האם מחאת רוכבי הדו-גלגלי עשתה את שלה? באגף התנועה מבהירים הבוקר לפול גז כי האכיפה על השול תתבצע רק כנגד רוכבים שמשתוללים, רוכבים במהירות ומסכנים את משתמשי הדרך; הפרטים כולם בפנים.
http://fullgaz.co.il/?p=151955&preview=true
הצג להדפסה
האם מחאת רוכבי הדו-גלגלי עשתה את שלה? באגף התנועה מבהירים הבוקר לפול גז כי האכיפה על השול תתבצע רק כנגד רוכבים שמשתוללים, רוכבים במהירות ומסכנים את משתמשי הדרך; הפרטים כולם בפנים.
http://fullgaz.co.il/?p=151955&preview=true
זה רק מראה לנו כמה כח יש לנו,אם רק היינו מתאחדים ומפגינים על יוקר הביטוח אולי גם אז היינו רואים תוצאות,שימו לב אך ב48 שעות הם התקפלו....
הם לא התקפלו. זו הייתה ההוראה מלחתחילה.
שלא כמו הביטוחים, אין כאן מחלוקת בנושא ואתה לא גונב כסף ממישהו אחר.
לא הבנתי , אז מה השתנה בעצם ? הרי זה ברור שיאכפו את אלה שמתפרעים אז מה קטע ? זה היה גם עד עכשיו.
סתומרת מעכשיו כן אפשר לנסוע בשוליים רק לא במהירויות ולא להתפרע?!
נו אז למה היה לשגע אותנו היו פשוט מבהירים שמעכשיו על מהירות בשול ועל נסיעה פרועה בשול דוח 250₪ וגמרנו...
לפחות לי נדמה ככה..
Отправлено с моего SM-N950F через Tapatalk
נסיעה פרועה באופן כללי (ובטח שבטח בשול) זה בעיקרון הרבה יותר מ250 ש"ח, זה נחשב עבירת נהיגה בקלות ראש וזה משפט.
לי זה מרגיש כאילו במשטרה עשו "ניסוי" עלינו.
פרסמו שמתחילים לאכוף רכיבה בשוליים, הייתה התרעמות ומחאות אז הורידו את גובה הלהבות עם:"רק מתפרעים ייקנסו".
עכשיו כל מי שרוכב בשוליים יהיה הרבה יותר מודע לסביבה שלו (כי הוא ייחפש שוטרים) וגם ירכב לאט יותר.
השאלה היא גם מה זה נחשב נהיגה פרועה..
זה בעייתי לנסוע מתחת ל70-80 בשוליים של איילון כי זה בערך המהירות המינימלית שם - פחות מזה וכולם יתחילו לצפור לך ולעקוף אותך.
אני מניח שבעיני המשטרה 80 על השוליים זה יותר מדי.
אתה יכול לנסוע הרבה הרבה יותר לאט. כשהתנועה עומדת אני נוסע במהירות שבה אם מישהו חותך עליי או פותח עלי דלת אני אספיק לברוח, או לקבל מכה שלא תגרום יותר מדי נזק.
אלו שנצמדים אלי ומצפצפים?
תלוי במצב רוח שלי באותו יום. לפעמים אני נצמד לאחד הצדדים ונותן להם לעבור, ולפעמים אני נותן להם להזדיין בסבלנות מאחורי.
כמו שמישהו כתב כך פעם (לא זוכר מי, מתנצל), אם אתה רוכב יותר מ 50 קמ"ש בשול, אתה לא צריך להיות בשול. אני אישית רוכב לא יותר מ 60 קמ"ש, וגם זה רק אם התנועה בכביש היא בסביבות ה 40. אם הכביש נוסע מהר יותר, אני אחזור לכביש.
עד שהוא מנסה לעקוף אותך בשול.
אין לי מספיק אצבעות לספור את כמות הפעמים שמישהו על xevo ניסה להגיע למהירות מקסימלית על השול בכל מחיר.
אני לא סומך על משהו שלא כתוב בחוק. רכיבה על השול שקולה לרכיבה על המדרכה וזה שבהרבה מקרים המשטרה תעלים עין, לא הופך את זה לחוקי או מומלץ.
