האם למישהו יש ניסיון מעשי ויכול לחלוק את ההתרשמות שלו?
https://fullgaz.co.il/%d7%9e%d7%95%d...7%9c-poweroad/
הצג להדפסה
האם למישהו יש ניסיון מעשי ויכול לחלוק את ההתרשמות שלו?
https://fullgaz.co.il/%d7%9e%d7%95%d...7%9c-poweroad/
היו לי על 2 אופנועים. אין תלונות.
לפני כשנתיים וחצי קניתי שנאפ ב450 ו אכשיו המצבר נורא עייף. הLi עלה פי2 יותר , 790 שייח , שאלה האם זה כדאי לשלם עבור מחיר של שני מצברים רגילים ?
מצברי החומצה הנמכרים כאן הם בחלקם מצברי מדבקה נחותים עם אורך חיים של עד שנתיים, המצחיק שגם באופנועים חדשים מהחברה
המצברים האלה לא מחזיקים יותר משנתיים וקצת ומספיקה תקלה אחת של ריקון מצבר על מנת ליצור מצבר בעייתי.
המצברים המודרניים יותר (ג'ל/ליתיום) נמכרים כאן כמצברי פרימיום יקרים למרות שבחו"ל הם מתומחרים פחות או יותר במחירים שנמכרים
כאן מצברי החומצה.
למצברים המודרניים יש יתרונות רבים אבל גם חסרונות ומצברי ליתיום מחברה סינית לא מוכרת עלולים להתלקח לכן יש חשיבות למותג אמין.
כשהיה לי את הוי מקס קניתי מצבר ג'ל אמריקאי במשלוח ימי מחו"ל, היצרן עצמו נתן שבע (7) שנות אחריות על המצבר, לי היה אותו במשך
4 שנים הבעלים הבא החזיק אותו עוד שנתיים ואז האופנוע עמד, הבעלים הבא אחריו הטעין את המצבר ונסע איתו עוד שנה. אז קניתי אותו
במחיר של מצבר חומצה מפירמה טובה. רק שנדע שהטכנולוגיה קיימת ומצבר שמת אחרי שנתיים זו לא גזרת גורל.
אנחנו משלמים הרבה על מצברים נחותים פה בביצה.
זה הכל דיבורים דיבורים.
אני חושב ש-8 אנשים שפתאום מחר (כך קורה, במיוחד כשקריר ) צריכים מצבר לאופנוע פשוט ילכו למוסך הקרוב שם יתקינו להם וולטה או שנאפ מסורתיים, אולי למישהו יציעו סיני אחד. אולי שניים מ10 יחשבו על משהו פחות מסורתי, נראה לי. אם הם יקנו בסופו של דבר ליתיום או לא... לא יודע
Fullbat זה ליטיום או גיל
שמעתי מילים טובות גם על מצברי BS .
בעייה שאני לא רוכב הרבה, רק מדי פעם, טיולים וכוי. כל פעם מחבר מטען אוטומתי , פעם שבעה מניע לחמם מנוע , וזהו. ברור שזה לא ממש טוב לחיים של מצבר , אבל זה המצב. מעניין לדעת איך במצב כזה חי Li
עדיין לא ברורה לי נקודה הזות:האם צריך מטען מיוחד לטעינת מצבר ליתיום?כן. טעינה של מצבר ליתיום באמצעות מטען רגיל מסוכנת ועלולה לגרום לנזק בלתי הפיך למצבר. יש צורך להשתמש במטען המיועד למצבר ליתיום.שינוי במערכת הטעינה של האופנוע כשמתקינים מצבר ליתיום?לא. מערכת הטעינה הקיימת מתאימה לטעינת מצבר ליתיום כל עוד היא במצב תקין ומספקת טעינה במתח שאינו עולה על 15V.איך זו מסתדר?אלטרנטור של אופנוע -זה בסדרמטען רגיל -לא טוב??
לרוב המטענים המודרניים יש בורר אפשרויות לסוג המצבר הנדרש בהטענה. שווה מאד להשקיע במטען חכם שיודע למדוד את מצב
המתח במצבר ויודע להפסיק את הטעינה עצמאית מיד כשמגיע לנקודת הטעינה האופטימלית ללא התערבות אדם. זה טוב לטעינה ארוכה
של כמה חודשים חבר ושכח, וזה טוב למצברים רגישים או תקולים שהמצבר יודע לזהות ולעצור.
יש לי מטען ״ חכם״ למצברים רגילים ,אבל לי ברור ש ל מצברים ליטיום הוא לא מתאים . זו לא היתה השאלה. השאלה - איך אלטרנטור ומערכת חשמל באופנוע עצמו מסתדרת גם עם מצבר רגיל וגם עם מצבר ליטיום , אבל אין באופנוע הגדרות לסוגי מצבר, אי אפשר לשים בהגדרות של אופנוע ״התקנה ליטיום או רגיל״ , המערכת חשמל ואלקטרוניקה באופנוע בנוי עוד לפני שמצברי ליטיום יצאו לשוק
כי מערכת טעינה של אופנוע טוענת את המצבר עד שהוא מגיע לרוויה, ואז מפסיקה את הטעינה. לעומת זאת מטען חיצוני יבצע בסיום הטעינה תהליך שנקרא דיסולפיישן שמנקה את לוחות העופרת על-ידי פולסים של מתח - וזה תהליך הרסני לתאי ליתיום. מטען למצברי ליתיום לא עושה את התהליך הזה ופשוט מפסיק להטעין כשהמצבר מתמלא, כמו מערכת טעינה של אופנוע.
