השאלה האינסופית,
כאילו, חוץ מזה שכלי רכב נמכרים כאן בממוצע 110% יותר ומחיר ליטר דלק נוסק ל7 שקל,
למה הצמיגים לאופנוע כאן כול כך יקרים??
הצג להדפסה
השאלה האינסופית,
כאילו, חוץ מזה שכלי רכב נמכרים כאן בממוצע 110% יותר ומחיר ליטר דלק נוסק ל7 שקל,
למה הצמיגים לאופנוע כאן כול כך יקרים??
התשובה האמיתית - כי אפשר, וכי אין ממש כוח צרכני בארץ בדיוק כמו כמעט כל מוצר אחר בכל תעשייה אפשרית.
יש המון שחיתות מדינית וכלכלית, וזה התוצר הסופי.
אבל זה נובע ממיסוי? או שזה מחמדנות יתר?
אני מבין שכול עסק צריך להרוויח ובמדינה הזאת זה לא פשוט בכלל, אבל רבי נחמן מאומן... למה המחירים כאן פי 4 ו5 מחול?
יש קבוצה בפייסבוק "שוברים את הקרטל", וכמובן כמו כול "מחאה" שכמה לה בתחום (זוכרים את הבדיחה של "יום הרוכב"? 22.2.20 עלאק?) אין ולא הייתה לי ציפייה אמיתית ממנה, אבל אני באמת מנסה להבין מאיפה זה נובע.
איך פי 4 ו5 מחו"ל? אולי פי 1.5, מקסימום פי 2.
אל תשכח שבארץ המחיר כולל את הבאת הצמיגים מחו"ל ע"י היבואן, פירוק, הרכבה, איזון ומע"מ ובחו"ל המחיר הוא רק עבור הצמיגים. אם תוסיף למחיר הצמיגים שראית באתרים מחו"ל את עניין המשלוח ושאר הירקות, המחיר לא הרבה יותר גבוה מאשר שם.
פשוט - מחרי הצמיגים נקבעים ע"י קרטל הצמיגים. ישנם אנשים שמנסים להילחם ל זה עכשיו.
בעבר המסטר עוז אחד המנהלים כאן עשה תרגיל על מנת להוכיח שהמחירים נקבעים כאן ע"י בעלי אינטרס
והביא בעצמו מכולת צמיגים במחירים שווים למחירים בחו"ל. מסכת הייסורים שעבר והאיומים לא היו מביישים
את המאפיה הסיציליאנית.
https://www.facebook.com/gilad.koriat גלעד מנהל היום מאבק משפטי ודרך בירוקרטית לא קלה
לנסות ולהשוות את מחירי הצמיגים לחו"ל.
מה שנעשה היום בתחום צמיגי האופנועים מהווה סכנה אמיתית ובטיחותית לרוכבים והפסד כלכלי אדיר.
אני מניח שלארץ משלמים פעמיים משלוח ותיווך (בהנחה שהצמיגים עוברים דרך אירופה). בנוסף יתכן שבאירופה אין מע"מ על צמיגים. רכשתי פעם אחת בצרפת ונאמר לי שאין מעמ על צמיגים.
הפוסט הראשון בעמוד - לק ארוך לשרת התחבורה החדשה מירב מיכאלי, שאני בספק גדול שהיא מבינה משהו בתחבורה.
תודה, אבל אני מעדיף לשלם על צמיגים.
מה גם שאני די בטוח שסט צמיגי ספורט-טורינג שעולה בארץ 2200 שקלים, לא עולה 500 שקלים בחו"ל (וזה עוד לפני שמדברים על הרכבה), כך שהשקר נמצא בראש העמוד, עוד לפני שקוראים את הפוסט הראשון.
עריכה:
נכנסתי כאן:
https://www.revzilla.com/motorcycle/...sku_id=1592349
ובדקתי כמה עולה סט פירלי אנג'ל GT 2 לדוקאטי שלי (120 קדמי, 180 אחורי).
