זו חדשה מעניינת מאוד: הרלב"ד ומשרד התחבורה יוציאו בקרוב לפועל תכנית הכשרה בת יומיים לרוכבי דו-גלגלי, שבה ילמדו טכניקות רכיבה לצד אסטרטגיה וראיית כביש; הפרטים כולם בפנים.
http://fullgaz.co.il/%d7%94%d7%a8%d7...%d7%99-%d7%93/
זו חדשה מעניינת מאוד: הרלב"ד ומשרד התחבורה יוציאו בקרוב לפועל תכנית הכשרה בת יומיים לרוכבי דו-גלגלי, שבה ילמדו טכניקות רכיבה לצד אסטרטגיה וראיית כביש; הפרטים כולם בפנים.
http://fullgaz.co.il/%d7%94%d7%a8%d7...%d7%99-%d7%93/
אין כל כך הרבה פרטים :). זו תוכנית עיונית או מעשית? מעשית על הכלים שלנו? החלקה בזמן שיעור יש ביטוח? זה לא כמו קורס שאנחנו לוקחים בעצמינו ואז "הסיכונים" עלינו. או שזה בסוף רק קורס עיוני דיי חסר פואנטה.
מעניין מאוד.
השאלה היא אם זו רק תכנית למידה שצריך לסמן וי שהיית בה או שתכלול גם מבחן.
לדעתי האישית- האופצייה השנייה עדיפה בהרבה.
עכשיו נותר לראות מי הולך לגזור פה את הקופון.
משום מה נראה לי שמי שינהל את הקורסים האלו זה לא אנשים עם ניסיון או הבנה מתקדמת כמו אופנוען מאומן וחבריהם,
אלא מורי הנהיגה+ הטסטרים
הגיע הזמן, כמובן שתתכן תקופת התאמה של לפחות כמה מחזורים אבל בהחלט מבורך.
ייתכן שיהיה במתכונת "הכשרת חובה" לבעלי רישיון אבל משער שללא מבחן, סה"כ מבחינת "רישיון" כבר עברנו טסט, לגבי חדשים שמוציאים רישיון כבד עיניין אחר (למרות שמשער שזה ישאר עדיין בתחום ה "הרחבת ידע" ולא "חובת הוכחה")...מה שכן זה יכול להיות פתח לתוכנית סטייל "ריענון נהיגה" רק "ריענון רכיבה" ו\או כתוספת לרוכבים "מועדים לפורענות" (תאונות\נקודות).
משער שבעתיד זה יוכנס כחלק מלימודי הוצאת רשיון נהיגה לדו גלגלי ולכן מעבירים גם מורי הנהיגה הדרכות בנושא (בטח אצל אופנוען\פרו כי אין אחרים) כך שיוכלו לתת בסיס יותר טוב לחדשים.
פשוט מדינת בייביסיטר.
עד מתי תמשיך ההשתלטות הזאת על כל פרט של החיים שלנו.
רגולציה לשם רגולציה...מישהוא החליט שצריך לעשות ״משהוא״, וזה ״משהוא״.
וכמו תמיד אין נתונים, לא כמה זה עוזר (זה לא ממש), ולא כמה זה נדרש בקרב כל הציבור (לא מאוד, מיעוט לוקח פרטי).
מה הצד הבא, רענון כל 5 שנים? חובת מעבר נוסף אם היית בתאונה? צברת X עבירות אז תעשה שוב?
חובת לבישת מיגון מלא? רכיבה רק בשעות יום במזג אוויר טוב? רכיבה רק בשעות שאינן שעות עומס?
הגבלת כוחות סוס ממוחשבת ל 80 כוחות סוס? איסור דיבורית? איסור לשים טלפון על מתקן?
הגבלת צבעים מותרים לכלים רק לצבעים זוהרים? הרי אפשר להמשיך את הרשימה הזאת כל היום, אין לזה סוף, רק התחלה.
תפקיד האנשים שאמונים על סדר במדינה זה להגן עלי מפני אחרים, זה לא תפקיד של אף אחד להגן עלי מעצמי.
מה שקורה ב 30 שנה האחרונות באירופה זה מעבר לטפשות, זה כבר רשעות.
25 שנה רישיון על כבד ורוכב בפועל. צאי לי מהווריד מדינה &^$&
מזכיר לי את הניסיונות שלי להוציא רישיון עד 500 - הייתי שליח בפועל עם רזומה של שנתיים שמונה שעות על הכביש - ועברתי רק בטסט חמישי.
יהיה מועיל כמו "קורס רענון" שעברתי.