הבנתי . אז רק דסולפיישן -זו היא הבעייה היחידה ?
יש כבר כלים בשוק המגעים עם מצבר ליטיום ממפעל ?
שמעתי משהו על 1300 של ב.מ.וו
כן, רק תהליך הדיסולפיישן הוא הבעיה. במטען למצברי ליתיום אין את התהליך הזה.
יש הרבה אופנועים שמגיעים עם מצברי ליתיום: כל אופנועי האנדורו, כל הדוקאטים, חלק גדול מהאירופאים.
טוב,בדקתי עוד טיפה את העיניין.
אם כבר דברנ
הדיסולפיישן
לא כל מטען מבצע את הפעולה הזו,אם להיות מדויק.
אז לא נתנסה, מיד נקנה מטען מתאים. מה נקבל בסוף?
ליתיום מסוגל לספק יותר זרם בטמפרטורות מעל 18 מעלות
לא בטוח שצריך,אבל זה טוב
אורך החיים כמעט זהה, אבל מחיר של ליטיום גבוהה יותר.
כל מה שנותר הוא המשקל והגודל הקטן יותר של ליתיום.
המקום עבור המצבר הוא סטנדרטי, לא יכול לשים שום דבר אחר שם.
משקל - יש לי מיכל דלק של 30 ליטר...פלוס קילוגרם משקל...מינוס קילוגרם.
זה שטויות לחלוטין.
לא רואה סיבה אמיתית לשלם מאה או מאתיים שקל יותר עבור ליתיום בלי לקבל שום דבר בתמורה
תעשה חישוב של אורך חיים של מצברת עופרת לעומת ליתיום,
חלק את המחיר במספר החודשים הממוצע שמחזיק כל מצבר. זה לבד יספק לך את הסיבה
ולפני שנכנסנו למה קורה לאופנוע שעומד קצת ונפרק מצבר. בעופרת זה יכול לעלות לך במצבר חדש. בליתיום, פחות.
אחת הבעיות שהיו במצברי ליתיום הראשונים היא שלא היתה הגנה מפני פריקת יתר,ואאל"ט גם לא בפני טמפרטורה גבוהה. לא יודע מה השתנה בשנתיים שלוש האחרונות.
ayalzo היקר , אין אפשרות ממשית לחשב את חיי המצבר, גם על סמך העובדה שטכנולוגיית של ליטיום כל זמן משתנה (אני רוצה להאמין שרק לטובה, אבל גם זו לא עובדה) לאביעד, לדוגמה , כתב היו למעשה שתי מצברים כאלה, אבל הם הלכו לבעלים אחרים וחייהן לא ידועים. המצבר שקונים היום יהיה שונה ממצבר בעוד שנה . אם מדברים על מצבר חומצה של חברה טובה, אז כנראה שאורך החיים של מצבר כזה הוא 3-5 שנים, תלוי בחברה/תנאים ומזל הבעלים. יש לי ספקות עמוקים שהליתיום יעבוד יותר מ-5 שנים, וככל הנראה פחות. השאר ….,אפשר להמשיך דיון על…. - כלום.
אני לעצמי החלטתי שאין שום סיבה לעבור למצבר ליטיום . סתם גימיק וסיפורים למוכרים .
. אני איש אלקטרוניקה ועובד יום יומי עם אלקטרוניקה ושנים רוכב על אופניים חשמליות ;)
ב-2014 קניתי וורסיס 1000 חדש מהחברה עם מצבר מקורי (נדמה לי יואסה). לאחר שנה המצבר הלך (המכונאי אמר לי שידוע שהמצבר קטן מדי לאופנוע). קניתי בעליאקפרס 4 סוללות ליתיום-ברזל-פולימר עם מארז מתאים (מארז בגודל חצי ממה שמצולם בשיחה הזו בפורום) – בזמנו עלה כחצי ממה שעלה מצבר שנפ בארץ - והרכבתי. לא נגעתי במצבר מאז. האופנוע נמכר ביוני 2022 עם אותו מצבר ליתיום (בן 7 שנים) שלא הראה שום סימני עייפות. יש מצב שהוא עדיין מתפקד.
דברים שונים לגמרי, אתה אפילו לא משווה פה טכנולוגיות שונות, אלא יותר בכיוון של להשוות מכוניות לאופנועים.
נתחיל מזה שמצברי החומצה אסור לפרוק מתחת ל40-50% אחרת אתה פוגע להם בחיים, לעומת זאת ליתיום יכול לשבת על 20% גם שבוע בלי שזה יגרום לו לנזק.
אם אתה משווה את כמות הפריקות לכל סוללה, שם לליתיום תוכלת חיים פי 4-5 (לא משפיע אם אתה רוכב כל יום או אפילו יום כ יום לא).
ליתיום מסוגל לסבול טמפרטורות יותר קיצוניות בלי שזה יפגע בו לעומת מצבר החומצה.
נגיד והגודל לא משנה, אבל אם אתה יכול להוריד 1-1.5 קילו ממשקל האופנוע אז למה לא?
לא מכיר מצברי חומצה ששורדים מעל 5 שנים, גם ל5 שנים בודדים מגיעים. לעומת זאת 4-5 לליתיום זה המינימום, אפילו למצברי מדבקה.
הבעיה הגדולה היא המחיר, בחול המצב הוא שונה, שם הם עולים 130-150% ממצבר רגיל, כאשר פה בארץ המחיר הוא פי 2 וצפונה ממצבר רגיל.