אשמח לשמוע דעות בנושא
הצג להדפסה
אשמח לשמוע דעות בנושא
לרדת בנפח לא מעיד על זה שירדת ברמה.
פעם הייתי רוכב בשטח עם 600 ו350. האחרון שהיה לי לשטח היה כתום 125. היה טוב יותר בשטח מכולם.
היו לי כל מיני קטנועים. האחרון היה מובי 125. הבנתי שאין צורך ביותר מזה. היה הכי אמין ועמיד מכולם.
היו לי כביש בכל מיני צורות. אם הייתי קונה עכשיו כביש לא הייתי קונה עוד פעם R1. דווקא מחפש משהו רגוע יותר.
השאלה שלך "מפוזרת". מאיזה כלי לאיזה כלי הרבה יותר רלוונטי מאשר מה גודל הבוכנות שלו.
אז קצת רקע: שנה ו8 חודשים על CB500F 2016
שנה וחצי על CBR650כ 2017
כרגע עם טויטה יאריס 2015 :frustrated:
הבעתי עניין בCBR650R 2019 אבל המחיר יקר מדי (אין שוק יד 2 מכיוון שהדגם חדש)
הציעו לי את הCBR500R שנמכר בלילה לבן ב45K
זה לא שירד מR1 עכשיו למובי 125.
מה גם שרכבת בעבר על 500 סמ"ק ועלית ל650 סמ"ק אז אתה אמור לדעת את ההבדל בערך (נכון לא אותו דגם אבל סדר גודל).
ההבדל הוא לא ב150סמ"'ק אלא בחצי הכח סוס שיש לך.
לשרוד בוודאי שתשרוד אבל לא לאורך זמן. השאלה המרכזית היא למה משמש האופנוע? אם הוא לנסיעות יום יום ומדי פעם לגרזונים אז כנראה שתשרוד, אבל אם הוא בעיקר לגרזונים וטיולים אז לא תשרוד.
באופן אישי אני טיילתי בין נפחים אבל גם הכלים היו שונים לגמרי (דוש וכביש) אז כמו שהירושלמי אמר מעלי הנפח זה לא הכל.
השאלה עלתה בגלל שאני מכיר את ההבדלים מקרוב, אני חושב שירידה בהקשר הזה יכולה להיות לא ריאלית (מ90 כ"ס ל47 כ"ס)
אני-הדבר הכי נכון שעשיתי ירדתי מ-4V 1200 ומערכת VBOOST שהם 140 כ"ס בכל יום, למנוע 1000 בשורה
דק גזרה עם 120 כ"ס. אגדה.
ירדתי מ1400 160 כ"ס 13.4 קג"מ
ל 750 סמ"ק 54 כ"ס כ7. קג"מ
עדיין משתדל להפנים את הקצב אב שורד
מה אמיתי? 45 סוסים זהו ? אין עוד כמה שמתחבאים
זה מעבר קשה אולי הכי קשה ששמעתי.
לעבור מאופנוע עתיר נפח לטוסטוס שימושי אני מבין
אבל לעבור מאופנוע עתיר סוסים למשהו שבוקשי מזיז את עצמו זה קשה...
לוותקי הפורום.
בשנת 1992 כן האלף הקודם נסענו לסיני 5 אנשים עם מזוודות ב פיאט אונו 900 סמ"ק דגם ה FIRE שהיו באמתחתה 45 סוסים. ואאלה הגיע ואפילו חזרה.
אז אולי 45 זה לא כל כך מעט.
אופס תיקנתי את הטעות
54 כוח סוס
אבל עדיין דרדלה.
זה מספיק לשימוש שפוי וידע לנסוע לכל מקום בארץ בקצב סביר והאמת שאני חי איתו כלל לא רע בייחוד שמירב הרכיבות הן בעיר.
אבל כן לפחות פעמיים בשבוע אני פותח את לוח המכירה תחת סוזוקי - באנדיט 1250 או דומיו ומביט במבט נוגה ( האמת שיש שם אחד שנראה שווה במיוחד יד 2 ומעט קילומטרים) ומדמיין את מחט הסל"ד על 10,000 בשישי.
כשאתה בן 18 - 22 אופנוע ראשון עם 54כ"ס זה הרבה. אחרי ניסיון של CBR600 זה או אחר עם קרוב ל 100כ"ס 54 זה מעט.
אז כן גם היום פיאט פונטו עם מלא מזוודות תגיע לסיני, אבל אתה כבר לא רוצה את זה כי ראית שיש טובים יותר.