יצא 375 דולר ללא הרכבה (כאמור, ממש לא 500 שקלים - יותר בכיוון של 1200, למרות שער הדולר הנמוך).
וזה לפני הרכבה, שתעלה עוד 300-400 שקלים.
אז איכשהו, התחלנו ב"פי 4-5" (שהם 400-500%), וסיימנו בפער של 30-40%.
אמנם עדיין מדובר בסכום כסף לא מבוטל, שמורגש מאוד בכיס - אבל השקר של מי שמתחזק את עמוד הפייסבוק בנ"ל בולט מאוד לעין.
הצמיגים זולים יותר באירופה אבל בטח לא 550 ש״ח אבל ברוב מדינות מערב אירופה ההתקנה עולה כפול 2 מישראל
על הדוגמא שנתת אני לא אגיב כי הצמיגים הנ"ל לא מעניינים אותי, מה שכן אני לא מבין איך הפכת 220 דולר ל1200 שקל.
הדוגמא שלי - GPR300 של דונלופ, פחות מ200 דולר לסט (170) שמתורגם ל550 שקל.
כאן אני אקנה אותם ב1400 עם הרכבה ואיזון בלי לכלול את הדלק שאני צריך לשרוף בלעשות נסיעה לתל אביב (כן אח, לא כולם גרים בתל אביב...)
אין הגיון.
שזה די מגוחך.
כי אין שום מגבלה לייבא באופן פרטי צמיגים לשימוש אישי. המגבלות\מיסים\תקנות שצריך לעמוד בהם, הם כמו של היבואנים.
הווה אומר: אם מצאת זוג צמיגים טובים בחו"ל במחיר נוח במיוחד - תביא אותם בעצמך. אין שום איסור לעשות זאת ואין מגבלות או סעיפים מיוחדים ליבואנים פרטיים לשימוש עצמי. למעשה - אתה אפילו לא צריך להוכיח שזה לשימוש אישי שלך (רק אל תביא מכולה ותטען שאתה משתמש בכולם. זה יהיה קצת לא אמין ומס הכנסה ייכנס לתמונה :) )
ללא התקנה הפערים קטנים יותר. סט שעולה בחול 1000 שח יעלה בארץ בערך 1700. עם התקנה המחיר יעלה ל-2100 (אם הצמיגים הוזמנו בנפרד) או כ-2250 כאשר קונים ומתקינים הכל באותו מקום. זה הנסיון שלי מהזד (מקדימה יש 120 סטנדרטי ומאוחרה 190/50/17).
RAV4, מחיר הצמיגים שאתה לוקח מהאינטרנט, הם לא המחיר שבעל האופנוע הנמצא בחו"ל משלם. אולי הוא לא משלם עבור משלוח, אבל אם אין לו מכונה בבית, גם הוא יצטרך לשלם עבור התקנה, שתייקר בפועל את המחיר כולו.
אני לא מבין על מה אנשים נתפסים כאן, כמה עולה באמת מה שתשלם למוסך / הנתח שלו מהעניין?
לא מדובר על יותר ואני מגזים שאני אומר 400 שקל, וכול זה כאשר יש עוד צד (היבואן) שעדיין עושה את הרווח שלו כאשר הוא קונה את הצמיגים במחירים זולים משמעותית.
מבזק חדשות!! זה לא שונה בשום מקום אחר בעולם, כנראה שפה הקהילה אבל התרגלה לזה שמשחילים אותנו מכול כיוון והג'ו הממוצע שמחזיק אופנוע בישראל הוא הייטקיסט או בעל עסק שעובר את ה5 ספרות נטו בחודש.
