ב.מ.וו מציעה את ה-R1200GS האייקוני כשהוא נמוך ב-3 עד 5 ס"מ; אותו ה-GS למאותגרי גובה.
http://fullgaz.co.il/?p=129348
http://fullgaz.co.il/wp-content/uplo...GS-low-003.jpg
הצג להדפסה
ב.מ.וו מציעה את ה-R1200GS האייקוני כשהוא נמוך ב-3 עד 5 ס"מ; אותו ה-GS למאותגרי גובה.
http://fullgaz.co.il/?p=129348
http://fullgaz.co.il/wp-content/uplo...GS-low-003.jpg
יש עוד מדינה בעולם שהאופנוע הזה כל כך יקר?
מה ש-BMW צריכים להבין שלא מספיק להנמיך את המושב, צריך להנמיך את המחיר.
במיוחד בארץ!
כי המולטיסטרדה זול יותר? כמה עולה בארץ KTM?
אני בכוונה לא משווה ליפנים
אני אזרום, איזה אופנוע זול יותר, מתחרה ב-gs1200 ונותן את אותה החבילה או טובה יותר?
אני לא מבין מאיפה באה השאלה שלך, מחיר האופנועים החדשים היום בארץ הוא שערוריתי בכל קנה מידה
מול אותו אופנוע בחו"ל. לדעתי חייבים להוריד מחירים משמעותית אם רוצים לצרף מעגל נוסף של משתמשים.
לכן אם יבואן ב מ וו יוזיל משמעותית את המחיר הוא יזכה לגל רוכשים שבעבר הדירו רגליהם מהסוכנות גם בגלל
הגובה של הכלי וגם בגלל המחיר, עכשיו כשיש לו כלי שמדבר לכולם שיתמחר אותו ככה שיקסום לעוד לקוחות
חוץ מגמדים עשירים...
המחיר של ה BMW (כמו שאר האופנועים בארץ) מאד זהה למחיר בחו״ל. gs 1200 adv מתחיל בארה״ב ב 18,895 דולר, שזה 64,526 ש״ח.
קח את המחיר הזה, תכפיל ב-2 (מס) ותוסיף מע״מ, זה יוצא בערך 150,000 ש״ח. על זה בטח יש עוד כמה סעיפי מס קטנים נוספים. זה לא ענין של היבואן, זה ענין של המדינה.
אם בארהב המחיר 19000 דולר הסוכנים קונים אותו בחצי
ואז תעשה 10000 דולר כפול מאה אחוז מס זה 20
כפול מע''מ זה נגיד 24000 דולר
זה החישוב האמיתי
תוסיף את חזירות החלקים
חזירות הטיפולים
וקיבלת עדר חזחרים
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
אולי היבואן "לא בדיוק רוצה" לשווק יותר מדי? (או שמספיק לו כמות המכירות השנתית הנוכחית, יש לא מעט כלים כאלו חדשים שמוזמנים כל שנה).. גם ככה הג'יאס מבוקש מאוד ומשומש מחזיק מחיר מטורף ונמכרים מעל המחירון.
קיצר, הבסט-סלר של הבווארים כבר מזמן שמו הולך לפניו והוא מפרה ומשווק את עצמו בגדול, לאמשנה כמה הקטום הגדול יותר טוב היפנים יותר קלים וזולים יותר לאחזקה או המולטי האיטלקי עושה יותר נעים לעין.. לי אישית הבוקסר לא עושה את זה, אבל אם מוציאים מהמשוואה שבילים/שטח ואם כבר בוקסר, אז ה RS דווקא יותר נכון, בעיקר למאותגרי גובה
מציין רק ש-19,000$ זה לגרסה הבסיסית של ה-GS.
לארץ מגיעות הגרסאות המאובזרות ביותר, מה נקרא Fully Loaded.
בנוסף, המחיר להתייחסות הוא המחיר האירופאי ולא האמריקאי, מפני שלשוק האמריקאי יש חוקים משלו. אחנו כפופים לשוק האירופאי עם החוקים שלו.
ושושני, סוכן לא קונה את האופנוע בחצי מחיר. לא יודע מאיפה הבאת את זה...