שלושה ערבים מהחיים ופרנסה לזכיין. 0 תרומה לבטיחות.
הרי אי אפשר להפיל את כל בעלי הרישיון על "פרוריידניג" ו"אופנוען מאומן", כי:
1. הם לא יעמדו בעומס - הם לא ערוכים לעבוד עם מאסות כאלה.
2. הם רגילים (ורוצים) לעבוד עם אנשים שבאים ללמוד, ולא עם אנשים שהכריחו אותם לבוא ורק מחכים שהיום הזה יגמר.
אז הדרך שבה יעשו את זה - זה הדרכות עיוניות (מה שלא תורם כלום) או שההדרכות יבוצעו ע"י אותם מורי נהיגה חסרי ידע והבנה (בדיוק אלה שאומרים לך "לא לגעת בקדמי").
אני חוזר ואומר, למקרה שזה יגיע ליוזמי הפרוייקט בדרך כלשהי:
הדבר הנכון שיש לעשות - זה להתאים את תוכנית ההכשרה להוצאת רשיון למציאות התעבורתית ולכלים המודרניים - קרי, לשנות ולהאריך את הלימוד, לדאוג שהוא כולל את המינימום שבתי הספר לרכיבה מתקדמת מעבירים בקורס הבסיסי, ולוודא שמוציאי הרישיון נבחנים על התכנים האלה. מן הסתם, זה ידרוש שינוי תכנית הלימוד מקצה לקצה, הדרכות רכיבה מתקדמת לכלל המורים כולל בחינה ופסילת מקצוע לאלה שלא עוברים, בניית מגרשי הדרכה יעודיים.
כל השאר - אלה פתרונות עקומים, שלא יביאו לתוצאה הרצויה ויגרמו עוול מיותר לכל הצדדים.
ממה שהבנתי מדובר בפיילוט. אחריו אני משער ייבדקו שביעות רצון, סילבוס, אופן ההדרכה ואולי גם ימדדו שיעור תאונות בקרב מסיימי הקורס (מה שהייתי עושה).
קורס עיוני? בעד. זה לא חייב להיות משעמם או חסר תועלת. כל מה שיזכיר לנו שהכביש הוא מקום מסוכן וילמד כיצד לשלוט בכלי ולהימנע ממצבים מסוכנים יכול לעזור. למדתי ואני עדיין לומד מסרטוני וידיאו. כפי שירושלמי כתב- המון רוכבים מתפרעים ואני לא מדבר על מהירות רכיבה אלא התפרעות שלא תואמת את היכולת.
הסיפור לדעתי הוא התרגול לאחר הקורס ואת זה אי אפשר לבדוק. בסה"כ לפי הפרטים המועטים נראה צעד אמיץ של רשות ציבורית שסוף סוף עושה משהו הגיוני.
הם לא יפסיקו.
הם רק יתפרעו עם יותר בטחון, כי הרי הם "למדו לרכב נכון".
עשיתי קורס רענון עיוני 5 שנים אחרי הוצאת הרישיון. זה היה כסת"ח שלא עניין אף אחד בכיתה. לא חושב שמישהו שינה את הנהיגה שלו בעקבות הקורס. למה אתה חושב שכאן המצב יהיה שונה?ציטוט:
קורס עיוני? בעד. זה לא חייב להיות משעמם או חסר תועלת. כל מה שיזכיר לנו שהכביש הוא מקום מסוכן וילמד כיצד לשלוט בכלי ולהימנע ממצבים מסוכנים יכול לעזור. למדתי ואני עדיין לומד מסרטוני וידיאו. כפי שירושלמי כתב- המון רוכבים מתפרעים ואני לא מדבר על מהירות רכיבה אלא התפרעות שלא תואמת את היכולת.
נהגים תמיד יעשו טעויות, גם הנהגים הכי מקצוענים וזהירים שיש, אבל לא כל טעות חייבת להיגמר במוות.
קודם שיטפלו בליקויים בטיחותיים,כבישים שחוקים וחלקלקים, התקנת פסי גומי,הוזלה משמעותית באביזרי מיגון ,ורק אז שיחשבו על קורס כלשהו שככל הנראה יעבירו אותו אנשים לא מקצועיים רק כמסווה לעוד משרות מונפצות שמספקים לקרובים של אנשים בעמדות מפתח.
ברענון נהיגה המרצה התחיל לדבר על 2 ממ עובי של הסוליה של הצמיג(ברח לי השם), אני הצעתי להשתמש במטבע של 10 שקל, הוא התעצבן.
