אהלן חברים זקוק לעזרה שלכם ,
איזה קטנוע יעשה את העבודה לנסיעה של 6 פעמים בשבוע ,
70 ק"מ סך הכל ליום.
התקציב שלי נא סביב 14-15 אלף.
הצג להדפסה
אהלן חברים זקוק לעזרה שלכם ,
איזה קטנוע יעשה את העבודה לנסיעה של 6 פעמים בשבוע ,
70 ק"מ סך הכל ליום.
התקציב שלי נא סביב 14-15 אלף.
אני כרגע עושה 70 - 80 ק"מ ביום עם דיאלים s3 advance . קטנוע מעולה, נוח וזריר. אפשר למצוא אותם כמעט חדשים באיזור ה14 אלף. צריכת דלק מעולה - 1:30
אני קניתי 2014 יד שניה עם 5000 קילומטר ב13,500. לא מזמז עשיתי לו טיפול 8000 אלף במוסך מורשה בתל אביב. 380 שקל.
אני מאוד מרוצה ממנו.
קטנוע יתקשה לעמוד במשימה וימות מהר מאוד שלא נדבר על תחזוקה יקרה.
לך עדיף על אופנוע וכמה שיותר נפח וסלד עבודה כמה שיותר נמוך ככה יחזיק יותר זמן
Sent from mTalk using windows 10 mobile
אני עם סטרלוק.
יש הרבה קטנועים שיעמדו בזה אבל ההוצאות יהרגו אותך.
אתה תעשה טיפול כל חדשיים שלושה (תלוי בקטנוע) ותגמור על הכיס ועל הערך.
ממליץ לך בחום על אופנוע קטן ולא קטנוע
אופנוע קטן גם לא כדאי.
מאותה הסיבה כמו קטנוע, אמנם הטיפולים זולים יותר אבל זה כלים שסביב ה70 אלף קמ יהיה גרוטאה מתה וידרשו השקעה גבוהה מאוד במוסך כדי ליישר קו למצב סביר.
העלות של כזה יישור קו תעלה יותר מערך הכלי.
בקיצור כלי קטן זה כלכלי למרחקים כאלה רק אם כל 50-70 אלף קמ אתה מתכוון להחליף אותו באחר ולספוג ירידת ערך מטורפת.
כדי שתבין קניתי סיביאר 250 חדש מהחברה ב43 עם 90 אלף קמ הוא נמכר ב12 אלף שקל.
31 אלף שקל ירידה ערך בשנתיים.
הזה של אבא שלי שנרכש גם חדש ב43 נמכר עם 50 אלף ב18 אלף שקל 25 אלף שקל ירידת ערך. לשנתיים.
לרכיבה כזו קנה כלי משומש טוב ואמין וסע לשלום ועדיף כמה שיותר סמק, הם חיים יותר זמן ללא תקלות.
וקח בחשבון שירידת הערך תהיה פחות חזקה מכלי חדש יחסית.
לפני שנה בערך התייעצתי אם מוסכניק אחד, שאני די סומך עליו, והמסקנה הייתה שהעלויות יהיו אותו דבר בקטנוע/אופנוע השאלה כל כמה זמן..
קטנוע תעשה טיפול כל 3-5 ק"מ במחיר מסוים, כאשר באופנוע הטיפול המקביל יקר יותר אבל בטווח יותר גדול..
אותו דבר צמיגים, המחיר לצמיגי אופנוע כמעט כפול מקטנוע, אבל גם הק"מ שהם מחזיקים כפול כמעט..
מסקנה - זה רק פחות להתעסק בטיפולים.
אני עושה טיפול קטן כל 3, יוצא לי פעם בחודש וקצת בממוצע, וגדול כל 15-16 (בגלל אופי הנסיעה, מהירות גבוהה וקבועה). זה יותר מידי התעסקות..
ממליץ בחום על אופנוע גדול.
משהו מוזר בחישוב של המוסכניק שלך. הטיפולים בבמוו 800 שלי זולים יותר מקטנוע ימאהה xmax 125 שהיה לפניו.
חכה שילך לך חלק.
וכרגיל כולם טועים וסטרלוק צודק.
אני סתם אזרוק באוויר.
3.5 חודשים על XMAX400 חדש ניילון.
ק"מ חולני שעומד כבר על 11,000.
עלות טיפולים עד עכשיו 1102 ש"ח ל 3 טיפולים (1,5,10)
צמיגים במצב מעולה לק"מ.
1:19 בממוצע.
שפע אחסון, פרקטי ונוח.
שלא נאמר מפנק.
ליום יום תמיד אעדיף קטנוע על אופנוע.
אופנוע זה לספ"ש.
שושו ואם זה היה נגיד הבמוו 650 סינגל היה עולה לך 600 שקל בלבד.
ואוכל 1 ל 25 בדלק ואולי פחותת בקצת.
וה800 זה עולה 800 שקל
ואוכל 1 ל20 טיפה פחות.