במקרה של הסופר-טנרה, היבואן קנה סטוק גדול של כלים וימאהה חתכה במחיר. בתכל'ס הואידו אותו לסביב המחיר הריאלי שלו ביחס לשוק המקומי. לפני כן ב-140 אלף ש"ח המחיר היה הזוי ולא פרופורציונלי לכלום.
היא באה מהצד של היבואן, אם הוא הכי זול בקטגוריה (להוציא יפנים כי הם לא באותה הרמה), איזו סיבה יש לו להוריד את המחיר?
אף אחד לא יוריד מחיר סתם ככה, יבואן צריך סיבה טובה כדי לחתוך במחיר כמו שאנחנו רוצים.
האפשרות הראשונה היא הורדת מיסים מצד המדינה כך שהיבואן יגלגל אלינו את ההורדה הזאת (לא יקרה), אפשרות שניה היא פיקוח מחירים מצד המדינה כמו במוצרי יסוד (לא יקרה), או אפשרות שלישית רכישות מעטות של הדגם הספציפי ואז או שהמחיר ירד (F800 לדוגמה) או שיופסק היבוא של הדגם הנ"ל.
שאלה שלא נדע את התשובה ,האים יבואן של ב.מ.וו מרוויח באחוזים יותר או הרבה יותר מהיבואן של יבואן של מותג אחר?
חברים מס הקניה על אופנוע משולם מעלות האופנוע ליבואן בתוספת דמי הובלה.
באמת שלא התעמקתי, אבל לשם ההשוואה, מצאתי מחירים של GS1200 מאובזר בגרמניה לצרכן. ראיתי שמדובר על מחיר של כ-15,000 אירו.
לשם השמרנות במידה ונתקלתי במחירונים לא מעודכנים או לא רלוונטיים נגיד שהאופנוע נמכר באיזור ה-17,000 אירו.
המחיר כמובן כולל מע"ם (%19 בגרמניה) שלא משולם על ידי יבואן בגרמניה דהיינו: 14,285 אירו.
כמובן שהיבואן זוכה להנחות מסחריות מהיצרן - לא הייתי נחפז ומדבר על 50% אבל בהחלט נכון להניח שהיבואן הישראלי מקבל הנחה ל כ30% דהיינו מחיר האופנוע 10,000 אירו בשערי היצרן.
נוסיף כ-10% עלויות הובלה (אני יודע שזה המון אבל בכל זאת רק כדי להמחיש את התרגיל) נקבל את האופנוע במחיר 11,000 אירו בערך בארץ. שזה בערך 46,200 ש"ח.
בכניסה לארץ היבואן משלם שני סוגי מסים: מע"ם 17% - שעליו הוא מזדכה במלואו בכל חודש למעשה לכן אין מה להכניס אותו כלל לחישוב ומס קניה של 70%
דהיינו מחיר האופנוע הוא 78,540.
הרווח הגולמי של היבואן מהאופנוע הוא מחיר האופנוע לצרכן לפני מע"מ: 129,914 פחות 78,540 = 51,374 ש"ח.
היבואנים אוהבים מאד להציג את הנתון הזה כרווח סביר ולא מפוצץ (במקרה את עבודת הסמינריון בזמנו עשיתי על "דלק מוטורס"), בדוגמא שלנו זה 40%
אלא שבפועל שיעור הרווח הזה כולל מס שמגולגל במלואו על הלקוח.
דהיינו מס הקניה משתלם על ידי היבואן רק כאשר האופנוע נמכר בארץ ללקוח הסופי- היבואן ישחרר את האופנוע מהמכס ולמעשה יעביר את הכספים שכבר גבה מהלקוח ישירות למדינה (למעט אותם המקרים בהם היבואנים נתקעים עם מלאי כלי רכב ונאלצים לרשום אותם על שמם)
לכן למעשה שעור הרווח האמיתי של היבואן הוא: 51374\97574 - 53% כן:) זה אומר שהיבואן מכר לנו את האופנוע ביותר מפי 2 ממה שעלה לו :)
כמובן שיש עוד הוצאות נוספות שכר שכירות וכד', אבל הרעיון ברור.... מעבר למס קניה, הרווח של היבואנים מהווה חלק מאד מאד משמעותי במחיר האופנוע, והחגיגה תמשך כל עוד לא תהיה אלטרנטיבה ראויה ליבוא הבלעדי של היבואנים
אתה מציין "עלה לו", כאילו:
א. כאילו אין לו עלויות נוספות (לשם הדוגמה: אנשי מחלקת הייבוא שלו, עובדים בחינם? ושכירות המחסנים ואולמות התצוגה? ואלו שמרכיבים את האופנוע בארץ? ועלות האשראי? שהרי הוא שילם ליצרנית ברגע שהכלי יצא משערי המפעל. לא כשהוא נמכר).
