שמתי לב בפורומים בחו"ל שיש דיבור על העניין שאופנועי MT09 מגיעים מוגבלים ל 130mph.
ככה זה גם בארץ?
אני שואל כי אחרי הרבה התלבטויות החלטתי לקנות MT אבל אם העניין הנ"ל נכון זה רג'קט רציני מבחינתי.
תודה חברים.
הצג להדפסה
שמתי לב בפורומים בחו"ל שיש דיבור על העניין שאופנועי MT09 מגיעים מוגבלים ל 130mph.
ככה זה גם בארץ?
אני שואל כי אחרי הרבה התלבטויות החלטתי לקנות MT אבל אם העניין הנ"ל נכון זה רג'קט רציני מבחינתי.
תודה חברים.
208 קמש לא מספיקים לך?
Sent from my T5 using Tapatalk
קח הלוואה ולך על s1000rr. אם להתאבד אז בסטייל.
יהיה מאוד קשה לסבול מהירויות סביב 200 קמ"ש או יותר באופנוע נייקד, בטח לא לפר זמן מעל כמה שניות. אז בסה"כ, ההגבלה הגיונית.
אם בכל זאת, מעוניין להגיע למהירויות כאלה, יהיה רצוי לשקול אופנוע שבנוי לזה.
חח למה התגובות נאצה? אני לא ילד, שואל כדי לדעת.
אם הוא מוגבל מבחינה בטיחותית כי הוא לא אמור לעמוד בעומסים האלו, אז אין בעיה.
אם הוא מוגבל מכל סיבה אחרת אז זכותי כלקוח לדעת - ואז מבחינתי זה לא פייר פשוט.
התגובות האלו שלכם יגרמו לילדים לשים זין ולקנות כלי שלא מתאים להם.
תגובה כמו של DIESEL, עניינית ותורמת ונתנה לי חומר למחשבה.
תודה בכל זאת :)
אז ארחיב עוד מעט: למרות שאיני יודע את ההצהרה הרשמית של ימאהה אודות ההגבלה, אך נשמע כי נועדה בעיקרה להגן על הרוכב. לפי המון מבחנים, וגם ניסיון אישי חד-פעמי, אפשר לסבול מהירות של עד 160 קמ"ש על נייקד, אך מעבר לכך שרירי הצוואר מתחילים להיאבק קשות להחזיק את הראש+קסדה ברוח, תוסיף גם רעש (ללא קשר בכמה שקטה הקסדה) וקיבלת סיטואציה ממש-ממש-לא-נעימה עד גבול מסכנת החיים.
אינטואטיבית, אני נוטה להאמין כי האופנוע כשלעצמו, על סה"כ מכלוליו, יוכל להתמודד עם מהירות 200+ ללא בעיה.
ממה ששמעתי מבעל MT-09, האופנוע מגיע לכ-223-224 על השעון ומפסיק להאיץ עקב ההגבלה האלקטרונית.
לא נראה שלמנוע הזה יש בעיה להביא את האופנוע ל-250 על השעון.
אני די בטוח שכבר מצאו דרך לעקוף את ההגבלה הזאת, שיטוט בפורמים בחו"ל יכול לסייע לך להבין במה זה כרוך.
ecu flash בקיצור...
לא חייב, יש אופנועים שפשוט עובדים על המחשב שאתה לא נמצא בהילוך אחרון.
הגבלות מהירות קיימות בהרבה אופנוע שהמנוע אפשר להגיד ספורטיבי בזמן שהאופנוע עצמו לא כמו למשל גובה, אוירודינמיקה לכן מתאימים את המנוע למרכב.
מכוון שההגבלה היא רק על מהירות סופית ולא על כח מנוע אני לא רואה סיבה למה שמישהוא ירצה לרכב 250 על אופנוע כמו הMT09, אני מניח שבמהירות כזאת הכלי מאבד יציבות.
כדאי לבדוק קודם מה סיבת ההגבלה
סיבת ההגבלה נטו בטיחותית.. אין מה לחשוב פה הרבה.
נייקד לא צריך לעבור 200.
ביוטיוב תוכל לראות אופנועים כאלו שעשו להם ecu flash והם רועדים בצורה אחרת מעל 180 אז ב 220?
רוצה לנסוע עם כזה מעל 200?
תקנה R6, gsxr 750 - האוירודנמיקה תרשה לך.
נ.ב.
