שלום לכולם,
כשקניתי, היה מצוין באתר של עופר אבניר בדגשים - תדירות טיפולים 12000... בעלי SV האם אתם מטפלים כל 6 או כל 12?
תודה על השיתוף
הצג להדפסה
שלום לכולם,
כשקניתי, היה מצוין באתר של עופר אבניר בדגשים - תדירות טיפולים 12000... בעלי SV האם אתם מטפלים כל 6 או כל 12?
תודה על השיתוף
עם ויסטרום , אבל אותו מנוע.
בעבר ההמלצה למנוע הזה הייתה טיפולים כל 6. אח"כ היבואן העלה את זה לכל 12. המנוע לא השתנה.
מה שאני עושה זה טיפולים כל 12 , והחלפת שמן ופילטר כל 6 (אפשר בקלות עצמאית)
אני גם בגישה הזאת.
במיוחד לאור העובדה שהתנאים בארץ (לפי כמעט כל הוראות יצרן שקראתי, בעיקר של רכבים) נחשבים "תנאים קשים".
אבל,
יש כיוון אפשרי (סתם זורק רעיון), שהיצרן עבר להשתמש בשמן יותר מודרני, המאפשר הגדלת זמני הטיפול.
בספר המשתמש של הSV יש שתי טבלאות טיפולים - עמוד מול עמוד. אחת אירופאית ואחת אמריקאית.
בזו האירופאית הטיפולים הם כל 12K ובזו האמריקאית נדרשת החלפה של שמן ופילטר כל 6K.
כנעט כל הרכבים והאופנועים עושים יותר טיפולים בארצות הברית, תאוריית מזג האוויר לא תופסת כי מזג האוויר והתנאים שונים ממדינה למדינה בארצות הברית (בחלק תנאים קשים ובחלק לא).
זה ברור כשמש שזאת תעשיה שמגלגלת כסף ולדילרים בארצות הברית יש הרבה כח כדי לגרום ליצרנים להתישר לפי פילוסופיית השירות שלהם.
יש סידרה בארצות הברית כמו יצאת צדיק\ כלבוטק ובסידרה הזאת בדקו מוסכים מורשי יצרן (לא מוסכי מדרכה עלומי שם), כמעט בכולם גם שהגעת עם רכב שעבר רק 6000 ק"מ (עם 4000 ק"מ עד לטיפול) החליפו שמן מנוע פילטר ונוזל בלמים שלא לצורך.
מה שמתאר לגבי ארה"ב הוא נכון במידה רבה אבל מהצד השני, יש באירופה איזו מדיניות של תחרות בין יצרנים על מרווחי טיפולים ויש יצרנים שהרחיבו מאוד את הטווח בצורה מופקרת (כשפיאט, למשל, קבעו במשך כמה שנים מרווח טיפולים של שנתיים או 30K ק"מ ובסוף חזרו בהם). באירופה, יצרן הרכב לא כל כך מתאבל אם הכלי שהוא ייצר שפך מנוע אחרי 6-7 שנים בגלל שגרת טיפולים לקויה. זו גם הסיבה שVAG מוכרת מצוין באירופה אבל בארה"ב היא בגדר קוריוז בגלל האיכות הנמוכה מאוד של הרכבים שלה.
פלוקסוואגן ממש לא כוריוז בארצות הברית, מספיק לראות את כמות רכבי הדיזל שהיו בריקול שם כדי להבין זאת.
היו ברשותי 3 רכבים של VAG ושלושתם היו מצויינים, בנוסף אנשים מעבודה שאני מכיר שגרים מאד רחוק ומתניידים עם רכבי VAG על בסיס יומי חצו את ה200000 ק"מ ללא בעיה.
כנראה שצריך מוסכים שיודעים לעשות טיפולים.
חבר לרכיבה מאנגליה שאותו אני פוגש פעם בשנה ברכיבה משותפת עובד במארקטינג של רנו UK ובוודאות וממקור ראשון רנו UK פנו לרנו צרפת כדי להקטין את מרווח הטיפולים אחרי שרנו הגדילה אותו בגלל מרד מוסכים שאיים על כל האופרציה של רנו שם.