רכב ישן/חלש זה כיף פעם בכמה זמן בשביל הנוסטלגיה לא בשביל היום יום.
גם אופנוע ישן בלי ABS ועוד כל מיני שטויות זה כיף מדי פעם. אבל ביום יום אני מעדיף אלקטרוניקה.
אני ירדתי בנפח,
ועליתי וירדתי ועליתי וכו....
אין עם זה בעיה. צרכים ורצונות משתנים עם השנים.
כרגע אני צריך כלי יומיומי פרקטי, זול ונוח, שגם יודע לתפור מרחקים גדולים על כביש מהיר.
וזה מה שיש לי ואני מבסוט למרות שהוא חלש יותר מכלים אחרים שעליהם רכבתי בעבר.
עניין של בגרות והתבגרות כנראה.
"ירדתי" מ- 1400 סמ"ק, 210 כ"ס ל- 1200 סמ"ק ו- 125 כ"ס ביום טוב.
מרגיש מדי פעם חוסר בתאוצה מעוותת קרביים, מקפלת אספלט ומשנה מהירות סיבוב כדור הארץ, בעיקר בכבישים המוכרים (מגרשי המשחקים). חוץ מזה "עליתי" בכל פרמטר אחר אפשרי וקיבלתי בוסט של אושר בחיי הזוגיות.
התשובה לשאלתך טמונה בשינוי שאתה עובר עם החלפה החבילה ככלל. השוואת סמ"קים, קג"מים וכו' נותנת תמונה חלקית ביותר, אם בכלל שווה משהו.
תראה, עשית לא מעט ק''מ עם ה cb500f אז אתה די יודע איך הוא מתנהג על הכביש. כל עניין הירידה בנפח או בכוח פחות רלוונטי לדעתי, כי בסופו של דבר אתה צריך את הכלי כדי לעשות x ק"מ לכיוון על בסיס יומי ב y זמן. בנוסף, הרכיבה המתוכננת היא מנהלתית על כבישי ישראל כך שלא באמת תוכל לנצל את היתרון בכוח בצורה מירבית. נסיעה ב 120-140 קמ"ש (לכאורה) על כביש מהיר תהיה כמעט זהה בין שני הכלים, למעט בלאי מעט גבוה יותר על ה 500.
תודה לכל המשיבים, עזרתם מאוד.
לרדת בנפח זה תמיד חרא, אבל תכל'ס???
מ250 ומעלה אתה יכול לעשות הכל עם כל כלי, אפילו אם זה קטנוע, וכל השאר זה רק פינוקים...
עברתי מKTM S.M.T990 לKTM DUKE790
שני האופנועים מאותה חברה ומקטגוריה דומה (נייקד -פאן) כך שההשוואה רלוונטית מאד.
בהתחלה חששתי שאצטער על המעבר אבל אחרי 5 חודשים עם ה790 אני רואה כמעט רק יתרונות.
האופנוע הקטן (יחסית) קל יותר, זריז יותר, צורך פחות דלק, נמוך יותר ונותן תחושת ביטחון ושליטה בכלי.
לגבי מהירות - בגלל יתרונות השליטה והביטחון ב90% מהמצבים אני הרבה הרבה יותר מהיר על האופנוע הקטן מאשר על הגדול
מבחינתי זה פחות עניין הנפח ויותר כל החבילה מסביב.
אחרי שמכרתי את הNC התלבטתי תקופה אם לחזור לטימקס. אחרי אופנועי A, הוא מרגיש די איטי אבל המכלולים מרגישים איכותיים, כל דבר (חוץ מהמכסה דלק) מרגיש פרימיום, כל בלימה מבוצעת עם אצבע אחת, המורכבת לא מורגשת בכלל, ההיגוי חד והמנוע באמת מספיק לכל כביש בארץ.
התחדשתי במשהו מעט אחר, אבל אם היה קופץ אחד שמור שנכנס לתקציב הייתי שוקל את האופציה לחיוב.
אני לא חושב שאני צריך את כל הכח שאופנוע עתיר סמ"ק מציע, אבל זה רק דבר אחד מני רבים שאתה מוותר עליו כשאתה יורד בנפח.
