חשבתי להשכיר קטנוע קודם, לפני שאני קונה אחד משומש, כדי להתאמן ולהתרגל לכלי. קיבלתי רישיון רק אתמול a2
כמה אמור לעלות לי השכרה של קטנוע 50 או 125 סמק ליום אחד, כולל ביטוח חובה? ואיפה ניתן להשכיר?
הצג להדפסה
חשבתי להשכיר קטנוע קודם, לפני שאני קונה אחד משומש, כדי להתאמן ולהתרגל לכלי. קיבלתי רישיון רק אתמול a2
כמה אמור לעלות לי השכרה של קטנוע 50 או 125 סמק ליום אחד, כולל ביטוח חובה? ואיפה ניתן להשכיר?
אני אשאל בכנות, כי אתה מפציץ בשאלות וקופץ מנושא לנושא.
אתה בודק בגוגל? הולך אחורה בפורום?
או שכול שאלה שעולה לך לראש אתה פותח נושא?
תעשה קצת מחקר, ואז תשאל מה שלא הצלחת למצוא/רוצה עזרה או המלצה.
לשאלתך, אם אני זוכר נכון אין השכרת קטנועים בנפחים כאלה.
1. בודק בגוגל, לא מוצא שום דבר רלוונטי שם אז שואל כאן, לפחות לא בעמוד הראשון(אלא אם כן התכוונת שאני אמור לדפדף בין ה100 עמודים של התוצאות בגוגל)
2. לפעמים יש דברים שאני חושב שאני יודע את התשובה אבל לא בטוח במאה אחוז אם אני צודק, אז אני שואל כאן ליתר ביטחון כדי לקבל תשובה סופית \ אמינה יותר.
3. בפורום קשה למצוא תשובה מועילה לשאלה ספציפית שיש לי, בדומה לגוגל.
אולי הניסוח שלי לא היה משהו, אבל בעניין הזה ספציפית אני בדקתי ומצאתי בגוגל טווח מחירים כלשהו להשכרת קטנועים, אבל אני מתלבט אם כדאי להשכיר עכשיו או שעדיף פשוט לקנות אחד משומש ולעשות לו ביטוח חובה לשבוע או משהו.
ראיתי ב 300 ש"ח ליום עבור קטנוע 100 סמ"ק, למשל.
פעילות אחרונה matanbar26 היום 00:30
^ מה קרה? בלעת את הלשון?
תמצא עבודה בפיצריה, במקום לשלם על השכרה ישלמו לך בשביל לנסוע על אופנוע
ממש לא אכפת להם אם עברת טסט אתמול. העיקר שתביא את הפיצה בזמן ולא תבכה על זה שמנצלים אותך.
אף אחד לא הולך להזהיר אותו??
אתה באמת חושב שיומיים אחרי שבקושי עברת טסט אתה שלישי אתה מוכן להתחיל לעבוד כשליח? קח את הזמן, לאן אתה ממהר?
תקנה איזה כלי 50 סמ"ק, תתאמן, לא משנה בכלל איזה כלי, זה עולה גרושים ואחרי חודש אתה תיפטר ממנו..
Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk
האמת שאתה צודק, אני רוצה להתרגל לזה כמה ימים ואז לשקול לעבור לעבודה בשליחויות. אני רק מקווה שאפשר למצוא כאלה דברים ושהם יכולים לספק קטנוע וכאלה. כי יש מקומות שמקבלים לעבודה בשליחויות אבל בלי לספק קטנוע, אז זה פחות משתלם. אבל בכל מקרה אני אתאמן לבד לפני שאני מתחיל בשליחויות.
בלי קשר למה שהולך פה, אני התחלתי לעבוד כשליח כמה ימים אחרי שהוצאתי רשיון. אופטימלי? לא. אפשרי? בהחלט. דרך טובה לקבל נסיון על קטנוע לא שלך, בלי לפחד עליו ובלי לדאוג.
רק לזכור להתמגן טוב, אני למדתי את זה בדרך הלא נעימה).
