מעניין אותי האם יש פה עצמאיים שברשותם אופנוע או כלי דו"ג שלא משמש לשליחויות ורשמו אותו על העסק..
לאחר חיפוש ארוך לא מצאתי מידע יותר מידיי ענייני ואני רוצה לשדרג בקרוב את האופנוע,
אז אם יש מישהו שעשה או מבין בזה אשמח לכל פיסת מידע..
תודה.
מעניין אותי האם יש פה עצמאיים שברשותם אופנוע או כלי דו"ג שלא משמש לשליחויות ורשמו אותו על העסק..
לאחר חיפוש ארוך לא מצאתי מידע יותר מידיי ענייני ואני רוצה לשדרג בקרוב את האופנוע,
אז אם יש מישהו שעשה או מבין בזה אשמח לכל פיסת מידע..
תודה.
אם אתה מבקש החזר הוצאות, בין אם הוא רשום על העסק ובין אם לא...
זה יעלה 2000 ש"ח יותר בביטוח החובה - שלא תגיד לא ידעתי.
רק נפחים קטנים מוכרים במס, אופנועים גדולים...בקושי שליש מההוצאות.
נפח קטן מ L3 עד 33 כ"ס או עד 125 סמ"ק...בקיצור אומרת המדינה,
לך תזדיין.
http://www.startbusiness.co.il/%D7%9...%9B%D7%91.html
להבנתי לZero גם יש החזר
זה משתנה ותלוי בנסיבות וגם בגישה של רואה החשבון שלך. אם יש צידוק להכיר באופנוע ככלי עבודה מהותי: התניידות מגוונת, פגישות בעיר ומחוצה לה, אפשר בכל נפח. ההבדל היחיד הוא שאופנוע שדורש רשיון A, המע"מ ברכישה מוכר רק ברובו ולא במלואו (הבדל די זניח), כל השאר מוכר.
יש לי חבר שרו"ח שלו מנחה אותו להתנייד על כלי מוגבל (עד 47 כו"ס.).
בקיצור - דוקא יש מצב, פנה לר"ח שלך.
גל, אני עצמאי ורשמתי את האופנוע על העסק, למרות שהוא לא משמש לשליחויות. רואה החשבון שלי הנחה אותי לרכוש אופנוע בקטגוריה l2, תבדוק היטב שכך רשום ברשיון. יתרונות: תקבל חזרה את כל המעמ, הכרה בכל ההוצאות כגון: ביטוחים, ציוד, מיגון, וכמובן פחת. כפי שנאמר כאן, ביטוח חובה לעסק הוא גבוה יותר.
בהצלחה
מקווה שאני יודע לקרוא כמוכם...
http://www.masfax.co.il/%D7%93%D7%A2%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%A1/%D7%9E%D7%A1-%D7%A2%D7%9C-%D7%90%D7%95%D7%A4%D7%A0%D7%95%D7%A2%D7%99%D7%9D-%D7%A7%D7%98%D7%A0%D7%95%D7%A2%D7%99%D7%9D
http://www.alliott.co.il/heb/library...?ContentID=866
אתה לא צודק.
גם אתה לא צודק וגם רואה החשבון שלך מטעה אותך.
גם אתה, ממש לא צודק וגם לא מבין כמה המדינה כן דופקת רוכבים כמוני ובמיוחד חברות הביטוח.
שלושתכם, תסלחו לי...לא מכירים ולא למדתם את הנושא לעומק.
(רואי חשבון יודעים לתחמן קצת...אבל העובדות היבשות אומרות שכולכם טועים)
אוו קיי , אחפור בזה עוד עם הרו"ח שלי..
הקטגוריה המדוברת היא L3..
ואני לגמריי עם MASRETOZ בדופקים אותנו.. ראה ערך "יש לי שני כלים, מבוטח אחד, קבל הנחה של 20% בפוליסה הזולה מבניהן.."
תן לי לתקן אותך כשסוף סוף יש כאן הזדמנות.
אני רוכב כבר כמעט שנה על ויסטרום 650 מוגבל - כלומר 47 כוח סוס רשום ברישיון רכב. היום החוק אומר שקטגוריה l2 היא עד 47 כוח סוס.
האופנוע הוא של העסק, ומקבלים עליו החזר מלא בדיוק כמו שקיבלו על בזמנו שהייתי על 250.
הדבר נבדק בציציות ובמידה ולא היה נכון העסק היה פועל במתכונת של קודן שמחשב נסיעות עסקיות/פרטיות. כמו ברכבי העסק ובבורגמן 650 של המנכל - כן קטנוע עם קודן...אין הרבה כאלו..חח
בקיצור כנראה שהלינק שלך עם 33 כוח סוס אינו מעודכן כי התקנות השתנו.
מוכן גם לשלוח את רישיון האופנוע שלי להוכחה.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
חוסר תיאום בין משרד האוצר למשרד הרישוי...
