בשבת בבוקר באתי לחניון ריק כדי לשמן את השרשרת באופנוע שלי. הורדתי קסדה, שימנתי ולאחר מכן עשיתי כמה סיבובים בתוך המגרש בלי קסדה. תפסו אותי שוטרים והביאו לי דו"ח על נסיעה ללא קסדה. זה -6 נקודות. יש טעם לפנות לעורך דין כדי לבטל אותו?
הצג להדפסה
בשבת בבוקר באתי לחניון ריק כדי לשמן את השרשרת באופנוע שלי. הורדתי קסדה, שימנתי ולאחר מכן עשיתי כמה סיבובים בתוך המגרש בלי קסדה. תפסו אותי שוטרים והביאו לי דו"ח על נסיעה ללא קסדה. זה -6 נקודות. יש טעם לפנות לעורך דין כדי לבטל אותו?
יכול לנסות בעצמך בלי עורך דין.
http://fullgaz.co.il/%D7%A9%D7%99%D7...5%D7%A2%D7%94/
חצי מזה כבר מזמן לא רלוונטי. היום הכל במחשבים שלהם. דוחות הם לא מאבדים יותר. באף שלב בתהליך.
בלי קשר עורך דין יכול לבטל לך רק את הנקודות. את הכסף תהיה צריך לשלם (לא כולל תשלום לעורך דין כמובן).
ואני רק חושב על השוטר המשועמם בשבת בבוקר שהציל את המדינה ותפס בכוחות עצמו את העבריין שסיכן את הציבור..
עצוב.
תכל"ס עברת על החוק והצטרפת לסטטיסטיקה של מקבלי הדוחו"ת חסרי התכלית שנועדו להעשיר את קופת המדינה.
רן מי כמוך יודע ששוטר יכול להפעיל שיקול דעת ואם אכן פות"ש היה במגרש כשכל הדברים בחוץ (שמן וכו') בהחלט היה אפשר להתעלם מהעברה מסכנת החיים סביבה טבע ונוף.
נכון עבר על החוק אבל כמה מהחברים שלך עושים את אותה העברה בתוך מגרשי המרחבים.
אני בגדול בעד הגישה של שושני.
אבל....
במקרה הזה פות"ש לא התבכיין כלל. הציג את זה בצורה הכי עניינית ויבשה. זכותו הבסיסית לנסות להקל על העונש.
לדעתי עו"ד יכול לעזור, וחשוב מכך, שווה להסתכל בדיוק מה הסעיף שעליו קיבלת את הדוח. כי אם זה נהיגה בקלות ראש (אירוני) או משהו בסגנון, אתה יכול להציג את המקרה בצורה הרבה יותר שפויה מאיך שהוא כתוב על הנייר.
השאלה מה מפריע לך יותר, הכסף או הנקודות (,כי אם הכסף, לא בטוח שעו"ד יצא יותר זול).
שמענו את הגרסה של פותח השרשור שזו הייתה תגובתו הראשונה בפורום עכשיו אני אצייר תמונת מצב אחרת:
שבת בבוקר, מגרש חנייה גדול, אופנוע MT שקר כלשהו מבצע פעלולי סטנס ווילי וסטופי, רוכב עם גופיה לבנה מכנסים קצרות,
וסנדלים ללא קסדה על האופנוע ניידת עוברת בסביבה ומתעלמת....
חרא משטרה.
ניידת עוצרת את הרוכב והטענה שלו שימנתי את השרשרת רק בדקתי.
חרא משטרה.
ניידת נותנת דו"ח על רכיבה ללא קסדה
חרא משטרה.
ניידת לא נותנת דו"ח לעבריין
חרא משטרה
ניידת לא עוברת בסביבה.
חרא משטרה
רוכב מחליק על השמן של עצמו ונפגע.
חרא משטרה
רוכבים שחושבים שהם יכולים להחליט בשביל כולם איזה חוק הם שומרים ואיזה לא:
חרא משטרה
עם ישראל חי
חרא משטרה.
ואחר כך הביטוח שלי עולה הון.
רנצ'ו
אתה יודע שזה בלבוליי בייציות במיץ זרע.
אין עוררין על כך שהוא עבר על החוק.
