מטרו מסכמת את שנת 2016 ומספקת תחזית אופטימית אך זהירה ל-2017; ההתקדמות תימשך והשוק צפוי להמשיך לגדול. ויש גם מחירים לדגמי 2017.
http://fullgaz.co.il/?p=118382
http://fullgaz.co.il/wp-content/uplo...MAX300-024.jpg
הצג להדפסה
מטרו מסכמת את שנת 2016 ומספקת תחזית אופטימית אך זהירה ל-2017; ההתקדמות תימשך והשוק צפוי להמשיך לגדול. ויש גם מחירים לדגמי 2017.
http://fullgaz.co.il/?p=118382
http://fullgaz.co.il/wp-content/uplo...MAX300-024.jpg
ההקלה במס הקניה היא לשנה בלבד?
היא צו שעה לשנה שמחודש לשנה נוספת בכל פעם.
צריך להכניס את זה לתקנות באופן מוחלט.
לדעתי קצת הגזימו עם המחיר של ה X300.
40 אש"ח לבייבי אדוונצ'ר בניפח 300 סמ"ק, כבר עדיף להוסיף עוד צמד אלפיות ולקנות את ה CB500X חדש שמגיע בשיא ההספק ל A1 או איזה בימר F700GS בן שלוש שמאפשר לדלג בקלות יחסית ל A...
ה-CB500X מתומחר ב-51 אלף ש"ח מחיר מלא.
אפשר הסבר קצת יותר מעמיק על מה הבעיה עם הרגולציה בספורט המוטורי?
לא הבנתי מה העניין עם המס? ומה הקטע עם "זרוע מבצעת" ו- "הדרישות הבירוקרטיות המוגזמות"? ומהי הנקודה עם אופנועים משומשים?
כל העניין הזה די עמום בכתבה.
דרך אגב, במערכת של פול גז גם חושבים שהשוק הדו גלגלי ימשיך לגדול?
כי יבואנים תמיד אופטימים. אבל כשאני חושב על זה ביני לבין עצמי - אני לא רואה איך השוק גודל ללא דחיפה מצד המדינה.
ושאלה אחרונה ודי: האם פורסמו מספרי מכירות של כלים אפורים/ספורט מוטורי של מטרו?
המס על אופנועים אפורים עמד בתחילה על 19.2%. בהחלטה של פקיד ברשות המסים, הושווה מס הקנייה של אופנועי ספורט מוטורי לאלו של אופנועי רישוי כביש, כלומר 72%. אחרי מחאה והוראה משר האוצר המס חזר להיות 19.2% בהוראת שעה, אולם חלו הגבלות ביורוקרטיות על היבואנים.
יבואן שמוכר אופנוע ברישוי אפור חייב לוודא כי הרוכש מחזיק ברישיון ספורט מוטורי וכי הוא משתתף בתחרויות. לכן לא מוכרים היום אופנוע ברישוי אפור למי שלא מחזיק ברישיון נהיגה ספורטיבית. אותו הדבר במשומשים - היבואן חייב לוודא שיש לרוכש רישיון נהיגה ספורטיבית ושהוא מתכוון להתחרות במרוצים.
במצב הנוכחי, באופן תאורטי לפחות, רשות המסים יכולה לבדוק אם רוכש כזה או אחר אכן משתמש באופנוע שרכש לספורט מוטורי (אימונים ותחרויות), ואם לא - היא יכולה לחייב את היבואן במס מלא. זה לא קרה בפועל, אבל החרב מרחפת. כלומר מטילים את האחריות על היבואן.
עוד בעיה היא שהמס לא מעוגן בתקנה, אלא בהוראת שעה שתקפה לשנה ומוארכת על-ידי פקיד בכיר ברשות המסים. כמו שכבר ראינו, הוא יכול שרירותית ובלי לחשבן לאף אחד להעלות את המס ל-72% כי לדעתו זה בסדר. במצב כזה יבואנים לא יכולים לקחת על עצמם התחייבויות ולא יכולים לעשות תכנונים ארוכי טווח, וכולם נפגעים מזה. גם אנחנו הצרכנים.
טור עורך - רישוי אפור
כן, במערכת פול גז חושבים שהשוק הדו-גלגלי ימשיך לגדול. כשפאקינ' 300 אלף מכוניות חדשות עולות פה על הכבישים בשנה (וזה רק הולך ושובר שיאים! טירוף!), וכשהכבישים הולכים ונסתמים, כשנסיעה מהפרברים לעיר לוקחת בשעות מסוימות שעה וחצי עם מכונית ו-15 דקות עם קטנוע, וכשהמצב רק הולך ומחמיר - יותר ויותר אנשים מבינים שאין ברירה ושדו-גלגלי הוא הפתרון היחיד הזמין, במיוחד כשהתחבורה הציבורית לא יעילה במקרה הטוב.