הביטוח שלך לא תקף, אתה תמיד אשם בתאונה בשול וכל שוטר יכול לעצור אותך בכל רגע נתון כי אתה פשוט עובר על החוק.
https://www.mitsu.co.il/?p=8704
עפ"י מיצו, ההוראה שהייתה קיימת במשך 11 שנים לא לאכוף נסיעה בשול בוטלה, וכל ה"ראיונות" של הדרגים הגבוהים במשטרה לאחר המחאה לא משנים את העובדה הזאת.
כמה צפוי.
ראיתי את הראיון, למרות כל השאלות וניסיונות החידוד - נציג המשטרה חזר והדגיש 100 פעם שהם "לא מתמקדים באנשים שרוכבים רגוע בשול", זה הכל.
לא שלא יהיה דוחות ולא שום דבר בסגנון. רק שהמיקוד לא יהיה בהם.
נשמע רע.
אבל זה גם מה שהיה לפני כן.
למשטרה אין סמכות לקבוע חוקים ובטח שהיא לא יכולה להגיד לאנשים שהיא מצפצפת על החוק. המקסימום שהיא יכולה לעשות זה להחליט על האכיפה וזה מה שהוא אמר. גם האמירה הזו היא אפורה מבחינה חוקית...
בשביל יותר מזה, הכתובת היא פוליטית (ח"כים ושרים) ולא משטרתית.
כמו שאתה לא היית רוצה לנשום אגזוזים של טנרה ולהתמקם מקדימה..כך גם האחרים.
וכמו שאתה רוכב בקצב שלך בשול...כך גם אחרים.
קווי העצירה בצמתים והשול שייכים לך?
לא ברור למה אתה חושב שכולם טיפשים ואתה כזה מיוחד.
כשאתה רוכב בשול ומישהו מאחוריך רוצה לעקוף .. תן לו.
וגם אפשר לזוז הצידה או קדימה במעבר החציה.
כשאין מצלמה זה לא פוגע באף אחד
יאללה, בוא נקצין עוד קצת. לא, אף אחד לא מבין את הרוכב שדחף אותך, הוא אדיוט.
אבל אם מישהו מבקש להתקדם קצת כדי לעמוד איתך בראש הטור ברמזור- מה הבעיה שלך לתת לו?
כל עוד זה בגדר הסביר ולא מפריע להולכי הרגל (ובמרבית הפעמים זה לא!) אז נה הבעיה?
אז הנה, תרבות ישראלית במיטבה- "אני הכי חשוב, אני הכי חכם, כולם על הזין שלי ובוודאי שלא אתחשב בזולת, שלא יחשבו שאני פראייר".
אתה רוכב הזוי לגמרי.
אני לא עולה על מעבר חצייה. נקודה. מה לא ברור בזה?
אם למישהו יש בעיה, הוא באמת יכול לצפצף כמה שבא לו.
מבזק חדשות: מעבר חצייה נועד להולכי רגל. לא עולה עליו ולא חוצה אותו כדי להתמקם יותר טוב.
ואוו, הרוכב שמאחוריי הפסיד 5 שניות מהחיים היקרים שלו.
לענין השול:
מי שרוצה לעקוף אותי בשול צר, מוזמן לחזור לנתיב של המכוניות ולעקוף. איך אני אמור לתת לו לעקוף? להצמיד את עצמי למעקה רק כי הוא ממהר לעקוף בשול?
בדיוק בגלל רוכבים כמוך, כל הישג שיהיה לנו - יתחרבן.
אני חושב שהוכחת באופן מאד ברור שאתה אפילו יותר מטיפש.
(אפשר לחשוב שמישהו מאחוריי כמעט מת מהגזים של האגזוז שלי במהירות 50 קמ"ש).
זה ממש ממש לא העניין.
לעמוד במקביל לרכב ברמזור זה מסוכן מאוד.
אנחנו עומדים בראש הטור לא רק בגלל ש"אנחנו יכולים" אלא גם בגלל שאם אתה ליד רכב כשהרמזור מתחלף לירוק אתה עלול למצוא את עצמך בבעיה גדולה.
לכן, מכיוון שאני לא רוצה למצוא את עצמי בסיטואציה הזאת, אשמח לעזור לאחרים גם להמנע ממנה.