** כנראה שהגזמתי שאמרתי פי 4 או 5, אבל ההבדלים בהחלט ברורים, לפחות בסט צמיגים שרלוונטים לי (כי מה לעשות, אני לא משחק אותה סטריט רוסי והצמיגים הנ"ל מספיקים לי, וכנראה שיש צמיגים ש"הולכים יותר" אז נמכרים ב"פחות", אז זה לא דוגמא) אבל הגניבה הזאת בהחלט בולטת לעין ואתה צריך להיות שקרן בשביל להגיד שזה לא נכון.
הצמיגים הנ"ל מיוצרים ביפן,
אם הם נמכרים בארה"ב ב170 דולר לזוג ללקוח הקצה אחרי שילוח בינלואמי, מיסים ושאר ירקות (כמו בכול מקום בעולם, להזכירך...) אין שום סיבה שבעולם שכאן זה יצא קרוב לפי 3.
היבואן לא קונה את הזוג צמיגים הזה ב170 דולר, וגם לא משלם 90 דולר למשלוח על זוג בודד מתוך מכולה שלמה.
לא יודע כמה עולה להביא מכולה, אבל זה לא יצא 90 דולר לסט. צא מהסרט שאתה חי בו.
פירוק, הרכבה ואיזון לא עולה 400 שקל כאשר אתה קונה את זה מהמוסך לפחות (או מהמקום שאני קונה בו ועוד רבות אחרים), מדובר בחצי מהמחיר ובעבודה שלא עוברת את החצי שעה. (להלן.. פחות מ50% מהסכום שציינת, לפחות על הנייר).
מצליח להבין?
אני רואה שיש לך בעיה בהבנת הנקרא. לא מפתיע.
375 דולר = בקירוב 1200 שקלים. אגב, אם לא שמת לב - זה אחרי הנחה יפה מהמחיר הרשמי (MSRP).
את המספר 220 זרקת כי ראית רק את המחיר של האחורי. סט, לידיעתך, מורכב מאחורי וקדמי. עלות הקדמי הינה 163 דולר.
אבל עזוב, אלה צמיגים שלא מעניינים אותך. את המחירים שלהם אין טעם לנסות להוריד, בוא נתמקד בצמיגים שחשובים - דאנלופ GPR300.
מחיר אחורי - MSRP 166$, בהנחה 127$:
https://www.partzilla.com/catalog-pr..._size=18055-17
קדמי - עוד 100 דולר לפני הנחה, 78 דולר אחרי:
https://www.partzilla.com/catalog-pr..._size=12070-17
אז לפני הנחה הסט הנ"ל עלה 267$ = 855 שקלים.
אחרי הנחה, הסט עולה 200$ = 640 שקלים.
קח מחיר לפני הנחה - 850 שקלים.
תוסיף הרכבה - 300 שקלים.
תוסיף מע"מ 17%.
אתה כבר ב-1345 ש"ח - לפני שהעסק שמכר לך את הצמיג הרוויח עליו משהו (בוא נגיד, שהיבואן הרוויח את ה-25% הנחה שפרטזיללה נותנים).
סט של GPR300 עולה (בהערכה גסה) 1600-1700 שקלים כולל התקנה. אז כמו שכבר אמרתי, אין פה שום פער מטורף של "פי כמה".
למידות שרלוונטיות אלי, 150/60 ו110/70, יוצאים בכול האתרים טווחי מחירים של 170-200 דולר. אם סט נמכר באינטרנט ללקוח קצה במחיר כזה, אין סיבה שגם פה זה לא ימכר ככה.
לא מדובר ב"הנחה" ולא ב"מחזיר מוזל", זה המחיר. מזכיר לי בידיוק יבואן של מיגון בארץ ישראל הקדושה, שלא טורח אפילו להחזיק אתר אינטרנט נורמלי כמו כול עסק במאה ה21
וכול המחירים מתבססים מפה לפה ומה ההוא אמר להוא, ואיזה הנחה אפשר "לסדר" לבן אדם שנמצא בחנות. למזלי מיגון לא דורש ממני פעולות שונות לאחר הרכישה ומגיע אליי עד הבית "מוכן להתנעה" במחיר יותר זול משמעותית ממה שמוכר היבואן הנכבד. אז אני סבבה בקטע הזה.