תבדוק את נתוני המכירות שלהם בארה"ב, זה שום כלום בריבוע ובשביל להגיע לשם פולקסווגן צריכה להציע 6 שנות אחריות יצרן - באמפר לבאמפר.
תרשה לי לנחש שהיו לך רכבי דיזל עם תיבה ידנית. זה הקור האירופאי שלהם ושם הם יותר זהירים. מנועי הטורבו בנזין הקטנים שלהם והתיבות הדו-מצמדיות שלהם הן בדיחה על חשבון הלקוחות.
הכפלת אותם.
https://www.marklines.com/en/statist...esfig_usa_2018
353,064 מכוניות של פולקסווגן ו223,323 מכוניות של אאודי. סה"כ כ580,000 כלי רכב מתוך שוק פתוח לחלוטין ותחרותי של 17 מליון רכבים בשנה. פורד מכרה 2.5 מליון רכבים אבל למה ללכת לפורד? סובארו מכרה שם יותר...
בארה"ב, VAG היא קוריוז. אפילו ניסאן מבית רנו מכרה שם פי שלושה.
לגבי שאר העולם, 10 מליון זה יפה מאוד רק ש4.2 מליון מתוכם זה מכוניות שנמכרות בסין העממית, מפותחות עבור השוק ההוא ומיוצרות על ידי SAIC הממשלתית (שמוכרת בארץ כיצרן של רכבי MG הפושטיים שהופיעו כאן בשנים האחרונות). השוק הסיני הרי מפורסם בחופש, פתיחות צרכנית ואיכות גבוהה ולכן הייתי נזהר מאוד מלבסס את מוניטין האיכות של VAG על הגב של הסינים. איכות גבוהה אין שם.
זה מה שמופיעה באיור שבלינק ל2018
https://www.best-selling-cars.com/br...ales-by-brand/
קובץ מצורף 7265
אבל סימנת מטרה ועכשיו אתה מנסה לכנס את הנתונים.
קונצרן VAG בארצות הברית נלחם הפלח השוק היוקרתי ששם המחיר פחות חשוב לכן אין בכלל מה להשוות עם כמויות הזבל הזול והפשוט שניסן מוכרת שם שאגב נהגתי בהם והם זוועה אבל מבין את מי שקונה אותם כי הם פשוט כלי תחבורה זול להגיע מנקודה לנקודה.
אם תיכנס עמוק יותר לטבלאות תגלה שVAG נמצאת מבחינת מכירות ביחד עם וולבו, במוו ומרצדס בארצות הברית, האם גם הם קוריוז?
אני מבין שעבר בינך לבין איזה גולף או סקודה חתול שחור אבל מכאן ועד לגמד את אחת היצרניות הגדולות בעולם הדרך ארוכה.
אגב ימאהה מכרה יותר אופנועים מבמוו בישראל, מה זה אומר על במוו?
אופנועי במוו הם חלום של הרבה רוכבים בישראל בדיוק כמו שהאודי Q5 או 7 לאמריקאים
כתבתי ארה"ב, התייחסתי לארה"ב, הבאתי נתוני מכירות מדויקים מארה"ב. בצפון אמריקה יש גם את קנדה וגם את מקסיקו.
אאודי מתחרה בב.מ.וו ומרצדס אבל מוכרת משמעותית פחות מהם ווולוו היא דוגמא למה? זה המותג שהקונסיומר ריפורט האמריקאי דירג במקום האחרון בשנה החולפת מבחינת אמינות : https://www.consumerreports.org/cars/volvo. המכירות שלה עומדות על שישית מהכלום של VAG. נתח שוק של חצי אחוז. קוריוז? ועוד איך.
זו פולקסווגן ארה"ב:
https://www.vw.com/models
וזו שברולט ארה"ב:
https://www.chevrolet.com
אותן קטגוריות ואותם מחירים. יוקרה אין שם ולמרות המחיר הנמוך והאחריות הארוכה להחריד, אנשים לא קונים את המכוניות האלה בגלל האיכות הנמוכה שלהן.
https://www.youtube.com/watch?v=BzzMxnMbFoY
אישית, החזקתי A4 ופולו. במשפחה בכלל, יש נסיון עשיר לאורך שנים ארוכות ולא מעט מכוניות של היצרן וגם של המתחרים הבולטים שלו. באופן די גורף, האיכות של המכוניות של VAG נמוכה.
