שלום לכולם,
אני רואה בהרבה סירטונים מחו"ל שהם מקפידים מאוד על דימום מנוע בעזרת המשבת, איך אתם נוהגים? האם יש חשיבות לשימוש במשבת ולא במפתח?
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
הצג להדפסה
שלום לכולם,
אני רואה בהרבה סירטונים מחו"ל שהם מקפידים מאוד על דימום מנוע בעזרת המשבת, איך אתם נוהגים? האם יש חשיבות לשימוש במשבת ולא במפתח?
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
חד משמעית מפתח...
מאיפה הקביעה החד משמעית הזאת?
מעבר לסיבה של לשכוח את המפתח בסוויץ אין הבדל בינהם.
אני פתוח לכל מידע חדש למה כן או לא אבל מי שכותב בוודאות חובת ההוכחה עליו
עם כל החשמליאדה שיש היום באופנועים זו באמת שאלה טובה.
מה עם דימום בעזרת הרגלית ?
מה זה משנה? המשבת נועד כדי להשבית את פעולת המנוע והמפתח נועד כדי שברגע שתסובב אותו למצב "OFF" המנוע יושבת באותו אופן
זה לא שאתה פוגע בחיי האופנוע אם אתה משבית אותו באמצעות מפתח, לזה הוא נועד
השאלה פה היא לגביי אולי נוחות אבל גם זה מינימלי
אז זהו...שלא בדיוק...פעם שהיה פחות ״חשמליאדה״ זה עוד היה נתון לוויכוח...המשבת בגדול נועד למצב חירום כי מה שהוא עושה זה לנתק את הספקת הדלק למנוע
באופנועים עם ״חשמליאדה״ סיבוב המפתח גורר פעולות נוספות ברקע אומנם קטנות אבל הכרחיות... בנוסף שמכבים מהמשבת המערכת חשמל עדיין פועלת ויש ״חשש״
שתישאר נורה כזאת או אחרת דולקת שתגמור את המצב ולבסוף... התשובה המובנת מאליו, לכל מנגנון יש תפקיד, המנוע מזיז את האופנוע, הברקסים עוצרים את האופנוע
וכ׳ו וכ׳ו... אם לא היה צורך בסיבוב המפתח המנגנון הזה היה נחסך והיינו נשארים רק עם משבת...
אז זהו, שגוגל תומך בקביעה הנחרצת שלך
אבל רק אם תחפש בנרות צידוקים לטענה שלך.
והטענה שלך לגבי נורה שגומרת מצבר לא מחזיקה מים, אגב. (הרי מיד אחרי הקילסוויץ' תסובב מפתח בחניה)
נסה יותר בכיוון של מערכות כמו הזרקת דלק (או מערכות ניהול הצתה, מה שאתה קורא בליגלוג "חשמליאדה")
אני מציע שנתמקד בדגם האופנוע.
כי כולם פה שבויים בקונספט של אופנועים מהמילניום הקודם.
ה״חשמליאדה״ זה לא ליגלוג זה שם כללי לכל מיני מערכות חשמליות. וכמו שציינתי אין ספק שתלוי באיזה אופנוע מדובר...
אני מדומם עם המפתח ואז מנתק את משאבת הדלק עם המשבת. לא חושב (לא מומחה או מהנדס) שבריא למנוע לנתק את הדלק סתם כך כשזה לא חלק מתהליך הכיבוי הרגיל. בגלל זה זה לחירום, לא? זה כמו שתאפשר למחשב שלך לכבות עצמו בתהליך מסודר של shutdown, לעומת לנתק אותו מהחשמל.
זה רק איך שאני רואה את זה ופועל כך.
רגע, זירו סוגרים רק עם סוויץ' וזירו זה ה חשמל שבאופנוע.
ולכן אופנועים מכבים עם רק סוויץ'. נקודה.
מ.ש.ל.
אז אם לסכם אין שום מידע חדש שתומך בקביעה החד משמעית של לירן בכיבוי בעזרת המפתח.
