בהונדה מציגים ה-XL750 טרנסאלפ החדש - עם מנוע הטווין המקבילי החדש בנפח 755 סמ"ק ועם חישוק קדמי בקוטר "21; הפרטים, התמונות והווידאו - בפנים.
http://fullgaz.co.il/%d7%94%d7%95%d7...7%d7%93%d7%a9/
http://fullgaz.co.il/wp-content/uplo...0_Transalp.jpg
הצג להדפסה
בהונדה מציגים ה-XL750 טרנסאלפ החדש - עם מנוע הטווין המקבילי החדש בנפח 755 סמ"ק ועם חישוק קדמי בקוטר "21; הפרטים, התמונות והווידאו - בפנים.
http://fullgaz.co.il/%d7%94%d7%95%d7...7%d7%93%d7%a9/
http://fullgaz.co.il/wp-content/uplo...0_Transalp.jpg
נראה כמו טנרה קילר, האופנוע הכי חזק בקטגוריה אבל בהונדה כמו בהונדה העיצוב פרווה, קצת יותר טוב מהזוועה של ההורנט אבל לא בהרבה
אני חושב שהם טועים. בענק.
ינגוס במכירות של האפריקה בגלל נתוני משקל \ כ"ס. 100 כ"ס ו 200 קילו.
לטורינג הוא יהיה פחות נוח מהאדוונצ'רים הגדולים.
מצד שני לא חידש שום דבר בשוק האדוונצ'ר "לשטח" שרווי מתחרים.
אני חושב שהעתיד האדוונצ'רי נמצא ב 50 כ"ס 150 קילו.
מושב נוח ונמוך יותר. בקרות בלמים ומתלים טובים.
כלי שיאפשר שיוט באוטוסטרדות בזוג ואפשר להרים לבד בשטח.
שיוט באוטוסטרדות בזוג על 50 כח סוס? אולי יתאים לשוודים אבל לא לזוג גרמנים\אוסטרים\אמריקאים\ישראלים בגיל העמידה, היה לי 50 כח סוס ורכבתי עליו גם פריז דרזדן ביום אחד (1200 ק"מ) חוץ ממני לא מאמין שיש מספיק משוגעים שיסכימו לעשות את זה וירצו לקנות כזה כדי להחליף הונדה אפריקה טווין או את הטרנאלפ, 50 כח סוס זה לא מספיק לאופנוע כלבויניק.
השוק רווי כי ברחוב אחד שיש 10 קונדיטוריות תמיד יש מקום לעוד אחת, הטרנסאלפ יביא את הכסף לבנק וזה אני אומר לך מבלי שיש אליו רכיבת מבחן אחת כי המתכון ברור, זה מוכר.
לאופנוע הראשון שלי (בחתימה) היו קצת יותר מ 50 כ"ס. עשינו יחד את סובב ישראל במהירות בלתי חוקית בלי שום בעיה.
גם ה NC החלשלוש האנמי מספק שיוט על 130-140 עבור זוג. אדוונצ'ר בהגדרתו הוא פשרה.
היצרנים בחרו את נקודת הפשרה בהגדלת נפח ומשקל והשוואת כוחות סוס. אבל אין צורך כזה באמת.
לרוב מי שמרכיב על 150-180 קונה טורינג או לא יורד לשטח.
לא מדובר כאן על מהירויות אלה על מומנט, גם הזוגות שרוכבים על GS עושים זאת על 140 קמ"ש, האופנועים האלו תחת עומס בעיתיים בעקיפות ובעליות, אין דבר יותר מייאש מלתת פול גז ולחכות שהאופנוע יתחיל לזוז. הסוזוקי שלך היה דווקא חזק, רכבתי על אחד כזה לפני 25 שנה, כנראה 4 צילנדרים עושים את ההבדל.
אגב הKTM 490 אדוונצ'ר קולע בול למה שאתה מתאר
כמו שרשם ASAFA
הNC היה מספיק להכל גם בזוג וגם ביחיד.
אבל מספיק זה 60 מתוך 100 וכנראה שהפאן פאקטור נמצא ככל הנראה בכמעט טוב מאוד וצפונה.
מה קרה לDCT... נזנח לטובת חסכון במשקל?
