הפחת קופץ עם עומס קטן,לפעמים גם ללא צרכן רציני .החלפתי את הפחת וללא שינוי.
בדקתי עם מגר ואני לא יודע אם התגדיות של עשירית עד חצי מגה נחשב תקין
הצג להדפסה
הפחת קופץ עם עומס קטן,לפעמים גם ללא צרכן רציני .החלפתי את הפחת וללא שינוי.
בדקתי עם מגר ואני לא יודע אם התגדיות של עשירית עד חצי מגה נחשב תקין
תזמין חשמלאי
לא אוהב חשמלאים, אלו יש להם לוגו של דולר מסתובב במקום עיניים.
אני גר בשכירות ולא יכול לשלם אלפי שקלים על שדרוג מערכת חשמל ישנה שבעליית גג רביץ.
החלפתי ממסר פחת לאחד איטלקי, עבד יומיים מבלי להקפיץ. אתמול בלילה לאחר כמה שעות של עבודה משותפת מזגן 1.5 ורדיאטור חימום בשיא, הפחת קפץ.
כנראה הגשם לחלח משהו בגג אצטרך לעלות לעליית גג ולגלות את מקור הלחות.
חשבתי שבבדיקת מגר ניתן לבודד את הקו הבעייתי ולהחליף רק אותו, אבל קיבלתי ערכים נמוכים יחסית בבדיקה בין הפאזה לאפס של 5 מאמ"טים, אז ההערכה שלי שפריצת הבידוד היא בנקודת צומת מרכזית אבל לא יודע איך לאתר אותה.
חשבתי על רעיון אחר : להשתמש בשני ממסרי פחת , כשמחברים את השני כל פעם למאמ"ט אחר, כך ניתן לבודד את הקו הבעייתי.
יורי רשם נכון אם אתה לא מבין בחשמל אל תיגע.
בגדול אם אתה בשכירות תפנה לבעל הבית זו חובתו לדאוג לך לתנאי מגורים נורמלים.
אבל מה כן:
1. תוריד את כל הפיוזים
2. תרים את הפחת ראשון
3. תריים כל פיוז לחוד ( ברגע שתגיע לפיוז הבעייתי הפחת יקפוץ זאת בהנחה שהבעייה היא רטיבות).
ניתן להפעיל צרכן חשמל כזה או אחר אבל קח בחשבון שהפעולה עשוייה לגרום לנזק לצרכני חשמל רגישים ( מחשב טלווזיה וכו').
מעבר לזה כאמור לא ממליץ להתעסק בטח לא כשאתה גר בשכירות.
בעלת הדירה לא נורמלית.
בפעם הקודמת כשהדוד שמש הלך ופניתי אליה, היא אמרה לי שהיא לא משלמת עליו ואני מוזמן לעזוב.
לבסוף הושגה פשרה של השתתפות חצי חצי, אחר כך כדי לפצות את עצמה היא העלתה את השכירות.
אני מבין מספיק בחשמל כדי לא להתחשמל. ה"אל תגע" נועד להעשרת גילדת החשמלאים.
כבר התקנתי לבד מזגן עם כל החיווט החשמלי ובניתי לבד 2 קווי חשמל חדשים למזגנים כולל הוספת מאמ"ט חדש לכל מזגן בנפרד והסבת השקעים והתקעים לשקעי תקעי סייקון תעשייתים הטובים בהרבה מהביתיים.
https://scontent.ftlv1-2.fna.fbcdn.n...4e&oe=5E974D55
https://scontent.ftlv1-2.fna.fbcdn.n...6c&oe=5E988779
אז למה אתה נשאר שם???
אז לא רק שבעלת הדירה מצאה דייר שייתקן לה דברים בחינם, הוא גם מתחלק איתה חצי חצי בתיקונים שהיא צריכה לבצע.
העיקר שהאסלה תהיה תקינה!!!
תאכלס. צודק.
לפי התמונה גם הקירות צריכים קצת צבע. מתי אתה מתפנה לזה?
אחרי שתסיים לשפץ לה את הגינה ולבנות לה גדר?
יאללה תזדרז. תסיים כבר עם השיפוצים כדי שתתפנה לעשות לה חשמל חדש בבית.
תמיד חשבתי שאתה פשוט מבריק מדי.
אבל הרוב שם חשמלאים, אינסטלטורים ושיפוצניקים.
בדיוק מה שאני צריך באופטופיק.
צריך רישיון מיוחד ונדיר בשביל לכתוב בעוף של הקארז
תקלות של פחת קופץ זה התקלה הכי מסריחה שיש.
עלית כבר לגג?
יש לך איפשהו חשמל חשוף מספיק ללחות. לא יודע עד כמה סביר למצוא אותו.
בימים של הגשם הסוער אפילו לי קפץ הפחת, ודי בקלות איתרתי שזה מהדוד, אבל גם זה לא עזר לטפל בזה. עבר לבד כשהגשמים קצת נחלשו.