ואם לסכם את שני המצבים:
מצב 1- כיבוי עם המדומם יכבה את המנוע באותה צורה שהמפתח יכבה אותו אבל ישאיר את החשמל פעיל במערכת (אורות, לוח שעונים וכדומה)
מצב 2- כיבוי בעזרת המפתח אותו דבר כמו מצב 1 אבל כאן כל מערכת החשמל תיסגר גם כן
יכולה להיות בעיה אחת - סוויץ' מתוכנן להרבה יותר מחזורים מהמפסק.
ואולי ההפך? מי יודע
בכל מקרה לכל אלו שחושבים שיש הבדל בין השניים מבחינת תיפקוד אז חד משמעית הם מחוברים על אותו קו
http://fullgaz.co.il/forums/attachme...tid=2868&stc=1
בדיוק.
ומצב אחד עלול להיות בעייתי. לא בגלל ריקון המצבר אגב. אלא לדוגמה בהזרקה מסויימת של אופנועי טריומף.
שוב, תלוי על איזה אופנוע ואיזה דגם אנחנו מדברים.
צודק 100%
סליחה אבל קשקשת שטויות בכמויות וגם לא שכחת לזרוק שטות לקינוח - נורה שתשאר דלוקה?
מה היא חשמליאדה? גם כשאתה סוגר סוויץ' אתה מנתק את החשמל, אין שום חשש בכלום כי אין הבדל למערכת חשמל.
המשבת מחובר להצתה,במערכת ההזרקה לא יכול לצאת דלק בגלל שזה תלוי בסיבוב המנוע והמיכל באופנוע מוזרק ומודרני אטום.
מה שאולי שמבטל את המשאבה זה חיישן נפילה.
כשאתה מדומם עם המפתח אתה כבר מנתק את המשאבה.
אכן גבבה של שטויות מהעולל הנבער.
רק למטרת הבהרה (לשאלה למה אני מנתק עם המשבת לאחר המפתח): זה לא כדי לדומם את המנוע (את זה אני עושה עם המפתח), אלא כדי לתת עוד מצב בטיחות נגד גניבה. אולי הגנב בלחץ ולא ישים לב שהמשבת מנתק. וזה יכול לתת עוד 5 שניות לתגובה מצידי או זולת.
בשום מקום אין קשר למשאבת דלק. ויש מלא כלים עם קרב' בכלל בלי משאבת דלק, והמשבת עובד בהם יופי. העובדה הזאת היתה צריכה לחסוך הרבה קשקושים מיותרים בשרשור הזה.
המשבת מנתק ה-צ-ת-ה.
אולי יש כלים מוזרקים שבהם היצרן התחכם וצירף את המשאבה לעסק, לא מכיר, אבל תיאורטית זה ייתכן. גם אם כן - זה לא מעניין לנושא כיבוי המנוע. משאבת הזרקה שפועלת - תמיד פועלת עם היזון אחורה, חזרה למיכלת הדלק, וכשהמזרקים לא פועלים - ההיזון פשוט הופך להיות 100% וכל הדלק חוזר בחזרה. אין בזה שום נזק, זה גם המצב לפני שמניעים. כיבוי יכול לקרות עם או בלי כיבוי המשאבה, העיקר שמה שמכובה - זאת ההצתה. ברגע שאין הצתה - אין עבודת מנוע.
הבדל בין מה למה?
יש כמה דברים שיושבים על אותו הקו ומנתקים הצתה כולם: מפתח, משבת, חיישן רגלית צד בשילוב עם חיישן הילוך וחיישן קלאץ'.
אפשר לנתק את ההצתה רק ב-2 דרכים - או לנתק מתח ל-ECU, או לנתק מתח לקוילים. אין שום הבדל פרקטי בין הצורות האלה, שתיהן גורמות לניצוץ לא להופיע יותר למנוע להפסיק לעבוד.
כמו שכתבתי, הרבה לפני שהזרקה היתה נפוצה ואפילו הרבה לפני שהיא בכלל היתה, היה משבת והוא ניתק את ההצתה.
גם אחרי זה, כשעוד לא היתה הזרקה אבל היו משאבות למערכות קרב', כל מה שהוא עשה זה להשבית את ההצתה.
