ה-R 1250 GS החדש לוקח את הפלטפורמה השואפת לשלמות של ה-R 1200 GS, ומשפר אותה במנוע ובאלקטרוניקה; מבחן דרכים.
http://fullgaz.co.il/%D7%A8%D7%9B%D7...7%D7%93%D7%A9/
http://fullgaz.co.il/wp-content/uplo...S-test-005.jpg
הצג להדפסה
ה-R 1250 GS החדש לוקח את הפלטפורמה השואפת לשלמות של ה-R 1200 GS, ומשפר אותה במנוע ובאלקטרוניקה; מבחן דרכים.
http://fullgaz.co.il/%D7%A8%D7%9B%D7...7%D7%93%D7%A9/
http://fullgaz.co.il/wp-content/uplo...S-test-005.jpg
אני חושב שאם היו לי 160,000 שקל, הייתי מעדיף לפצל את הסכום בין אופנוע כביש ליטר וצרצר שטח.
הכל טוב ויפה
רק חבל שbmwישראל החליטו שהאופנוע הזה נועד לעשירון העליון ולבעלי מקצוע לכן מעבר למיסוי ההזוי הרווח שלהם על כל כלי הוא חסר פרופורציות לאחוז הרווח שעל כלים אחרים.
" חולי נפש" חובבי ב.מ.וו לא איכפת מחיר..מיסוי .כבר ראיתי כמה וכמה כלים חדשים על הכביש
אם כל הביקורת למחיר ולמיסוי בארץ, צריך לזכור שמדובר במותג יוקרה שמגיע משושלת מפוארת של היסטוריה ואיכות אחרת.
BMW לא מכוונים מראש לשוק העממי, יש להם פלח שוק ייחודי שלהם שחושב שמוצדק לשלם את המחיר והם גם מוכנים להוסיף
על הבסיס הרבה מאד כסף לתוספות מקוריות ביגוד תואם ומיוחד.
בחו"ל אתה יכול לקנות גרסת בסיס עירומה ולהוסיף את התוספות שנראות לך חיוניות לצרכים שלך, בארץ הם נמכרים מראש בגרסה
היקרה והמלאה. ויש הרבה שמוכנים לשלם.
באם מוצדק לקנות בארץ פרארי/פורשה/מרצדס במחיר של דירה? התשובה היא שיש כאלה שחושבים שכן.
כן, פלח השוק של המותג הזה מכוון לסוג מאד מסוים של בעלי יכולת ואני מפרגן להם, אף אחד לא קבע שחייבים אופנוע תקציב,
בהחזקת שבר שמחשבים עליו כל ק"מ לחיסכון.
לא משנה מה הסיבות של מי שקונה אותם, אם הבנאדם החליט שהמחיר מתאים לו להגשמת חלום, שאפו.
מאחר ואני יחסית לבעלי BMW חדשים נחשב תפרן הפרספקטיבה שלי שונה.
חשבתי בעבר על המותג כמשומש וחבר שעבד בBMW אמר לי חד משמעית לא להתקרב בשל עלויות תחזוקה מטורפות.
כיום עם כל האלקטרוניקה המותג כישן יגבה מחיר גבוהה ( ומנסיון עם הGTR זה תקף גם ליפנים) בייחוד לאנשים דוגמתי שכן נזקקים למוסך ולא מבצעים את הדברים לבד ( כיום צריך מחשב דיאגנוסטיקה ועוד עזרים נלווים).
בכל מקרה נכון לרגע זה במעמד הכלכלי בו אני נמצא כרגע ( לא בוכה חס ושלום) BMW או מותגי פרמיום אחרים הם מחוץ לתחום.
נראה שהאמת נמצאת אי שם באמצע וכל אחד יש לו היגיון שלו,אני מכיר את עצמי, נמאס לי להסתכל מסביב בחיפוש אחר משהו יותר טוב.
החלטתי לקנות אחד המוצרים של החברה הזאת, כי חוץ מזה אני אוהב את כל הכלים שלה כולל רכבים.למרות שאני עדיין לא יכול להרשות לעצמי מכשיר חדש כזה, בטוח שיש עוד זמן,פעם אגיע גם לשם.
חוץ מ זה ,בכל מני טיולים ונפגשים יוצא לי לדבר עם אנשים בעלי כל מני כלים כולל 1250,רובם אנשים שפויים ונורמליים לגמרי. :) שאפשר לפגוש בכל מקום,אלה לא די מוזרים חלקם בעלי הארלי.