ושוב, כי כנראה שקשה לאנשים כאן להבין, יבואן לא קונה במחירים של בן אדם פרטי - אז כול ההשואוות האלה של כמה עולה לי כבן אדם פרטי טיפשיות.
בפוסט הפותח את האשכול בו אנו נמצאים כעת כתבת אתה שאלה אחת בלבד. "למה הצמיגים לאופנוע כאן כול כך יקרים?"
התשובה היא בדיוק מה שענית עכשיו:
כי מישהו אחר מחפש את הצמיג בחו"ל. כי מישהו אחר מוודא שהוא בן חצי שנה לפחות, כי מישהו אחר לוקח זאת לבדיקת מעבדה במקומך, כי מישהו אחר מגיש במקומך את המסמכים לאישור הייבוא, כי מישהו אחר משלם במזומן ונושא עליו את עלויות האשראי (עד שתחליט לרכוש את הצמיג), כי מישהו אחר מאחסן את הצמיגים עד להתקנה, כי מישהו אחר מוביל אותם עד למוסך.
על כל הדברים האלו (ועוד הרבה שירותים אחרים), אתה משלם. וכן - גם את הרווח של המישהו הזה אתה משלם.
אם לא מתאים לך לשלם עבור השירות הזה, או לשלם הרבה עבור הרווח הזה שלו, זכותך. המדינה, באופן די נדיר בעולם הרכב - מבינה זאת ומאפשרת לך לעשות את הכל בעצמך ובאופן חוקי.
אבל אי אפשר להחזיק את המקל מ-2 הקצוות. גם לקבל את הצמיג בזול וגם לא לעשות שום דבר בשביל זה.
הרי אם כל המגבלות והצרכים האלו לא היו עולים כסף למישהו אחר, הוא היה מוכר לך יותר בזול או מרוויח עלייך הרבה יותר - או לפחות כמו שמנסים לטעון כאן ובשאר הרשתות החברתיות. מהדברים שכותבים על מוכרי הצמיגים ניתן לחשוב שכולם גרים ביאכטות מפוארות בזכות הרווחים העצומים שהם עושים מהצמיגים.
א. בכמה הוא קונה - זו סתם הערכה שלך שהוא קונה "במחיר זול משמעותית מאדם פרטי". זה נשמע הגיוני לחשוב כך, אבל זה לא בהכרח נכון. וחוצמזה - "משמעותית"? מי יקבע וקבע כמה זה הפרש "משמעותי"? זו רק הרגשת בטן שלך שלא מבוססת בשיט.
ב. הבסיס היחידי לקביעה שלך "אין סיבה למחירים כאלה", הוא ההשוואה למחירי הקנייה בחו"ל. אבל כשמציעים לך להביא לבד מחו"ל, אתה נרתע ומוצא לבד מלא סיבות למה לא.
האם אתה שם לב לדואליות המנוגדת במסרים שלך?
לא, כי המדינה הזאת לא שונה מבשום מקום אחר.ציטוט:
האם אתה שם לב לדואליות המנוגדת במסרים שלך?
גם במדינות אחרות יבואן נאלץ להתעסק עם ניירת, לשלם מיסים, לאחסן ולשלוח את הצמיגים עד להתקנה, וזה עדיין לא מתקרב למחירים כאן.
לא זה לא הערכה, יבואן שמביא מאות ואם לא אלפי צמיגים בחודש, מקבל הנחה משמעותית, בידיוק כמו יבואן שמביא כמה אלפי אופנועים בשנה.ציטוט:
בכמה הוא קונה - זו סתם הערכה שלך שהוא קונה "במחיר זול משמעותית מאדם פרטי". זה נשמע הגיוני לחשוב כך, אבל זה לא בהכרח נכון. וחוצמזה - "משמעותית"? מי יקבע וקבע כמה זה הפרש "משמעותי"? זו רק הרגשת בטן שלך שלא מבוססת בשיט
יש לי רעיון - אולי תפרסם את מחירי הקנייה של אופנועים בעופר אבניר, ככה שכולנו נשפוט.
