היי לכולם
אני צריך לרכוש פילטר אוויר ל MT-07
ונכנסתי לאתר של מוטו דיפוט וראיתי שיש שני סוגים.. מה ההבדל ?
http://www.up2me.co.il/thumbs/34588614.png
הצג להדפסה
היי לכולם
אני צריך לרכוש פילטר אוויר ל MT-07
ונכנסתי לאתר של מוטו דיפוט וראיתי שיש שני סוגים.. מה ההבדל ?
http://www.up2me.co.il/thumbs/34588614.png
בעיקר 500 שקל...
השמאלי נראה רב פעמי והימני רגיל.
בקיצור קנה את הזול יותר.
השמאלי רק פעמי אבל חוץ מיזה הוא פילטר אוויר משופר הוא יותר טוב הזרימת אוויר בו יותר טובה גם החברה יותר טובה אבל לא מצדיק את המחיר. אני הייתי הולך על הרגיל
או להביא פילטר של K&N ב-290 שקלים כולל משלוח מ-eBay (כאן) ולהנות מ-2 העולמות
השאלה היא מי רוצה? אנחנו מחליפים אופנועים כמו תחתונים ובקילומטרז גבוה שערך הכלי לא שווה את התיקון מוכרים לחלקים או משביתים במחסן.
מסנן אוויר מכותנה משומנת מעביר יותר אבק למנוע ואם אני לא טועה היצרן טוען ל0.1 עד 0.3 אחוז יותר מפילטר מקורי.
למרות הנ״ל כל מקרה לגופו, תלוי כמה עולה הפילטר המקורי וממה הוא עשוי כדי להשוות יתרונות מול חסרונות
ב99 אחוז מהמקרים והאפליקציות הפילטר המקורי זול וטוב יותר. באמת שאין סיבה לשים משהו אחר, על אחת כמה וכמה באופנוע סטוק
Sent from my GM1913 using Tapatalk
בזמנו לפחות הפילטר המקורי של הוי סטרום 1000 עלה הרבה ולשים רב פעמי למי שעושה קילומטרז גבוה בשנה היה מאד משתלם.
בנוסף יש אופנועים שרק הוספת פילטר אוויר מעלה את כח הסוס ומיישרת את עקומת המומנט ככה זה היה בפגאסו שהיה לי, חברת DNA הוכיחה את זה על דיינו, אומנם קיבלתי כח סוס וחצי אבל השינוי היה מורגש עד כדי כך שהדילר יצא לרכיבת בדיקה אחרי טיפול ואמר שהאופנוע מרגיש חזק מהרגיל מבלי שהוא ידע שיש שם פילטר פתוח בלי שנורקל
עם כל הכבוד, ויש כבוד, ואפילו התפעלות,
הקצב בו אתה מחליף אופנועים הוא לא קנה מידה לשום דבר.
יש חלק מאיתנו שקונים אופנוע ע"פ צרכים מאוד מדוייקים ולא מחליפים אותו הרבה שנים. או עד שהוא מתחיל לגסוס, או עד שהצרכים משתנים.
וכדי לחסוך את החלק הנ"ל בדיון, כשאני כותב צרכים, אני לא כולל בהם את המושג "מצ'עמם לי אני רוצה חדש".
אני יודע שזה מכה אותך בשוק, אבל יש גם אנשים כאלה.
אז ניתן להגיד שאני קיצוני לצד אחד, ואתה קיצוני לצד שני, אבל הרוב לא מחליפים כמו גרביים.
מכיר רק קומץ מאד קטן של אנשים שקנו אופנוע ועשו איתו מעל 100,000 ק״מ הרוב מוכר לפני, בישראל אפשר לראות את זה בריבוי הידיים ובגרמניה זה קצת שונה יש הרבה אנשים שמחזיקים אופנוע יד ראשונה 15 שנה אבל עושים כמה מאות קילומטרים בודדים בשנה.
בשני המקרים ה0.1 אחוז יותר אבק לא ישנו לרוכב ולמנוע, וזה מביא אותנו גם לאלו שמחליפים שמן כל 5000 ק״מ (שזה מה שאמרת שאתה עושה) למי שגם ככה מתכוון לעשות 50000 קילומטר זה רק ישנה בכיס, את התועלת אולי תראה במספרים הרבה יותר גדולים אם בכלל כי בסופו של דבר לאיך שאתה רוכב יש את ההשפעה הכי גדולה למנוע.