מה כן...אין שם ילדים בני 20-25..
הבוקסר עקרונית זה לאנשים "שפויים", ניסיתי רכיבת מבחן על הדור לפני, ה 1200R/RS קירור נוזל.. עדיין עשה לי הרגשה של טרקטור למרות החדש-דנדש... חזרתי ל K אז עם יותר מ 150 אלף ק"מ עליו, בדרך הביתה הבנתי שה 4 בשורה יותר עושה לי את זה.
אני לא שפוי הרי. אז מצאתי (בקושי) K1300S שיחליף את ה K12. לא מחליף!!!
לא, אין לי מאות אלפי שקלים בעו"ש, אבל יכול להרשות לעצמי כבר הוצאות של כלי שאני עולה עליו הוא עושה לי מויי כייף בכל הילוך וכל מהירות.
גילוי נאות - אומרים שהוצאות התחזוקה/אחזקה של סדרת ה K אפילו יותר יקרה מתחזוקת הבוקסרים.. עדיין, ל א -מ ח ל י ף !!!!
עוף מוזר, מה לעשות.
התכוונתי ממש לרווח המתח שנשאר ליבואן בכיס...אם הרווח שלו בכלים אחרים הוא נמוך יותר הרי שהרווח שלו בכלים אלו הוא הרווח הרגיל שלו +אחוז פראיירים ועשירון עליון..הוה אומר שאם החליט למשל על אחוז רווח של 20 אחוז על המותג הרי שעל נתח שוק זה הוא החליט להשחיל....עוד 10 אחוז על הפריירים..נתוני האחוזים הם לצורך המחשה
יש כאלו שנוסעים לגרמניה, ועושים עלייה לכלי עם כמה מאות ק"מ מזווד.. חיסכון של כ 30 אלף ש"ח, עם טיול על הדרך מגרמניה ליוון ומשם אוניה לארץ
האם תחזוקת BMW יקרה באופן כל כך משמעותי משאר הכלים היפנים? מדבר על מי שלא מטפל לבד אלא במוסכים.
כלומר אחרי המחיר הגבוה גם התחזוקה השוטפת והטיפולים מאד יקרים לעומת היפנים?
לדעתי לא כזה משמעותי, כמובן שצריך להשוות טיפולים עם חלקים מקוריים, כי גם היפנים לא כאלו זולים.
מה שכן, ליפנים יש יותר הצע של תחליפים, אם זה איכותי ומחזיק מספיק זמן סביר?... לאידע.
כמובן לגבי עכשיו, לא כמו פעם בתקופת גדליה/קמור..
גמרתם לרייר על כלי פח אשפה? חוץ ממיתוג אין בו כלום.
זה לא פרארי ושות'.
הכלי עושה את אותו דבר שורסיס עושה רק שעולה יותר. והקוויקשיפטר של BMW עובד רק מהילוך שלישי ומעלה או מטה, מה שמנטרל חצי מהסיפור.
חימום לידיות יש לכולם הכל עניין של כסף.
לשטח אי אפשר לקחת אותו. בכביש הוא מוגבל ל200 אז מה הוא שווה?
ותקלות יש ויהיו, כי אירופאים הם לא יפנים!! דיזלגייט 2 הנה אני בא.
בוא, בוא... פח אשפה זה לא. (אולי התכוונת להארלי?.. שם זה אולי נכון שהכלים הם כ 90%+ אך ורק מיתוג)
ונכון - אם תשווה אותו אפילו לווראדרו 1000 הם יעשו אותו דבר ברוב המקרים והשימושים של כ 80% מהרוכבים עליהם.. אבל, זה פרימיום וזה לא.
למי שיש כסף ומוכן לשים רוכש. יש שוק?, למה לא להרוויח עליו?.. אם זה היה פח זבל, היו מצביעים ברגלים מהר מאוד
נכון...לא פח אשפה...
אבל אם מורחים אותך בוזלין...לא תיתן שימרחו אותך?
תלוי מי מורח אותי :biggrin::smoke::boogie::tongue:
ואגב,
נכון שכל אופנוע (למעט אולי ספורט) ניתן לקחת לשטח,
אבל אני ראיתי חברה עם בימרים מטיליים יפה יפה, וגם נוסעים עם הבהמות האלה במקומות בהם אני התקשיתי עם הdr.