לכן מה שהוא עושה מעבר לזה לא צריך לעניין אף אחד. וגם הסברתי למה.
אם כבר הלכת צעד אחורה:
ההבדל הוא שכיבוי עם מפתח מכבה את כל המערכות, לעומתו כיבוי עם משבת מכבה את המנוע - בלי לכבות את שאר החשמל.
השאלה של השרשור היא "איך יותר נכון לדומם", והתשובה עליה היא "טכנית זה לא משנה, ההמלצה היא לכבות עם המדומם כדי לפתח הרגל שיכול לשמש לשעת חירום".
אין צורך לנעול, לך תדע, אולי יבוא מישהו עם טיעונים חדשים ופחות מופרכים ממה שהועלה כאן על "חשמליאדה"...
בהצלחה לכל בעלי האופנועים החדשים שיכבו את האופנוע מהמשבת...!
אם תפתחו ספרי אופנוע כאלה ואחרים המלצת היצרן היא תמיד להשתמש במפתח כדי לכבות את האופנוע...
עכשיו בוא נחזור שניה להבט הטכני, בין כו וכ׳ו אם תכבה את האופנוע לאחר נסיעה אתה תוציא את המפתח נכון? אז למה הפיגור להשתמש בקיל סוויץ׳?
שדיברתי על נושא ״תשאר נורה כזאת או אחרת דלוקה״ התכוונתי לא כאשר אתה יורד מהאופנוע אלא במקרים אחרים לדוגמא, יצאתי לקורס רכיבה כזה ואחר
מבקשים ממך להגיע להסבר...הגעת עם האופנוע, דיממת מנוע כי אתה רוצה להקשיב למדריך, דיממת את המנוע מהקיל סוויץ׳ האור נשאר דלוק? נכון זה רק 5 -8 דקות
וזה זניח אבל למה אפילו שיהיה דולק לדקה ? נקודה למחשבה...
ובכלל למה הגישה האנטית הזאת? גם אם זה יושב על אותו מערכת, יש מערכת מסויימת שתפקידה להתניע ולכבות את המנוע, קרי המפתח, ויש מערכת שתפקידה לכבות את האופנוע בזמן חירום קרי- קיל סוויץ׳ ויש מערכת שתפקידה שלא תיסע עם רגלית פתוחה קרי מיקרו סויץ׳ שברגלית
כל אחד יעשה את השיקול שלו וישתמש במה שבא לו כי התוצאה תיהיה דומה פחות או יותר אבל, כל ספרי האופנועים מציינים שיש לכבות האופנוע מהמפתח ואם גם ככה אתה מוציא את הפתח אז למה לעשות את זה מהקיל סוויץ׳? זה בנימה ״מקצועית״
בנימה אישית, הפורום הפך למאוד ״קרבי״ ולא נעים והעצוב זה שהאי נעימות והקרביות מגיעה בגיבוי של המנהלים...לא פלא שיש פה הרבה פחות תנועה של גולשים, סתם נקודה למחשבה...
בהצלחה לכל מכבי הקוויל סוויץ׳, המפתח וכ׳ו... העיקר שתרכבו...
אל תתרגש יותר מדי ידידי. זה לא שמשהו חשוב כמו פרנסתך או חייך תלויים על הכף בהכרעה כאן.
גם לא פגשת מי מהכותבים אז כולם שווים בעיניך. (חלק תפגוש רק אם תיסע לחו"ל. נכון פתאתי לגור בחו"ל ולכתוב בארץ?)
שים לב שהמנהל קבע נחרצות שאין הבדל אבל לא נעל את הדיון שזה די סותר את עצמו.
ולסיום גם אני קראתי הוראות יצרנים (נגיד דוקאטי) להמנע בשימוש במשבת. אבל אין לי דוקאטי וזה סתם פורום אז מה אכפת לי.
הקיל סוויץ' יותר נוח בחניה שמצריכה שני ידיים על הכידון, לדוגמא, תוך כדי התקרבות איטית לחניה צפופה. זה לא רק למקרי חירום.
המפתח זה בשביל לכבות הכל, וגם לנעול כידון.