מפה ועד ווילי או משטרה חרא או כל מה שרשמת הדרך ארוכה.
אני לפני זמן לא רב קיבלתי דו"ח על 124 במקום 90 בדרך לאילת.
שואל אותי השוטר למה אתה מחייך
עונה לו שתפסת אותי על 124.
בזמן רישום הדו"ח שלפתי ערכת קפה ( בכל זאת הייתי הדו"ח הראשון שלו לאותו היום) ושתינו יחד קפה עם הל ועוגיות ושוחחנו הכל בסדר אין טענות לכלום.
כידוע לך רן אנו לא שווים בעייני החוק
אם השם משפחה שולץ פלטי אני יכול לדרוס למוות רוכב אופנוע ולהתנהל כרגיל
אם אדם דרס בן של שופט הוא יחטוף כפליים.
אם אדם זרק במחאה נעל על שופטת הוא יקבל גזר דין של הריגה.
אם אני שוטר אני חסין דוחו"ת.
אם אמא שלי עובדת בניקוד במטה הארצי הדוחות יעלמו באופן מפתיע ( טוב כיום הנושא הZה קצת התייעל אני מניח שאתה מכיר את הניקוד - בתקווה שלא טעיתי בשם של המחלקה עם סרטי הצילום).
בקיצור אין שחור או לבן
יש קפה עם הל
במקרה הזה, לחוק לא אכפת אם עשית ווילי, סופרמן, ישבת עם הגב לכיוון התנועה או נסעת כמה סיבובים במגרש ריק. קבלת דו"ח על נסיעה ללא קסדה. אתה חושב שעל זה לא צריך לקבל דו"ח ואני חושב שעל נסיעה במהירות של 240 קמ"ש, לא צריך לקבל דו"ח. לכל אחד יש את פרמטרים שונים לבטיחות והגיון אחר למה מסוכן ומה לא. זו הסיבה שיש חוק, יש חוקים ויש דוחות למי שעובר על החוק.
גם אני חוטא ברכיבה בלי קסדה בעת שימון השרשרת, לא הייתי בא בתלונות על דו"ח, גם מכיוון שאני עובר על החוק (ביודעיון) וגם מכיוון שהם צודקים: אפשר לקבל מכה בראש מנפילה גם ב30 קמ"ש. תתייחס לדו"ח כשכר לימוד.
כששוטר עוצר את פלוני לבדיקה (או לכל דבר אחר) ומבקש מפלןני אמצעי זיהוי- פלוני שולף לו תעודת שוטר ומאותו רגע פלוני מקבל יחס אחר מאשר היחס שמקבל אדם שמציג ת.ז.
לכן פלוני לא יבין לעולם למה כולם מתלוננים על היחס של שוטרים.
ובלי קשר- פות"ש, תלמד לקח. תמיד תרכב עם קסדה. אל תמשוך אש ולא תקבל כוויות.
*נכתב אחרי נסיון חיים ארוך מאוד של התעמרות והתגרות בשוטרים שלא לצורך. כן, לרכב ללא קסדה בלי סיבה מוצדקת זו התגרות בשוטרים.
דו"ח מיותר לגמרי. יש דו"חות ש"שווים את זה". יש כאלה שלא. זה לא.
לעניות דעתי בלבד- תבלע את הגלולה המרה, תשלם, תלמד לקח ותמשיך בחיים.
600 רק חידוד
לא צריף לשלוף ת"ש
מספיק מספר רכב (אם הוא בבעלות הרוכב) או ת"ז במסופון הם כבר יודעים עליך כמעט הכל.
וואלה,
יש באמתחתי כמה וכמה מפגשים עם שוטרים, (עד כדי קורס נהיגה מונעת מלפני איזה 20 שנה).
בכל המפגשים הייתי אדיב וענייני כלפי השוטר/ת והם היו אדיבים וענייניים כלפי.
לפעמים חטפתי ולפעמים ויתרו לי.
מי שחושב שהוא בשוק ויעשה מסחרה, ויספר סיפורי מעשיות, ויקבל יחס נורמלי, כנראה (אני לא יודע, לא ניסיתי) טועה.
אופניים חשמליים נוסעים על 25 קמ"ש ובכל זאת יש להם חובת קסדה.
