כמו שהכותרת רומזת , חושב להיכנס לתחום מאהבה לתחום והרצון לעשות את התחום יותר אמין ומקצועי (לא סחורים בשקל)
יש דברים שצריך לקחת בחשבון ? חוץ מהברור
כמו שהכותרת רומזת , חושב להיכנס לתחום מאהבה לתחום והרצון לעשות את התחום יותר אמין ומקצועי (לא סחורים בשקל)
יש דברים שצריך לקחת בחשבון ? חוץ מהברור
אתה מתכוון לספר לאנשים את האמת?
לא תישאר בעסק ככה.
כן. תנסה להיצמד אסטרטגית לאווירה של מועדון חברים ולא של בזאר טורקי. קפה, פינות ישיבה, מסכים, טיולים, הרצאות.
אני לא חושב שבעלי עסקים שעוסקים בתחביבים (שאני מכיר) מבינים בכמה הם מפספסים את המובן מאליו.
מצד שני נורא מאתגר ליצור חווית לקוח בתחום שלדעתי יהיו לך הרבה אינטראקציות חד פעמיות ולפעמים על המתח בין הכדאיות לטווח הקצר או הארוך נופלים הרבה רעיונות טובים...
דבר שני, כדאי לחשוב על בידול מקצועי ובמיוחד כזה שמספק סוג של ביטחון ואחריות. כשיש רגלית מגן כידון ומיכל וארגז עם שפשוף עדיף בעיני לציין את זה לפני בכלל שהלקוח שואל ובטח לא להכחיש שהיתה החלקה...בהצלחה.
זה השאיפה , החוויה שלהגיע לבית ולא למסחרה ולפחד לקנות , ניסיתי לחפש את הדרישות לפתיחת עסק כזה (אישורים וכיוצא דופן ), אבל לא מצאתי .
הרעיון לשלב את הכל לעולם אחד , שבא בנאדם לתחום הזה , יוכל למצוא אצלי קסדות , מעילים , מנועלים , ועד המלצות על אימוני רכיבה (אופנוע מאומן ווכ'ו)
יש באיזור שלי שתי סוכנויות אופנועים מתחרות וסמוכות ואת שתיהן יצא לי לפקוד מספר פעמים במספר סיטואציות.
האחת - בזאר טורקי. צפופה ואפלה כשכל ביקור נראה כמו סצינה מסרט ערבי תוצרת אלכסנדריה.
השניה - מסודרת, גדולה ויפה. מתחזקת מועדון פעיל עם אירועים וקשר רצוף עם הלקוחות.
אבל אין שום פרופורציה בין כמות התעבורה והעסקים שמתבצעים בשתי הסוכנויות - הבזאר לוקח בענק.
בסופו של דבר, המוניטין וההתאמה למה שהלקוח מחפש חשובה יותר מהאווירה בסוכנות. אותו לקוח ותיק שנכנס לבזאר, בכה למוכר על אשתו והילדים ואז הרים מנעול ב200 שקל ויצא בלי לשלם לקול מחאות המוכר, כבר קנה 3 אופנועים בבזאר וגם את אופנוע הבא הוא יקנה אצלם כשהם כבר יתחשבנו איתו רטרואקטיבית. לסוכנות השניה הוא לא יכניס את האף ולא את הכיס.
אני מבין , לא רוצה להתעשר , אבל כן רוצה להתפרנס בכבוד ולעסוק במשהו שאני יקום עם חיוך אליו , העיר שאני רוצה להקים את זה לא פופולרית בתחום הזה (מודיעין) אז מתחרים יש אבל ממש מעט , פשוט אני לא מוצא את הדרישות להיות סוכן אופנועים , אני יודע שצריך גודל חנות ועוד כמה דברים אבל לא מוצא
רוב אם לא כל הסוכנויות הקטנות עובדות ככה במשך עשורים ועדיין קיימות.
אם אתה רוצה לקוחות איכותיים אתה חייב להיות ישר ומקצועי מה שאומר לבדוק את הכלים שאתה מוכר לאנשים בצורה מקצועית וישור קו מקצועי.