אז לכתוב שאי אפשר לרדת איתם לשטח....
(אגב, בניגוד לורסיס ולויסטרום).
לגמרי פח אשפה!
וואללה אייל? עושים שטח?
אז לידיעתך, גם אני רכבתי פעם עם מועדון ה GS (בו הייתי חבר) ומה שאני ראיתי זה דווקא ראשי מנוע מתנפצים על הסלעים.
שלא לדבר על חלקים שנשארים מאחור. או על עלות התיקון לדנט שעשית במיכל.
אבל יודעים מה? אני סתם טרול.
הנה דוגמה לבחור שלקח GS לשטח. לו יש יותר קרדיט ממני.
תסתכלו טוב. קורע.
תהנו -
https://youtu.be/a3bUAqRertI
אני הייתי במועדון האופנועים גם (לא ה-gs, סתם מועדון האופנועים).
והיו טיולים.
בשטח.
בנוסף,
היו הדרכות רכיבת שטח. ושם ראית שבאמת, מי שנכנס פעם ראשונה לשטח עם הבהמות האלה מתקשה.
אבל, מי שיש לו קצת נסיון, מוציא מהן דברים מפתיעים.
ויש להם פיצ'רים קטנים וחשובים, שגורמים להם להצליח במקומות בהם אופנועי כביש כושלים. בראש ובראשונה, מתלים, וג'אנטים שאינם יצוקים.
ולשבור בשטח אפשר גם עם צרצר. מי כמוני יודע. היו תקופות בהן לא היה טיול שהייתי חוזר ממנו עם אופנוע שלם. נכון, אתה כנראה לא תתקן פגיעה בפלסטיקה או במיכל דלק, באופנוע שטח, אבל מי שמוכן לשלם כל כך הרבה כסף על אופנוע, ומפריע לו שיש דפיקה במיכל, יכול לעשות את השיקולים שלו.
והעובדה שיש לנושא אחד יותר מדיעה אחת (הדיעה שלך), לא צריכה להוציא ממך כאלו אמוציות.
וואלה!
לידיעתך!
אני מניח שלא ראית את הסירטון.
סבבה. אז השתחררו לי כמה סימני קריאה. מה נעשית לי ריגשי פתאום.
אז רק אומר שוב את דעתי ואז אפסיק להתערב ולהרוס את הרב שיח המתורבת:
אלו אופנועי פח ומי שחולם עליהם (שלא לומר קונה כזה) מגיע לו את העונש הזה.
בברכת רכיבות טובות.
עריכה:
אגב מתלים.
דרייבשאפט דווקא מגביל מאד את מהלך המתלים.
אגב שפיצים.
עוד תכנון "גאוני" של הייקים לקדוח את החורים בקצה של הג'אנט בשביל שיהיה לך טיובלס.
אני מניח שנאור שההבנה שלו ב-BMW לוקה בחסר, פשוט מפחד ואפשר באמת להתחבר לזה.
לקחת 180 אלף ש"ח ומכונה משוכללת ולהיכנס איתה לצרות בשטח צריך להיות ממש בן אדם מיוחד.
אבל אני מניח שהאמת נמצאת אי שם באמצע, כמתחילים בשבילים מתונים וטיולי מדבר על שבילי טנקים
עושים קורס מקצועי אחד או שתיים בסופו של דבר כל אחד ידע להעמיד לעצמו את הגבול שלו.
כן העבירות של הבהמה היקרה הזאת, טובה משל הורסיס שיקיא כל מה שהוא יכול בשבילים שהבימר יחצה
בלי להבין על מה המהומה, כן מי שלא מעניין אותו מה קורה אחרי 220 קמ"ש אבל אוהב כביש מגוהץ ותחת
מפונק יתחבר, כן יהיו כאלה שלא יגרדו את ה15% יכולת של האופנוע הזה אבל יכולים להרשות לעצמם אותו
ונהנים ממנו 150% מבלי לקחת אותו לשום מקום. לקנות רכב אספנות בסכומים מגוחכים ולשים בסלון זה
בסדר ולקנות אופנוע יקר לטיולים קלים לא?
בעלי הג'יפים העירוניים שבכל יום א' מתייצבים במוסך למקצה תיקונים אחרי סופ"ש במדבר יותר טוב?