עד אז, התגובה שלך לא אומרת לי כלום.
תמיד אותו סיפור. מגיע לשכונה בחור חדש, יודע יותר טוב מכולם מה נכון ומה לא נכון, מבחינתו כולם שקרנים, כולם מטומטמים, דעות אחרות טיפשיות וכולם חיים בסרט, חוץ ממנו.
נו שויין.
https://c.tenor.com/mHWZoNUt2M0AAAAC...dead-horse.gif
אם כול כך בא לך לדעת, אני לא בפורום הזה מאתמול וחדש אני בטוח לא. לא שזה מדד למשהו בכלל. אבל תמשיך בשלך... :)
מצד אחד אתה טוען שזו "לא הערכה" כי אתה יודע שיבואן מקבל הנחה משמעותית, ומצד שני אתה צריך שמישהו "מבפנים" יכתוב לך את מחירי האופנועים כדי להוכיח זאת. אז אתה יודע או לא יודע?
אני חוזר שוב - הטענה לכך שיש הנחה + העובדה שהיא "משמעותית", היא נטו הרגשת הבטן שלך.
תגיד - יש מצב שאתה שכיר במקום עבודתך ולא ניהלת עסק משלך מעולם?
תשמע יש לך סטארט-אפ.
כולם גונבים אותנו. מחירי הצמיגים שערוריה.
אני מזמין אצלך 4 צמיגים לסיפתח של העסק.
המחירים כאלה מהמון סיבות.
1. שוק פיצפון.
2. משכורות גבוהות.
3.שיחרור ממכס עמיל פה עמיל שם.
4. תקנים אם תביא מסחרי אתה חייב תקן.
5. אחסון צמיגים זה דבר שתופס מקום.
6. שיווק זה שהבאת קונטיינר לא אומר שהצלחת להעיף את כל הסחורה.
7. הפצה - לשלוח ללקוח /חנות.
8. מימון אתה משלם ואחר-כך מוכר.
9. ביטוחים לכולם!!!
10.בסוף הצלחת להרוויח ולא להפסיד מכל העסק הזה. פה נכנסת המדינה לקחת לך חצי[emoji22]
ויש עוד מליון דברים שאני לא יודע (אין לי עסק לצמיגים).
אז אם מצאת דיל קרוקודיל באיזה אתר במרשתת שמוכר מאות אלפי צמיגים בחודש ולהשוות את זה ליבואן מקומי קצת לא במקום.
הקלה
האופנוענים ״הישנים״ היינו מחליפים זוג צמיגים ב2500 שח. כשעוד היה אפשר לקנות דירה במרכז בחצי מליון שח. המחיר של 2000 שח שעולה היום זוג צמיגים לא זהה ל 2500 לפני 18 שנים.
אז מבחינתי יש הקלה אדירה במחירי הצמיגים.
למזלנו נפתח השוק והיום יש יבוא מקביל.
לדוגמא: זוג צמיגי שטח עולה בישראל 700 שח שלא מאוד רחוק ממחיר חול.
Sent from my iPhone using Tapatalk
יפה כתבת.אם אתה חושב, שיבואני הצמיגים עושים מליונים על הגב שלך - פתח עסק ליבוא צמיגים, ושווק אותם במחירים הוגנים (למשל - 700 שקלים לסט GPR300). זאת תהיה הוכחה חותכת שניתן להוריד משמעותית את מחירי הצמיגים בישראל, ולך יהיה עסק משגשג.ציטוט:
למידות שרלוונטיות אלי, 150/60 ו110/70, יוצאים בכול האתרים טווחי מחירים של 170-200 דולר. אם סט נמכר באינטרנט ללקוח קצה במחיר כזה, אין סיבה שגם פה זה לא ימכר ככה.