ב. כאילו מדובר על רווח נטו (כאמור בסעיף א', מה שכתבת זה הכי ברוטו בעולם שיש)
ג. כאילו לא מדובר על רווח סביר לעסק בישראל וכאילו אתה קונה בחנויות ציוד משרדי, חנויות בגדים וחנויות מזון, שמרוויחות פחות אחוזים. (למה בכל המקומות האלו אתה משלם על מוצר לפחות אחוזי רווח כאלו, ובתחום הרכב לא?)
כרובי,
א+ב אני בהחלט מציין שזה רווח גולמי ונותן את הדעת בהחלט שליבואן יש הוצאות נוספות. זה פשוט כתוב
ג בגדים, ציוד משרדי וגם ציוד מסוים לאופנוע אני קונה כבר מזמן בחו"ל במחירים זולים יותר מישראל.
וזה גם מה שמעניין אותי כצרכן בכל הסיפור הזה, אני לא רוצה להכנס לכיסו של היבואן ומבחינתי כצרכן שיעשה גם 99 אחוז רווח גולמי .
אני רוצה אלטרנטיבה שתאפשר לי להנות ממחירי חו"ל בתוספת עלויות הובלה ומסים, ואני אקבל החלטה האם חוליה נוספת בישראל שקוראים לה יבואן אכן מצדיקה את הכסף שלי.
קשה מרחק הובלה ימית מאירופה פשוט מגוחך.
אני הייתי רוצה שתהיה לי אפשרות דרך אתר האינטרנט של יבואן מקביל לקנות את האופנוע בגרמניה . לשלם שילוח כפול אפילו כי הוא קטן ואין לו יתרון לגודל. לחכות בבית אפילו קצת יותר ולקבל את האופנוע ב20% פחות. גם לזה עשיתי חשבון.
דרך אגב בענפים אחרים יבוא מקביל עשה פלאים לרמת המחירים בישראל וגם לאיכות ורמת השירות של היבואנים הרשמיים וגדולים בענפים אלה, לא רואה סיבה אמיתית לכך שזה לא יקרה גם בענף הרכב.
^^ הפתיחה המלאה ליבוא מקביל תקרה כאשר רכבים / אופנועים יהפכו לתחביב למשוגעים לדבר בלבד. כמו סוסים היום. וזה יקרה כאשר הרכב האוטונומי יכנס לפעילות מלאה וכנראה במודל של שכירות לפי שימוש , עם שיתוף. ואז לאנשים לא תהיה סיבה לקנות רכבים .
Sent from...
etz301, אני לא בא להגן על אף יבואן, אבל מאחר ובדומה לך אני אוהב לעשות הערכות מספריות, הנה חיבור יותר מציאותי למספרים:
* מחיר האופנוע בגרסה המאובזרת המלאה בגרמניה, חדש - לא יד 2, ראיתי עכשיו - 21,875 יורו. בוא נגיד שבסוכנות ילחצו יד על 21 אלף.
* דיברת עכשיו על הנחות ליבואן גדול מצד אחד (30%) ועל העובדה שיבוא מקבילי יכול להוזיל לך עלויות כצרכן. אבל - ביבוא מקבילי לא יקנו כל כך הרבה כלים, ולכן ההנחה תקטן משמעותית. אני אומר שהיא לא תעלה על 15%.
* התוצאה של שני הסעיפים הקודמים היא שעלות הכלי ליבואן מקבילי פה היא יותר כמו 15,000 ולא 10,000. לפני שילוח. תוסיף עוד אלף יורו משלוח כמו שהכנסת לחישוב שלך, אנחנו כבר ב-16 אלף. בתרגום לשקלים: 68,480 ש"ח נכון להיום. למרות שהיבואן לא יכול לקנות ולמכור לפי שער היורו באותו יום, אבל נשים את זה רגע בצד.
