מידי ?
האם לא יכל לראות את המשאית מבעוד מועד ? זה פאקינג גדול הדבר הזה שפגע בו.
האם נהג המשאית בכלל ראה את האופנוע? היה לבד על הכביש. http://www.fullthrottlenyne.org/why-...e-motorcycles/
מה אני הייתי עושה שונה על האופנוע במקרה דומה?
משתתף בצער המשפחה.
לא נעים לי להגיד אבל אגיד בכל זאת ואתם תחשבו על זה...
נהג המשאית עשה את שלו, הרג מישהו.
הצומת בעייתית ורואים שנהג המשאית מנסה לגנוב אותה כי הוא כנראה חיכה הרבה זמן.
הצומת בעייתית ונהג הקטנוע הגיע יחסית מהר.
נהג הקטנוע לא הסתכל לכל הצדדים לפני כניסה לצומת (א', ב' של מי שרוצה לחיות - בייחוד על דו"ג).
מי אשם?
זה משנה?
נהרג מישהו בסופו של יום ועוד מישהו נהרסו לו החיים.
Sent from my Redmi 3 using Tapatalk
מי שאשם חוץ מהנהג הרוצח היא ללא ספק המדינה, נהג המשאית היה עבריין תנועה מורשע עם עבירות רבות, איך הועסק כנהג מקצועי??