בקליפורניה הוחלט אל איסור מכירת כלי רכב כולל רכב שטח עם מנוע בעירה פנימי, מה שקרוי בפי העם מנוע בנזין.
זה עניין של זמן עד שזה ידביק את יתר העולם.
https://www.advpulse.com/adv-news/ca...bike-ban-2035/
אז מי שעוד לא רכש ומתכוון, כדי שימהר...
הצג להדפסה
בקליפורניה הוחלט אל איסור מכירת כלי רכב כולל רכב שטח עם מנוע בעירה פנימי, מה שקרוי בפי העם מנוע בנזין.
זה עניין של זמן עד שזה ידביק את יתר העולם.
https://www.advpulse.com/adv-news/ca...bike-ban-2035/
אז מי שעוד לא רכש ומתכוון, כדי שימהר...
וכאן עולה השאלה שגם אזרחי קליפורניה שואלים, איך יסעו במכוניות חשמליות אם אין חשמל?
קצת היסטוריה, קליפורניה עדיין משתמשת בגריד חשמלי משנות ה40, המצב כלכך גרוע שעמודי החשמל מעץ גורמים לחלק משריפות היער במדינה ובשביל למנוע את זה יש היום בקליפורניה הפסקות חשמל יזומות.
עכשיו תבוא ותגיד שיש להם 15 שנה לעדכן את מערכת החשמל אבל קליפורניה הפכה לשיט הול עם הגירה שלילית וחוב ענק ככה שאני לא רואה את זה קורה.
מה שכן יקרה אם לא יציל אותם מושל רפובליקני שמבין קצת בניהול זה שהחוק יכנס לתוקף אבל חוץ מההומלסים בלוס אנג'לס לא הישארו אנשים, גם עמק הסיליקון מתפנה לאט לאט ועובר לטקסס או מדינות אחרות עם מדיניות ימנית.
אתה מוזמן לקנות כבר עכשיו יש הרבה מוצרי בושר לאנשים כמוך, אני יחכה שהעסק יבשיל בטכנולוגיה כזו או אחרת.
נראה שהם בכוונה השאירו פתח לאופנועי כביש. מעניין.
הם ממש לא לבד
גם הרבה מדינות באירופה הכריזו על יעד דומה
אפילו שטייניץ הכריז על 2030 כיעד בישראל לא למכור רכבים עם מנוע בנזין
בנתיים ללא חוקים
אבל לא ירחק היום. לצערי.
Sent from...
תכנית שמכוונת ל-2035 היא לא תכנית. זו הצהרת כוונות עקרונית, מה שנקרא north star.
העולם יכול להתהפך פעמיים עד אז, כרגע אין מה להתרגש.
בנתיים הפגנות בברלין נגד המפעל של טסלה שמתוכנן לצרוך כמות מים יותר ממה שמי התהום יוכלו לספק מה שיגרום למפלס לרדת ולמים להזדהם.
דיון על פיזיקה, חוקי הטבע ויכולת קיבולת סוללה בעוד 3..2..1.
המושל של קליפורניה חי בכוכב אחר, האזרחים שלו כבר ככה חמים עליו מאד, למצוא איכן לרכב שטח בקליפורניה ממש לא דומה למדינות אחרות.
מה שמעניין הוא שיש לא מעט חידושים והתפתחויות למנוע ה 4 פעימות בעולם הרכב ה 4 גלגלי, שגורמים למנוע להפוך הרבה יותר יעיל, לדוגמא מנוע המזרטי החדש או מנוע מזדה CX5.
להכניס את החידושים האלה בתוך שילדת אופנוע יהיה מאתגר.
עניין של זמן עד שזה ידביק את שאר העולם כמו שהדיבור האירופי על הגבלת אופנועים עד 100 כ"ס הדביק? בהצלחה
מדובר בהצהרת כוונות ותו לא.
כדי להחיל החלטה שכזו צריך תשתיות ברמה מתאימה שכרגע נראה שאנחנו רחוקים ממנה שנות אור.
ספציפית בישראל, גם אם הייתה כוונה כזו - אחרי הקורונה אני מאמין שיהיה קיצוץ נרחב במשרדי הממשלה, לרבות משרד התחבורה, ככה שכסף אסטרה על תשתיות חשמל לא נראה לי שיהיה לשים בקרוב.
בעוד 15 שנה שנת 2035 ב-23/7 אהיה בדיוק בן 70 אם לא יקרה משהו בלתי צפוי.
אז תיאסר (אולי) מכירת רכב מנועי אני מניח שיתנו עוד זמן "זהב" להמשך תנועה של רכבי
מנועי בעירה פנימית עד שיגוועו לבד.