ואני עבדתי לא בעיר כשליח של פיצה כמה שעות ביום. זיגזג, 10-13 שעות ביום, תל-אביב-נתניה-הרצליה-כ"ס והסביבה על 125 מקרטע.
גם אני מדבר מניסיון, חשבתי בדיוק ככה וברכיבה הראשונה שלי כשליח התרסקתי ושברתי ברך, כי מה לעשות, בשיעורים אתה לא לומד לרכב, אתה לומד לעבור טסט.
עכשיו? אין לי מושג. לפני 10 שנים בערך השלימו ל4500 (מאמין שעם האינפלציה זה היה שווה לסכום של 6.5-7k כיום. אז הייתי מגיע למשכורת של 7-8k, שווה עכשיו ל 10-11. לא הייתי הכי טוב, אנשים הרוויחו יותר ממני (עם הנסיון השכר שלך עולה, אתה מכיר את הרחובות, את קיצורי הדרך ומתחיל להתקמבן על משלוחים שווים. אם בחודש הראשון לא הגעתי לארבע וחצי, והשלימו לי לסכום זה, עם כל חודש שעבר הייתי מרוויח יותר, בחודש אחרון שם הרווחתי מעל שמונה אלף).
שלום, רציתי לשאול בצורה פשוטה, כי עדיין לא יצא לי לנסוע לבד בלי המורה כי עכשיו סוער בחוץ וקיבלתי על a2 לא מזמן.
זה אפשרי \ מקובל לבקש ממישהו שיש לו אופנוע, לשלם לו משהו והוא ישכיר לי את האופנוע שלו לשעה שעתיים ואחזיר לו אותו?
אם זאת לא בקשה הזוייה מידי, אם מישהו מפה מהפורום גר באזור שלי ויש לו אופנוע, הייתי שמח להשכיר ממך לכמה שעות. כמובן בתשלום.
תנסה לשכור מהמורה לנהיגה שלך ייתכן וזה אפשרי ואף תהיה מבוטח.
לא נראה לי שמישהו פרטי יסכים להשכיר לך את האופנוע שלו מה גם שישנו עניין של ביטוח כך שלך זה לא מומלץ.
בהצלחה
מילא אם היית מיישם משהו מכל העצות שאתה מקבל, אבל על כל תשובה מושקעת ומפורטת שאתה מקבל, אתה פשוט פותח עוד שני שרשורים.. לא מראה על רצינות
איך איישם משהו בלי קטנוע להתאמן עליו? מספיק לי שעה אחת לבד בכביש כדי ליישם המון, ולקבל הרבה מזה.
חוץ מזה, שמעתי על משהו שנקרא "ביטוח כללי" שזה ביטוח שכל מי שנוהג באופנוע מבוטח, גם אם הוא חבר של בעל הרכב...אז זה יכול להסתדר אם מישהו יסכים לתת לי. אבל גם אם לא, יש מקומות שמשכירים...
הביטוח לא מכסה השכרה.
אין מצב שאתה אמיתי ולא טרול,פשוט אין.
אבירם, אני מבין שאתה רוצה להתאמן.
אתה לא רוצה להתאמן על אופנוע של מישהו אחר,
אתה לא יכול להרשות לעצמך את הסכנה שאולי תחליק עם כלי לא שלך.
אם יש לך רשיון וקיבלת ממישהו כלי מבוטח אז סבבה, אם אין לו מקיף - אל תיקח.
אם אתה רוכב חדש - אל תיקח. אם אין לך כסף לפצות במקרה תאונה - אל תיקח.
גם כלי שיש לו מקיף, לא יכוסה במלואו על תוספות והשקעות כמו גם עגמת נפש של המשאיל.
בקיצור, אל תיקח מאף אחד ואני מציע לא לבקש.
אתה לא מבקש בהשאלה את החברה של מישהו להתאמן עליה
ואפילו לא מבקש את מברשת השיניים שלו רק כדי לצחצח פעם אחת את השיניים שלך.