נראה לי יותר הגיוני שהנהג הפשוט יבדוק עם מטבע של 10 שקל מאשר עם סרגל...
מחלחל אותי. מסחטות הכספים והרגולציה מכה בשנית. לא מעוקצו ולא מדובשו.
שייקחו את הקורס הזה וידחפו אותו עמוק איפה שהשמש לא זורחת.
יש לי הצעה אחרת (לא שמישהו מקשיב פה):
במקום לגבות 600₪, תנו הנחה בביטוח למי שמעוניין מרצונו לעבור את הקורס.
הרלב"ד הוא גוף מיותר שבולע תקציבים שכל מנויי הבכירים בו הם מינויים פוליטיים בלבד,
אין בו ולו אופנוען אחד שמכיר ויודע את הבעיות האמתיות של הרוכבים בישראל,
כמו כל דבר מדובר בעלה תאנה שבא לכסות על עשייה של כלום.
ההחלטות בו הם חובבניות ומגרדות את פני השטח.
לא ממנו יבוא הפתרון.
צריכים להחזיר את הכספים שאבדו בתקופת הקורונה בכל דרך אפשרית
לא מכיר לעומק אבל מהוידיאו של ישיבת הממשלה בנושא התרשמתי לטובה מהמנכ"לית.
זו לא הורדה של הדו״ג מהכביש, אבל זה צעד בכיוון הזה.
כשברשות הנ"ל יושבים אנשים שההבנה באופנוע ואולי בכלל בתחום התחבורה שואפת לאפס.
והם מסתמכים על טבלאות סטיטיסטיקה ותיאוריות אי אפשר לצפות למשהו מעבר לנסוי והתהייה.
ואת המחיר איך לא אנחנו נשלם.
אני בספק אם מישהו מהם אי פעם רכב על אופנוע או נהג רכב מעבר לפרייבט או סטיישין 7 מקומות.
אני כן חושב שקורס נכון ישפר את יכולת ההתמצאות של הרוכב .
אבל בהיעדר חינוך תעבורתי שינוי מנטליות מקומית וכמובן עבודה נכונה גם עם נהגי כלי הרכב התאונות ימשיכו ופשוט יהיו חברות שיגזרו קופון
אני מקווה שלפחות יועיל למשתלמים בקורס.
Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk
פשוט, אם הקורס לא יהיה חובה(סיכוי אפסי) כל תאונה שתהיה פשוט יגידו, הוא לא עשה את הקורס ולכן זה קרה לו.
בתור רוכב צעיר הייתי שמח לקורס שיתן לי פרספקטיבה שונה על הכביש, אבל אני יודע שזה יהיה עוד ישראבלוף.
אני חושב שהדבר שהכי מצער בכל השרשור הזה הוא חוסר האמון המושרש של המגיבים כאן במוסדות המדינה.
אם יעשו את זה נכון (אפשרי, בר ביצוע אבל מצריך תכנון, הכשרה, פריסה ופיקוח מורכבים - לא סביר)
או שיעשו את זה עקום (הרבה יותר סביר) זו לא הבעיה האמיתית.
הבעיה שהכי מטרידה אותי בהקשר הזה (ובהרבה הקשרים אחרים) היא אובדן אמון מוחלט במע' וביכולות שלה בשילוב עם אדישות ואפטיות.
זה לא הולך למקום טוב, וחבל, כי זה שלנו.
(גילוי נאות - אני שייך לאוכלוסיה המיואשת והאפטית).
זה לא רק החוסר אמון. גם אם זה היה אימון מושלם שהיה עולה 100 שקל והיו עושים אותו באופנוען מאומן או אחד מדומיהם.
עדיין. זה עוד בירוקטיה, זה עוד רגולציה, זה עוד כניסה לכיס שלי ועוד כניסה לחירות שלי ועוד מחסום לענף.
יש גבול לכמה המדינה "דואגת לאנשים". היא צריכה לדאוג לסדר הציבורי, לא למה שאני עושה עם החיים שלי.
לבוא לאנשים בדיעבד ולהטיל עליה חובות נוספות זה תועבה.
בנוסף לא ייתכן שיטילו חובות נוספות רק על רוכבי דו"ג ולא על בעלי הפחיות.
זה לא שהם נהגים מושלמים שיש להם איזה מושג מה הם עושים. כל גשם, בעיקר בראשונים, אני רואה חצי מהנהגים במצב טראומה.