לא מדובר ב"הנחה" ולא ב"מחזיר מוזל", זה המחיר. מזכיר לי בידיוק יבואן של מיגון בארץ ישראל הקדושה, שלא טורח אפילו להחזיק אתר אינטרנט נורמלי כמו כול עסק במאה ה21
וכול המחירים מתבססים מפה לפה ומה ההוא אמר להוא, ואיזה הנחה אפשר "לסדר" לבן אדם שנמצא בחנות. למזלי מיגון לא דורש ממני פעולות שונות לאחר הרכישה ומגיע אליי עד הבית "מוכן להתנעה" במחיר יותר זול משמעותית ממה שמוכר היבואן הנכבד. אז אני סבבה בקטע הזה.
ושוב, כי כנראה שקשה לאנשים כאן להבין, יבואן לא קונה במחירים של בן אדם פרטי - אז כול ההשואוות האלה של כמה עולה לי כבן אדם פרטי טיפשיות.
אם אין לך כוונה לפתוח עסק שכזה, ואתה רק רוצה להתלונן - זאת זכותך, אבל אל תופתע שמי שסולד מצעקות "אכלו לי, שתו לי" סטייל "מחאת יוקר המחיה" מלפני עשור לא לוקח את מה שאתה אומר ברצינות.
סט צמיגי טורינג טובים עולים באירופה 250 יורו עפ"י דרזדנר. בארץ זה ~1800 ש"ח. זה לא פי X, אבל זה עדיין 800 ש"ח. לא 200, לא 400.
נשווה עם עסק במדינה קטנה אחרת עם שוק קטן ומה לא?
תשלחו הודעה לחנות הזאת בניקוסיה לגבי מחיר הסט האהוב עליכם -
https://www.facebook.com/bikealertcyp/
עבור רואדטק SE / אנג'ל 2 - 200 יורו לאחורי, 150 לקדמי.
350 eur in nis
בגוגל, יצא לי 1313 ש"ח. מוזמנים לקרוא את בעיית התנועה באוף טופיק כדי לדעת כמה עולה גיחה לשם וחזרה (טיפ לטסים - יש אחלה שוקולד חרובים ב-Lidl, עומד באגף של הטבעוניקו ליד המזון כלבים).
עכשיו בוא נקרבן קצת את בעלי העסקים המסכנים. מה, לא נתמוך בהם? לא נהיה ציונים? אנחנו הרי לא יודעים את הקשיים שהם נתונים בהם..
יש לי תחושה שאנחנו בעצם פוגעים בהם. היות שאנחנו כ"כ תומכים בהם, אין להם צורך להתעייל, להגיש ערעורים על דרעק מוזר שאולי באמת קורה במדינה, למשל הפלוץ מהטכניון שצריך כאילו לבוא לאשר את הצמיג, כמו שפעם היו עושים עם קסדות.
אגב קסדות (או פלאפונים), משל להתגלמות החזון הציוני. מאז שאנשים התחילו להביא יותר מחו"ל, נראה שייבואנים פתרו את הקשיים הרבים, ויאדה יאדה פתאום המחיר יותר קרוב לנורמלי (לקסדות mid range לפחות), לא צריך לשכנע את סחבק להיות פטריוט.
בד"כ בשלב הזה מצטטים את אדם סמית' או איזה כלכלן פנסי בסגנון, אני לא באמת יודע מה הם אמרו אבל כנראה משהו על זה שחוסר תחרותיות לא עוזר לאף אחד.
עכשיו שסיימנו להתלונן, גיחי גיחי לטוס להביא מחו"ל.. כמובן שקונים בארץ! שיהיה על מה להתלונן שבוע הבא..
תוכל לפרט? אחרת יוצא שזה היה לשווא כי לא נשאר מידע שמיש מהמאמץ שלו.
