מה הייתם מעדיפים סיני חדש כמו 650 mt או בנלי trkx502 או שמא ימאהה סופר טנרה בן 5 או 6 או אולי הונדה אן סי בן 3 או בכלל קטמ 1050 אוסטרי בן 5?
על מה לחשוב? מה לקחת בחשבון?
מה הייתם מעדיפים סיני חדש כמו 650 mt או בנלי trkx502 או שמא ימאהה סופר טנרה בן 5 או 6 או אולי הונדה אן סי בן 3 או בכלל קטמ 1050 אוסטרי בן 5?
על מה לחשוב? מה לקחת בחשבון?
יפני תוצרת יפן בלי לחשוב פעמיים.
הלכתי על NC ולא יכול להיות יותר מרוצה.
בתור התחלה, הייתי משווה תפוחים לתפוחים. אתה נתת כאן רשימה של כלים עם אופי שונה לחלוטין זה מזה.
שושנים שכחת טבלה בעד ונגד
או אם להיות פחות עדינים - ככה זה כשנותנים עצה גרועה.
אופנוע זה כלי שמדבר קודם כל לרגש. לכן לבחור אופנוע לפי טבלה זה כמו לבחור חברה לפי טבלה - שני דברים שלא עובדים. ובכלל, אם תשאל אותי טבלה לא מתאימה לשום בחירה בחיים.
לא מסכים.
יש מגוון גישות לאופנוע, ויש את אלה שעוברם הוא בראש ובראשונה כלי תחבורה יעיל.
אם זה לא היה המצב, לא היו רוכבי NC בעולם.
לכן השאלה היא לגיטימית מאוד - קודם כל להבין מה הציפיות, ואז להבין על אילו פרמטרים אפשר להתפשר ואל אילו לא.
אם אכנס לפילוסופיה, אז אותו דבר תופס גם למערכות יחסים שציינת כדוגמא... לא חושב שהייתי יכול להתחתן עם פמיניסטית, פעילת שלום, צ'יילד-פרי, תומכת להט"ב, דתיה או אנטי-דתיה לוחמנית או מישהי שרואה את עצמה חיה אך ורק בעיר הגדולה. אני חילוני שמרן, וחשוב לי לחנך כך את ילדי.
מערכות יחסים עם רוב הטייפקאסטים לעיל היו לי. אבל לחיים משותפים זה לא מתאים - קודם כל צריך שתהיה התאמה מסויימת בראיית העולם, ואז אפשר לגשר על הפערים בנושאים המשניים - וכשיש בין שני אנשים אהבה והערכה הדדית, לא כל כך קשה לעשות את הגישור הזה.
ואת האנלוגיה הזאת, קל לי להשליך גם על אופנועים. מאוד הייתי רוצה שבוע עם MV AUGUSTA F4, וגם הייתי שמח לשבוע על TRK251 (כי זה מעניין). אבל אני לא רוצה לטפל ב-F4 ולהשיג עבורו חלקים, ואני לא רוצה מדי יום ביומו להגביל את עצמי ל-110 על ה-TRK כדי לשמור על המנוע. אז לחיים משותפים - הכלים האלה לא מתאימים לי.
אם כבר סלט
תוסיף את הווג 650 DS החדש לרשימה.
הייתי הולך על NC. הלכתי על NC.
היה אחלה. רק חשוב להבין שמדובר באופונוע לשימוש יומיומי או אופנוע ביניים.
שושנים למה מתפזר?
צרכים:
נסיעות בין עירוניות של 40 ק"מ לכיוון עם קילומטר של תמרון בין מכוניות בהגעה.
רוצה לרדת לשבילים עם האישה מדי פעם לטייל רגוע, ולעצור לקפה על הגזיה בחיק הטבע.
עד היום ניסיון של מעל 100 אלף ק"מ בכלים עד 47 כוח סוס.
ציפיות
שיהיה נוח. שיוט לא בסל"ד גבוה מדי. מיגון רוח טוב. אמין, תחזוקה עם מרווח טיפולים גבוה יחסית.
תקציב 45 אלף.
יפני בכל מקרה בלי קשור לשום שיקול. אני לא קונה סיניים.
השאלה מה האמינות של ליטר אוסטרי בן 5 או 6 או יפני כזה בן 5 או 6 ובתקציב האלה נכנסים כלים שעברו 40 עד 60 אלף ק"מ לפחות. השאלה מה האמינות והכדאיות מול סיני חדש עם אחריות
בסיני לא הייתי נוגע לא רק משיקולי אמינות אלא גם פאן ושיקולי בטיחות. חיי אדם לא באמת חשובים שם.
לדעתי הפרופיל של רוכב שקונה אוסטרי שונה ממי שקונה וורסיס וזה ישתקף בכלים עם אותה נסועה.
האוסטרי (לדעתי) מספק יותר פאן אם אתה בכיוון הקרבי -ספורטיבי אבל יקר יותר לתחזוקה.
את ה-NC שלי קניתי עם 83 אלף ק"מ. כרגע אנחנו על 106 אלף תוך שנה וקצת, ומעבר להזעה מהפרונט שאיתה קניתי את האופנוע ותוקנה, האופנוע נכנס למוסך אך ורק לטיפולים שוטפים.