לעמוד בדרישות האלו לא בטוח שיהיה רווחי בשבילך.
כמו כן מומלץ שיהיה למקום רישיון מוסך ותעסיק מכונאי\ם ולא תתקן אצל אחרים - זה יותר משתלם ויותר נוח.
אתה מדבר על סחר בכלי רכב וככזה אתה כנראה נדרש לעמוד בדרישות הרלוונטיות:
http://rishuy.mot.gov.il/download.ph...hal_2-2013.pdf
במידה והכוונה היא להפעיל מוסך צמוד אז כמובן תדרש לעמוד בתנאי הרשיון להפעלת מוסך.
https://www.chamber.org.il/media/149...גת-תו-סוחר.ppt
לפי המצגת הזו, מגרש אופנועים נדרש ל150 מ"ר אבל אם מדובר במוסך שעושה גם סחר אז הוא נדרש רק ל30 מ"ר.
בכל מקרה, המצגת הזו ישנה יותר מהנוהל מהלינק הקודם ואני מבין יותר בחיפושים בגוגל ופחות בנהלי מסחר, לכן כדאי שתפנה למשרד הכלכלה או מישהו שמכיר את העסק בצורה קצת יותר רצינית.
בוא נחשוב בקול.
מגיע אליך מישהו עם כלי שבור לחלוטין, אתה בתור עסק רציני לא תציע לו הצעה בכלל, הבזאר יקנה ממנו במחיר זול, יתקן את מה ששווה לתקן וימכור.
אתה בעצם מוגבל לקניה רק של כלים טובים, אתה יודע מה אומרים, אם הכלי טוב הוא לא יגיע לסוכנות.
יש סוכנויות שקונות ממך את הכלי השבור ומוכרות אותו לסוחרי חלפים ללא הרבה רווח אם בכלל. וזאת כדי שתקנה מהן כלי חדש יחסית ברווח כלשהו.
האקסאבו הקשיש שלי הלך אחר כבוד בדרך הזאת בסוכנות שנחשבת מצליחה ואמינה.
בצפון רוסיה אתה יכול להחזיק פאסון מזויף של "אירופה" (דא עקא בניחוח פרבוסלאבי עמוק).
ככל שאתה מתקרב ל"*סטאנים" - האוכלוסיה הופכת טורקית/פרסית וזה לא רק מריח כמו בזאר; זה באזר פר אקסלנס ואין צורך בדמיון כי ככה מתנהלים עסקים כאלה (ומה שתיארתי מקודם היה תיאור די מדויק של מקרה שהתגלגל לי מול העיניים באותה סוכנות).
ברמה הקונקרטית, זה אמנם "אחר" אבל זה לא בהכרח רע כשזה נעשה נכון. אם יש משהו שהעמים שיושבים לאורך דרך המשי מבינים בו היטב זה מסחר (ע"ע לנינאבד/חוג'אנד).
ואז מה הוא ישים על המדף?
מזכיר לי סוכנות שראיתי בה J300 שלא הונע שנה וחצי, ישב בין 30 אופנועים/ קטנועים אחרים שלא ניתן בכלל להזזה, בלי טסט, מצבר גמור, ועדיין ביקשו מעל מחירון וגם מעל ערך שוק.
אז אולי יהיה לו על המדף כלים טובים אם הוא ימצא, אבל הוא יבקש הרבה יותר ממה שהכלי שווה אם קונים מלקוח פרטי.
מה שישב על המדף יהיה אופנועים טובים יותר שהם מקבלים, או אופנועים יד ראשונה.
על הנבלות ששוכבות הם מפסידים כסף ועדיף להם להעיף לחלקים ולהרוויח על האופנוע שתקנה מהם בגלל שנם עזרו לך להפטר מהנבלה.
כמה הארות:
לא כל מי שמוכר לסוכנות מוכר נבלה.
יש אנשים שאין להם זמן להתעסק בפרסום ביד 2, טלפונים ש- 80% לא רציניים, לשרוף יום במכון בדיקה ובדואר.
יש אנשים שהזמן שלהם שווה יותר מההתעסקות הנ"ל.