® הגדרת סיווג L3 בתקנות התעבורה הינה אופנוע שאינו L1 או L2 – הספק מנועו מעל 33 כוח סוס, ולגבי אופנועים שנרשמו עד שנת 2006 (כולל) והספק המנוע אינו רשום ברישיון הרכב - כאשר נפח המנוע 401 סמ"ק ומעלה.
® הואיל והאופנועים מפורסמים לפי נפח מנוע, רבים לא מודעים לעובדה שיכולים להיות אופנועים בעלי אותו נפח מנוע ודין שונה לעניין התרת ההוצאות.
כך לדוגמה (מבדיקה שנערכה באתרי היבואנים), ימאהה מג'סטי 400 מגיע החל משנת 2007 כשהספקו ברשיון הרכב מופיע 33 כוח סוס ומשכך, ניתן יהיה לדרוש את מלוא ההוצאות בגינו בניכוי, ולעומת זאת להונדה SW-T400, שהינו בעל אותו נפח מנוע, יש הספק מנוע של 39 כוח סוס ולכן לא כל ההוצאות בגינו מותרות וכן צריך לזקוף לו שווי שימוש (500 ₪).
לכן אפשר לתחמן פה ושם.
אני תמיד מוכן לרדת מהעץ שאני מטפס עליו, בתוספת התנצלות, לכן,
ביום א' אבדוק שוב עם רואה החשבון.
מאסטר, מה שאתה לא לוקח בחשבון זה את הדבר הבא:
כששואלים מתמטיקאי כמה זה 1+1 הוא עונה שתיים.
כששואלים פיזיקאי כמה זה 1+1 הוא עונה בערך שתיים.
כששואלים רואה חשבון כמה זה 1+1 הוא עונה כמה אתה רוצה שזה יהיה?
שאני אבין, אתה מצטט מובאה ישנה שכתב רואה חשבון באינטרנט, וסבור שזו "אמת מוחלטת"? מוזר. מה עוד שניתן לפרש את הטקסט... ונראה שעצמאי יכול להכיר את כל ההוצאות גם בטקסט המובא?
אבל זה דיון לא חשוב, לפרש את הטקסט שהבאת. אני לא נסמך על זה, פשוט נעזר ברו"ח הגון ומנוסה, ומשתף מניסיון אישי, ואפילו לא טענתי שמישהו אחר טועה...
אני עצמאי, האופנוע שלי מוכר להוצאות והוא L3, וזה מאושר ע"י רשות המיסים.
הכל טוב ואף אחד לא אמר שרואה החשבון שלך לא הגון.
אופנוע מסוג L3 מחוייב ב910 שח לחודש שווי שימוש רכב. מוכר להוצאות 25% .
הנה מכתב, תסתכלו על התאריך, גם אתה וגם נדב לענייני הקודן.
חפשו את התקנות הרלוונטיות, סעיפים 1+2 שמתוארות במכתב ותחזרו אלי עם המסקנות.
אני קראתי את התקנות ויכולתי שוב להביא אותן כאן,
אבל על פניו...אף אחד מכם לא מתאמץ לבדוק באמת ומסתמך על רואה החשבון שלו.
http://www.mento.co.il/uploads/image/mascar.jpg
לעניין הקודן אין לי ממש מושג...
לעניין ה l2 ו l3 , בוודאות l2 הוא עד 47 כוח סוס ולא 33 כמו בעבר.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
נכון...השאלה היא, מה אומרים על זה ברשות המיסים.
חוסר התאימות בין המשרדים הממשלתיים השונים, ידוע לכולנו,
מה שקובע לענייני מיסים והחזרים זה מה שכתוב במשרד האוצר והכפופים לו,
לא מה שכתוב במשרד הרישוי.
טוב, אני מקווה שאסביר נכון כי גם אני מבולבל.
חברה שמעמידה דו גלגלי לטובת עובד מקבלת החזר הוצאות 45% אם הכלי בדרגת L1 או L2
אין אפשרות לעשות שווי רכב במשכורת העובד.
אפשר לעשות חישוב מסויים ולגלם אותו.
חברה שנותנת דו גלגלי בדרגת L3 מחוייבת לנכות שווי רכב בגובה 910 ש"ח וכתוצאה מזה,
כל ההוצאות מוכרות במס.
עצמאי, יכול לקבל החזר עבור דו גלגלי בדרגת L3 או 25% או בהפחתה של 910 ש"ח לחודש,
הגבוה מבין האפשרויות. כלומר...צריך לעשות חישוב מה משתלם יותר במקרה הזה.
לגבי הקטגוריות הנמוכות יותר, עצמאי...במידה ויכול להוכיח שהרכב הוא רכב עבודה נטו,
כמו חברת שליחויות, יש מצב לקבל החזר הוצאות מלא, אם לא - נגיד שמשמש רק לנסיעות הביתה וחזרה,
רק 45% יהיה מוכר כהוצאות.