נכון להיום ביטוח החובה הוא החסם העיקרית לדו"ג-בום, ובמידה ומחירי הביטוח ירדו, אני שותף מלא להערכה של גדי אבירם שפוטנציאל השוק עומד על סביב 40 אלף כלים בשנה. אבל גם בלי זה השוק, כאמור, יגדל לדעתי. אמנם באחוזים קטנים, אבל יגדל. אני מעריך שתוך שנתיים-שלוש אנחנו חוצים את רף 20 אלף הכלים.
אופנועים של מטרו ברישוי אפור: 140 קוואסאקי, 160 ימאהה.
לא 40. הוא נמכר בחודשיים האחרונים סביב 49.
מישומה זכור לי סביב 41, אבל כבר מזמן למדתי שהזיכרון שלי הוא לא משהו להתגאות בו...
ועדיין 40 אש"ח ל X300 זה יקר מידי לטעמי.
זה יהיה המחיר של כל הבייבי-אדוונצ'רים. הב.מ.וו G310GS, ההונדה CRF250 ראלי, וגם הסוזוקי ויסטרום 250 שאולי יהיה מעט זול יותר.
כן, אני מאמין שזה אכן יהיה סדר גודל המחירים, לצערי.
טוב, זה רק עוזר לי וחוסך לי את המחשבה של 'להמתין לגל הבייבי אדוונצ'רים', ופשוט למצוא לי איזה סוג של אדוונצ'ר מזדקן ביד 2, ולצבור איתו ניסיון עד שהרישיון ישודרג ל A והתקציב יאפשר קניה של מדיום אדוונצ'ר נורמלי (650-800 סמ"ק).
ועדיין, אני מקווה לראות את אחת היבואניות מרימה את הכפפה ומציעה מחיר "שובר שוק" שיקנה לה נתח שוק משמעותי, אולי סוזוקי עוד יפתיעו כמו שעשו עם ה SV.
מנסיון ממש לא קל למצוא את ה-700gs או ה-650 twin. במיוחד לא אחד במחירון.
ראיתי בעיקר 800gs והמחירים לא מחמיאים.
אני מניח שזה יהיה סוג של ויסטרום diet להרבה אנשים. הוא שוקל 50 קילו פחות(!!) ויש לו מספיק מנוע בשביל רוב כבישי הארץ.
לאנשים שמנתיידים לבד ומחפשים אופנוע עם ישיבה זקופה, מיגון רוח ואפשרות לשאת ארגז בלי שזה יראה מגוחך, זו תהיה אופציה לא רעה.
אני לא בטוח אם המחיר כולל ABS אבל אני משער שהביקוש יהיה מספיק גבוה כדי שלא תהיה להם סיבה להוריד.
נראה לי קוואסקי פגעו פה בול עם מנוע טווין שיהיה פחות גס אבל עם הספק הגיוני יותר מהמיני-סטרום וגלגל 19״ קדמי.
אני מודה שקצת כואב לי לראות GS הודי.
שלא תבין אותי לא נכון, אני חושב כמוך שהקטגוריה הזאת מצויינת ופוגעת בול בצורך שוק שכרגע לא קיים. הייתי רוצה לראות עוד יצרניות עולות על העגלה הזאת (אהם אהם ktm). אני רק מלין על התמחור הלא אטרקטיבי של ה x300.
דרך אגב, אני לא רואה שום בעיה ב gs הודי הרי קיים gs חצי סיני, לדעתי בקרוב הייצור הרווחי יהיה במדינות המיליארד בלבד.
ונכון, לא קל למצוא f650/700gs בכלל וזול בפרט, אבל זה אפשרי עם קצת סבלנות.
איזה כיף לראות שהכמות רק עולה. אני יודע, אפילו בטוח, שאם תהיה הוזלה בביטוח רוכבי הדו-גלגלי לא רק יכפילו את עצמם אלא ישלשו את עצמם, וחבל מאוד שהמדינה מתעלמת מזה.
אגב הכלים החדשים של הג'וירייד זה הדגם של ה-ABS? כי למשל הג'וירייד עולה 19 לפני ההנחות והמחיר החדש שלו בכתבה זה 21.