אני את שלי עשיתי, רכבתי על מנועי דו"פ עם ערבוב שמן ידני אח"כ אוטומטי. נסעתי על מגוון
רכבי בנזין/דיזל/גז.
רכבתי על 4-בשורה , מנוע V4 עם 16 שסתומים ומערכת VBOOST, מנועי דוקאטי/מוטוגוצי.
מנועים יפניים. נסעתי עם מנועים אנגליים גרמניים צרפתיים עם קרבורטורים, נסעתי עם הזרקת
דלק, טורבו, טורבו כפול. נסעתי עם מנועים מוזנים בדלקים אקזוטיים וגז לתוספת אווומפ.
מנועי V של הארלי, מנועי ברזל של BSA עשיתי גם סיבוב על מנוע קיטור (ברכבת הקיטור
האחרונה בעולם לתיירים).
את שלי עשיתי, אני רק מצטער על כך שהנכדים שלי יחוו כבר דברים אחרים.
שושני אתה רומנטי מאוד.
אבל זה כמו שהסבא שלך יצטער בשבילך שלא הספקת לנסוע על עגלה רתומה לסוס.
(אני אגב, הספקתי, אפילו רכבתי על סוסים לפרנסתי- זה נחמד בשביל סיבוב פעם ב... לא ככליתחבורה).
שושני רומנטיקן אבל הפעם צודק. מבחינת תחושה או "אופי" ומכלול הרשמים והבנה הטכנית שיוצרים חוויה, קשה להשוות רכיבה על BSA או וספה לאופנוע חשמלי.
אני בעד קידמה אבל תחליפי רעש לאגזוז? גרוע כמו כמויונז.
ועוד יותר קשה להשוות את זה לסוס או חמור. או מנוע קיטור. רעש של אגזוז זה שיעלם היום בערב.
כן זה חוויה קצת אחרת. אז? טכנולוגיה משתנה ואף פעם לא חוזרת אחורה. טיפ לא יחזור וגם לא סרט 8ממ.
חזרה לנושא - אופנוע חשמלי היום זה קצת יותר מכלי אקזוטי. כשזה יהיה רלוונטי ...
Sent from my iPhone using Tapatalk
-ומערכת לייצוב אופנוע תתאים את הזווית למהירות ואת המהירות לזווית, תבלום כשתזהה סכנה ותאיץ עד למהירות החוקית ומה שנשאר זה לשבת על חד קרן אלקטרוני שעושה קולות של נינג'ה. תענוג אבל לא בדיוק הנאה מרכיבה פעילה. כך יקראו לאופנועים הישנים- אופנועי רכיבה פעילה או בקיצור ARB לעומת דגמי FAR שמספקים פול אוטומיישן ריידינג וכבר לא יקראו אופונעים.
בדיוק כמו להסתובב על האופנועים מפלסטיק בסחרחרות בירידים, אתה יושב ומסתובב... בחילה.
בכנות, אני חושב שצריך - וראוי - לעשות הפרדה בין שתי מהפכות שתקרנה, כל אחת בזמנה שלה, ללא תלות בין האחת לאחרת:
הראשונה, הפחות משמעותית (לטעמי, לפחות) - המהפכה השקטנה. מנועים חשמליים יחליפו את מנועי הבעירה בהדרגה עד שתיאסר מכירה שלהם, ואז זה רק עניין של זמן עד שהם יגוועו לבד. בחלק מהמדינות (סביר להניח שאלו תהיינה מדינות אירופה המובילות) העסק ירוץ מהר יותר, ובחלקן (מדינות פחות מתקדמות) העסק יידעך לאט יותר עקב אי קיומן של תשתיות מתאימות. לא מדובר בתהליך קצר, נדרשת הכנה של תשתיות מתאימות ופיתוח של סוללות שיכולות להחזיק טווח נכבד, ויש עוד עבודה בתחום.
השנייה, היותר משמעותית - הטייס האוטומטי. ואני לא מדבר על הטייס האוטומטי המוכר כיום של טסלה. אני מדבר על תחבורה שיתופית/עצמאית אוטונומית לגמרי. כשהיא תגיע, אז דו גלגלי יהיה מושג מחוץ לתחום - לפחות מחוץ לתחום הכביש - שהרי אין שום סיבה שבשלב הזה יאושרו דו"גים על הכביש הציבורי. יש עוד זמן גם עד שנגיע לשלב הזה. הפיתוחים הקיימים מרשימים, אבל עדיין לא הבשילו לרמה המספקת. אגב, גם לשלב הנ"ל דרושה הכנה רצינית לגבי התשתיות - כל הרכבים האוטונומיים הקיימים כיום מבוססים על זיהוי תנאי הדרך, לרבות סימון הנתיב, זיהוי רמזורים ותמרורים שונים. אני בטוח שכל אחד ואחת מכירים אינספור צמתים ודרכים שהמצב בהם רחוק מלהיות תקין. ועוד לא דיברתי על תחום אבטחת המידע. מי יעלה על רכב שנתון לחסדיו של האקר? אלו בעיות שיצרניות יצטרכו לתת להן מענה, וזה לא יהיה קל.