בשני המקרים, קטגוריות L1 ו L2 אינן נחשבות בשווי רכב ואין להן חישוב משלהן.
אני עצמאי ורוכב היום על NC750 מוגבל מסיבות מיסוי.
בדרגות נמוכות L1 L2 הוצאות מוכרות עד 100 אחוז בתנאי שהכלי הוא חלק מהעסק (שליחויות) במידה ולא 75 אחוז מס.
למה רק שליחים לא ברור בדיוק, יצא לי לדבר גם עם כמה עורכי דין שלא בטוחים שפרשנות החוק לא מאפשרת 100 אחוז בכל מצב.
המידע שנכתב פה הוא לפי רואת החשבון שבדקה לבקשתי מול פקידי המס.
לצערנו אין 100 אחוז במדינה, עד שלא יגיע למשפט ופסיקה ברורה לא זה יהיה ניתן לפרשנות שונות.
אתה עצמאי שמוציא לעצמך משכורת מהעסק?
השאלה שלי היא מבחינת זקיפת השווי שימוש רכב במשכורת.
האם אתה מחויב במשכורת או רק אופנוע שהוא L3?
אוקיי אז אני בעוונתי עצמאי שרושם את הוצאות האופהוע על העסק כמו שנאמר כאן, מה שם עוונתי כפולים כי אני גם רואה חשבון.
אז קודם כל בואו נתייחס לעניין המס באופן מסודר,
העצמאי מממוסה למעשה בשלושה מישורים: מע"ם, מס הכנסה וביטוח לאומי (כאשר המיסוי של ביטוח לאומי נגזר למעשה מחיוב המס של מס הכנסה)
לעניין המע"ם אני נוקט בעמדה לפיה האופנוע איננו רכב פרטי (כהגדרתו בחוק מע"ם) ולכן דרישת המע"ם בגין ההוצאות וגם בגין הרכישה,נקבעת בהתאם לזיכת הכלי לעסק, בלי שום קשר לגודל ונפח הכלי.
כן הייתי בפוזיציה הזאת בדיונים במע"ם וכן מע"ם לא אחת קיבלו אותה או שנסגרו הסכמות שלא רחוקות מהפוזיציה, המאמר הבא של קולגה יקר מסכם די טוב את הנקודה:
קיזוז מעמ ברכישת אופנוע
אם כל שימושו לעסק, ניתן לקזז את מלוא המעמ, הן בגין הרכישה והן בגין ההוצאות השוטפות .
אם האופנוע לא נשאר במקום העסק בסוף יום, ודאי שיש מרכיב פרטי.
אם רב שימושו לעסק, ניתן לקזז 2/3 ממעמ התשומות.
אם רב שימושו פרטי ומיעוטו לעסק- ניתן לקזז רק 25% מהמעמ בגין הרכישה ובגין ההוצאות השוטפות.
החיוב במע"מ במכירה יחוייב באופן יחסי למס התשומות שקוזז. החלק שלא קוזז לא יחוייב במע"מ במכירה.
הטיפול באופנוע חדש ובאופנוע יד 2 הינו זהה, גם בגין רכישת אופנוע יד 2 ניתן לקבל החזר מע"מ ולפי הכללים דלעיל, בתנאי כמובן שקיזוז המעמ יתבצע על סמך חשבונית מס מקורית!
אם נרכש מאדם פרטי וכמובן לא מקבל חשבונית מס, אין אפשרות לקזז המעמ, היות ולא מתקבלת חשבונית מס.
יוצא שבמקרה זה הרוכש מפסיד את סכום המע"מ, לכן עדיף לרכוש מעוסק מורשה, אלא אם כן, המוכר יסכים להפחית את סכום המעמ מהמחיר שסוכם, מה שלא כ"כ נראה שעשוי לקרות.
מהיבט המע"מ, לכאורה, אין הבדל בין סוגי האופנועים, ומה שקובע לגבי ההחלטה איזה אחוז מהמעמ יוכר, הם רק הקריטריונים כמוסבר לעיל.
(כל שימושו, רב שימושו או מיעוט שימושו לעסק).
אולם, ככל שיירכש אופנוע יקר ויוקרתי באופן קיצוני, זה עשוי אולי להעיד על כך, שרכישתו הינה יותר במישור הפרטי, ואז יגברו הסיכויים שמעמ יהיה מוכן להכיר ב25% בלבד מהמעמ הרשום בחשבונית הרכישה.
מה גורל המע"מ במכירה כשרוכשים אופנוע מאדם פרטי? האם יהיה פטור ממעמ כיוון שלא קיזז מע"מ ברכישה?