אני לא יודע איזה פח זבל יש לנאור אבל גם אני רוצה פח כזה...
הסרטון שנאור לא ראה:
https://www.youtube.com/watch?v=3mHcnpI1SUc
לנאור לא רק ההבנה לוקה בחסר. גם הכיס. וגם המיילג' (ניסיון). לצורך הדיון.
בשנות התשעים העליזות כל שליחי גוש דאנס רכבו על ווספות. כולם פה אחד היללו את ה"כלי שלא נגמר"
עד שלנאור היתה אחת או שתיים.. החלום ושיברו.
אדוונצ'ר.
הבחור בסירטון השתחרר מהצבא, קנה KLR בכמה דולרים ועשה את דרום אמריקה.
ואז הוא עבר לבימר. נאור אישית מאד מתחבר לתובנות שלו (אשר די היו ידועות מראש)
רן.
ברגע שאופנוע הופך מכלי עבודה לסמל סטטוס כמו שעון צלילה, או ג'יפ - אתה מבין שהדיון מסתיים פה, כן?
ואנחנו, הגברים המסוקסים על הכלים החבוטים (שאשכרה עושים אדוונצ'ר ולא מדברים) חייבים להוקיע בבוז את סמל הסטטוס הזה.
ובמיוחד בפורום אופנועים.
לנאור יש גבבת ברזלים שכיום רק לוקחת אותו למכולת וחזרה. לצערו.
שתי נקודות למחשבה שושני, 1) גם טלפונים ולפטופים של אפל נמכרים ביוקר ובכמויות, אבל למי שבאמת משתמש בהם לפיתוח תכנה, מחשב שמריץ לינוקס במפרט חזק יותר הרבה יותר הגיוני. 2) הסרטון שאתה העלית די מוכיח את ההיפך ממה שרצית להראות. אותו שביל ובאותם תנאים עם צרצר היה נראה אחרת לגמרי
ולגבי הטענה על ה crashbar שמעלה הבחור בסרטון שנאור העלה, אני מכיר אישית מישהו שדבר כזה בדיוק קרה לו. מכסה שסתומים שנוקב על ידי סלע בשטח מנפילה במהירות אפס על הצד למרות שהיה לו crashbar מותקן
הסרטון הוא הפוך על הפוך בדיוק כמו הטענה על נזקים בנפילה, האופנוע לא "פח זבל" בגלל שהוא נתקע בבוץ, או נופל ונשבר.
לרוכב יש משמעות אדירה בכמות הנזק שהוא גורם לאופנוע או לעצמו, ללא קשר לייצרן.
השאלה האם אני צריך את האופנוע הזה- לא!
האם שווה לשלם את הסכום על האופנוע הזה- לא!
האם הייתי רוצה אופנוע כזה- פרוש כן!
ממממממ... אם כלי שלי רק 800 ,גם אני צריך לשים לב לזה..?ציטוט:
על חלקים שנשארים מאחור
אם למישהו חסרים חלקים שירכוב אחרי הבחור זה ויאסוף:
https://www.youtube.com/watch?v=LO8QzHdA1YE
לפעמים אני מקבל את הרושם שאנשים לפעמים מבלבלים מושגים כמו חם ורך(תרגום שלי מרוסית) :)
רק לפני יומיים היתה לי שיחה מיקרי עם הבעלים של1290 KTM, הוא לבש ז'קט BMW.כמובן לפני היה לו 1200GS.
לדבריו, ואין לי סיבה שלא להאמין לו, כי האיש היה נראה די רציני .הוא אמר ש KTM נותן הרבה יותר חופש על השטח,אבל בטיולי חו"ל כמובן מעדיף ב.מ.וו.
כמו כן,לי יצא לאחרונה לעשות סיבוב על KTM F350 ..יש על מה לדבר בתנאי שטח?... אבל,תעשו איתו איזה 500 ק"מ על הכביש ביום?
טוב,שיש חופש בכירה ..כמו כן-אין שום צורך לוויכוחים
אם מישהו אוהב טרקטור הארלי,למה אי אפשר לאהוב טרקטור ב.מ.וו?
דרך אגב:כמה עולה ק.ט.מ 1290 ADV ומה עושים עם מפלצת 1290 סמ"ק 160 כ"ס בשטח?
כמו כן...מי אחריו אוסף חלקים שנפלו?