האופנוע הזה לא מטיב עם נהגים שלוקחים אותו למטרות ספורט, יש המון שמועות על "גיבורים" שגירדו את הכביש
Sent from my Redmi 3 using Tapatalk
בתור בעלים של 09.
למרות שמעולם לא עברתי את המהירות המותרת בחוק אני נוטה להאמין שהוא מגיע לכפול ממנה בלי בעיה.
בין אם סיבה בטיחותית או לא...לנייקד אין מה לחפש מעל 200 קמ"ש וגם זה לא ליותר מכמה שניות. מעבר לזה
ה09 (מדבר על הדור הראשון) לא ניחן במתלים איכותים במיוחד, ואם לא שדרגת מתלים ושמת משכך היגוי, אז סביר להניח
שעוד לפני המהירות המותרת תרגיש אי נוחות וחוסר יציבות.
גם משקף יחסית גבוהה לא בדיוק פותר את עניין הרוחות והצוואר הנתלש לידיעה..
הפלא ופלא, נייקד נוסע 300 וטוב לו
https://youtu.be/ZAcJ_U_Wa3U?t=2m12s
זה שהמנוע יכול לא אומר שהמכלולים של האופנוע יכולים.
האמטי 09 מצוייד בזוג בולמים מאוד פשוטים, ויש המון סיפורים על כאלה שנפחו את נשמתם ( הבולמים, כן?) בגלל מהירות גבוהה וסטאנטים באופנוע הזה.
אתן לך טיפ נוסף לחיים ארוכים - זה שהאופנוע יכול לא אומר שאתה יכול. באופן מאוד גורף האופנוע מסוגל להמון דברים שאתה לא. סע לאט.
כמה עצות מתחסדות בשרשור אחד.
העיקר, שאף אחד לא ביקש את העצות האלה.
הבנדיט 1200 שהיה לי פעם סגר 260. "בטיחותית" "מבחינת מתלים ושלדה" היה צריך להגביל אותו ל-180, כנראה.
דרך אגב - בשוק היפני אכן היו מגבילים בשנים מסויימות אופנועי ליטר ל-180 קמ"ש. הרוסים שהביאו אותם כיד שניה עבדו קשה על שחרור המגבלה אח"כ.
אבל הבנדיט שלי לא היה מוגבל. הסתדרתי נפלא עם "הגבלה" ביד ימין (ההגבלה היחידה שבאמת מצילה חיים, אגב) שהייתה פעילה 99.8% מהזמן. שאר הזמן, שמחתי שהאופנוע לא מוגבל. ואם הייתי קונה MT (לא מתכוון לעשות את זה), סביר להניח שהייתי מחפש איך להוריד את ההגבלה. לא כי אני באמת צריך, אלא בשביל הפרינציפ.
גם גרסת SP עם הבולמים המשופרים תהיה מוגבלת?
טכנולוגית המנועים של רכב בכלל ואופנועים בפרט, השתכללה והשתפרה בצורה מאד לא לינארית במשך העשורים האחרונים.
קח אופנוע פרימיום של לפני עשרים שנה ותעמיד אותו מול כל אופנוע סידרתי מהשנה ותראה מי נותן בראש למי.
בשלב מסוים קמה הטכנולוגיה על יוצריה ועברה בהרבה את מגבלות יכולת הרוכב, עכשיו על מנת שלא להפוך את האופנוע
למלכודת מות/יוצר אלמנות, או כזה שרק טייסי קרב ורוכבי מירוץ מקצועיים יוכלו לרכוב עליהם. נכנסת האלקטרוניקה לשרות.
קח את האופנוע שלי לדוגמה (ורסיס 1000 2017) ונסה לרכוב עליו ללא הגבלות האלקטרוניקה והמערכות השומרות עליך.
ניסיתי פעם אחת וויתרתי. האופנוע הופץ למפלצת בלתי נשלטת המצריכה יד של מנתח, ויכולות של אלוהים. וזה אופנוע רגוע
יש אופנועים מפחידים ממנו בהרבה.
ללא הגבלות האלה, וללא הגמדים שמתערבים לנו בנהיגה התוצאות על הכביש היו עגומות יותר וכבר היום הם לא מזהירות.
בתי הקברות מלאים בכאלה שחשבו שינצחו את הטכנולוגיה...
לא מסכים.
דוגמאות לאופנועי פרימיום מלפני 20 שנה: ZZR1100 (הגיע ל-280+ קמ"ש), ZX-9, YZF1000 (הגיעו ל-270+). אפילו בנדיט 1200 צנוע ונגיש ידע להביא את המחוג ל-260 (שהיו סדר גודל של 240 קמ"ש אמיתיים).