* יוצא שאחרי מס קניה המחיר ליבואן (ללא מע"מ, שמנו בצד) הוא 116,416 ש"ח. מחיר ללקוח: 136,206 ש"ח לפני רווח.
* כמה זה רווח סביר ליבואן? 20%? בתחומים מסויימים זה תופס, לא יודע אם בתחום הרכב גם, אבל נניח שניה שכן - מחיר סופי ללקוח: 163,448 ש"ח. ביבוא מקבילי כמובן.
תסלחו לי, אבל את מי מעניין החישובים?
שורה תחתונה, תחום התחבורה בארץ יקר מאוד ואת זה כולם יודעים כי הנושא נלעס כבר שנים רבות.
הדיון צריך להיות על איך לגרום להורדת מחירים, מהביטוח דרך החלפים ועד לרכישת כלי תחבורה חדש מהיבואן.
לא פלא ששום הפגנה לא עזרה, כולם לועסים את הלמה, ולא את האיך.
אם אין לך מושג כמה מרוויח היבואן ,איך אפשר בכלל לדבר עלציטוט:
תסלחו לי, אבל את מי מעניין החישובים?
?ציטוט:
איך לגרום להורדת מחירים
אם רווח של היבואן סוויר מאוד... סתם לדוגמה.
בטח ובטח מובן ש כל הדיונים האלה -דיבורים בפורום,לא יביוא כלום ,אבל לפחות להבין משהו-לי מעניין
לא מבין מה אתם רוצים..
יש הרבה מאוד אופנועים שהמחיר שלהם נמוך.בטח שיחסית לשנים קודמות וגם ללא קשר.
SV650 - כ 45 אלף (וכך גם משפחת ה 650 של קאווסאקי)
דיוק 390 - 35 אלף (כמעט כמו קטנוע 300 )
AK 550 - קימקו -60 אלף (חשבתם שיעלה כמו טימקס)
MT09 - MT07 - במחירים נוחים.
דוקאטי מונסטר ב 65 אלף (15 פחות מטימקס)
אז נכון , יש גם אופנועים יקרים בליין של היבואנים. יקר ? יש אלטרנטיוות (לחדש ובטח שלמשומש שישר מאבד 10 -20 אלף מערכו).
בכל זאת GS1200 לא מיועד ולא משווק למחפשי אופנועי תקציב.
בשנת 2003 נרשמתי לפורום שהיה חדש בזמנו, חלק מהאנשים פה בטח זוכרים אותו, CarsForum.
כבר אז, דיברו על המחירים היקרים ועל גזירת הקופונים של המדינה ושל היבואנים, היום שנת 2018, עדיין מדברים על זה. 15 שנים לועסים את הנושא הזה, לא צריך להמשיך לדבר על למה יקר פה (כי כולם כבר יודעים כמה המדינה מרוויחה וכמה היבואן מרוויח בערך), אלא על איך משנים את המצב הזה כי 15 שנים ושום דבר לא השתנה. אם 15 שנים כלום לא משתנה, כנראה שמשהו בחשיבה לא בסדר (ממשיכים לטחון את הלמה יקר פה) והגיע הזמן לחשוב בכיוון אחר (של איך לשנות את המצב).
באופן קבוע מגיעם ל פה אנשים עם כמעת אותה השאלה : איזה xxx לבחור..?" לא נורא
אולי יש כאן מישהו ש"טחן" את הנושא בזמן... המנדט הבריטי
אז תמשיכו לטחון עוד את הנושא, רק תפסיקו להתלונן שיקר פה.
אתה מדבר על המיסוי על האופנועים? בתחום הרכב בכלל? על מיסוי בישראל באופן כללי?
כי המיסוי על האופנועים בחלקו השתנה בשנים האחרונות. אולי לא כמו שהיינו רוצים לראות, אבל הוא לא נתקע במקום.
המיסוי על הרכבים גבוה עוד יותר, הרבה מעבר ל-15 השנים האחרונות, ויש יותר רכבים מאופנועים על הכביש. הרבה יותר.
ומה עשו לגבי זה בפורום המכוניות שבו גם היית/הינך חבר?