עכשיו אתה כותב שטויות, השתמשתי בכבל xlpe ירוק שהשחלתי בתוך צינור מריחף לפי התקן. בבדיקה שערכתי עם המגר ההתנגדות היתה הגבוהה ביותר בערכים של עשרות מגה אהמים. לא השתמשתי בתשתית הקיימת . מאחורי השקע הכחול יש חור שקדחתי בקיר ממנו הכבל יוצא החוצה נכנס דרך פתח בארגז הרוח לגג ויוצא דרך חור בתקרת הרביץ מעל הלוח ומתחבר למאמט
אין דבר כזה , עם מכשור מתאים ופרוצדורת איתור אפשר למצוא את מקור הזליגה ולהחליף את הקטע הבעייתי.
עליתי לגג פעם אחת. אמצע גשם וראיתי שיש בקצה הגג רווח גדול מידי בין 2 שורות הרעפים אבל המים לא חדרו לגג. בסערה הגדולה העוצמה היתה מספיקה כדי להזרים מים קצת פנימה כנראה.
אני אחכה למאי ואז אחליף את כל הרעפים הישנים בגג שלא הספקתי בקיץ הקודם ואז זה הוא יהיה אטום מספיק
אפשר להשכיר לך בית?
כבר הצעתי לו את זה, יש לי קדימות.
בנימה רצינית לפות"ש:
כמות התיקונים וההשקעה שלך בדירה שכורה היא בעיניי (בלבד, לא חייב להסכים) מגוכחת.
אתה מתאר סיטואציה שבא אתה מתקן כמעט כל דבר בבית על חשבונך, מתקין דברים על חשבונך ואחרי 11 שנים כאלו אתה נשאר עם הז** ביד (כלומר הבית לא שלך או קרוב להיות שלך אם נגיד היית משלם משכנתא 11 שנים).
אתה לא מכיר ולא נכנס לשיקולים שלך, אבל בעיניי אתה יוצא מופסד מכל הכיוונים.
אמרתי שיש עוד שיקולים, אחד מהם זה אירביאנבי.
מצטער אבל אין לי 3.5 עבור הבית ועוד 1.5 עבור בניית חדש על ההריסות.
לא רוצה לגור בתוך קופסה בבנין, מרגיש לי חנוק.
יש 3 בתים ממני איש מבוסס מאוד השוכר בית מסודר היטב(וגם הוא השקיע בו סכומים), הוא משלם שכירות כמעט פי 2 ממני.
אבל גם אם נקח שכירות רגילה שיקרה יותר ב 1500 ש"ח ממה שאני משלם נקבל בשנה פער של 18000 ש"ח, שזה אולי פי 3 ממה שהשקעתי ב 5 שנים האחרונות.
עדיין חושב כי פראייר אנוכי ?
שונא שמשתמשים במונח פראייר. ביטוי מטופש שצריך להכחיד. יחד איתו ייעלמו חצי מהבעיות במדינה שלנו.
אני חושב, שהלוואי עליי דייר כמוך.
(כמובן שבסוף החוזה אצטרך להזמין חשמלאי ואינסטלטור כדי ליישר קו על כל האילתורים, אבל ללא ספק אתה נותן לבעלים שקט למשך תקופת השכירות).
לגבי חשמלאי,
בג'יפולוג (לא בטוח, אבל נראה לי שהיה לך פעם יוזר שם?), יש אחד בשם איתי (נדמה לי שהיוזר שלו הוא איתי באנגלית), שהוא חשמלאי ונראה שאחלה בנאדם ובעל מקצוע.
אני מציע שנעשה רשימת השכרה וכל אחד יקבל מLEVIL חודש שכירות ותיקונים, ככה יהיה סדר ולא נצטרך לריב. אני מוכן להסתדר על החודש השלישי בהשכרת הגינה שלי לLEVIL
כן, היה לי יוזר שם, אבל פרשתי מפורום הפולניות בשטח ההוא אחרי שנמאס לי מהיד הקשה והמצנזרת של הקומיסרים בהנהלה שם.
דיברתי עם איתי אתמול, וכמו כל חשמלאי חרדי אמר שאני לא מבין כלום בחשמל, שהחשמלאים שייעצו לי גם הם לא מבינים כמעט כלום בעצמם,
וכמובן שסירב לספק לי מידע טכני מחשש ויקרה משהו ואתבע אותו,
אז חייר לא מצאתי חוץ מהעצה הקבועה להזמין חשמלאי.
קניתי בודק בידוד (26$ באיביי). כשיגיע לא אצטרך טובות.
https://images-na.ssl-images-amazon....L._SL1500_.jpg
מעניין הבודק בידוד הזה.
תחלוק רשמים כשיגיע.
אני חייב לשאול ברצינות, אתה מבין את ההשלכות של מה שאתה עושה?
אני לא מכיר אותך ולא את רמת הידע שלך אבל יש סיבה שלעבודות חשמל ולחשמלאי צריך רישיון.
לדוגמה:
https://m.ynet.co.il/Articles/5659814
לא טוען שזה המקרה אצלך, ואני לא טוען שכל חשמלאי עם רישיון הוא טוב אבל אני מקווה שאתה באמת מבין ויודע מה אתה עושה (לא בציניות).