ואני לא חוסם מעברי חצייה. אני סולד מאלו שעושים זאת. לעמוד על קו העצירה או לעבור אותו בחצי מטר לא מפריע לאף הולך רגל, די עם ההתחסדחת.
בתקווה שעכשיו, כשאתה מבין את חשיבות העמידה בראש הטור ברמזור תחשוב שוב אם אתה יכול טיפה לטרוח ולזוז למען מישהו אחר. ואם זה על חשבון לחסום את מעבר החצייה אס שיזדיינו כולם. אולל אותך ואותי. אבל במרבית הפעמים זה לא המצב.
אתה מתעלם מהעובדה שגם לעמוד בראש מסוכן לרוכב (בגלל זה אתה רוצה לרכב בשול ;). באופן כללי ההיגיון (הבטיחותי שלי) אומר שאם אתה במקביל לרכבים כשיש ירוק, תן לרכב לצאת קודם ותהייה אחריו. זה לפחות מה שאני עושה כשאני מגיע לצומת כאשר הרמזור להולכי הרגל כבר אדום. לך תדע אם תספיק להתמקם בצורה שהרכב מאחוריך יקלוט אותך לפני שהרמזור יתחלף לירוק.
אין פתרון בית ספר למצבים על הכביש, כי הם מורכבים ממאות משתנים שונים, ויכולת קבלת ההחלטות והביצוע משתנה מרוכב לרוכב.
החלטה נכונה שקיבלת לפני שנייה יכולה להיות קטלנית שלוש שניות אחרי זה, מהירות התגובה, יכולת קריאת מצבים, קואורדינציה, ניסיון
ואפילו הפיזיולוגיה של הרוכב שונה מאחד לאחד ופתרון מושלם עבור אחד יכול להיות בעייתי עבור אחר.
לכן כל רוכב ידע מה טוב לו בלבד.
אתה יודע כמה פעמים צפרו לי להתקדם בזמן שהולכי רגל חוצים? יוצא לי הרבה לרכב בציר קיבוץ גלויות בת"א בשעות הקשות שלו. אין סיכוי שיהיה מקום לכולם בפרונט של הצומת.
גם אני וגם אחרים מחכים בסבלנות בטור שהתנועה תתקדם. בינתיים אף אחד לא נמעך. פחות נוח? בוודאי.
יודע כמה פעמים ראיתי הולכי רגל חוצים בזיג זג על מעבר חצייה כדי לעבור בין דו"ג?
שוב, אני חוזר: אם יש מקום-למה לא. הבעיה היא עם אלו שחושבים שאני צריך לציית להם כי הם ציפצפו.
דוגמא הפוכה:
עומדים בטור בין מכוניות ואני רואה שאין סיכוי שהאופוע עובר בינהן. אני עומד ומחכה בסבלנות.
יש כאלה שמצפצפים לנהגי מכוניות שייסטו הצידה או אפילו ראיתי שמקפלים מראות לרכב (!) כדי לעבור.
אני למשל לא מצפצף. יש נהגים שרואים אותי ומפנים לי את הדרך מיוזמתם (אני מסמן להם תודה). אבל סליחה, לצפור לנהג שעומד בפקק שיזוז הצידה כי הוד רממותו על האופנוע רוצה לעבור?
מי שלא מבין שהכביש הוא ציבורי והוא שייך באותה מידה גם למשתמשים אחרים-יש לו בעיה רצינית.
מתחסד, לא מתחסד, תתיגו חופשי. אני מעדיף שמישהו וירטואלי יחשוב שאני מתחסד, מאשר שהולך רגל בשר ודם יחשוב שאני חרא.
אני לא עולה על מעבר החציה נקודה.
אם אפשר לתת לרוכב לעבור? בכיף. לפעמים גם אם זה אומר לחתוך מעט הצידה ולהיות לפני רכב (הרבה יותר מסוכן מאשר לעמוד ליד רכב). אם זה אומר לעלות על המעבר חציה? שיחכה עד שיתחלף לעוברי רגל לאדום ואז אתקדם.
ונ.ב.
בואו גם לא נגזים. יש בכביש דברים קצת יותר מסוכנים מלעמוד ליד רכב בפקק. אני מעל עשר שנים רוכב בגוש דן כל היום, יצא לי לא מעט לא להיות ראשון ברמזור....
