אוקיי בוא נלך רגע צעד אחורה.
נושא הדיון הוא כיבוי האופנוע עם משבת או מפתח ומה ההבדל בינהם (אם קיים)
עד כאן?
הצג להדפסה
אם כבר הלכת צעד אחורה:
ההבדל הוא שכיבוי עם מפתח מכבה את כל המערכות, לעומתו כיבוי עם משבת מכבה את המנוע - בלי לכבות את שאר החשמל.
השאלה של השרשור היא "איך יותר נכון לדומם", והתשובה עליה היא "טכנית זה לא משנה, ההמלצה היא לכבות עם המדומם כדי לפתח הרגל שיכול לשמש לשעת חירום".
אין צורך לנעול, לך תדע, אולי יבוא מישהו עם טיעונים חדשים ופחות מופרכים ממה שהועלה כאן על "חשמליאדה"...
בהצלחה לכל בעלי האופנועים החדשים שיכבו את האופנוע מהמשבת...!
אם תפתחו ספרי אופנוע כאלה ואחרים המלצת היצרן היא תמיד להשתמש במפתח כדי לכבות את האופנוע...
עכשיו בוא נחזור שניה להבט הטכני, בין כו וכ׳ו אם תכבה את האופנוע לאחר נסיעה אתה תוציא את המפתח נכון? אז למה הפיגור להשתמש בקיל סוויץ׳?
שדיברתי על נושא ״תשאר נורה כזאת או אחרת דלוקה״ התכוונתי לא כאשר אתה יורד מהאופנוע אלא במקרים אחרים לדוגמא, יצאתי לקורס רכיבה כזה ואחר
מבקשים ממך להגיע להסבר...הגעת עם האופנוע, דיממת מנוע כי אתה רוצה להקשיב למדריך, דיממת את המנוע מהקיל סוויץ׳ האור נשאר דלוק? נכון זה רק 5 -8 דקות
וזה זניח אבל למה אפילו שיהיה דולק לדקה ? נקודה למחשבה...
ובכלל למה הגישה האנטית הזאת? גם אם זה יושב על אותו מערכת, יש מערכת מסויימת שתפקידה להתניע ולכבות את המנוע, קרי המפתח, ויש מערכת שתפקידה לכבות את האופנוע בזמן חירום קרי- קיל סוויץ׳ ויש מערכת שתפקידה שלא תיסע עם רגלית פתוחה קרי מיקרו סויץ׳ שברגלית
כל אחד יעשה את השיקול שלו וישתמש במה שבא לו כי התוצאה תיהיה דומה פחות או יותר אבל, כל ספרי האופנועים מציינים שיש לכבות האופנוע מהמפתח ואם גם ככה אתה מוציא את הפתח אז למה לעשות את זה מהקיל סוויץ׳? זה בנימה ״מקצועית״
בנימה אישית, הפורום הפך למאוד ״קרבי״ ולא נעים והעצוב זה שהאי נעימות והקרביות מגיעה בגיבוי של המנהלים...לא פלא שיש פה הרבה פחות תנועה של גולשים, סתם נקודה למחשבה...
בהצלחה לכל מכבי הקוויל סוויץ׳, המפתח וכ׳ו... העיקר שתרכבו...
אל תתרגש יותר מדי ידידי. זה לא שמשהו חשוב כמו פרנסתך או חייך תלויים על הכף בהכרעה כאן.
גם לא פגשת מי מהכותבים אז כולם שווים בעיניך. (חלק תפגוש רק אם תיסע לחו"ל. נכון פתאתי לגור בחו"ל ולכתוב בארץ?)
שים לב שהמנהל קבע נחרצות שאין הבדל אבל לא נעל את הדיון שזה די סותר את עצמו.
ולסיום גם אני קראתי הוראות יצרנים (נגיד דוקאטי) להמנע בשימוש במשבת. אבל אין לי דוקאטי וזה סתם פורום אז מה אכפת לי.
הקיל סוויץ' יותר נוח בחניה שמצריכה שני ידיים על הכידון, לדוגמא, תוך כדי התקרבות איטית לחניה צפופה. זה לא רק למקרי חירום.
המפתח זה בשביל לכבות הכל, וגם לנעול כידון.
מכבה עם המשבת.
אחרי הכיבוי אני מתמרן לאחור כדי להעמיד את האופנוע במקום. מכיוון שאני מקפיד על נעילת כידון (פחות מחשש לגניבה ויותר כדי שילד לא יפיל את האופנוע על עצמו), יותר נוח להשתמש במשבת בלי להסיר ידיים מהכידון, לתמרן, להטות לשמאל ונעול כידון.
Sent from my Le Max using Tapatalk
שרשור על כלום
בשבילי משבת זה רק חרום, לכבות בשביל לדבר למשך דקה עם מישהו, או להדליק ולכבות אם אני עוצר והרדיאטור צריך לעבוד