אני מבין שאתה חי שם ומזדהה עם הכבוד המקומי שמכתיב את השליטה הכמעט מוחלטת של VAG בשוק הגרמני אבל אין לזה כיסוי במציאות וארה"ב, נטולת הסנטימנטים והפרוטקציות, מוכיחה את זה במפורש.
המספרים בין פולקסוואגן, במוו ומרצדס קרובים מאד במכירות 2018 בארצות הברית.
הרכב הנמכר ביותר של המותג VW הוא הטיגואן ולהאודי הוא הQ5 שהם בוודאות נכנסים לתוך הפרמיום שהדגם של הטיגואן האמריקאי מגיע באיבזור עשיר מאד ומנועים גדולים מהטיגואן האירופאית שממותגת נמוך יותר אבל מאובזרת בהתאם.
ואגב בכלל שכחנו את פורשה שהאמריקאים מתים עליה למרות שרובם לא יכולים להרשות לעצמם אחת.
אני כבר לא עוקב אחרי השוק ככה שאני לא יודע מי כרגע מחזיק בתואר היצרן הגדול ביותר, VAG או טויוטה אבל מה שבטוח VAG מהמובילות, יצרנית עם נוכחות גם בשווקים שהיא מוכרת פחות ואפילו בישראל ששירות גרוע ובעיות יחודיות הפילו את המכירות בהרבה מודלים מסוימים של היצרן הם מושא להערצה שמקבל המון הערכה והמותג אינו קוריוז.
עניין הקוריוז נראה יותר כמו משאלת לב אישית שלך אבל לא נראה שזה עומד להתגשם בשנים הקרובות באף מקום בעולם.
VAG לא מעניינת לי את התחת , אין לי כבר מכונית שלהם מסיבות תמכור (יחס תמורה/כסף), לגבי הזדהות על איזה הזדהות אתה מדבר? על זו למפלגה הנאצית בשנות ה40, תיהיה רציני לרגע, זה 4 גלגלים פח ומנוע אין לי רגש לזה ובטח לא הזדהות.
מכוניות מעולות אך לא מושלמות.
שום קשר למפלגה הנאצית. הגרמנים קונים היום את התוצרת הזו בלי שום קשר לאיכות הירודה שלה:
https://www.best-selling-cars.com/ge...ng-car-models/
תחצה את ההגבול הוירטואלי ללותרינגן הכבושה ותגלה טבלה שונה לחלוטין שמככבות בה רנו וPSA (בגלל האיכות הגבוהה שלהן?)
כשאתה חי בסביבה שבה הנראטיב הוא שהתוצרת המקומית היא "הכי", אז זה חודר לתודעה ושוב, אני חוזר על זה שעיקר המכירות של VAG בגרמניה הוא של רכבי דיזל ידניים והם "סבירים" אבל לא תמצא להם זכר בלבנט וכמעט שלא תמצא להם זכר בצפון אמריקה (בטח ובטח אחרי מופע הנוכלות של VAG בדיזלגייט).
ועדיין חברה מספר אחת (או 2 אחרי טויוטה) והמכירות בסין כמובן מקפיצות את המספרים אבל גם להרבה יצרנים אחרים וגם בלי סין הם עדיין מוכרים המון, אי אפשר לעבוד על אנשים כל כך הרבה זמן.
אם אני לא טועה ראיתי שהגולף הייתה המכונית הנמכרת ביותר באירופה אז כנראה גם הצרפתים בולעים את הצפרדע (יצא לי טוב 😀)
בגרמניה עניין הדיזל נגמר יש יותר מידי סנקציות מהמדינה והגרמנים קונים עכשיו בנזין ובנוסף כל רכבי VAG שנמכרים מעל 40000 יורו בדרך כלל מוזמנים עם גיר אוטומטי ורק הרכבים העירוניים ידני, לך תבין למה.
ככה נראה השוק הסיני:
https://www.statista.com/chart/10297...se-car-market/
בלי סין, VAG היא חברה מסדר גודל של הונדה או פיאט/קרייזלר וקטנה משמעותית מרנו/ניסאן או יונדאי/קיה.