הייתי רוצה לראות איך CBR250RR החדש היה נמכר בארץ. הוא יקר אבל יש לו את הלוק, יש לו את המכלולים ויש מנוע טווין פצפון שכל הכח שלו מרוכז ב11 אלף סל"ד והייתי מת לעשות עליו סיבוב.
https://imgur.com/kcwvXJl
רוכב בכביש על ליטר ויש לי דוש 250. הנאות אחרות
הטויוטה הזאת היא 1390 סמ"ק, למרות שזאת נראית עלייה בנפח, זה לא בא לידי ביטוי :frustrated: 85 כ"ס 205 ק"ג עם האופנוע לעומת 90 כ"ס ו1050 ק"ג משקל של הרכב, מומנט של קלנועית ואיבדתי את כל יכולת התמרון שהייתה לי עם האופנוע.
תסכול פקקים בכלל וברמזורים בפרט, חניה...
הרכב עצמו אחלה, אבל ההתמודדות קשה. (בגלל זה יש פזילה לאופנוע)
כן...ולא שורדים את זה
תוכל לפרט על הכלים?
אני כבר חצי שנה משתעשע ברעיון להחליף את המולטי (שהוא אופנוע מדהים, ודי חסכוני) ב-CRF250 RALLY כדי לחסוך 600-700 שקלים בחודש והרבה זמן שאני מבזבז על תיקונים קטנים של אופנוע פרמיום ישן.
הנסועה שלי היא כ-45 ק"מ לכיוון, שמתוכם 20-30 הם פקקים (60-80 קמ"ש בשול - כל דבר מעל 125 בסדר לזה) והשאר זה כביש מהיר מאוד, שבו אני משייט 120-140 ועדיין נעקף ע"י רכבים.
אני מבין שהפער הריאלי בין לרכב במקטע המהיר 100-110 לבין 120-140 זה 2 דקות לכיוון, אבל פסיכולוגית - אני מפחד שתידפק לי הקופסא מלרכב בימני אחרי משאיות.
כל דבר מעל 250 מצמצם את החיסכון ולכן חוטא למטרה.
250 לא יאריך ימים ולא יפגין צריכת דלק טובה אם ארכב בקצב הרגיל שלי.
אני תקוע בהתלבטות כבר חודשים, ולכן אשמח לשמוע ממך:
מאיזה אופנוע לאיזה אופנוע עברת?
כמה אתה חסכת במעבר?
איך אתה מסתדר עם הורדת הקצב בכביש מהיר?
140 ברור שאי אפשר\לא מומלץ לרכב על 250 באופן קבוע, אבל 120 קמ"ש ל20 ק"מ בקטע המהיר - לא נראה לי שיקצר את חיי המנוע יותר מדי.
בינינו, חוץ מחלקים מכביש 6, לא זכור לי הרבה מקומות שנוסעים יותר מהר מזה. וגם ב6 לא כולם מרביצים.
אז ככה
איזה טוסטוס 125
CBR250
HONDA הורנט 600 (ההוא עם ה103 כ"ס)
ואז בא הקורס באופנוען מאומן + אימונים מאז
KTM SMC 690 (שהוא יותר חלש מההורנט)
HONDA MSX125 ועד עכשיו האופנוע הכי מהנה שהיה לי וזה שגם למדתי עליו הכי הרבה.
יש לי Crf rally כשנה ואוכל לומר באופנוע מצוין שבנוי טוב ועושה טוב את הרוב, אבל הוא מוגבל בנסיעות בינעירוניות בקצב גבוה למרחקים גדולים. הוא מסתדר טוב בקצב התנועה הרגיל ביציבות ובנוחות. בשל גובהו לא הייתי ממליץ למישהו מתחת ל 1.75 לטפס עליו אלא אם כן הוא אוהב להתלוצץ עם נהגי משאיות ברמזור. בשבילים בין השדות הוא זורח.
שיוט ב 110 קמ"ש לאורך מרחק סביר לא יקשה עליו אבל הוא עלול לייצר ויברציה קלה. לא הייתי מציע לנסוע איתו ברציפות מרחקים גדולים במהירות גבוהה יותר וקבועה. צריכת הדלק של האופנוע כ 28 ק"מ לליטר. בעליות ארוכות אני מחליף הילוכים בדחיפות ע"מ לשמור את המנוע בטווח רצועת הכח שלו - ניכר שהאופנוע מתאמץ. בפיתולים צריך לזכור - גלגל 21 מלפנים אך מרכז הכובד של האופנוע מקל על הרוכב ברוב התנאים מה שהופך אותו ליציב וניתן להטיה מרשימה. אם אתה מחפש גרזן - שים אטמי אוזניים וסע גם ב 130 אבל זה לא יהיה קל מאוד. כשחזרתי מ Show your bike לא ירדתי משמאלי, אני לא יודע אם זה הייתי אני האופנוע או הבירה.