אתה לא יכול ללמוד משעה רכיבה שום דבר.
יש לך רשיון - מברוק.
תחסוך כסף ותקנה משהו התחלתי, שלך. רק אז תתאמן, תוכל לטעות עם רכוש שלך ולא של אחר.
שמע לעצות של אנשים כאן, חלקם למודי נסיון כואב.
הטרלה ממישהו פרטי - האם ניתן?
אם זה לא הזוי מדי.
לא יודע, לא בטוח והכי טוב שתנסה לשאול את אותם מעסיקים במקומות שאתה רוצה לעבוד בהם.
מספיק יפה בשבילך?
אוי ואבוי, אין לילד מושג עם מי הוא מדבר בכלל..
מעניין מאוד, קודם כל תודה ששיתפת.
זה נשמע קצת מפחיד לשבור ברך בעבודה בשליחויות, והעובדה שהמורה שלי רק לימד אותי לעבור טסט ולא לנהוג...לא יודע אם לכעוס או לצחוק. אולי אוכל לעבוד בתור שליח, אבל השאלה היא אם זה אפשרי במזג אוויר הנוכחי? ויש גם את העניין שלא כל מקום שמקבל לעבודה בשליחויות בהכרח מספק קטנוע לעבודה.
רגע מה אני עושה פה בעצם, אני פשוט אשאל אותם בטלפון.
אבירם, מאיפה אתה בארץ?
הוא מנס-טרוליונה
אבירם,תשמע,
השכרה ממישהו פרטי תיהיה בעיה
א,מעטים האנשים שיסכימו להשכיר לך.
ב,אין לאדם פרטי ביטוח שיכסה גם אותך.
יש לך 2 אפשרוית ללמוד לרכב,
א, כמו שרוב הרוכבים עושים חוסכים כמה שקלים קונים קטנוע 50 או 100 או אפילו 125 (ואם יש תקציב אפשר אפילו 250) במחיר זעום ראיתי שאתה יכול לקנות במחיר של כ1000 ש"ח קטנוע שנוסע יופי.
ב,כמו שהצעת בעצמך לעבוד בשליחויות אם יש לך את זה, תוך יום יומיים תלמד את העבודה וגם תלמד לרכב יופי,החיסרון הוא שאם אתה מהוסס ולא כ"כ בעניין, לעבוד בשליחויות על ההתחלה בלי ניסיון יכול לעלות לך ביוקר(נפילות פציעות לא נעימות ויותר מכך פגיעה בצד ג' )כך שזאת האפשרות הכי פחות מומלצת.
המלצתי לך היא תמתין טיפה תחסוך כמה שקלים קנה לך קטנוע זול,עשה ביטוח ותתחיל לרכב אתה תהנה הרבה יותר מהלמידה בלי לחץ בלי פחדים לקלקל או להרוס ובלי חור ענק בכיס.
מאחל לך הצלחה.
ושוב אל תתפתה לרכב בלי ביטוח.
אני בניגוד לשאר החכמולוגים פה.. דווקא בעד.
שעתיים שכירות יצאו לך בערך מחירון +10%.
דבר איי בפרטי אם אתה מעוניין.
העצה הכי טובה שאני יכול לתת לך עכשיו היא, אם החלטת שאתה הולך להיות שליח בתקופת החורף,שהכבישים חלקים ונהגי הפחיות נוהגים ביותר זהירות, זאת אומרת בלימות פתע תכופות יותר ומעבר נתיבים בלי לאותת(זה ברגיל), אז תמצא מקום שאין בו לחץ מטורף של משלוחים, כמו פיצרייה קטנה ליד הבית שלך, או המבורגר/שארומה משהו שיש 3-4 משלוחים בשעה ורובם ברדיוס של 3 ק"מ לכיון. ככה לא יהיה לך לחץ להגיע מהר ללקוח ולחזור מהר לקחת עוד משלוח ולא תחליק/תאונה על השבוע הראשון שלך.