אגב רנו/ניסאן, זו חברה מסדר גודל של VAG, עם מכירות של מעל 10 מליון מכוניות בשנה. גם רנו/ניסאן ובטח פיאט/קרייזלר לא ידועות באיכות הגבוהה של המוצרים שלהם.
לגבי הגולף, חצי מהמכירות של הגולף באירופה הם בגרמניה והחצי השני מתחלק בין כל שאר המדינות. צרפת קונה מעט מאוד כאלה. להיט המכירות השני באירופה היא הרנו קליאו וגם כאן הסיבה היא לא האיכות המופתית של הרכב אלא העובדה שאירופה קונה מכוניות על בסיס נציונאליזם כש40% מהמכירות של הקליאו באירופה הולכות לשוק הצרפת. כמה קליאו נמכרות בגרמניה? כלום, למרות שזו המכונית השניה הכי נמכרת באירופה.
ואגב, אני דווקא מבין למה הם קונים מכוניות ידניות לעיר.
בעשור האחרון VAG משדכת למכוניות הקטנות יותר (מנועי 1.8T ומטה) תיבת הילוכים רובוטית שהיא "מופת" ההנדסה הגרמנית (DSG מזן DQ200). היא מעבירה הילוכים מהר וחלק בנסיעות בינעירוניות אבל מקרטעת ומטלטלת בפקקים, זחילות ורמזורים. גם אורך החיים שלה מצחיק ובתנאים עירוניים היא שובקת חיים ומחייבת טיפול אחת לכמה עשרות אלפי ק"מ.
כשנקודת המוצא היא שאתה פשוט חייב לקנות VAG (ולא פיז'ו, רחמנא ליצלן, שמגיעה עם תיבות אוטומטיות פלנטריות מבית טויוטה) כי אחרת השכנים יעשו לך שיימינג אז תיבה ידנית היא מאסט. זה או זה או הלבנת פנים.
יפה שאתה יודע למה באירופה קונים דגם כזה או אחר או למה ידני בעיר רק למה אנשים ממשיכים לקנות רכב גרוע לדבריך אתה לא מצליח לשכנע.
אגב רנו קליאו לפחות מהשנים האחרונות מאד אמינה וגם הגרמנים קונים אותה.
אגדות אמינות זה בדיחה טובה בין בעלי מוסך כי הם ממשיכים לתקן הונדות טויוטות ועוד רק שאצלם הלקוח מתקן ועדיין מאמין שיש לו את הרכב הכי אמין.
לפני הרבה (מאד) שנים עבדתי בזה ותאמין לי שעשו הרבה כסף על הונדה סיווק עם אותם חלקים שהתקלקלו בכל הרכבים.
לי יש נסיון יד ראשונה עם כמה עשרות רכבים של ואג (סקודות ופולקסוואגן).
יש להם בעיות אמינות אמיתיות.
לא יודע, ולא אכפת לי אם זה נובע מהאקלים הישראלי, או המוסכים בלבנט. עובדתית הגיר dsg עושה בעיות, כנ"ל מנועי הtsi, והכי גרוע (את האירופאים זה בטח לא מעניין) המזגן.
האיכות הגרמנית יישרה קו (לרעה) עם שאר העולם (אגב, אופל אפילו יותר בעייתיים).
לא מכיר סטטיסטיקות, ולא נתוני מכירות, וזה גם לא מעניין אותי.
עוברים לי מתחת לידיים הרבה מאוד רכבים, ואג הם אכזבה.
ואין מכל האמור לעיל לגרוע מהעובדה, שכשהם תקינים, הם לא רואים ממטר את רוב המתחרים.
הרי צירפתי את רשימת 30 המכוניות הנמכרות ביותר בגרמניה.
רק במקום 29 יש מכונית שלא קשורה לשוק הרכב הגרמני (פיאט 500). כל השאר זה ואגיות, בימריות (+מיני שהיא חלק מהחברה), מרצדסים, אופל או פורד אירופה (שגם היא מפתחת ומייצרת את המכוניות שלה בגרמניה). רנו קליאו? אין שום זכר לתעשיית הרכב הצרפתית בטופ 30. גם לא לזו היפנית. או זו הקוריאנית. או האמריקאית (ע"ע הטענות המוצדקות לחלוטין של טראמפ לגבי גרמניה והמהלכים שלו מולה).