דרזנר צודק. 90% מהרוכבים, לפחות בארץ, מחליפים את האופנוע כל שנה שנתיים.
אתה זורק מספרים לאוויר שהייתי רוצה לראות יותר עובדות מאחוריהם. אתה מזכיר לי וויכוחים שמתנהלים לפעמים בסביבתי שמתעלמים מהעובדה שבסופו של דבר אנחנו דיי הומוגניים בסביבה שלנו (עדיין אני הרוכב היחידי בסביבתי [emoji1]). אני מסכים שזה נשמע הגיוני כלפי אופנועים בהספק נמוך של A2 במגזר הפרטי (אני בספק שזה כך במגזר העסקי/משלוחי). כאשר פילטר פתוח זה משהו שקיים ליותר אופנועים בהספק גבוהה. אתה גם מדבר על החלפת אופנוע יותר מאשר מחליפים קסדה, סדר העדפות שלי אישית נראה מוזר.
דרך אגב האופנוע הקודם היה אצלי 5 שנים הנוכחי מתקרב ל 3 ונראה לי שהגיעה הזמן להחליף את הקסדה.
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
חול לא עובר אף פילטר נורמלי, נייר, ספוג, סיבים סינטטים או כותנה אז נשארנו עם אבק.
אני טוען שההבדל בין המקורי לכותנה מבחינת הסינון הוא זניח והסיכוי שתראה את ההשפעה זה אחרי הרבה מאד קילומטרים שזה כבר באיזור שאנשים זורקים את האופנוע בזבל גם ככה.
הסיבה שפילטר כותנה לא נכנס לתחום הOEM היא בגלל שהיצרנים מעדיפים שבמוסך יחליפו חלקים ישנים בחדשים ולא ינקו אותם, אופנוע עם פילטר כותנה צריך לעבור שטיפה ויבוש טבעי לפני שימון מחדש וזה לוקח 24 שעות.
על זה תוסיף את רעשי היניקה שלוקחים את האופנוע מחוץ לתקן.
אוקיי אוקיי.
באופנועי שטח לאבק יש משמעות אקוטית.
ושם לא מפריע ליצרנים לשים פילטרים רב פעמיים מספוג משומן.
אלא מה?
גם שם הוכח (חפשו סרטונים מיוטיוב) שפילטרים אפטרמרקט, גם של חברות מוכרות (ספציפית k&n), שמאפשרים יותר נשימה, גם מכניסים יותר לכלוך. הרבה יותר.
בכביש אני לא יודע כמה זה משמעותי כי אובייסלי כמויות האבק שונות בסדרי גודל.
הדבר הראשון שיש לי להגיד זה וואו. יש שם MT07 שעבר 10 ידיים ב 5 שנים. הדבר השני זה נתן לי הרגשה שזה אולי דוגמה למקרה של ניתוח לא נכון של הנתונים. יש מקרה מפורסם שנותנים לתלמידים להסיק איפה למגן מטוסים לפי סקירה של הפגיעות במטוסים שחזרו לבסיסים (https://www.homelessnessimpact.org/p...r-story-so-far). בקיצר השאלה האם אתה רואה בעיקר את אלה שלא מצליחים למכור. סליחה שאני מקשה.
בפיסת העולם הקטנה שלי. אני שם לב שהקטנועים (שלא לדבר על האופנועים) ברחוב שלי שורדים יותר זמן משנה שנתיים ויש יותר סיכויי שהאנשים יעברו דירה מאשר יחליפו אופנועים. יכול להיות שאני שם לב יותר לאלה שלא מתחלפים, יכול להיות שאיך שאנשים עוברים דירה הם עוברים לאופנוע אחר או למכונית בכלל. הבן אדם היחיד שאני מכיר שמחליף אופנוע כל שנתיים זה אחד שרוכב בשטח.
תראה.. העניין אני חושב, בעיקר של מנטליות וגיל.
רוכב בן 45 עם הxevo או הjoymax שלו, יכול להחזיק אותו גם 10 שנים עד שהוא ימות.
רוכבי אופנועים זה בדר"כ משהו אחר, הם רוכבים על אופנועים לא בגלל שהם פרקטיים (לרוב), אלא בשביל משהו מעבר.
לכן למעט, אופנועים יחסית פרקטיים כמו nc750,cb500x,versys 650 וכו'.. אתה לרוב תראה תחלופה די גבוהה.