תודה על הכתבה! :)
לגבי המחירים - אני חושב שהבשורה החשובה היא של צמד ה-650 - ה-Z והנינג'ה.
אם במקרה של ה-SV650 חשבנו שמדובר במחיר חד פעמי שובר שוק, הקוואסאקי הופכים את המחיר של אופנוע חדש, מאובזר ומודרני בנפח כזה ב-50K למגמה.
התוצאה שלה תהיה לדעתי דחיפה כלפי מטה של מחירי CB500 למיניהם לכיוון ה-45K (לפני הנחה), מה שיגרור בתורו דחיפה של כלי ה-300 סמ"ק למיניהם אל מתחת ל-40K (שוב - לפני הנחה). במקביל יוזלו גם כלים יד שניה שהפער בינם לבין כלים חדשים חייב להישמר.
ימים יגידו, אבל לדעתי תהיה לזה השפעה חיובית ומשמעותית על גודל השוק.
התובנה שהוצגה בכתבה, גורמת לי לחשוב שרוב הישראלים לוקים בתסמונת סטוקהולם.
אחרת איך אפשר לקבל, את יחס הרשויות ויחס היבואנים מול כל הרעות החולות שמהם
סובל הרוכב הישראלי ועדיין יהיה גידול במכירות.
ככל שיענוהו כן ירבה ויפרוץ....
ברמת העיקרון, אין לי בעיה לבטל את הביטוח לשבוע ואפילו חודש כדי להלחם במחירים, הבעיה שרוב האנשים לא יעשו זאת. צריך כמות גדולה של אנשים שתעשה זאת.
אז או שמתאגדים - כולם מתלוננים ואף אחד לא עושה באמת וגם אם "רוצים" כולם יחכו למישהו שירים את הכפפה.
אז מישהו יודע איך עושים את זה? איפה הגזר לאנשים להתחיל לבטל את הביטוח שלהם??
כנראה שגם ככה חצי רוכבים באופן קבוע ללא ביטוח!!
קשה לי להסכים עם הקביעה החד משמעית הזו של החזירות... נכון, יש מקרים שכלים מסויימים מתומחרים גבוה מדי ממה שהם אמורים בפועל להיות וגם מקרים מקומיים של "חזירות", אבל אני חושב שהרוב הדי מוחלט של היבואנים הם לא "חזירים" ולא רק זה, הם פועלים לא מעט לטובת התחום והרוכבים (בעיקר הגדולים שביניהם שיש להם את המשאבים לכך).
אסף ידידי, כמי שמצוי היטב בסצנה בחו"ל וכמי שחווה שירות לקוחות של חברות בחו"ל
אני יכול להגיד לך בוודאות שתמחור המחירים בארץ גובל בשערורייה, מחיר חלקי החילוף
בארץ במיוחד אצל היבואנים הרשמיים הוא שחיטה כשרה, ופער הרווחים שלהם אסטרונומי.
במקום לקצץ בהוצאות, להתייעל להקטין מתחמים אוונגרדיים, הבחירה הפשוטה שלהם
היא לגלגל את העליות של חוסר היעילות והרברבנות שלהם, על קהל הלקוחות השבוי.
דמעות התנין של כל בעלי העסקים על עליות גבוהות הוצאות בשמיים וכד' הם בעיקר
באשמתם. ויש להם את קהל הלקוחות הטובים ביותר בעולם אחרי מכורי הסמים, הפראייר
הישראלי.
גילוי נאות:
אין לי קשר לאף עסק בארץ או בחו"ל!
לצערי העלויות החזקה פה בארץ הקודש גבוהות להחריד.
ייתכן שליבואנים הגדולים יש הוצאות תפעוליות גדולות ובכל זאת נראה לי שההפרשים קצת מוגזמים בין מחירי הארץ למחירי חו"ל.
אני בקרוב אפרסם חלק מההוצאות שלי על הענק (מיקי אתה מוזמן לעדכן אותי גם כי טוב 2 ענקים ביד מאשר אחד שמראש בא עם פרדיגמה) חו"ל מול מטרו ומבטיח לעדכן את זה ותחליטו אתם אם זה הגיוני או לא.
אני חייב לציין שבתחום הזה גם עופר אבניר לא ממש מצטיינים ועלויות טיפול במוסך מורשה וחלקים מקוריים דרך היבואן היו לא ממש זולים (לצערי הקבלות נמסרו לרוכש של הבאנדיט שלי).