אז בין אם זה מוצא חן או לא, הבחירה של הגרמנים במכוניות לא נובעת משיקולים רציונאליים אלא משיקולים לאומניים. זה מובהק וזה לא מאפיין רק את הגרמנים אלא גם את כל העמים מסביב ברמות משתנות של חומרה.
פשלות יש לכל היצרנים. גם להונדה ואפילו לטויוטה (שמככבת בפרמטרים של אמינות בכל העולם באופן גורף).
כשהסיוויק החדשה קיבלה 4 כוכבים ביורונקאפ, אנשים עשו חרקירי ותוך כמה חודשים החברה תיקנה את הליקויים ושלחה מכונית מעודכנת למבחן שזכתה ב5 כוכבים. במקרה של ואג, התקלות כל כך חוזרות על עצמן והתגובות של החברה הן כל כך אדישות שלי ולרבים אחרים ברור שלא מדובר בבאגים אלא בפיצ'רים - פועל יוצא של מכוניות שמלכתחילה מתוכננות ובנויות בפרמטרים של איכות נמוכה וכשל מוקדם.
רנו מקום שמיני במכירות בגרמניה ל2018, לא רחוק משם יש את יונדאי ודאצ'יה.
רכבי ניסאן משתמשים במנועי ומרכבי רנו בחלק מהדגמים אבל אז הם נחשבים אמינים, כנראה אמינות היא סוביקטיבית.
כל העניין מזכיר לי את הבחירות האחרונות, פותח פייס בוק כולם "ביבי מושחת, שרה חולת נפש" אבל בסוף העם בחר ביבי.
גם בנושא VAG האינטרנט מכיל ים מקרים של תקלות אבל בסוף אנשים בוחרים VAG.
היו לי רק ידניות של VAG בנזין ודיזל חלקם כרכבי חברה שעברו התעללות בלי שום תקלה, איכות ההרכבה שלהם ברמת אומנות, פלסטיקים שיושבים בהתאמה מדהימה, מושבים נוחים בהרבה מהמתחרים, שקט בקבינה גם ב200 קמ"ש ומערכת שמע מצויינת גוברת על רוב המתחרים.
קולגה קנה עכשיו האודי A6, שאתה יושב ברכב אתה מרגיש כאילו קפצת כמה שנים קדימה, VAG יודעים את העבודה ולא סתם שיטות היצור המהפכניות שלהם נלמדות ע"י יצרנים אחרים.
ולא לשכוח שVAG זה:
VW
סקודה
פורשה
סיאט
האודי
למבוגיני
בנטלי
בוגאטי
סקניה
MAN
הייתי אומר שהם קצת מבינים במכוניות
איך הגעת משאלה על טיפולים ל SV לזה?:frustrated:
לא מבין גדול בשמנים אבל על פניו נראה לי בישראל התנאים נוחים יותר מאשר באירופה כי טמפרטורת קיצון נמוכה (התנעה בחורף) יותר גבוהה וקיצון גבוה (פקקים) זהה משום שהצינון בנוזל.
Dresdner, JohnnyDough - תודה!
הרבה זמן לא נהנתי ככה מקריאה בפולגז. אשכרה היה מעניין, שאפו! קראתי מהתחלה עד הסוף.
דעתי היא באמצע בין הדעות שלכם (או בכלל בצד). כולם חארות, כל דגם חדש פחות אמין מקודמו. הגרמנים הלכו עם זה רחוק יותר מאחרים.
כמה שהם היו טובים ומאריכי ימים בשנות ה-80 וה-90 (עדיין זכורה לי אסטרה 95' של השכן, שנזרקה לפח אחרי 500+ אלף ק"מ, ומרצדסים בני 30 בגרוזיה שממשיכים לתת בראש) - ככה הם מזדקנים רע ויקרים לתיקון היום.
בגלל זה, אני קונה רק איטלקי או רומני.
למה?
כי הם כאלה עצלנים וחאפרים, שאפילו כשהם מקבלים הנחייה מהבוס להוריד את רמת האמינות של המכלולים - הם עושים חצי עבודה :)
אני חושב שהקטע של דאצ'יה זה שהיא משתמשת בעיקר במכלולים פשוטים שהוכיחו את עצמם והיא בנויה להציג אמינות אבל כמה שהיא עולה ככה היא מרגישה (ונסעתי איזו תקופה על אחת).