לפי הקהילה אכזבה יחסית מהעובדה השצמיגים הם צמיגים עם פנימית (נו באמת) ושנחות מהמתחרה הישיר שלו הKTM 890
הטנרה וטוארג הם ברף תחתון יותר
הטרסאלפ ממש לא מתחרה בקטמ, רואים את זה במפרט, זה אמור להיות אופנוע תקציב בסגמנט הזה בלי יומרות להיות בטופ באף סעיף, מה שנשאר עכשיו לראות זה המחיר, אם הוא יהיה עם מחיר נוח זה עומד להיות להיט.
תחשוב על זה ככה, זה NC עם יותר כח ויותר יכולת שטח.
ב״קהילות״ בדרך כלל אלו שעושים רעש זה רוכבי מקלדת.
לא יודע אם הוא מגיע עם פנימיות, או כמה כאן רכבו עם פנימית, אבל פנימית זה חרא, ואין סיכוי שאני אקנה אופנוע שאמור לשמש גם להתנהלות יומיומית שיש לו פנימית.
כך שאני לא יודע אם מקלדת או לא, אבל כל מי שמתלונן על זה, יש לו אחלה טענה וטיעון.
כבר היום וגם אצל הענקים יש הפרדה בין כלי אדוונצ'ר שטח לכלי אדוונצ'ר כביש...
להערכתי תחדד ההפרדה בין הגרנד טוררים הענקיים למסעות כביש ושטח רך וחיות השטח הכבדות השמורות לנפילים,
לבין אדוונצ'רים שטח עם יכולות שטח אמתיות, קלים חזקים ובעלי יכולות נשיאת מטען. חלוקת המשקל תהיה הבסיס.
הבימרים של BMW ימשיכו לככב בליגה משלהם.
ויש גם טיובליס. מה הקשר?
דפקא הבימרים הפרופלורים (אאל"ט) שאתה כ"כ אוהב המציאו את הלהוזיז את השפיצים החוצה לדפנות בשביל שיהיה טיובלס.
נו? מה יצא מזה?
בחיאת רן. אתה נתקלת פעם בפאסט שהציל לך את החיים?
או ג'יפה ששמת והצילה אותך מפנצ'ר?
מה בדבר תולעת?
כשדוד פנצ'ר בא לבקר אז הוא בא בענק לא משנה איזה תפילין אתה כורך על היד
https://www.doogigim.co.il/%d7%91%d7...e%d7%99%d7%92/
בשטח מחליפים פנימית. כן. כי זה מה יש. אתה בטיול ולא ממהר לשום מקום, ואין דין חליצת צמיג שטח מאופנוע קליל כדין חליצת צמיג כביש/חצי כביש מבהמת כביש. ןגם שם, מי שיש לו עגלה נוסע עם מוס. למה? כי פנימית זה חרא.
כשאתה חוטף פנצ'ר (גם גדול) בדרך הביתה מהעבודה אתה רוצה לתקוע תולעת ולהמשיך (או פאסט). זה דבר ראשון.
דבר שני, הנסיון האישי שלי ברכבי שטח (שהם מקבילים לאדוונצ'ר) הוא שפנימיות חוטפות פאנצ'רים הרבה יותר מטיובלס. בעיקר מצביטות.
לגבי מוסים לרכיבת כביש,
שיהיה לכם בהצלחה.מוס שמתאים לרכיבת שטח, מדמה לחץ אוויר נמוך, בנסיעה באוטוסטראדה הוא נהרס יותר מהר משנאור מוריד בקבוק קגלביץ'. שלא לדבר על מה שזה עושה לצמיג.
אולי בישראל עם ריבוי הזבל על הכביש אבל באירופה סיפור אחר, היו לי 2 אופנועים עם פנימית, המוטוגוצי V85 והאפריליה פגאסו פאקטורי, את האפריליה החזקתי 4 שנים ורכבתי בכמה ארצות עם האופנוע הזה, שום בעיה לא הייתה לי עם העובדה שיש פנימית בתוך צמיגים במידות ספורטיביות.
את המוטוגוצי החזקתי פחות זמן אבל גם שם הפנימיות החזיקו יפה לטיול לאיטליה גבול צרפת וחזרה.
לגבי צביטות, אין מצב בצמיג דו״ש שזה יקרה הם מאד קשים ביחס לצמיגי שטח לכן אי אפשר להשוות
פעם אחת?