צריך לזכור גם שהמחירים קצת ירדו בשנים האחרונות. ספורטישופ יצרו תחרות למוסכים ובשורה התחתונה המחירים היום קצת פחות גבוהים משהיו בעבר.
שורה תחתונה - ברוב מדינות העולם, ללקוח קצה - סט צמיגים + משלוח + התקנה = כמה מאות שקלים (לפחות) יותר זול מכאן.
אז האם שודדים אותנו בטירוף? לא. האם כן קצת עושקים אותנו ומתעשרים על חשבוננו? כן.
המחירים יכולים לרדת (ואני מניח שגם ירדו בעתיד בשלב כזה או אחר שמישהו עם מספיק כסף ייכנס ולא יעשה חשבון) בכמה עשרות אחוזים.
תגיד, אתה מבין בכלל איך העסק הזה של ״יבואן״ עובד? או כל עסק לצורך העניין? אתה מבין שכל הרעיון בעסק כלשהו זה לעשות רווח?
יבואן לא מייצר כלום. הוא ״מתעשר״ על חשבונך *בהגדרה*.
במקרה של יבוא צמיגים אף אחד לא עוצר אותך או את אף אחד מלהיות יבואן בעצמו. תוצאה - ראה הסבר של קטקוב.
שושני גילה שלהיות יבואן זה לא רק לספור כסף, צריך גם לעבוד. איום ונורא. אין צדק בעולם.
עובדה של החיים - יבואן לא קונה במחירים שבן אדם פרטי קונה כול מוצר וגם לא קרוב לזה.
אני לא באמת שצריך שתכתוב לי (אלא אם כן אתה רוצה להוכיח לי הפוך, מה שכנראה לא תעשה מסיבה ברורה) בכמה עופר אבניר קונים את האופנועים שלהם כי לא צריך להיות מדען טילים בשביל זה. הנוסחא דיי ברורה.
אהבתי איך שהתעלמת מהחלק הראשון של מה שכתבתי ופשוט המשכת עם הטענה / שאלה הקודמת עם תוספת אישית לתגובה הזאת.
אז אענה לך גם לשאלתך - לא.
את הדיבור של האיש מכירות תשאיר ללקוחות פוטנצאליים אח.
אולי תשאל את עצמך איך REVZILLA (ובערך כול משווק אחר בארה"ב) מוכרים זוג (שרלוונטי אלי לפחות לצורך העניין) ללקוח קצה בארה"ב ב550 ש"ח ועדיין עושים רווח, כנ"ל, גם הם מתעסקים עם ניירת, אישורים, מיסים (אומנם לא 50%), משכורות, אחסון, שיווק, הפצה (משלוח בחינם... רוצה להוסיף?) וכו...'
אני אענה לך על חלק מהתשובה, תחרות.
אני שמח שפעם היו גונבים אותך פחות והיו דורשים ממך על דירה בבניין מגורים מתפורר רק חצי מליון ש"ח אבל צמיגים לאופנוע היו קצת יותר יקרים, אבל גם היום אלפיים שקל זה עדיין אלפיים שקל וחבל שאנשים כאן לא קולטים את זה (וכן רגע לפני שתקפוץ אני יודע מה זה אינפלציה... :) ). ואני אעצור פה לפני שזה אגלוש למחוזות אחרים...
מהמשפט האחרון אני יכול להבין שכסף זה לא הבעיה שלך ו2X00 ש"ח לזוג צמיגים לאופנוע זה נראה לך סביר ביותר ומבחינתך גם אפשר לדרוש עוד, אלא אם כן, ואני אצטט, "יש לך דואליות במסרים" אז אתה מוזמן לתקן אותי, כול עוד הבנו אחד את השני אז אין לנו על מה להמשיך להתכתב כי ממילא לא נגיע להסכמה. פיס.
כן, כמו שאף אחד לא עוצר אותי מלהיות יבואן אופנועים של מותג שכבר קיים בארץ. אה, רגע...