אני מניח שה500L שלך מגיעה עם מנוע TJET ולא מולטיאייר. הפלטפורמה שלה אמריקאית/גרמנית (שת"פ עם גנרל מוטורס/אופל). הייצור שלה מתבצע בסרביה. התיבה ידנית אבל בבראבו היו לא מעט בעיות דווקא עם מיסבים של התיבה הידנית (שהגיעה מאופל). לגבי האיטלקים... אמינות... המממ... בארה"ב, פיאט לא מסוגלת להתנער ממוניטין הFit It Again Tony והנסיון שלה לחזור לשוק ההוא גורם לה בעיקר למפח נפש.
ואגב, אין לי בעיה עקרונית עם תוצרת גרמנית. היו לנו במשפחה כמה בימריות והאמינות שלהן היתה סבירה. זו ספציפית ואג שמייצרת מכוניות בסטנדרטים נמוכים.
באירופה מרכז וצפונה לא רוכבים בחורף, בגרמניה הוציאו חוק לפני שנתיים שגם אופנועים צריכים צמיגי חורף וזה בכלל הכניס את כל האופנועים לשנת חורף כי למצוא צמיגי חורף במידות שונות לאופנוע כמעט ואין.
פעם יצא לי להניע אופנוע במינוס מעלות הרעש מכל המנגנונים בפנים (בעיקר שסתומים ושרשרת טיימינג) עד שמתחמם בהחלט מבשר שזה לא הכי טוב למנוע.
ה-500L שלי מגיעה עם 1.4 FIRE אטמוספרי, 95 כ"ס. ההי-טק היחיד בו זה 4 שסתומים לצילנדר. הרכב עגלה, אבל אני צופה 0 בעיות מנוע עד שנגיע לרבע מיליון (בהנחה וזה יקרה אצלי, לא סביר לאור הנסועה כרגע).
פלטפורמה גרמנית? ה-500L מבוססת על הגרנדה פונטו, ככל הזכור לי. אין שום קשר בינה לבין אופל.
מיוצרת בסרביה, נכון. מה רע?
בעיות בבראבו עם התיבה הידנית - אין לי מידע, אבל ממכונאי האלפא שלי (מיכאל) לא שמעתי תלונות על הגירים האלה. על הרובוטיים - כן, ועוד איך.
התדמית של פיאט בארה"ב לא כ"כ מעניינת, כי פיאט לא הייתה שם שנים ארוכות, ונמכרת בטפטופים. חוץ מזה - תדמית של אמינות לא שקולה לאמינות, וזה כבר מניסיון. דוגמא? פורסטר 2006 של חבר והאלפא 159 2007 שהייתה לי. שתיהן נקנו עם ~140 אלף ק"מ, שתיהן ידניות, שתיהן עברו חיים לא קלים בעבר.
בשתיהן הרבה מערכות דרשו התערבות, בשתיהן זה היה לא זול (או, ליתר דיוק - באלפא זה היה יקר להחריד ביחס למחיר הרכב, בפורסטר סתם יקר. אבל המחיר הקניה של האלפא היה חצי מהפורסטר).
מנועי הTJET זה מנועי FIRE מוגדשים והם אמינים מאוד. אתה לא צופה בעיות ובאמת לא צפויות בעיות (בהנחה שאתה מחליף רצועות טיימינג בזמן).
ה500L מבוססת על פלטפורמה שפותחה במשותף עם GM. הגרנדה פונטו והאופל קורסה היו הראשונות להשתמש בה אבל היום היא משמשת את פיאט קרייזלר באופן די נרחב (כולל ג'יפ קומפס ורנגייד). הקורסה עדיין מבוססת על הפלטפורמה הזו אבל אופל עברה לאחרונה לבעלות של פיז'ו (אחרי משהו כמו 90 שנה בבעלות אמריקאית) והרכבים החדשים שלה הם כבר פיז'ו בתחפשות.
אין רע בייצור בסרביה - רק שהאוטו לא לגמרי איטלקי ואתה צריך לסמוך על העצלנות של הסרבים:p
אח שלי החזיק בראבו רובוטית במשך 7 שנים. התיבה היתה עצלה והחלפת ההילוכים שלה היתה גסה להחריד אבל היא לא עשתה בעיות ועד כמה שאני יודע גם לא ידועה כבעייתית. בכל מקרה, התיבה הידנית הבעייתית היא מדגם M32 (מוזמן לחפש באינטרנט) והאוטו שלך לא צריך להגיע איתה.