יותר מכמות האצבעות שיש לי ביד רק באופנועים שלי (אלו מהם שהיו טיובלס).
אם אני מחשב גם את האופנועים של אחרים, ואת כלי הרכב האחרים,
אז יותר מכמות האצבעות בידיים וברגלים ביחד (ולא הייתי בהנדסה קרבית).
וזה בניגוד לפאסט, שלא בטוח שיתפוס. ואם החור גדול, ניתן לתקוע גם 2_3 תולעים.
ואם הזכרתי תולעים, אני חייב להכניס אזהרה-
תולעת לרכב לא מתאימה לאופנוע. גם לא המחדר שלה.
לאופנוע משתמשים בתולעים ומחדר שמיועד לאופנוע, או לאופניים.
וגם,
תולעת לא מיועדת לפנימית. זה אוביוס, אבל שלא מישהו יקרא בטעות וילך לתקן את הדוש עם פנימית שלו עם זה.
וואלה אייל (כמעט) שיכנעת אותי
האופנוע הבא שלי יהיה טיובלס
אם אחיה עד אז
השאלה אם תמצא אופנוע טיובלס שגם יכול לנסוע בשטח.
כי כרגע כל אלו שמציעים את הפיצ'ר הזה עולים תועפות.
דווקא אני רואה יותר אופנועים בשנים האחרונות עם ג׳נט שפיצים טיובלס כמו הוי סטרום 1000 XT
המוטוגוצי v85 מהשנה האחרונה, גם האפריקה עבר לטיובלס, אפריליה טוארג ועוד כמה
כמו שאמרתי,
תועפות.
לדעתי טיובלס/פנימית זה לא רק נוחות תיקון אלא בעיקר בטיחות.
פנימית מאבדת אוויר במהירות גדולה יחסית לטיובלס ותוך כדי רכיבה זה כמובן מסוכן יותר.
לדעתי זו הסיבה העיקרית למעבר לטיובלס.
גם אני ראיתי אצל רוכבים אחרים בכמה מקרים שזה הציל אותם.. עד שקרה לי. נדהמתי כמה פשוט זה להכניס תולעת לנפח חזרה ואפילו שהייתי סקפטי שיחזיק, גם אחרי שהשארתי את הכלי על יד מתקן מילוי האויר בת.הדלק והלכתי לאכול קפה ולשתות מאפה לא ירד אויר כלל וגם לא בדרך הביתה וגם לא אחרי כמה ימים כשרכבתי לתקן במוסך עם פטריה.
אני לא חושב שיש בכלל ויכוח מה יותר טוב, הטיובלס זה הטכנולוגיה שהחליפה את הפנימית.
אבל זה לא כזה נורא ולא הייתי מוותר על אופנוע רק בגלל שיש לו פנימיות.
אני אומר את המובן מאיליו ולא אחדש כלום.
כל הרעיון בשפיצים/חישורים זה אלסטיות ויכולת לתקן עיוותים כתוצאה ממכות.
לכן לא תראו אופנוע אפילו "אדוונצ'ר" שמכבד את עצמו - עם יציקה.
מה לעשות ששפיצים וטיובלס לא חברים?
אז באים הגרמנים החוכעמים ומעיפים את השפיצים רחוק בדפנות מחוץ לצמיג.
יקר לי ולא אמין לי בימר.
אפשר גם לנסות להתחכם עם טיובליס (שזו פנימית שמכסה את השפיצים) או כל מיני סלטות באוויר.
פייר? פנימית גם תורמת לחוסר איזון (הבדלי משקלים) אבל אנחנו מדברים על אופנוע שטח כן?
בשורה התחתונה - זה עובד. וזה עובד טוב פנימית על האופנוע שלי.
אז מה יש לגעת?
אגב אם נחזור לנושא הדיון - בכל פעם שאני רואה דו"ש / אדוונצ'ר עם כנף נמוכה אני מתחלחל,
ובבוץ נתקעתי פעם בכלל עם אופני סבא (והגלגלים סירבו להסתובב) אז אני לא רוצה לדמיין איך זה מרגיש עם אופנוע.
אני יכול לספר לך. זה חרא בלבן.
אתה עוצר או נופל כל חצי דקה,ומבלה עשר דקות בנקיון הבוץ, וחוזר חלילה (tw200).
בטנרה 700 הם השכילו לשים כנף שניתן לחבר במספר גבהים.