אז אולי יש משהו במה שרוביינו שרוכבים הרבה אומרים ;)
ותחכה שילך לך חלק בטוסטוס במקרה שלך הוא מהעבודה אם היה פרטי החלפים מאוד לא זולים
איך אני יודע? כי כבר עשיתי 130 אלף קמ על הבמוו ויש עליו במצטבר 160 אלף.
וגל על ה650 של אישתי עשינו 44 אלף קמ ויודע בידיוק כמה כל טיפול עולה
אני גם בדעה שאופנוע עדיף לדרישות האלה אבל התקציב נמוך מאוד...
דבר ראשון יש קטנועים לדוגמת אקסיבו עם מרווח של אחת ל 10.
קטנועים פשוטים\כאלה שאין מסנן שמן, כאמור אחת ל 3 או 5 - כמה המרווח באופנועים מקטג' הדיאלים\קיוואי?
העלויות לא זהות בכלל כי לאופנוע אני יכול לבחור מתוך כמה וכמה שרשראות הינע,גלג"שים,קיט מצמד ומסנני אוויר,בזמן שבקטנוע אני מחויב לפעמים למוצר אחד בלבד.
הוריאטור בעייתי מעצם הפעולה שלו - עובד בחיכוך מתמיד.
טריבל אם ככה איקסאבו יכול להיות מעניין יותר מהקטנועים הפשוטים שמטפלים כל 3/5 אבל עדיין
וואריאטור ושיוט במהירות קבועה זה לא הולך טוב ביחד
Tribalmistyc2
החזקתי לפני כמה שנים בXEVO250 הטיפולים שם כל 5 לא כל 10, אני אכן יכול להמליץ מאוד על הקטנוע הזה, אך לא לנסיעה של 70 ק"מ ביום,
הייתי עושה איתו 100 ק"מ ביום ולפעמים 130, בהתחלה הכל היה טוב ויפה, אך אחרי שעבר מספר מסוים של קילומטרים (לא זוכר כמה בדיוק, זה היה בין ה30K עד 40K ק"מ), הקטנוע התחיל לאכול הרבה שמן, והתחילו יותר מדי בעיות בוריאטור, שעלות תיקונם ממש יקרה, ולא מדובר בתיקוני אחריות אלא בלאי.
ויותר מ90% מהנסיעות שלי היו בכביש בינערוני על 90 - 110 קמ"ש.
היום אני עם CB500X עושה כ100 ק"מ ביום, אני כבר על 20K עדיין לא הגעתי ל30, אך כבר ב20 הראשונים אני יכול להגיד שעלות הטיפולים של ההונדה הרבה יותר זולה מהXEVO.
עד עכשיו בהונדה היה לי 2 טיפולים, 1000 ו12K , עלותם ביחד כ1300 שקלים, צריכת דלק 1ל26 בממוצע, כאן עדיין עם צמיגים מקוריים כאשר הם יכולים להחזיק עוד איזה 5-10.
בXEVO עד 20 יש 5 טיפולים, 1000, 5K, 10K,15K ו20K שעלותם כ3000-3500 שקלים, צריכת דלק 1ל29 בממוצע, כאן כבר אחרי החלפת צמיג אחורי כאשר הקדמי והאחורי גמורים ודורשים החלפה.
אז למשימה שלך הייתי הולך חד משמעית על אופנוע, נכון שהCB לא עומד בטווח התקציב שלך, אך אולי זה יעזור לך לחשב עלויות כולל תיקונים של כלי ישן יותר במידה ויהיו כאלה.
עדנן אתה מצדיק את מה שכולנו אומרים.
וואריאטור מתבלה מאוד מהר בשיוט.
וכלי 250 לא בנוי להרבה קילומטראז ללא קשר ליצרן הכלי.
פותח שרשור תגדיל תקציב טיפה ולך על אופנוע 500 חדש יחסית
או יש את הסינגלים של במוו שיעמדו מעולה במשימה גם כן רק תוודא שהם מגיעים עם רשיון a1 שמוזן .
בגלל חוסר תקציב אני קניתי את הבמוו 650 לפני שנתיים כמו שכבר כתבתי בפורום השקעתי ביישור קו והכלי עשה 44 אלף קמ ברושתי ושנתיים ללא בעיות כלשהם מעבר לתחזוקה שוטפת של טיפולים וצמיגים
adnan
לפי היצרן הטיפולים הם אחת ל 10 ולא אחת ל5.
אחת ל5 זה החלטה של היבואן בארץ,פעם ב 5 אגב זה בדיקה כללית חינמית.
אני גם לא מבין למה הכוונה ביותר מידיי בעיות בוריאטור,וריאטור זה מכלול פרמיטיבי פשוט מאוד.
כשיש בעיות מחליפים את הגלגלות וסוגרים סיפור,בניגוד לגיר של אופנוע שהוא מסובך יחסית לוריאטור של קטנוע כזה.
באשר לשמן.
המנוע הזה מתוכנן לזרוק שמן לתיבת האוויר בשביל לשמן את המסנן אוויר.