צריכת דלק של 1 ל-24-25 בממוצע, טיפולים כל 12 אלף, נוח, אמין, מספיק מומנט לסחוב מורכבת וציוד. תענוג של אופנוע, לא רואה את עצמי מחליף (ברמה שגם אם היו מציעים לי 100 אלף ש''ח לאופנוע, הייתי זורק כמה שדרוגים על ה-NC ומשאיר את שאר הכסף בצד).
קידוזו אני רוכב רגוע, ללא טיולים לנס הרים וכאלה, ובלי גרזונים או הרפתקאות. מחפש כלי שיהיה נוח.
הבנלי 502x היה לי מאוד נוח. חשבתי על האן סי או על סופר טנרה או על הקטמ 1050 או 1090. עם הונדה פעם נכוויתי שהייתה לי תקלת מחשב שדרשו עליה במרכזי שלושת אלפים שקלים ומאז לא קניתי הונדה, השאלה אם האן סי יהיה בו קצת כיף והנאה מהנסיעה עצמה או שיהיה מעייף.
תלוי מהי אופנוענות בשבילך ומה אתה מגדיר כ"כיף". זה לא האופנוע הכי מהיר או חזק בשוק, חד משמעית. יש לו מספיק מומנט שבפתיחת מצערת עולה לי החיוך בעודי מרגיש את הבעיטה מתחתי. עם הצמיגים הנכונים אפשר גם לרדת איתו נמוך מאוד והוא לא פראייר, גם כשרוכבים בקבוצה עם כלים יותר ספורטיביים בעלי הספק כפול ממנו ויותר.
זה אופנוע שלא יתלונן, לא בקצב של 150 קמ"ש ולא בקצב של 90 קמ"ש. אופנוע שיכול בגמישות מדהימה לרכב עם כל קבוצה של כל סגמנט אופנועי כביש ולהרגיש בסדר עם זה. צר בעיר ומשתחל טוב בפקק, נוח לטיולי מחנאות, מספיק מקום אחסון לקניות של 300 ש"ח (במיוחד אם יש ארגז מאחור), אופי מנוע שמזכיר הכלאה בין רכב דיזל לקרוזר, מבלי כל המחוייבות ללייפ-סטייל, לתנוחת הרכיבה והמימדים של הקרוזר הטיפוסי. אוכל שבילים בצורה מפתיעה, יציב להחריד בסופות ורוחות צד.
אם אתה מחפש את המהירות הסופית או טונה של כח מתפרץ, כנראה שהוא לא בשבילך. מעבר לזה? אופנוע מעולה.
יכולת הדרושה לזוג בשטח מצריכה מעבר לניסיון רכיבה בשטח בזוג (האופנוע מתנהג אחרת ומחייב ציוד כפול לשטח.)
מצריכה גם מנוע בריא שידע לטפל במגזר הכוח+הנוחות והמקום הנדרש למורכבת. צריך מתלים טובים שידעו להתמודד
עם תוספת המשקל וחיים בשבילים.
מיגון רוח תלוי גובה שלך וניתן לפתרון זול יחסית.
מרווח טיפולים יש לכוון ל-6000 ק"מ בשנה לטיפול קטן וזה ייתן לך מענה טוב וראלי יחסית.
אני הייתי בוחן עם בת הזוג את השמות שיעלתי עבורך למעלה ומכוון לפריט השמור ביותר
כל אלה יתנו לך פתרון מצוין לכמה שנים עד שישתנו הצרכים.
האוסטריים מצוינים אבל מכוונים יותר לשטח ויקרים יותר במקרה של תקלה.
מצטרף להמלצה ללכת על יפני מוכר ומוכח לפחות בהתחלה. הם גם סחירים יותר אח"כ.
המתלים של קטמ הכי מתאימים לרכיבה בזוג בשבילים, WP מתלים מעולים ורמה אחת מעל כל מתלה יפני.
לרוב נקודת התורפה ביפנים זה המתלים.
מצד שני קטמ בין 5 יחייב לשים כסף בצד לתיקונים.
אם אתה בקטע רגוע ה NC מספק תמורה מעולה מבחינת אמינות נוחות שיוט וזוגיות. שבילים בהרכבה? שבילים לבנים שפרייבט עובר בהם בלי למצמץ. לא הייתי מנסה לאתגר בהרכבה עם צמיגי כביש וקידמי 17. לבד אפשר יותר אבל צריך לזכור זה אופנוע כביש גבוה לא יותר. מבחינת דאווין, עם האוסטרי המזווד שנראה גבר גבר הרבה עושים לך כבוד ומפנים את השמאלי. לדעתי אין אופנועים גרועים כיום וכל אדוונצ'ר מודרני יספק את התמורה כולל הסופר טנרה. ה 1090 עבר שדרוג רציני ב 2018 (עוד 30% כוח) ונמכר בזול.
אם אתא בקטע של ה NC אז תחשוב גם
על Tracer 700. שוקל כ 25 ק"ג פחות ( קל יותר בתמרונים),מנוע יותר חי ומהנה. בהצלחה בכל מה שתבחר.