אני יודע שזה ישמע לך אולי מוזר, אבל אם אתה נופל ב30 קמ"ש ומקבל מכה בראש אתה בהחלט יכול למות או להיפצע קשה.
אנשים שברו רגליים מזה שנפל להם האופנוע בחנייה בעמידה, אני דפקתי את הברך בתאונה על איזור ה30 קמ"ש.
לא מבין על מה אתה בא לבכיין, יש חוק - עברת עליו - שא בתוצאות כמו גבר.
אף אחד לא שאל את השאלה הכי חשובה: זה מגרש פרטי או ציבורי? אתה כבר מבין מה זה אומר אם זה מגרש פרטי.
כמדומני שהחוק חל גם במגרש פרטי.
Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי
אפשר למות גם בהליכה, זה לא קשור לעניין. אתה דפקת את הברך שלך בגלל שלא שמת מנן ברקיים, למה אין את זה בחוק? חוץ מזה, לנסוע 100קמ"ש עם הקסדה גם מסוכן. אבל הכל זה לא קשור לעניין. לא רואה איפה ראית את הבכי שלי, אבל מה שקובע בסוף זה הבית משפט. יש חוק אבל כל חוק ניתן לפרשנות וכל מקרה ספיציפי ניתן לשיפוט. לשוטר אין סמכות לעשות את זה, לשופט יש. דיברתי עם עורך דין, הוא אמר שניתן לבטל נקודות בבית משפט. מה זה אומר? זה אומר שאני צודק לפי החוק, לא?))
חוץ מזה, ממש לא אכפת לי מה היחס של האנשים ל"עבירות" מהסוג הזה וכל מיני נושאים פילוסופיים אחרים. שאלתי רק האם ניתן לבטל נקודות.
לא שוטרים עובדים קשה ולמען האמת ללא שכר הולם.
ובכל זאת אני מניח שמעט מאוד שוטרים עושים זאת בגלל שאקדח צמוד להם לראש.
יד רוחצת יד זה ביטוי ששמעתי מיותר משוטר אחד וגם דבר עם בעלי הוא.....
שושנה אתה יודע שאתה הקפטן המועדף עליי אבל אתה מיתמם ויודע טוב מאוד את הקודים הלא כתובים של המשטרה.
אז אולי יש כמה צדיקים אבל אני מניח שהם מופרדים מהכלל תרתיי משמע
Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי
בית משפט לא מבטל, או נותן נקודות. נקודות זה המס הנלווה לעבירה שביצעת. אתה יכול לנהל מו"מ עם התובע המשטרתי לפני המשפט ולנסות להמיר את העבירה, בעבירה שאין בחובה נקודות. במידה וזה לא יצליח, אתה יכול לנסות לשכנע/לשקר את השופט, שהשוטר התבלבל ובכלל היית עם קסדה שקופה... אם תצליח והשופט יוציא אותך זכאי, מן הסתם, גם לא ייצברו לחובתך נקודות. אם לא תצליח, השופט עלול להגדיל את הקנס אבל הנקודות יישארו אותן נקודות.
ברוך הבא לפורום, אתה שואל על א', תקבל תשובות על ב' ועד ת'. לפעמים גם על א'.
איך ביבי קשור לפה? אני קצת לא מעודכן, הוא רכב בלי קסדה וניסה לבטל דו"ח?
יכול להיות שאתה צודק, אבל זה שאתה צודק והחוק אומר אחרת, אומר די בודאות שהחוק ינצח.
1. לא ראיתי איפה הוא בכה
2.ילדה בוכה יותר חזק מילד או אדם מבוגר? או שזה סתם ביטוי שאמור להעיד על גבריותו של המשתמש בביטוי?
אני חושב שלא הצלחתי שלא לשים לב לכך שאתה רוכב על ורסיס 1000 אופנוע עם מעל 100 כ"ס.
אם אתה תעיד פה "כמו גבר" שמעולם לא ביצעת איתו במודע עבירת תנועה, במיוחד עבירת מהירות, אני מבטיח לסתום את הפה שלי.
אבל אם אי פעם ביצעת איתו עבירת תנועה מסויימת, אני אבקש ממך,
לא, בעצם לא, לא מבקש ממך כלום.