אמנם לא רכבתי על הראלי אבל למדתי על ה-250L ורכבתי מספר פעמים כמה עשרות ק"מ בכביש מהיר/בתוך העיר על CBR250R שחולק את המנוע איתו. על 110 קמ"ש הוא משייט בניחותא יחסית, גם על 130 לא כל כך מרגישים את המנוע ביחס לסינגלים אחרים שיצא לי לרכב עליהם. במעבר מטווין לסינגל הויברציה מורגשת, בייחוד אחרי כמה עשרות ק"מ בבין עירוני. חסרה הרזרבה לעקיפה, הוא ישייט בסדר גמור בבין-עירוני אבל חסר לו מיץ לעקיפה זריזה כמו שיש נניח ב-500 סמ"ק.
אני זוכר שהתלבטת גם לגבי 500X. לדעתי - אופציה טובה בהרבה, ובאמת שנפח שיכול להביא אותך לכל קצוות הארץ בלי בעיות עם מורכבת וציוד.
הגיוני, אבל לא כזה מפנק...ציטוט:
צריכת הדלק של האופנוע כ 28 ק"מ לליטר.
הדוקאטי סיים את הרכיבה האחרונה ב-15.8 ליטר על 336 ק"מ. זה 1/21.2.
הפרש של 8 שקלים ל-100 ק"מ...
מבחינת הנסועה היומית שלך מדובר בנתח חודשי שמסתדר עם החשבון שלך אם תביא בחשבון את עלות הביטוח ותחזוקת האופנוע. אם תרצה סיבוב אתה מוזמן, אני מוציא אותו רק פעם בשבוע.
בטח רוצה! איך קובעים? :)
נתון טוב, אבל לא יוצא דופן. הצריכה הממוצעת שלי בחודשי הקיץ סביב 1/20, בחורף היא עולה לכיוון 1/18.ציטוט:
מדהים! זה באמת נתון מדהים, דחפת אותו בין מכוניות כדי לחסוך בדלק? איך הגעת לנתון כזה מדוקאטי?
הטנק הספציפי הזה - סיבוב מאריאל לכנרת ובחזרה דרך כביש 505/כביש אלון/90.
קצב של 100-130, מעט מאוד שימוש בברקסים, מעט שינויי מצב גז. פה ושם יורד ל-80 אחרי משאית, ואז עקיפה עם הרבה גז. פה ושם עולה לכיוון ה-160. כך שזה בעיקר סגנון רכיבה ומצב גז כנראה.
מה עוד יכול להשפיע?
ובכן, האופנוע מקורי (כולל מערכת פליטה). מתחוזק טוב, שרשרת משומנת, לחץ אויר תקין בצמיגים, שסתומים מכוונים, סנכרון מצערות בוצע.
אגב, נתונים דומים ראיתי גם בדוקאטי אחרים. ברכיבה רגועה - גם המונסטר 821 וגם מולטיסטראדה 950 הוציאו אצלי נתונים של סביב 1/20 (או לפחות זה מה שזכור לי).
Kkatkov
לא יודע למה אולי כי יש לי אבל דווקה הnc750 נשמע מה שאתה מחפש.
חסכוני מאוד בדלק.
להערכתי טיפולים לא יקרים מדי ומהמעט שאני מכיר אתכם שם על ההר בשומרון גם כך אתם עושים הכל לבד כך שזה מוזיל עוד.
תוסיף לזה יכולת ניוד טובה בבין עירוני בטח בהשוואה לכל 250 שהוא ותקבל את הכלי שאתה מחפש.
בהחלט ממליץ לך לעשות סיבוב על הnc.
Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי
ה-NC מגעיל אותי ברמת הקונספט... אם כבר לשלם יותר ביטוח, הייתי הולך על ה-500 כנראה. לפחות החלקים שלו זולים.
יש עוד כלים בליגה הזאת, שהיו יכולים לספק מענה. למשל, אם מוצאים ב.מ.וו F650 סרטאו שמור ועם מעט ק"מ - זאת אפציה מעניינת. הטנרה 660 קורץ לי ברמה הרעיונית, ויש סיכוי טוב שהוא גם לא יהיה זללן גדול.
יש רק בעיה אחת. עשיתי שבוע שעבר טיול מהבית לכנרת דרך כביש האלון והבקעה, סובב כינרת וחזרה - וממש לא בא לי להחליף את הדוקאטי עכשיו.
בתוואי הזה הוא מושלם, והרגשתי שאני מנצל אותו כראוי - בניגוד ליומיום שבו הוא משמש כקטנוע על קו אריאל-תל אביב.