הי,
יש לי מחזיק RAM והכל מצוין. כל עוד לא יורד גשם....
מה אתם ממליצים לעשות? יש איזה כיסוי או נרתיק שאפשר לקנות? איפה? וכמה עולה
תודה
הצג להדפסה
הי,
יש לי מחזיק RAM והכל מצוין. כל עוד לא יורד גשם....
מה אתם ממליצים לעשות? יש איזה כיסוי או נרתיק שאפשר לקנות? איפה? וכמה עולה
תודה
כדאי לבדוק מה העובי של הפלסטיק בנרתיקים כדי לוודא שה RAM חי איתו בשלום.
הבעיה שקשה לראות את המסך אם אתה משתמש בוויז. אם לא רואים את המסך -מבחינת אטימות בלבד, גם שקית ניילון לסנדוויצ'ים תעשה את העבודה (כשהפתח למטה).
הטלפון בתוך תיק הגב
תיק הגב בתוך הארגז
Problem solved
הטלפון עמיד במים. זה פיצ'ר די מקובל בימינו.
הטלפון בכיס המעיל, מנווט עם ווייז באמצעות שמיעה.
מעבר לזה אני לא צריך את הטלפון בנהיגה.
הטלפון בתיק המיכל כל הזמן. אם יורד גשם קל, אז התיק נשאר על המיכל, אם מבול הוא עובר לארגז.
באופן כללי לא רוכב עם טלפון גלוי, הבנתי על עצמי די מהר שגם הסחת הדעת הכי קלה שנגרמת מהתנועות על המסך במהלך שימוש בוויז מפריעה לי ולא שווה את זה. אם צריך, מנווט לפי שמיעה, אחרת הטלפון משמש כנגן בלבד.
שם כשצריך וויז בגשם, שקית ניילון פשוטה או כזאת עבה יותר עם סוגר פלסטיק עושה את העבודה מעולה.
פשוט ולעניין
בכיס הכי פנימי במעיל
הגיע הזמן לעבור לפלאפון עמיד במים. עדיף מהרבה סיבות
Sent from my iPhone using Tapatalk
פלאפון עמיד במים זה הדיבור
אני נסעתי אתמול על כביש החוף בגשם המטורף (בעיקר בערב) סה"כ 220 ק"מ עם הטלפון גלוי על המתקן, הוא נגד מים. התוצאה: הוא שרד אך במקטעי המבול החזקים (נסיעה ארוכה) בשלב כל שהוא הוא התחיל לבכות כל כמה דקות ששקע הUSB רטוב. אחרי הנסיעה בקושי שמעו את הרמקול ואחרי שעה הסאונד נשמע כאילו הוא מתחת למים. היום נראה שהסתדר.
אך הבעיה העיקרית שנתקלתי בה ואין לי איך להסביר אותה - הגשם פשוט "לחץ" לי על הטלפון: בהלוך (אחה"צ) איך שהתחיל הגשם נלחץ מסך בחירת האפליקציות ואחרי זה זה עבר למסך הראשי של הטלפון ואחרי זה חזר לWAZE, אין לי מושג מה זה היה אבל זה קרה רק בגשם. בדרך חזור זה היה הזוי עוד יותר, כשהתחילו המבולים החזקים הפעם זה לחץ על לצאת מWAZE ואז הוא שאל אם אני רוצה לצאת, אחרי כמה דקות גם נלחץ "כן" והWAZE נכבה.
האם גם לכם זה קורה? או שמישהו ניסה להעניש אותי שיצאתי לנסיעה כזאת בגשם הזה..
א. התקנים של רוב המכשירים נכון להיום זה IP67 , שזה אומר טבילה של מים בעומק מטר לחצי שעה.
אם נניח שלא טסת את הנסיעה, לקח לך יותר מחצי שעה.
עכשיו נכון, הפלאפון לא במים באופן רציף אבל אני מניח שהיה מדובר בגשמים מאוד חזקים ולכן קרה מה שקרה.
בכללי, מדובר בתקן שנבדק בתנאי מעבדה, המכשיר שלך הוא סביר להניח משומש עם בלאי מסוים (נפילות וכו') ולכן הייתי ממליץ לך בחום לא לרכב איתו בחוץ בגשם שוטף.
ב. ברגע שהמים פוגעים במסך מגע, הם משבשים את הפעילות שלו (תנסה לצלם מתחת למים ותבין על מה אני מדבר).
כנראה שהעוצמה שהגשם פגעה במכשיר גרמה "ללחיצות" אקראיות.
הטלפון הוא IP68 ואין לו נפילות או שברים. בסופו של דבר הלחץ בתוך המים הוא אחד הגורמים המשפיעים, מה שלא קורה בגשם. לא היתי חושש מכניסת מים במקרה הנ"ל אפילו שהיה מבול אבל זה נכון - עדיף לא לעשות זאת וזו לקיחת סיכון, אפילו שהוא קטן במקרה כזה. וזה גם נכון שעם הזמן יכולים להווצר סדקים מיקרוסקופים באטימה אבל זה נראה לי יותר קריטי כשהטלפון נמצא תחת לחץ של מים (ז"א בתוך מים). עם נפילות חזקות או שברים - בכלל לא כדאי להתעסק עם זה. שקע הUSB והרמקול חשופים ומן הסתם ירטבו, הטלפון תוכנן להתריע על הרטיבות בUSB ולנתק אותו אבל זה משהו מתוכנן ע"י היצרן. הקטע עם הרמקול הפתיע אותי אבל זה נעלם אחרי יום.
בכל מקרה, הלחיצות של הגשם על מסך המגע הופך את כל העסק ללא פרקטי אלא אם כן יש דרך בווייז לנעול את מסך המגע (למשל עד לחיצה על POWER או ווליום). בחיים לא שמעתי על זה לפני כן, לא ידעתי שהגשם "תומך TOUCH". מה שמוזר לי שהוא דווקא בחר ללחוץ על "יציאה מוויז" ואח"כ ללחוץ על "כן", הוא היה יכול ללחוץ על כל דבר אחר. לך תדבר עם הגשם ותגיד לו שזה לא מצחיק...
לגבי התופעות האחרות,
זה אומר שהגיעו מים לאזורים עם מגעים.
כשהתייבשו נעלמו התופעות, אבל....
תיתכן הופעת קורוזיה איםה שהיו מים. זה יקח חודש חודשיים, אבל אז יתחילו תופעות מעצבנות.