בעקרון אני מסכים עם פות"ש שמשתדל לא לעלות על מעבר החצייה וכן זה מעצבן שצופרים לך מאחור.
אם יש לי מקום נוח וזה לא מפריע להולכי רגל אני גם אתן ל"ממהר" להכנס או לחילופין ברגע שהרמזור של הולכי הרגל הופך לאדום והם סיימו לחצות אני פותח את המעבר.
לגבי השוליים לא עוקף רוכבים ולממהרים אני מוצא את הדרך לאפשר לעבור.
אני מעדיף שכל השליחים והממהרים למיניהם יהיו לפניי ולא מאחוריי כך שהם יכנסו במישהו אחר.
בקשר למעבר חצייה
למה לא לעצור בקו עצירה עם כולם, לחכות עד שמתחלף להולכי רגל לאדום ואז פשוט לגלוש קדימה טיפה...דווקא נשמע לי בסדר ותקין לחלוטין.
לגבי זה שמאחורה צופר וממהר שיתפוצץ לו העולם אני לא זז! לא זז סנטים עד שהולכי רגל לא סיימו לחצות והרמזור מתחלף אצלם לאדום! עד מחר שיצפור!
אם יש מצב לתת בבטחה לעבור בלי לסכן הולכי רגל, בלי לפתח פרוייקט בטיחות וחסימת דרכים למינהם אז למה לא לתת
לרוב תקבל "תודה רבה".
שוליים כנל
יש לך מצב לתת לעקוף תן שיעקוף אם אין לך מצב תשאר איך שאתה למי שממהר ועוד בשוליים בעיה רצינית ולכן מופיעים הכחולים בתמונה עם כל מיני חוקים שגוזרים אותנו עוד יותר.
לצפור לרכב בפקק שיזוז טי טיפה לא קרה כלום תן לו בוו אחד קטן עם הצףצף אם הוא ואתה רואים שיש מצב הכל טוב אם לא אז לא לחכות עד שיתחילו תנועה כדי לא לצפור אין בעיה גם תקין..אבל תחשבו שיש עוד מאחורה שתקועים במצבים ופוזיציות יותר גרועות ולך תדע מה יקרה חס וחלילה ברגע שהתנועה תתחיל אצליהם שמה מאחור...
אני מקפל מראות! ואני קודם מבקש סליחה, מקפל בעדינות, עובר, מקפל בחזרה למקום ואומר תודה! ץמיד נענתי בחיוך
או שיש יותר יפה ציפצוף קטן והנהג מונית פתאום פותח על אמא שלי כאילו אין מחר כאילו הם כל יום ביחד בבית קפה והוא מכיר אותה אמא שך כזאת וכזאת מה הבעיות שלכם הרוכבים וכאלה...פה...במצב כזה...עם מילים כאלה והתנהגות כזאת אני לא רק מקפל תמראות שלו אני גם אשבור לו אחת ואחרי זה גם יד או אף יתקבלו בברכה על ידי האגרוף!
במיוחד במצבים כאלה ועוד כשמדברים אליי פונה אלי ומכניס את כל הרןכבים לתמונה ועוד מרשה לעצמו לדבר על אמא!
סליחה על המגילה
זאת רק דעתי והמעשים שלי לא להתחרפן עליי p;
Nasty.
אין שום בעיה תכלסית (כן,חוק יש אבל בוא) עם חצייה של קו העצירה ובטח שלא לעמוד אחרי מעבר החצייה.
אני רוכב רק 18 שנים ומלבד מצלמות מעולם לא נתקלתי בבעיה ברמת שוטר או אזרח כאשר חציתי מעבר חציה ריק או כאשר פיניתי את הדרך לרוכבים שבאים אחריי.
מר מתחסד.
תדבר על הישגים רק אחרי שתראה את האופק הוא ממשיך אל הרבה מעבר לישבן הנפוח שלך (תודה שלא האשמת אותי במשבר האקלים).
בגלל אנשים כמוך שבין אזניהם יש לכל היותר צימוק ישראל נראית איך שהיא נראית אדוני הנכבד.
ויש לי חדשות נוספות בשבילך - לא כולם חייבים להשתרך אחריך בשול.
אתה זה שמוזמן לחזור לנתיב - השול לא שלך אדוני הנכבד.