בדיוק mudale222. מדינה (state) היינה בכדי ׳רע הכרחי׳ כדי לקיים חברה חופשית. כלומר אמצעי, ולא המטרה.
יותר מידי אנשים מסירים מעצמם כל אחריות, ומוותרים ברצון על חופש לבחור, לטובת ״המדינה״.
כן להחליט עבור עצמך זה קשה, אבל לחופש יש מחיר וזה המחיר שלו.
זה תמיד מתחיל בקטן, ונראה ״סביר״. אבל לקו מחשבה הזה אין גבול, וברגע שניתן לאנשים שמאיישים את מנגנוני המדינה כח, כל מה שהם יירצו זה עוד כח.
לא מדובר כאן אפילו בכוונת זדון. הכוונות תמיד טובות, אבל צריך להפריד בין הכוונות לתוצאות. והתוצאות תמיד לרעת האנשים שלהם הכוונה הייתה לעזור.
נ.ב: מישהוא ממי שכתב ש״ישמח לקורס כזה״, אפשר לקבל הסבר למה הכוונה? יש קורס כזה! תעשה אותו. אם עשית, אשריך אז על אחת כמה וכמה לא מבין למה ״תשמח על קורס כזה״?
מהמעט שידוע על התכנית אני חושב שמדובר בכיוון חיובי..
המדינה החליטה לממן צבא ומשטרה (במקום קנה רובה ותסתדר) ושירותי בריאות ופקחי בטיחות ושירותי סעד כדי לשמור על האזרחים. אם זה טוב או רע או היכן ראוי למתוח קו, תחליט אתה. שים לב שאפילו כאן, עם רמת מודעות גבוהה יחסית לערס שמתרסק בגופיה רבים לא עשו קורסים- ולא, ואין לי שום ביקורת או טענות לאף אחד, בחיי שלא.
רק מעדיף שיעברו את הקורסים כמה שיותר רוכבים.
-אם המדינה תעמוד מאחורי הסיפור, דיינו.
אם יורידו בביטוח או יעלה יקר או יהיה מעאפן - אף אחד לא יודע.
נסכים שאף רוכב לא ימות מאובדן של 500 - 2,000 ש"ח וסטטיסטית רוב הרוכבים יפצעו ויתבעו בסכומים גבוהים יותר. בערך 50% מתרסקים בתאונות עצמיות והקורס יכול לעזור.
אם משחקים במספרים נראה שלמדינה כדאי להשקיע- וגם לרוכבים.
ידיד, האמרה שלך שאתה מעדיף שכמה שיותר יעברו את ההשתלמות, מאוד בעייתית בעיני. כאן עובר הגבול, בוא תעדיף בשביל עצמך ולא בשביל אחרים. בדיוק לזה מתכוון מודלה, אל תחליטו מה טוב בשביל הבן אדם. תחליטו ותעדיפו מה טוב בשבילכם.
כל אחד יודע מה הכי טוב בשבילו, אז באמת תודה למדינה, אבל אני ממש ממש מעדיף להחליט לבד מה טוב בשבילי.
המצחיק הוא:
1. כולם טובים על חשבוננו-הרוכב ישלם עוד בנוסף להחזקת האופנוע הביטוח הגבוה גם קורס נוסף. (צריך לבדוק חוקיות ההכבדה)
2. לפי התאוריה החצי אפויה הזאת גם מדריכי הרכיבה המקצועיים יצטרכו לעבור קורס כזה או מחזיקי רישיון אופנוע ללא אופנוע....
3. גם מבוגרים המחזיקים קטנוע לשימוש יומי של כמה ק"מ ביום יחויבו בקורס כזה.
4. לי זה נשמע יותר כ- "קורס נהיגה מונעת" עוד כסת"ח.
צריך לבדוק מי המרוויח ומי הלוביסט שעומד מאחורי זה.
בדיוק כמו האפוד הזוהר והצפצפה של מוביליי, יש כאן גורם שעומד להרוויח הרבה מיליונים כל שנה על חשבונינו.
מה ההבדל בין הקורס רכיבה המתקדם לקורס לימוד רכיבה (הכנה לטסט) שיש היום?
למה לא לעשות מבחן תיאוריה ושמישהו יראה לך איפה הקלאץ' והברקס? למה אחד בסדר והשני לא? על שניהם אתה משלם מכיסך, ושניהם נועדו כדי לשמור בעיקר על עצמך מעצמך. ובואו נדבר שניה על החובה לחבוש קסדה... למה שם לא עובר הגבול? (אני בכוונה מקצין ועושה קצת דמגוגיה).