יש אנשים בטרואמה כללית ממכירה בעבר ורוצים לגמור עם זה כמה שיותר מהר.
בין הסקאלה הזו של אנשים שמוכרים/קונים עם אנשים פרטיים לבין אנשים שעושים טרייד לכלי חדש מהחברה, יש אנשים שמוכנים לשלם על השירות הזה של לסגור את תהליך המכירה והקניה במקום אחד.
אלו אנשים שאין להם כסף לעשות טרייד על כלי חדש, אבל מוכנים לשלם פרמייה שתחסוך להם את הזמן והעצבים של למכור כלי ולקנות כלי משומש אחר.
אנשים שלא חיים בסרט מבינים שסוחר צריך להרוויח, מבינים שיש פרמייה לשלם על הנוחות הזו שלא להתעסק עכשיו עם מכירה ובהתאם כלים ימכרו באופן יחסי [מי יותר ומי פחות] במחיר נמוך ממחיר השוק או מהמחיר שהיו מוכרים לאדם פרטי.
אז כן, יש [לא מעט] מקרים שאנשים מוכרים נבלות, וכן, יש מקרים [כמו שציינו פה] שהסוחר עף על עצמו ומוכר כלי ב- 1000% מעל המחירון - מקרה קלאסי של מוכר שחי בסרט וסוחר שקנה ממנו וחי בסרט...
במקרים כאלו, איזה מזל שאף אחד לא מכריח אותנו לקנות מהם :)
אני דווקא רוצה לעודד את הרעיון וחושב שברגע שתפתח נישה מסויימת ותצבור שם אמין, הלקוחות יבואו כאפקט העדר.
כמובן שברגע שאתה מחליט לעשות משהו מהלב, אמנם לא תתעשר ממנו אבל כמו שציינת תקום כל בוקר לעבוד עם חיוך, זה שווה הכל.
להבדיל אלף הבדלות מעסק קטן ופרטי, כשביג בויס טויס נפתח הם פנו לקהל גם בגישה של שירותיות, אמינות ושקיפות מול הלקוח,
לא יצא לי לבצע עסקה איתם אך מתגובות ששמעתי וקראתי (מחזיר אותך לאפקט העדר) נשמע שזה מקום שהייתי בודק אופציה להכנס אליו.
**לא עובד בשום מקום שקשור אליהם, לא קשור אליהם בשום אופן ולא בכוונתי להמליץ למישהו להגיע לשם כי פשוט אין לי ניסיון איתם.
שם הסוכנות ניתן לשם הדגמה לחשיבות יחסי ציבור טובים עם שילוב של שירות לקוחות טוב, שמעצמו יעשה את עבודת הפרסום עבורך.
כל עוד לא תהיה בראש של להתעשר תוך גניבה/גזל/שקרים ושאר ירקות, לך אחרי מה שעושה לך טוב ואין לי ספק שתצליח, החיים קצרים מדי
להבדיל אלף אלפי הבדלות, רועי ומאיר (ושי) אנשים זהב, אבל שלושתם מגיעים עם עבר עשיר בתחום, עם לקוחות שזוכרים אותם שנים אחורה, והם גם ממוקמים בלב הסצינה.
והם גם משווקים מורשים של הונדה.
לבוא מאפס, לפתוח חנות בלי ניסיון קודם בתחום, במיקום לא מרכזי, אני לא הייתי ממליץ, מדובר בסיכון גבוה.
רוצה להבין איך העסק עובד? כנס לעבוד כשכיר באחת מהסוכניות, צבור ניסיון (ושם), ואם תראה שאתה אוהב, רוץ על עסק משלך.
זה השנקל שלי לדיון.
אוסיף למה שנרשם למעלה כי לתחושתי אתה בחור צעיר ללא נסיון עסקי.
אם אכן כך גש לקחת קורס לניהול עסקים שילמד אותך לבנות תוכנית עסקית נכונה.
פתיחת עסק חדש בייחוד אם אין לך ספונסר שיחזיק אותך ויסגור את המינוסים משולה לבור שאתה צריך למלא.
הבור זו ההשקעה הראשונית המילוי זה הכסף.
