"הקרביות" מגיעה מהעובדה שלמרות שמעלים עובדות יש המתעקשים להתעלם מהם, זה גורם לתסכול.
אגב באנגליה בלימוד הרכיבה מלמדים לכבות רק עם המשבת, לא זוכר למה.
פתאטי זה להיות אטום ועקשן
הצג להדפסה
מכבה עם המשבת.
אחרי הכיבוי אני מתמרן לאחור כדי להעמיד את האופנוע במקום. מכיוון שאני מקפיד על נעילת כידון (פחות מחשש לגניבה ויותר כדי שילד לא יפיל את האופנוע על עצמו), יותר נוח להשתמש במשבת בלי להסיר ידיים מהכידון, לתמרן, להטות לשמאל ונעול כידון.
Sent from my Le Max using Tapatalk
שרשור על כלום
בשבילי משבת זה רק חרום, לכבות בשביל לדבר למשך דקה עם מישהו, או להדליק ולכבות אם אני עוצר והרדיאטור צריך לעבוד
שרשור משעשע.
טכנית, דימום עם משבת חירום, רגלית צד בהילוך או מתג הצתה - כולם עושים את אותה הפעולה - פותחים את המעגל שמספק מתח למערכת ההצתה בכלים עם קרבורטור ולמערכת ההזרקה בכלים מוזרקים. במילים פשוטות - מפסיקים את החשמל למחשב שאחראי על הזרקה או הצתה. לכן זה לא משנה טכנית איך מדוממים את המנוע. הכל אותו דבר.
מעבר לכך, שכל אחד ידומם איך שנוח לו, בין אם הוא מחנה את האופנוע ליד הבית ובין אם הוא עוצר להקשיב למדריך בקורס רכיבה.
לא נעלתי, כי זה דיון על טחנות רוח, אלא אם יתחילו להביא ציטוטים מספרי רכב וממקורות מוסמכים אחרים. אני, למשל, פתחתי את שלי ולא מצאתי שום אזכור על מה עדיף לעשות.
לעומת זאת, בחיפוש קל מצאתי שב-MSF האמריקאי (לימודי נהיגה על אופנוע, למי שלא יודע) מלמדים להשתמש ב-kill switch, משמע משבת.
הזכירו כבר את האנגלים שגם הם מלמדים את זה.
יש גם אזכורים שלחלק מהאופנועים אכן יש המלצה של היצרן לכבות עם המפתח "מחשש לבעיות חשמל" (מצאתי את זה עבור איזשהו CBR600RR).
ויש גם אזכורים שאופנועים בעלי מפתח מרוחק (ויש כאלה) מומלץ וצריך לכבות עם המשבת, אחרת תהליך הכיבוי עלול להיות לא תקין.
אז יש הרבה מידע לכאן ולכאן, וכמו עוד כמה דברים, זה נושא "בוער" ללא תשובה חד-משמעית בעולם האופנועים. למה להפסיק את זה? לעומת דיונים על שמן (וגם אלה מביאים משהו חדש פעם בכמה זמן), כזה מזמן לא היה.
כבר כתבתי למעלה, ולא רק אני, שאתה טועה ומטעה. אין שום המלצה גורפת כזאת, וכשיש אחת כזאת - זה יותר יוצא מן הכלל מאשר הכלל. עד כאן הנימה ה"מקצועית".
אם לוקחים בחשבון את הצד הבטיחותי ולא הטכני - אז הסיבה העיקרית שבגללה מלמדים להשתמש במשבת בכל מיני מקומות בעולם היא ללמוד להשתמש בו מתוך הרגל, וגם את זה כבר כתבתי. זה עובד. אם לא רגילים - לא לוחצים עליו, בטח שלא בזמן חירום.
ועד עכשיו הקרביות באה בעיקר ממך, תקרא את ההודעה שלך שוב.