לא חייבים לעצור שם, אפשר גם לכוון למס ההכנסה. כולם ישמחו שיקחו להם פחות מהמשכורת.
מצד שני, מיסוי הוא לא דבר רע.
למעשה, הוא בדרך כלל דבר טוב. המדינות עם שירותי הרווחה, החינוך והבריאות הכי מתקדמים בעולם המערבי גובות את שיעורי המס הגבוהים ביותר.
השאלה היא רק מהי צורת החישוב של כל סוג מס ומה עושים איתו כדי שישמש בחזרה את הציבור בצורה הטובה ביותר.
הכל טוב? מישהו פה פגע בך? ומה כבודו מציע לעשות?
חוץ מהמיסים, מהו לדעתך הגורם העיקרי למחירי הדו״ג בארץ?
ולגבי ״לטחון את הנושא״: המספרים ומה שמאחוריהם, שידועים לך, לא יודעים לי למשל ולעוד כמה חברים בפורום.
לדעתי, הטחינה האמיתית היא להגיד לכולם (בצורה גסה ומזלזלת) שהם טוחנים ולא להציע שום דבר מעשי, שום נקודת ראייה חדשה, שום תובנה מקורית.
לא פגעו בי, אבל או שאנשים פה טרולים, או שיש להם קושי הבנה רציני.
אני מציע לעבור שלב, לפי החישוב שלכם הבעיה היא המיסים? תתחילו לנסות להזיז משהו בממשלה.
חושבים שהבעיה היא ביבואנים חזירים? תתחילו לנסות להזיז משהו מול היבואנים. יש פה לפחות נציג אחד של יבואן, ויש את אביעד ושאר חברי ההנהלה שמקושרים יופי אצל היבואנים.
אבל תתחילו לעשות משהו בנידון ותפסיקו לעשות דיוני חישוב כלכך הרבה שנים ולבכות שכלום לא קורה. לא רוצים לעשות אין בעיה, תפסיקו לבכות.
גם לי המספרים לא ידועים כי הם לא מעניינים אותי, הפסקתי להתיחס אליהם כבר לפני המון שנים, ובמקביל הפסקתי לבכות על המחירים בארץ (מזמין מחו"ל כמה שיותר).
המספרים מפורסמים בכל פורום מוטורי בשרשורי הבכי על המחירים בארץ.
שרשורים של אופנועים חדשים מידרדרים ליוקר המחיה, שרשורי המלצה לקניה של חלפים או ציוד מיגון מידרדרים ליוקר המחיה. זה ספורט חדש שלא ידעתי עליו?
בקיצור, מי שלא עושה, אין לו זכות לבכות. ומי שרוצה לעשות יש לו פה פלטפורמה נאה מאוד כדי לנסות להתחיל מהלך אם באופן עצמאי ואם בעזרת הנהלת הפורום ושאר האנשים פה שמקושרים בענף.
או כמו שאמר עו"ד (ונוטריון) אלי בן יעקב, תתחילו לנקוט בדרככם.
chase, מצד אחד אתה זורק דברים לחלל הפורום, מצד שני כשמתייחסים לדברים שלך כפי שהם באים ליד ביטוי במציאות אתה לא מבין מה רוצים.
אם אתה אומר "תזיזו דברים" יש לזה 4 אפשרויות:
1. תגרמו ליצרן להוריד עלויות ליבואנים.
2. תגרמו למדינה להפחית את המיסוי.
3. תגרמו ליבואנים להוזיל מחירים.
4. אתם כצרכנים - תפסיקו לקנות.
1. לגבי היצרנים - ובכן, בהצלחה.
2. כבר הסברתי. התעצבנת, זכותך. אבל זו הנקודה הכי פתוחה לשינוי ע"י הבאתה דיון, לכאורה.
3. רוצה שהיבואן יוזיל מחירים? ראה סעיף 4.
4. לא קונים אופנועים. אבל זה כבר מה שנקרא "כוחות השוק". יש היצע וביקוש, ויש תחרות. 3 ו-4 הולכים יד ביד, ומשפיעים במידה מסויימת גם על 1.
אני מאוד מסכים עם הגישה של "מי שלא עושה - שלא יבכה".
אבל-
אני לא בוכה שהאופנועים יקרים לי מדי ואז קונה אותם.