רוב המקומות מספקים קטנועים משל עצמם, מעטים המקומות שדורשים מהשליח שיביא קטנוע מהבית ולרוב אלה מקומות שחוסכים בעלות החזקת הקטנוע ומשלמים עוד 10 שקלים למשכורת במקרה הטוב, הכסף הזה שהם משלמים הולך לבלאי הטבעי של האופנוע ולדלק, לכן ממליץ לך לחפש מקום שיש קטנוע של המקום ובתור כלל, תבקש לראות את הביטוח של הקטנוע, אל תסכים לעלות על קטנוע עבודה בלי ביטוח כדי למנוע בעיות בעתיד.
והדבר הכי חשוב, ציוד מיגון, קסדה טובה מלאה או נפתחת לבחירתך, מעיל קבוע וכפפות אם אתה רוצה שישארו לך אצבעות שתוכל לספור את הטיפים שלך.
אין הרבה מציאות כרגע ביד 2 אז לכן לא קניתי. ואולי עדיף פשוט למצוא עבודה בזה ואז ייתנו לי בחינם + ישלמו לי.
גם הסערה בחוץ קצת שיבשה את התוכניות.
תודה מותק, כבר יש קסדה וכפפות ושוקל לקנות מגני ברכיים.
כל הקטע של עבודה כשליח מאוד מסתדר לי במוח ואני מאוד רוצה. שב שניה ואסביר לך למה עדיין לא:
1. סערה בחוץ
2. לא יצא לי לנסוע לבד על אופנוע בכביש אפילו פעם אחת
3. חלק מהפיצריות דורשים ניסיון של חצי שנה לפחות על הכביש
זה כל הקטע, הוצאתי רישיון בחורף אז זה קצת בעייתי, וגם אני אודה שאני לגמרי בחיתולים כרגע מבחינת ניסיון על הכביש.
אני אענה לך לגבי עבודה בתור שליח (מקווה שתיקח ברצינות).
עבדתי 4 חודשים שליח, וזה עם ניסיון של 3 שנים ברכיבה.
בכנות, הדבר הכי טיפשי שאתה יכול לעשות מיד אחרי שהוצאת רישיון זה ללכת להיות שליח.
שליח זה התאבדות על הכביש, עבירות תנועה (נסיעה על מדרכה, נסיעה נגד כיוון התנועה ועוד) ותוסיף על זה את העובדה שחורף.
רוצה להיות שליח-סבבה, קנה קטנוע ,תרכב קצת ותשפר.
רוצה למות/להיפצע-בבקשה לך על זה, קח בחשבון את ההשלכות של העניין.
לא יודע יש משהו במה שאתה אומר אבל מצד שני, אתה קולט כמה רציתי רישיון ועכשיו שיש לי אני מת כבר להתחיל ולעשות מזה את הכסף שזרקתי על הטסטים ולימודי נהיגה? אז כן אני לא אשקר שאתה צודק במה שאתה אומר, אבל אתה קולט כמה רציתי את זה ונשבעתי שלא ארים ידיים ובנס עברתי טסט שלישי למרות שחשבתי שאתקע עד הטסט העשירי שלי.
השאלה היא אם כדאי לקנות עכשיו קטנוע ולזרוק כסף אם אני יכול לקבל קטנוע בחינם מהעבודה + ישלמו לי על זה? זה לא 2 ציפורים זה 3 ציפורים במכה אחת - גם הנאה, גם קטנוע וביטוח בחינם, וגם לעשות מזה כסף
אז העצה שלך זה לשבת ולחכות 3 חודשים לפחות לפני שאני אתחיל לעבוד בשליחויות?
ושמע, זה כמו שתגיד לי "אל תסע בכלל על קטנוע זה מסוכן ולא יציב על הכביש בשום מצב. למה בכלל הוצאת רישיון על קטנוע אתה רוצה לגמור בבית חולים?". או למשל גם, "אל תצא מהבית יש הרבה פיגועים בזמן האחרון". יש דמיון במשפטים האלה לעצה שאתה נותן?