עם כל כמה שאני מתעב את רוכבי הגופיה שעושים בכביש כבשלהם (ומודה שלפעמים גם מאחל להם קצת דארוויניזם), החברה כחברה, וגם אני בתוכה, מעדיפים לא לפתוח את עיתון הבוקר עם עוד כתבה על רוכב הרוג.
ההצעות שעולות, ושניתן להתווכח על היעילות שלהן, חשובות לא בגלל הפתרון הספציפי שהן מציעות, אלא בעיקר כי הן מראות שיש הסתכלות על הנושא והכרה בצורך לשפר. זה רק צעד בכיוון שיכול להוביל למגמה של שיפור.
אגב, שלא תטעו, אני לא שולל את הגישה של "הריבון לא צריך להתערב לי". מבין לחלוטין אנשים שזאת הגישה שלהם. רק שאני קצת יותר קונפורמי. יש כאן שיקפצו ויגידו כנוע, צאן מובל לטבח, "רק דגים מתים שוחים עם הזרם", סבבה, ייתכן והם צודקים...
גילוי נאות,
עשיתי קורס רכיבה,
אני ממליץ בחום ואף משכנע כל רוכב חדש בסביבה הקרובה שלי לעשות קורס.
פה אתה טועה, מי שנושא באחריות לנפגעי תאונות הדרכים זו שרת התחבורה.
הרלב"ד הוא מלכ"ר בשם הקודם המועצה לבטיחות בדרכים...גוף ללא שום אחריות מעשית פרט לייעוץ, אין להם שום עניין חוץ מלהצטייר כמייצרים עבודה
שתכסה על חוסר העשייה והרלוונטיות שלהם, רוב התקציב שלהם הולך על משכורות ותשלומים למחקרים אקדמיים לכאורה בנושא, מה שנישאר מושקע
בסרטוני תדמית שלא מועילים ולא מעניינים אף אחד.
השליטה של המדינה צריכה להיות באיכות לימוד הנהיגה/רכיבה, בתכנים, באיכות ההדרכה ובמבחנים, כי הרישיון הוא תעודה רשמית של מדינת ישראל
והיא הנושאת באחריות.
לימוד נהיגה מונעת ניתן לעבריינים שחזרו על העבירות כמה פעמים והצליחו לצבור נקודות, טבעי שהם יצטרכו הדרכה ולימוד מחדש, אבל להכריח ציבור
שלם חלקם אפילו ללא עבירות תנועה רק בגלל שהם מחזיקים אופנוע היא בפרוש אכיפה בררנית, או הטלת דופי בציבור שלם כהכללה. אגב אם המדינה
מרגישה שזה נכון, שתשלם היא על הקורס ותתנה את זה בחידוש הרישיון אחת לכמה שנים. (זה ייפול ויעלם יותר מהר ממחשבה הגיונית אצל מירי רגב).
מה באמת צריך לעשות?
לימוד רכיבה דומה לחו"ל בגרמניה/צרפת. מבחני שליטה מחמירים, נהיגה מונעת בתום השנה הראשונה לרישיון. המעבר לליגה של A1 תחייב קורס רכיבה
בסיסי נוסף והמעבר לרישיון A קורס רכיבה מתקדם.
את שאר התקציב להתחיל להשקיע בחינוך לתרבות נהיגה החל מהכיתות הנמוכות והרבה בשנה שלפני הוצאת רישיון הנהיגה. תהליך ארוך!
נושא רישיון נהיגה ישראלי צריך להיות לפחות ברמה של נושא רישיון נהיגה אירופאי. וגם זה לא ימנע לחלוטין תאונות.
מכיוון שזאת דיעה,
אני לא יכול להיות טועה.
ומה אכפת לי מי עומד מאחורי התכנית, הרלב"ד, היס"מ או הרכב"ל? ברגע שיש דיבור על זה, זה בתודעה. וברגע שזה בתודעה, זאת תחילת הדרך.
הנה עוד אחד:
https://www.facebook.com/Bezazelsmot...91586234329079
להזכירכם רצו גם בעבר להגביל את האופנועים בארץ ל100 כ"ס ולחייב את כולם לרכב עם אפודה זוהרת ופסים זוהרים על הקסדה. כן, אמיתי לגמרי.
פשוט אין גבולות. כל מחוקק רוצה שיישארו על שמו חוקים להראות שהוא עשה "עשייה". התוצאה זה זרם בלתי נגמר של חוקים תקנות ובריוקרטיה שהפכו כבר את מדינת ישראל למדינת משפטזציה אחת גדולה.