אני גם לא מצפה שאף אחד יעשה משהו בשבילי.
אז אמנם הדיון היה במקור על מבחן לאופנוע ולא על יוקר המחיה או הרווח של היבואנים. אבל זה פורום אופנועים וזה מה שיפה בו - שאפשר להתחיל בנושא אחד ולסיים בנושא אחר שהוא הרבה יותר מעניין. וזה לגמרי סבבה.
אני לא זורק כלום, יש רצון כנראה שאני אזרוק דברים.
אין לי כוונה להגיד לאף אחד באיזו דרך ללכת כדי להזיז דברים, אם אתה (לצורך הדוגמה) חושב שהבעיה היא במיסוי הגבוה, נסה להזיז משהו במסדרונות הממשלה. אם אני חושב שהבעיה היא ביבואנים חזירים, אני אנסה להזיז משהו אצל היבואנים בהתאם ליכולת שלי.
כל מה שאמרתי זה להפסיק לבכות שנים על גבי שנים על המחירים בתחום התחבורה, ופשוט שיתחילו לעשות משהו בנידון ושכל אחד יבחר בדרך שלו.
אין לי בעיה שדיון סוטה מהנושא שלו, אבל חזור אחורה ותגיד לי אתה האם היה פה בכלל דיון על האופנוע עצמו? כל השרשור הזה מהודעה מספר 2 ועד עכשיו סובב סביב התמחור בארץ. וכשהרבה דיונים סוטים לכיוון הזה בסופו של דבר, זה כבר נמאס. זה גורם לאנשים להגיב פחות ולהיות קוראים בלבד.
אגב, יש בפורום אנשים שיודעים טוב מאוד איפה מקור הבעיה כי יש להם ביד את כל המספרים, אבל אין להם אינטרס לשחרר את הפרטים האלה מסיבות ברורות.
קודם כל,
לא כל הבעת דעה היא בהכרח בכי ואני בכלל לא מסכים עם הסברה שרק פעילות חברתית, ציבורית או פוליטית מזכה את האזרח בזכות "לבכות" ו"להתמרמר".
הייתה תקופה בה הייתי פעיל יותר, ארגונים שונים שמקדמים את הדעות שלי, חברות במפלגה מסוימת, אפילו כתבתי מכתבים וחומרים לועדה ליבוא מקביל שפעלה בזמנו.
היום פחות, אבל זה לא אומר שאין לי זכות להביע את דעתי ולהתרעם.
בואו נסכם שכולם צודקים, המחיר הגבוה נובע גם ממס קניה גבוה וגם מרווח היבואנים.
בואו גם נסכים ולא נתמם שרווח היבואנים הוא סביר ואכן נמצא בשיווי משקל: השוק הוא למעשה דואפול של שתי חברות שמחזיקות יחד כמעט 90%, וברור לכל מי שטיפונת מבין בכלכלה שבמצב השוק הנוכחי הורדת מס קניה תגיע רק חלקית לכיסו של הצרכן.
אז האם יש לי טענות כלפי היבואנים?
זה העניין ממש ממש לא, היבואנים פועלים בעולם עסקי וממקסמים רווחים במצב הנתון בו הם מחזיקים בלעדיות דה פקטו על יבוא מספר מותגים כל אחד (אני מדבר על הגדולים) כשאין למעשה לצרכן אלטרנטיבה מעשית: אז הם קובעים את מחיר המוצרים ורמת השירות בהתאם לשמצב הנתון הזה.
אני מבקש רק להוריד את העיוות הזה ולפתוח את השוק לתחרות אמיתית, כי נכון לעכשיו כל הועדות וכל ההחלטו הולידו שני פורמטים מוזרים וחסרי משמעות:
1. יבואן זעיר - יכול למעשה לייבא כלי רכב במקביל ליבואן הרשמי אבל! עד 20 בשנה, איך אפשר למשוך שחקנים נוספים עם הרשאה ל-20 כלי רכב נוספים.
2. יבואן עקיף - שיכול להביא יותר כל רכבמ-20, לדעתי עד 1,500 אפילו, אבל כאן הוא יכול לפעול רק באישור היבואן הרשמי, שתכלס יכול פשוט לחסום אותו.