המכירה בכל מקרה חייבת במע"מ, כי רק נכס שעל פי דין לא ניתן היה בעת הרכישה לנכות את מס התשומות בשל רכישתו, עסקת מכירתו תהיה פטורה ממעמ, ובמקרה דנן חוסר יכולת הקיזוז במכירה נבעה מבחירתו לרכוש אופנוע מאדם פרטי, ולא עקב מגבלה על פי דין.
אבל אם מדובר ברוכש שעיסוקו מכירת נכסים משומשים, במקרה דידן, אופנוע משומש, סעיף 5א' לחוק מע"מ ותקנה 2 מאפשרים לו להוציא חשבונית ולשלם מע"מ רק על הרווח (ההפרש בין מחיר המכירה למחיר הקנייה).
לעניין מס הכנסה,
אותו הנוהג למעשה, במידה והאופנוע משמש מאה אחוז לצרכי העסק אדרוש 100 אחוז, עם עיקר שימוש לעסק ובמקצת פרטי אדרוש 66%, ואם עיקר שימוש פרטי דרוש 25%.
כמובן שמיסוי ביטוח לאומי ייגזר מהדיווח למס הכנסה.
הנקודה האחרונה שעליה כמובן צריך לתת את הדעת היא עניין הביטוח.
טוב אינני איש ביטוח ולמן הגילוי הנאות אני כן עשיתי ביטוח עסקי לאופנוע.
אבל למען האמת אני לא מתחבר להפחדות של חברות וסוכני הביטוח לפיהם במידה ואני דורש הוצאות עסקיות בגין האופנוע עלי לעשות ביטוח עסקי.
הרי במידה ובזמן התאונה בארגז האופנוע לא תהיה פיצה רותחת, כיצד תוכיח חברת הביטוח שהנסיעה הזאת איננה פרטית?
ובמידה ואכן אוכיח לחברת הביטוח שהנסיעה פרטית, האם חברת הביטוח תדווח לרשויות המס על כך שהייתי בנסיעה פרטית?
ואז רשויות המס ינסו להוכיח שרוב נסיעותי פרטיות ולבטל את ההוצאות?
כן נראה לי קצת תלוש מהמציאות, בכל מקרה לשקט הנפשי אני בחרתי לעשות את הביטוח העסקי.
עץ, רק עוד נקודה נוספת:
בסיום הפחת על האופנוע (5 שנים) ניתן למכור את האופנוע ללא חשבונית מס (נגזרת מזה גם ללא דיווח למע"מ).
אוקיי, תודה על התגובה המפורטת אבל מה עם נושא חיוב שווי שימוש במשכורת העובד?
העצמאי לא צריך לזקוף לעצמו שווי שימוש, הוא הרי המעסיק של עצמו.
במידה והפעילות נעשת דרך חברה בע"מ, בה בעל העסק הוא למעשה עובד שכיר בחברה ומושך שכר, אז אפשר לזקוף שווי, שזה בכלל לא נורא,
שווי השימוש של אופנוע כמדומני עומד על 900 ש"ח בלבד ומנגד במידה וזוקפים שווי שימוש אפשר להכיר בהוצאות מלאות בגין האופנוע (לצורך מס הכנסה).
זה חדש לי,
מכח איזה סעיף\תקנה?
הרי חוק מע"ם מגדיר "עסקה" כמכירת נכס, ולדעתי אין סייגים למכירת נכס בתום תקופת הפחת ללא חשבונית מס.
סתם לדוגמא, נגיד רכשתי אופנוע ב100,000 לפני מע"ם, שילמתי 117,000 וקיבלתי החזר חלקי על מע"ם התשומות.
עוברות חמש שנים, האופנוע הופחת במלואו, אבל בהחלט יש לו שווי שוק, ואז אני מוכר את האופנוע ב-60,000 ולא צריך לחייב על זה מע"ם?
אני אישית לא נתקלתי בנקודה הזאת.
עץ -
כל מה שכתבת לגבי המעמ מדויק,
לעניין מכירה לפרטי, יש להוציא חשבונית עצמית, המעמ המגולם ״מוחזר״. גם באותו הערך שקוזז 25/66/מלא כפי שקוזז במקור.
מסכים שאין חשיבות להופחת/לא הופחת מלא.
לגבי מס הכנסה - מס הכנסה מגדיר אופנוע כרכב הרי יש לו שווי שימוש, בטבלת שווי שימוש רכבים, לא בתקנה נפרדת, לכן סביר לפעול בדיוק כמו בחישוב הוצאות רכב - זקיפה 0/0/910 בהתאם לכלי, וכל ההוצאות מוכרות. עצמאי או חברה לא משנה את התוצאה, רק את אופן החישוב.
למיטב ידיעתי , שווי שימוש על אופנוע חל רק על L3
https://mof.gov.il/AG/salary/Expense...sChapter3.aspx
Sent from...