קשקוש במיץ. קודם כל ייבאתי צמיגים לארץ לעצמי בתור בן אדם פרטי ויצא לי יותר זול (אבל למי יש כוח לעשות את זה קבוע).
דבר שני, עזרתי קצת בזמנו למאסטר עוז והמחירים היו הרבה יותר זולים מבארץ אחרי כל הקשקושים.
להגיד לבן אדם "שום דבר לא עוצר אותך מלהיות יבואן בעצמך" זה קשקוש גמור ואני מניח שאתה מודע לזה.
אם יש קרטל במחירי המזון בארץ אתה חושב שזה טיעון להגיד למישהו שהוא יכול לפתוח רשת סופרים ולייבא את המזון בעצמו בשביל שזה יהיה יותר זול?
לא ממש. יש לנו עבודות משלנו ועיסוקים משלנו ולא נשקיע את כל המשאבים שלנו ואת החיים שלנו בשביל לתקן עיוות כלכלי שיש בארץ (אם בכלל יש לנו מספיק משאבים בשביל זה). וזה בלי לדבר על זה שהיבואנים היום ישימו לך רגליים ואיומים וכו' (ראה מקרה מאסטר עוז).
יש להתעשר ויש להתחזר. זה ההבדל.
גבר, לא יודע בן כמה אתה - אבל אני מנחש שאתה די צעיר... אחרת היית מבין שכסף זה בעיה בשביל כולם. כולל אלה שיש להם.ציטוט:
מהמשפט האחרון אני יכול להבין שכסף זה לא הבעיה שלך ו2X00 ש"ח לזוג צמיגים לאופנוע זה נראה לך סביר ביותר ומבחינתך גם אפשר לדרוש עוד, אלא אם כן, ואני אצטט, "יש לך דואליות במסרים" אז אתה מוזמן לתקן אותי, כול עוד הבנו אחד את השני אז אין לנו על מה להמשיך להתכתב כי ממילא לא נגיע להסכמה. פיס.
סתם להמחשה: אני נמצא בשנה האחרונה בתקופת צנע, שבה אני נמנע מלקנות דברים לא הכרחיים (וזה כולל חלקים לאופנוע שאפשר להסתדר בלעדיהם/לתקן/לייצר).
הסיבה היא, שאני בונה בית עם משכנתא של קרוב למיליון, ומשלם שכירות במקביל.
אז סלח לי, בעיני הפער בין 1500 ש"ח לסט ל-2200 ש"ח לסט שמחליפים במקרה הטוב פעם בשנה, זאת בעיה זניחה אל מול מדד תשומות הבניה, שהקפיץ לי את מחיר הבית ב-50 אלף שקל בשנה אחת, בלי שהקבלן סיים שלד.
אני גם זוכר שכשהתחלתי לרכב לפני עשור וקצת, סט צמיגים ב-1800 במידות שרלוונטיות עבורי היה מציאה, והמחיר הסטנדרטי היה 2000-2200.
בעשור הזה השכר נטו שלי עלה פי שלוש (כי התקדמתי בקריירה), והשכר החציוני במשק עלה בכ-30% (בהערכה גסה). הצמיגים, לעומת זאת, עולים אותה דבר - משמע ריאלית הם נהיו זולים יותר.
אם מחירי הדיור לא היו מזנקים פי 3 בעשור - היה לרובינו הרבה מאוד כסף להוציא על צמיגים...
אתה צודק, הרבה דברים עוצרים עסק כלשהו מלהצליח. תן לי לתקן את עצמי: שום דבר *בחוק* לא עוצר אותך.
מקרה שונה. מזון מיוצר בארץ וכאן יש הגיון טענות על קרטל.
כל בעל עסק, מפאלפל בפינה ועד ז’ף בזוס מנסים להגדיל רווחים. כל עוד זה נעשה בדרכים חוקיות - בהצלחה לכולנו.