אני באמת רוכב הזוי אני אשכרה נותן לרוכבי הקטנוע לעקוף אותי בשול ולעבור לקדמת הצומת.
לא כל השוליים צרים ועד היום נתקלתי רק בסימוני אגודלים - אכן מסוכן מאוד.
ככה בין היתר מגיעים למקומות טובים ולא בדרך הפוץ המתחסד.
תארגן עוד רכיבת מחאה? השול לא שלי כפי שהוא לא שלך. קיבלנו היתר לרכב על שול שהוא לא נתיב ולא בגודל של נתיב. אם אני רוכב עליו ב50 קמ"ש וזה לא טוב לך, אתה מוזמן להמשיך לזגזג בין מכוניות ולעקוף אותי.
אני באמת לא מבין מה התלונה שלך. יש לדעתך מקום לעקוף? תעקוף.
זה שאתה רוצה לעקוף לא צריך להכריח אותי בצורה כזו או אחרת לסטות מקו הנהיגה שלי.
קפיש?
אחי בסופו של דבר השוליים בגדלים שונים לרוב...
אז למה לנסוע באמצע השול כשיש מאחורייך מישהו שרוצה לעקוף?
אם אתה נוסע על פיג'ו ספיטפייר משנת 99 50 סמק?!...וואלה מבין אותך חחח
אבל עם אתה על פאקין ג'י אס 1200 אז מה אתה בכלל עושה בשול עם טנק כזה?!
ככה או ככה רק מהגודל יזוזו לצדדים אחרים שיראו אותך שלא נדבר על לשמוע אותך ומי שיראה אותך בטוח יחשוב שזה מאנאיאק סמוי או משהו בסגנון...
שוב פעם תלוי על מה אתה רוכב ועד כמה השול צר או עבה
אף אחד לא צריך בגללך לסכן את עצמו עם הוא ממהר ומאחורה טס עלייך וצופר לך כמו אדיוט זוז הצידה תן לטמבל תדרך שלו.. אם הוא מגיע בעדינות תזוז טיפה כמו בן אדם תן לו לעבור בעדינות כמו שהוא הגיע עד עלייך ותמשיכו כל אחד לדרכו בשביל שנייה אחת בשביל תזוזה קטנה עם הקידון העולם לא יעצור ולא ימות
ובטח ובטח שישראל והתרבות לא תתקדם קדימה אלה רק אחורה אם נמשיך ככה כל אחד איך שבא לו איפה שבא לו מתי שבא לו מה שבא לו
Nasty.
בהמשך להד התקשורתי,
כתבה שהתפרסמה בליינט:
http://m.yediot.co.il/Articles/5634707
אישית, אם הייתי מנסה לקרוא את הכתבה מנקודת המבט של נהג ממוצע שאין לו קשר לאופנוענים, אני לא בטוח שהייתי מגיע למסקנה שהיא עושה לנו טוב.
אני נוסע מדי יום באיילון, וואני חושב שהכתבה (שמנסה להראות כמה החיים של הרוכבים קשים), בפועל מגמתית ומלאה בהגזמות.
עם כל הכבוד לרוכב הק.ט.מ (שאינני מכיר אותו באופן אישי) - אם הוא פוגש כתם שמן טרי מדי יום (אני ממש לא), אז הוא צריך להיות "קצת" יותר מוכן לזה, ולא להתחמק ממנו בתמרונים "על הסנטימטר". אם כל הנסיעה היא על סף תאונה קטלנית כמו שמשתמע מהכתבה - זה אומר שמישהו רוכב מהר מדי. לא מפתיע אותי כשמדובר ברוכב על סופר-דיוק 1300 אגב, האופנוע הזה טוב מכדי לשמש כלי יומיום.
כנ"ל רכב שעומד בשוליים - זה חוקי וצפוי שנהג יעצור בשוליים. להתבכיין על זה שאמא עצרה כדי להוציא את הילד להשתין בצד הכביש (למשל) - ולא שמה משולש אזהרה, רק כדי לדאוג לנוחותך ובטיחותך כשאתה נוסע בשול ועוקף את הפקק - זאת צביעות מטורפת.
צר לי, אבל אם כך אנחנו כרוכבים חושבים - אז לא פלא ששאר משתמשי הדרך לא סובלים אותנו.