אני פשוט אכתוב שכמו שאתה רואה גם בהודעה של 600 ובכלל, עיקר הבעיה של אנשים עם המשטרה היא שיש חוק אחד לפשוטי העם וחוק אחר לשוטרים.
תודה לאל, שוטרים הציקו לי אינסוף פעמים, הרבה פעמים עשיתי להם את המוות וגם הרבה פעמים הייתי אדיב ונחמד.
מה שהיה משותף לכמעט כל הפעמים היה, שבאותו הזמן השוטר שעצר אותי עבר על החוק בעצמו.
דוג' פשוטה?
לא מזמן עצר אותי שוטר לבדיקת אלכוהול.
להגיד עליו שהוא דיבר כמו בבון זה יהיה עלבון רשמי לבבונים.
אבל זה לא העניין. העניין הוא שאחרי שהוא ביצע את הבדיקה והתבאס שאני לא שיכור ("סע, סע, סע מפה")הוא לקח את הפלסטיק של הינשוף וזרק אותו על הרצפה (לא חוקי למקרה שתהית).
עכשיו, איך אני אמור לכבד שוטר שבזמן שהוא בא לקנוס/לעכב/לעצור/להעיר לי על שמירת החוק שלי הוא בעצמו עובר על החוק.
ואתה נותן לזה כאן בפורום דוגמא מושלמת.
אתה כותב בעצמך על כך שיש חוק וצריך לכבד אותו ושאי אפשר להחליט איזה חוק לשמור ואיזה חוק לא.
ומצד שני אתה רוכב על אופנוע שגם אם תעיד בשבועה שמעולם לא עברת ברכיבה עליו את המהירות המותרת, כנראה שאף אחד פה לא יאמין לך.
עכשיו, אני נוטה להאמין שאתה לא ילד מטומטם ובטוח שגם שפתחת גז באופנוע שלך זה היה במקום מתאים לכך מבחינת תנאי דרך ושלא סיכנת את הסביבה שלך.
אבל זה לא מעניין, כי העניין הוא המוסר הכפול.
לא חושב שיש לי מה להוסיף מעבר לזה.
חפרתי מספיק, שבוע טוב.
^^^^^^
אכן חפרת מספיק.
אם היית מדויק בטענות שלך, ניחא, אבל אף אחד לא אוהב לקבל ביקורת, בפרט אם היא תלושה מהמציאות.
אף אחד מאיתנו איננו מלאך, או רובוט מתוכנת ולעתים אנחנו עוברים על החוק שלא במודע ועתים אף במודע.
רוב הכותבים, שפונים לעזרת הפורום בשאלות לגבי דו"ח שקבלו, אינם מודים בעבירה שבצעו ומחפשים דרכים/כשלים, למזעור הנזק. פות"ש, כבר בהודעתו הראשונה, הודה בעבירה. אני מסכים שהוא לא התבכיין, אלא רק שאל שאלה, אבל עצם הכתיבה בפורום, גוררת תגובות המתייחסות לכלל העונים, שאם תתחיל לצטט בתשובתך כל אחד ואחת מהמגיבים, זה יראה מגוחך, כמו התגובה שלך.
גם אני נוטה להאמין שאתה לא ילד מטומטם ולכן מתפלא שלא הצלחת להבין, ש"השושנים", לא טוען נגד מי שבוחר שלא לנהוג כחוק, אלא אומר, שמי שבוחר לעשות כך, שלא יבכה כמו ילדה קטנה. (וכן, נשים נוטות להיות רגישות יותר מגברים וילדות נוטות להיות רגישות יותר מילדים).
לגבי הדוגמאות שלך, תחסוך מאיתנו סיפורים, אותם אתה לא יכול לגבות בעובדות. בדיקת אלכוהול... בבון... התבאס... זרק... הדבר היחידי שניתן להבין מהדרך בה תיארת את האירוע, זה שהינשוף לא היה תקין באותו הרגע וזה ששוטרים הציקו לך אין ספור פעמים, אולי אומר שאתה צריך לבדוק את עצמך, כי לא סביר שבמשטרת ישראל, יש איזו קנוניה נגדך.