כעת
השקעת ויש לך עסק מוכן ציוד על המדף והוצאות קבועות.
הבעייה שלא בטוח שמחודש ראשון אתה כבר מכסה את ההוצאות ואז הבור מעמיק.
שרדת חודשיים מע"מ שולח דרישה לתשלום וריצוח לאומי ואותם לא ממש מעניין שאתה כרגע בהפסדים.
איתם גם בעל הנכס ששכרת ואולי חברות הציוד ששלימת בהקפה.
חשמל וקצת מים.
דיברת על מועדון חברים אז בטח אתה כבר משלם על השקה חגיגית מזן כזה או אחר.
ואז רינה מבנק דיסקונט מתקשרת להציע לך הלוואה לכיסוי המינוס כי אתה בחריגה ( רינה זו הנודניקית שמתקשרת אליי כל פעם ותאמין לי שהמצב שלי תותים )
ואתה נשאב לתוך גילגול הכספים והרחבת הבור.
נסיון עסקי ותוכנית עסקית תלמד אותך מה לעשות ואיך לעשות.
עבודה מקדימה בתחום תיתן לך פרספקטיבה וידע איך לתפעל ואולי גם מספר לקוחות.
מאחר ומדובר בטרייד אז ידע במכונאות וחשמל אופנועים יכול להיות מבורך כדי שלא תיפול בפח ותהיה לך היכולת לתקן דברים בעצמך ולזהות תקלות בכלים בהם אתה הולך לשכור.
כותב שורות אלו היה בעלים של חברת הסעים בעברו ומברך על היום שהוא מכר אותה והלך להיות שכיר.
אם יש סיבה שבגללה הייתי נמנע מלפתוח סוכנות כזאת, (מעבר לקשיים שצוינו כאן), היא ההתעסקות עם חלק מקהל הלקוחות שבטוח שמגיע לו הכל, ושצורת ההתנהלות שלו באה מעולם העבריינות.
ויצא לי לראות לא מעט כאלה מסתובבים בסוכנויות בתקופה שחיפשתי אופנוע.
גם אם תמכור פסנתרים יגיעו לך כמה לקוחות כאלו.
הבחור ציין שהוא עבד כשכיר במוסך והוא בקשרים טובים עם הבעלים והכיוון הוא לעבוד בהתחלה איתם.
בלי שום קשר אני חושב שזה רעיון מעולה להתחיל כשכיר בסוכנות וללמוד "על חשבון אחרים" את כל שברצונך ללמוד.
אני לא טוען שכל מה שנאמר מעליי הוא לא נכון, אבל מדובר ב"worst case scenario".
אם זה מה שמדגדג לך כל בוקר לעשות, אז למה להיות שכיר ולהשקיע את כל כולך בעבודה אחרת בציפייה שמתישהו יהיה לך זמן לעשות את שאתה באמת אוהב ורוצה לעשות,
במקום להשקיע את כל כולך במשהו שאתה באמת אוהב ורוצה לעשות?
כולנו רואים את החיים אחרת, הכל שאלה למה אתה מתחבר יותר.
זה רק אם תמכור טימקסים
להזכירך,
ימהה מייצרת גם פסנתרים ;)
והנה הוא בארץ אחרי שיבורים
https://www.pinterest.com/pin/526147168941712490/https://i.pinimg.com/originals/d8/dd...cb764fef32.jpg
הסיכוי שלך כטירון להצליח גם עם כיסים מאוד עמוקים הוא נמוך. גם אם יש שלך ידע במכונאות ושירותיות זה עדיין לא מספיק. צריך לדעת לנהל עסק כשהדגש כיום להצלחה הוא לא הידע אלא יכולת שיווק ומכירות. אני חושב שאם אתה בחור צעיר ללא נסיון עסקי , ידע מעשי והשכלה כדאי שתפנה למישהו שממש בקיא בענף או כזה שניהל מספר עסקים להתייעצות. אם אין לך מישהו שמסוגל ללוות אותך ולייעץ לך מתוך מחוייבות אישית שמור את החלומות לשלב אחר בחיים.