....אאאא-לא נופל שום דבר?
סליחה,לא ידעתי
יש סקירה של אביעד על המולטי 950 החדש.. תלכו גם לשם ותרשמו שהוא פח זייבל עם תג מחיר בשמים ויבואן עושק.
אה, סליחה, דלק דווקא פחות לדעתי.
אני בגדול יכול לדמיין לאצמי קטגוריה של בעלי דו-גלגלי המגדירים דו"ש גדול וכבד כמו ב.מ.וו וק.ט.מ 1200 "פח זבל" .(מה עוד נכנס ל"קטגוריה" הזו?)
לא אלה ש ממש מעניין לנהל שיחה איתם על נושא הזה
אני בעניין זה משלום עכשיו, אוהב לשבת ולשוחח עם כולם, גם אם אני לא מסכים עם הבחירות שלהם יש הרבה
מה ללמוד ולדעת מהשיחות האלה וסופו של יום מדובר בתחום שמעניין אותי מאד ועוזר לגבש דיעה.
יש הבדל בין לשמוע את הסיקורים המתלהבים בהשקות, לבין רכיבת מבחן, למבחן ארוך טווח או בעלות על כלי.
ישבתי בלונדון באייס קפה עם חבורת אופנוענים מזדקנים אלה שצמחו בסצנת הקפה רייסר האמתית בשנות החמישים שישים
אין לי שום עניין בסוג הזה של האופנועים, אבל היה מרתק לשבת לשתות בירה ולשמע מהם הרוכבים האותנטיים
את החוויות וההוי, אותי זה עניין אבל ההבנה שלי באופנועים מוגבלת...(תשאל את נאור).
אין עוד הרבה אופנועים שנכנסים להגדרה המכובדת של פח זבל. אבל אם אתה ממש חייב אז הנה רשימה חלקית:
BMW1200RS
BMW1200R
GS1250
KTM1200
כל סדרת הרטרו של BMW
דוקטי 1000SS
סקרמבל של דוקטי
ואני חושב שפה מיציתי את הרשימה. כמובן שכל אחד ראשי ויכול להוסיף ולגרוע על דעת עצמו מהרשימה.
לגבי האקזמפלר הנוכחי BMW1250GS אני די בטוח שאם הייתי לוקח אותו לשטח הייתי משאיר אותו שם. ולקחתי אופנועים כבדים שלא מתאימים לקצת יותר מאשר שבילים. מה לעשות מנוע גדול שיוצא החוצה ולא יושב בפנים זה מנוע שביר. זה אולי נחמד לכביש אבל לא לשטח.
תקרא לבהמה המגודלת הזאת: אופנוע שהוא מצויין לטפס מדרכות ואני לא אקרא לא פח זבל.
אבל ברגע שאמרת שהוא מסוגל לחצות יבשות להכנס לשטח ולהכין קפה והוא לא יכול אז הוא פח זבל.
ועל זה נאמר
זבל של אחד הוא אוצר של אחר
חמוד הבעיה לא באופנוע הבעיה בך.
אולי אתה מוכשר מאד, אולי יש לך גדול במיוחד, אולי אתה מבין הרבה יותר מכולם, אבל אתה זה שלא יכול להיכנס
איתו לשטח, הרבה אחרים מצליחים ונהנים, הרבה מאוד בעולם מטיילים איתו במשך חודשים ובאמת חוצים ארצות.
אם אתה משווה אותו לחרגולי השטח שהם כיסא מינימלי ומנוע בועט שמסוגלים לטפס על עצים ולקטוף קוקוס, אז
אתה לא מבין את המשמעות של האופנוע. לכל כלי היעוד שלו והיעוד של הבימר הוא בדיוק מה שהוא עושה.
זה שהוא לא מתאים לך לסגנון החיים או להבנה לא הופך אותו ללא טוב, אגב יש עוד הרבה אלפים שחושבים ככה.
אחרת אף אחד לא היה קונה אותו.
https://www.youtube.com/watch?v=ffaA0jJq1zU
https://www.youtube.com/watch?v=oUG1G0QTExc
https://www.youtube.com/watch?v=w0dV_eWU2cA
*מגוון מקרי של סרטונים של כלי שלא יודע לרדת לשביל....מוקדש לבן
זה ענין של כושר וגיל. צרצר בגיל 20 ו-Gs בגיל 50.