לך יותר רחוק - FZR1000 מלפני כמעט שלושה עשורים ידע להראות 265 קמ"ש אמיתיים. 280+ על השעון.
דווקא המנועים לא עברו רבולוציה, אלא רק אבולוציה. לעומתם, המתלים, השלדות והברקסים באופנועים סדרתיים (כולל אופנועי ביניים+) עבר מהפכה של ממש. פרונטים הפוכים, שלדות אלומיניום ובלמים סופר-חזקים שהיו לפני שני עשורים נחלתם הבלעדית של אופנועי קצה הפכו לציוד סטנדרטי.
אני לא מצליח להבין מה כל-כך מפחיד בורסיס שלך. רכבתי על R1 99' על 150 סוסיו, רכבתי על GSX-R750 07 עם אותו הספק. לבנדיט שלי היה פחות כוח בקצה, אבל ערימות של מומנט (בתוך שלדת ספגטי ועל מתלים של 600 מתון). לכולם לא היו שום בקרות פרט לבקרה ביד ימין, ומשום מה - לא הרגשתי שאני רוכב על "מפלצת בלתי נשלטת", וגם אתה לא טענת שהוי-מקס "בלתי נשלט". אז מה השתנה במעבר לורסיס?
מהירות סופית היא לא המדד למוצלחות האופנוע או היכולות האמתית שלו, כי אז תוכל להכניס בקטגוריה הזאת
גם את אופנוע האינדיאן מודל טרפפו באגמי המלח בארה"ב. אני מדבר על היכולות של האופנועים ביצירת מומנט
כבר בתחילת הסקלה וכוח שיורד כבר מהרבע הראשון של הסל"ד, הסיבות שהאופנועים החדשים מרובים בבקרות
כי לא באמת צריך להתאמץ בכדי להגיע להתערבות המערכת. או לצרה צרורה. באיזשהו מקום הבין כבר מישהו שאם
לא תהיה התערבות כזו האופנוע יהפוך למסוכן מדי.
שושני גילה את מנועי ה4 צילינד בשורה על העגלגלות וחלקות הפעולה שלהם.
שושני החליף מסיון עד לא מזמן קרא לג'יהד איסלאמי בדמות V2 וכיום גילה את נפלאות הקמה סוטרה הגמישות של הסושי היפני.
שושני אוהב אופנועים ללא הבדל דת מין וצבע.
שושני אוהב לעשות חיים ולרכב.
שושני אוהב מנועי 4V רצוי עם 4 שסתומים לצילינדר ומערכת וי בוסט
אבל מנסה גם דברים אחרים.
שושני גילה שככל שאתה מתאים יותר לאופנוע, ולא להיפך ההנאה שלך מתחדדת.
עכשיו שושני ירכב הביתה על 4 בשורה במשך 7 דקות.
שושני צריך אופנוע חשמלי, אבל שושני בחיים לא יקנה כזה...
החיים הם לא אפס למאה, אבל...
הסיבה שהאופנועים עמוסים בבקרות, זה כי האלקטרוניקה נהייתה זולה, והיצרנים צריכים למכור.
בשביל למכור, צריך לשכנע אותך שהאופנוע הישן שלך לא מספיק טוב, ולמטרה הזאת כל האמצעים כשרים.
בשום אופנוע ליטר לא צריך להתאמץ כדי להכניס את עצמך לצרות, גם אם זה ליטר מלפני 20 שנה. בתור בעלים לשעבר של וימקס אתה בוודאות יודע את זה.
עם זאת, רכבת עליו ללא בקרות, ושרדת כדי לספר.
לכן - אני אמשיך להאמין שכמויות האלקטרוניקה בכלים חדשים שאינם אופנועי ספורט קיצוניים בעיקר ממניעים שיווקיים, ולא מצורך הנדסי.
אתה מוזמן לנסות להוכיח לי שאני טועה.
בקלות וכבר סיפרתי את זה, משכתי ראשון לכיוון הקו האדום כנראה מהר מדי והאופנוע הרים גלגל קדמי,
לא בכוונה לא מרצון אבל הגלגל התרומם, מערכת כלשהי פשוט נתקה לעשירית השנייה את הדלק למנוע
והגלגל חזר למקומו הטבעי, ללא המערכת הזו הייתי מוצא את עצמי הרבה יותר זמן על גלגל אחד במקרה
הטוב או....במקרה הרע. כך היה גם בכביש לח שהמערכת אותתה לי על שימוש מופרז בהתערבות הגמדים
הפחתתי הספק מנוע ל-75% במפת ההצתה והמערכת חזרה לישון. גמדים גמדים אבל עם כזה!