במעט הפעמים שרכבתי על מדים הקפדתי שבעתיים לרכוב כחוק, יעידו כל חברי שמעולם לא ביצעתי במודע עבירת תנועה ברכב המסומן
כמשטרתי. אפילו לא חניה במקום אסור.
כשאני על אזרחי ועל חשבון הזמן הפרטי שלי אני מקפיד פחות ואם אתפס לא אזדהה כאיש משטרה.
כשאתה "מעמיד חזית" מול שוטר אל תצפה שהוא יתקפל, לא כל השוטרים בוגרי 8200
פרצוף המשטרה בדיוק כפרצוף העם, יש מהכל.
אני יכול להעיד על עצמי מה עושים שוטרים אחרים זה באחריותם.
לורסיס 120 כ"ס.
שמע:
א. אין לי שום דבר אישי נגדך במקרה ואתה חש ככה.
ב. עבדתי המון עם המשטרה בחיים ויש אחוז נכבד מהם שאני מכבד, מעריך ומוקיר.
ג. אני כבר לא ילד. לא מתעמר בשוטרים ובחוק, והמפגשים שלי עם אלו שאמונים לשמור על החוק הצטמצמו פלאים. אבל המפגשים עם שוטרי הסיור/תנועה הממוצעים הם מתחת לכל ביקורת. ערימות אשפה בדר"כ. עם קצינים/יס"מניקים וכדומה אני מנהל שיחות נורמאליות עם חיוך ואהבה בדר"כ. אולי נהלי הקבלה למשטרה צריכים לעמוד בתנאי אי-מרמור מסויימים.
ד. אתה לא אהבל ואל תנסה לצייר את עצמך ככזה. אתה יודע ששוטרים עושים איפה ואיפה כלפי אזרחים וקולגות. מי יותר ומי פחות. אז בוא נסכם את זה בזה.
תודה על האישור שלך לגבי החפירה, באמת לא הייתי בטוח.
אבל הנה עוד קצת, רק כדי להיות ממש בטוח:
דיוק בטענות?
מה לא מדויק בטענה שיש מוסר כפול ואין חוק אחד לשוטרים ולכלל האזרחים?
אף אחד לא אוהב לקבל ביקורת, יופי, כל הכבוד.
ביקורת תלושה מהמציאות? תהנה לחשוב ככה.
"רוב הכותבים, שפונים לעזרת הפורום בשאלות לגבי דו"ח שקבלו, אינם מודים בעבירה"
זה בדיוק למה אני מצטט בתגובה שלי תגובות אחרות כדי שיהיה ברור בדיוק על מה אני מגיב.
נראה מגוחך בעיניך? לא נורא, תתמודד.
אתה מתפלא שאני לא מצליח להבין ש"השושנים", לא טוען נגד מי שבוחר שלא לנהוג כחוק, אלא אומר, שמי שבוחר לעשות כך, שלא יבכה כמו ילדה קטנה?
זה למה:
ואם הסיפורים שלי לא טובים לך, אתה מוזמן ללחוץ על הכפתור הקטן שיסנן לך את כל ההודעות שלי ולחסוך אותם מעצמך.
לגבי עובדות, אתה מודע לעניין שאתה בפורום באינטרנט, כן?
אני בכלל כנראה ילדה בת 8 שכותבת מהאייפון מהספסל בהפסקה בבית ספר.
אבל אני אמשיך בסיפור "הבדיוני" שלי ואגלה לך שהינשוף עבד מצויין, פשוט מי היה מאמין, באמת לא שתיתי!
אבל השוטר התבאס כי לפני זה הוא לא האמין לי שאני לא שתיתי כי: "אני שומע מוזיקה של שיכורים" (משער שזאת מחמאה להנדריקס, אבל אני לא לגמרי בטוח...)
ומי אמר לך שאין קנוניה נגדי? אתה יכול לסמך את זה בעובדות? או שאתה כמוני, סתם מספר סיפורים שאתה לא יכול לגבות בעובדות?
אם ככה, אני מוריד את הכובע.
אפס ציניות.
והלוואי שכל השוטרים שהייתי פוגש היו מתנהגים ככה.
שוב, אפס ציניות.