לגבי ההבדל בין אמינות לתדמית אמינות - אתה כמובן צודק אבל הטענות שיש לאמריקאים נגד פיאט מוצדקות כשה500L שלך נמכרת אצלם עם מנוע מולטיאייר פרובלמטי ובגלל שורה של צרות עם תיבת ההילוכים הרובוטית, פיאט נאלצה להחליף אותה בתיבה פלנטרית יפנית של אייסין (טויוטה) כשזו למעשה הודאה בזה שהם מכרו זבל.
פיאט מייצרת רכבים פשוטים ואמינים לצד רכבים מאוד לא אמינים. המותג עצמו לא אומר הרבה וצרכן צריך להבין בדיוק מה הוא קונה בשביל להעריך את הסבל שצפוי לו. אצל טויוטה, סוזוקי או סובארו זה פחות ככה.
וטיוטה לא יצרה rav4 ברוסיה? או סוזוקי בהונגריה? אין כבר קשר לארץ היצור כל עוד היצרן דואג שהמפעל יהיה בסטנדארט גבוה.
אם נחזור לVAG אז חלק מהרכבים שלהם מיוצרים בצ'כיה שהייתה פעם סמל לעליבות וחובבנות והיום מיצרים רכבים ברמה גבוה.
יש פה סתם טלפון שבור. קטקוב רשם בצחוק שהוא סומך על העצלנות של האיטלקים שתגרום לזה שהרכב יהיה אמין ולכן התייחסתי לזה שהייצור בסרביה.
אין שום בעיה עקרונית עם ייצור בסרביה או במדינות אחרות וכן, ההסתכלות על צ'כיה במונחים של מזרח אירופה/מלחמה קרה היא מטעה. עד מלחמת העולם ובמשך מאות שנים היא היתה חלק מהאימפריה ההבסבורגית/אוסטרית (פראג גם היתה הבירה שלה בתקופה לא מבוטלת) כשאת המהפכה התעשייתית היא חוותה מהחזית ולא מהעורף.
ממממ.....
לשאלתך,
אני מתכוון לטפל כל 5 (הונדה. יבואן ממליץ על טיפולכל 12, ובדיקה כל 6).
למה 5 ולא 6? כי אני מתכנן להחזיק את האופנוע הרבה שנים, ויותר קל לי לזכור לפי כפולות של חמש (אני ומתמטיקה לא חברים).
תגיע ל12 ותבדוק בעצמך את השמן שיוצא, אתה תראה שאין שום סיבה להחליף לפני.
שוק האופנועים מבחינת התחזוקה נשאר בשנות ה80, הכל סחיטה של הארנקים שלכם.
כמו שאמרתי בנוגע לגרמניות, גם במותגים היפניים יש ויש.
יש למשל יצרן יפני גדול ועוד יצרן יפני קטן שחיים בשותפות אינטימית עם יצרן אירופאי גדול מאוד ומייצרים מכוניות בסטנדרט איכות אירופאי נמוך.
כאנקדוטה, המנכ"ל/יו"ר המשותף והמיתולוגי של שלוש החברות האלה מוחזק כרגע ע"י השלטונות בטוקיו וממתין להגשת כתב אישום (נוסף) בעברות של מרמה והלבנת הון. אם הוא היה יפני הוא כנראה היה מזמן משתמש בפגיון הזה שמונח לידו בתא אבל משום שהוא בערך הכל חוץ מיפני אז הוא כנראה לא מבין למה זה משמש.
בנוסף, אני רוצה להבין. אתה העלת על הכביש מכונית יפנית עם לוחית רישוי שבצד שמאל שלה למטה מופיעה האות D??? קיבלת על זה אישור ממשמרות האתיקה? העובדה שארגון הסחר העולמי מחייב את המשטר בברלין לאפשר מכירה של זבל אוריינטלי לא מהווה אישור לאוכלוסיה להשליך את הזבל הזה ברחובות הממורקים של הפדרציה. מי שלא מבין בסוף יבין.