זהו שהמערכות האלה נולדו לאלה שפחות מיומנים, בעצם גם לכאלה שחושבים שהם משהו והם בעצם...לא.
המערכות האלה גם לכאלה שמאד מיומנים אבל נלחצו ברגע נתון, אני מניח שלאופנוען מיומן לא תהיה בעיה להסתדר
בלי המערכות האלה, אבל בגלל היכולות של האופנועים המודרניים, תשאל את לוקי, כל בר בי רב יכול להיכנס
לסוכנות ולצאת עם כלי טיס כשבחיים הוא לא הטיס אפילו פייפר שם המערכות הנ"ל יצילו אותו מעצמו ... לפעמים!
ולפעמים... לא. כי אי אפשר להציל אדם מעצמו.
רק שבמקום לקבל את הלקח (הכואב) ב-60 קמ"ש, יהיה צריך להגיע ל-100 כדי לאתגר את המערכת.
ואז, אותו רוכב שהסתמך על המערכת - יענש. רק שזה יקרה מאוחר יותר, והסיכויים לשרוד - נמוכים יותר.
מי שלא חווה החלקת זנב, כי יש בקרת אחיזה - מפסיק להעריך את איכות האספלט.
מי שלא חווה נעילת גלגל בבלימה - לא לומד בלימה נכונה.
מי שלא חווה כשכושי זנב תחת גז או וילי לא צפוי - מאבד את היכולת להעריך את העומסים שהוא מפעיל.
עד שהאופנוע לא יהפוך לאוטונומי, לא תהיה מערכת שהופכת רוכב גרוע לרוכב טוב.
עבור הרוכב הממוצע, המערכות בסך-הכל מאפשרות "לעקוף" את המגבלה הכי משמעותית ברכיבה - והיא הרמה של הרוכב.
זה עובד - עד שאין על הכביש שמן, חצץ, רכב שמגיח מכיוון לא צפוי או כל שטות אחרת, שבה היקום אוהב לאתגר בני אנוש כדי שיזכרו את מקומם.
ואז, אותו רוכב שלפני רגע הרגיש רוכב מסלול לכל דבר ועניין, שתופר את הפס ב-160 בסיוע האלקטרוניקה, בין רגע הופך להיות מה שהוא באמת.
אדם שרוכב מהר וחושב לאט.
בטיחותית נטו.
רכבתי כבר כמה פעמים על MT09 שהיה לי במהירויות פליליות ולקראת 200 קמ"ש כבר מתחיל רעידות מפחידות מהכידון.
כמובן וכמובן זה תלוי בהרבה משתנים ב'עד כמה הכידון ירעד ובאיזה מהירות' אבל מהירויות גבוהות ב-MT09 זה לא הקטע. מבנה האופנוע, מכלולים ושאר ירקות לא מאפשרים לו לחיות בנחת במהירויות גבוהות כל כך.
אני לא צדקן.
רק היום קיבלתי מהדואר דוח מהירות על סך 1500 שקלים.
39 ק"מ מעל המותר הם אומרים. אני לא זוכר שנסעתי ככה מהר, אבל שום דבר חא מרגיש לי מספיק מהר.
אממה, לרוב, אני לא עובר את ה130 ואני רוכב על אופנוע שיכול להכפיל את המספר הזה, וזה קורה בעיקר בגלל שהאופנוע יכול לעשות הרבה יותר ממני.
כמו שקוסטה אמר,יש רוכבי מסלול ויש אנשים שנוסעים מהר וחושבים לאט.
לא בוער לי לגלות לאיזו מהקבוצות אני שייך.
הפינה השבועית של הילד שיוצא מהארון?
עורך יקר יש לי חבר עם MT האם אני בהריון?
לי אין חבר עם mt. נפרדתי ממנו עוד בתקופה שבה הוא קנה tmax
😋
קקטוב קבל חיזוק ענקי על התובנות והכתיבה.
Sent from my LG-H870DS using Tapatalk
אל תעלב אבל זו שטות.
הבקרות הומצאו בגלל כמות האנשים שנכנסו לבתי קברות כי פתחו עם rg500 יותר מעשירית מצערת במיידי והחליקו על פינה/עיכול לכיוון מדרכה או מעקה.