למעשה, לא מדובר בשתי מהפכות שתגענה יחד בו-בזמן בהכרח, או לחלופין זו בעקבות זו. אלו שתי רכבות שיצאו לדרך משני יעדים שונים. כל אחת רוצה להקדים את קודמתה, אבל אין ביניהן תלות. רוצה לומר: ייתכן שבעוד זמן לא רב מדי נמצא עצמנו עם שתיהן.
דבר אחרון, לגבי זוויות גלגול מוגבלות אלקטרונית שהזכרתם מעלה:
מסכים, זה זוועה, אבל היי - גם ESP נראה על הנייר כגזרת גורל, ועדיין אפשר לנתק אותו היום בלחיצת כפתור.
מה עם מהפכת הטורבו
לא יגיע לאופנועים לפני החשמל?
אם לשפוט לפי הישום והעמידה ביעדים של פרוטוקול קיוטו, 15 שנה בקלות יגיעו גם ל40 שנה אם בכלל, אי אפשר לדעת
קיבולת סוללה היא כבר לא בעיה, אופנועים חשמליים כבר עוברים את ה 200 ק"מ ומתחרים בטווח של הרבה אופנועי בנזין.
הבעייה היא זמן הטעינה והזמינות של הטעינה.
לשימוש יומיומי דווקא זמינות הטעינה גבוהה יותר משל בנזין, הרי לכולנו יש שקע חשמלי בבית ורוב האנשים לא עושים מעל 200 ק"מ ביום.
הבעיה היא בטיולים.
זמן טעינה זה רק *אחד* מהבעיות. איכשהו אנשים שוכחים שחשמל ממש לא גדל על עצים. נכון להיום אין כל דרך לתמוך בהמרה של אפילו 1/10 מרכבים קיימים. ולמה? מאיזה מקור חשמל יבוא? אם התשובה היא ״שריפת גז״, אז יותר פשוט לשים אותו גז ישר ברכב.
לא כולם גרים בבית קרקע. לא רק שרוב של חניות רחוב חסרות שקע, תשתית חשמל של שכונות מגורים לא תסבול דבר כזה. לשדרג תשתית חשמל זה פרויקט לאומי לעשור. קצת פרופורציות לילדי סלולרי-דור-משהו.
המון רכבים עושים יותר מ-200. מוניות, שוטרים, פקחים, טכנאים, שליחים וכו.
ושאר האנשים לא עושים 200 אבל גם לא מתדלקים אחרי כל נסיעה וגם לא כל יום.
Sent from my iPhone using Tapatalk
תארו לכם שהיו מציעים לכם מצנח נהדר, הכי טוב בעולם, מצנח שהוא חלום של כל פיזיקאי, עתידני, מרשים מלא בהילה ונוצות פיות, כזה
שכל אחד רוצה, מתקדם, וכולם יהיו כאלה בעתיד. המצנח נהדר בגבהים, סבבה לגמרי בגובה בינוני ואדיר בגובה נמוך, רק מה....במאה מטר
האחרונים (יש כאלה שהצליחו למשוך עוד כמה מטר) הוא לא מתפקד...מי בא לצניחה?
ביל בור אמר את זה על נישואים
https://www.youtube.com/watch?v=sP6oQTQVzso
לחבר לחשמל בכמה תנאים:
1. יש לך חנייה פרטית ונק חשמל.
2. תמיד אתה מסיים את היום בבית ולא אצל...חברה נגיד.
3. אתה משתמש בכלי במסלול קבוע ברור ובלי הפתעות הכל מתוכנן מראש.
4. אם מתקשר חבר בערב ומציע לך ללכת עכשיו לבר חשפניות באילת אז אתה נוסע ברכב.
5. אף פעם אתה לא לוקח את הדרך הארוכה סתם כי בא לך.
6. אם מסיבה כל שהיא אתה נאלץ לחרוג מהצפוי אתה צריך כלי לגיבוי.
7. כל התשובות נכונות.
בכוונה סייגתי מההתחלה שאם זה היה רק לנסיעות יומיומיות.