הטכנולוגיה מתקדמת גם כדי לשמור על הרוכב אבל אין בהכרח היא כלי מרכזי.
אתה צריך לדעת ולהכיר את מה שאתה יושב עליו בדיוק כמו שאתה מכיר את הזין שלך (ואם אתה לא מכיר אז אתה בבעיה).
מי שעולה על אופנוע וסומך על התנהגות הכלי בעיניים עצומות אז כנראה שהוא ימשיך לעצום אותם לתמיד אחרי הרכיבה הבאה שלו.
מהמסלול ליום יום... ככה זה עובד.
אנשים רוצים את מה שיש במסלול או קרוב למסלול או מזכיר את המסלול בצורה כלשהי.
ראו שהבקרות שם מצילות חיים, אז השליכו את זה על כל תת קטגוריה אחרי זה.
ואכן זה מציל חיים לשל הרבה טיפשים.
שניכם צודקים, עקרונית, אך קאטקוב צודק יותר, וודאי לאור העובדה שנושא השרשור מכיל את הצירוף MT09.
לא זו בלבד, שהאלקטרוניקה נעשתה מאוד זולה, אלא שהדבר ניכר מאוד ב-MT09. האלקטרוניקה כאילו נמצאת שם 'על הנייר' אבל לא הייתי סומך על בקרת ההחלקה או על ה-ABS שיעשו את העבודה במקרים קיצוניים. ABS אמנם מערכת מכאנית, אבל צריך לחוות את אופן הפעולה שלה על BMW, כדי להבין עד כמה מערכת ה-ABS של ה-MT מגוחכת.
במילים אחרות, זה אמנם נחמד שלושה מצבי מצערת - גם אם לא שימושי במיוחד - אבל ה'אלקטרוניקה' המוזלת נוסח ה-MT09 אינה הופכת אותו לבטוח יותר מפייזר 1000 מודל 2001, בהנחה שהאחרון תקין. אדרבה, הפייזר מתוכנן נכון יותר מבחינת היכולת של המכלולים לקלוט את המנוע החזק ועתיר המומנט (143 כוחות סוס). לעומת זאת, ה-MT09 בידיים לא מיומנות או לא זהירות יכניס את הרוכב לצרות מוקדם יותר מהפייזר הזקן, הנטול כל בדל של אלקטרוניקה.
כאשר רכשת BMW ב-150K יש לצפות מן המערכות האלקטרוניות להגדיל את מעטפת הביטחון, וודאי בכל הנוגע לריסון כוח המנוע ושמירה על חייו של הרוכב שהשאפתנות שלו עולה על יכולותיו. אם רכשת אופנוע ב-75K ומספרים לך שהוא 'עמוס באלקטרוניקה' קח בחשבון שזה מתקזז עם מכלולים אחרים על חשבון הבטיחות (מי אמר בולמים?) ושזו אלקטרוניקה הלקוחה מן המדף הזול והכי פחות מחייב שיש בנמצא (מי אמר טרייד אוף נאה?).
אם את/ה הבעלים המאושר של MT09, כפי שהעיר הבחור הנבון לעיל, היד המונחת על המצערת והמוח הנפרש בין שתי קצוות הקסדה הם עדיין האלקטרוניקה הכי טובה שיש.
^^
כבעליו של S1000R ו-MT09 לשעבר - מחזק את מה ש-Fazerdot אמר.
"מתברר" שאלקטוניקה היא מילה כללית מידיי...
מוסיף לדיון שה-MT09 (וגם אופנועים זולים אחרים) בא לידי ביטוי בחוסר בשלות - פיתוחי/עדכוני תוכנת ניהול מנוע נעשים תוך כדי שיווקו של האופנוע... כך שיוצא אופנוע פחות בשל, במקרה דנן - כוח מנוע יורד לא בצורה חלקה - רמת בטיחות יורדת. (הרי מי לא שמע על תלונות של לקוחות על מצערת עצבנית בשלהי שנת 2014 של ה-MT09).
ב-BMW למשל, הם יותר דואגים בליטושי אופנוע לפני שיווקם (ברמת הפירוט של מי, מה וכמה), שזה גם מתבטא ברמת הבטיחות של הרוכב גם כשמדובר במנוע עתיר כ"ס.
הציפיות עולות בהתאם לכמה עמוק אתה מוכן לרדת בכיס.
אבל אלקטרוניקה או בלי - "האלקטרוניקה" הכי חשובה זה המוח. :)