תוצאות 1 עד 9 מ 9

אשכול: התנהלות מול חברת הביטוח לאחר תאונה .

צפייה משולבת

Member

התנהלות מול חברת הביטוח לאחר תאונה .

ביום שישי האחרון רכבתי בכפר סבא וביציאה מאחד הכיכרות עצרתי להולך רגל במעבר חציה, רכב שהגיע מאחורה פגע בי והעיף אותי ואת האופנוע כמה מטרים קדימה (אני הייתי במצב של עצירה מלאה )לצערי האופנוע ניזוק (כליפון וידית קלאץ התעקמו, גאנט אחורי התעוות ,המחרשה התעקמה וכנראה נכנסה לזנב האחורי, רגלית רוכב נשברה).הזמנתי גרר למוסך וביום ראשון הגיע שמאי פרטי שציין בדוח נזק הראשוני שלו הוא רשם מה שציינתי והוסיף שיש חשש לפגיעה בשלדה האחורית, כרגע אני ממתין שהמוסך יפרק את האופנוע על מנת לבדוק נזקים נוספים(בשיחה האחרונה שלי איתם הבוקר הם ציינו שיש חשש לפגיעה בשלדה המרכזית).
    בגלל שזאת הפעם הראשונה שלי אל מול חברת הביטוח אשמח לקבל טיפים והכוונה לעבודה נכונה מולם, אני עדיין ממתין לדוח שמאי כך שעוד לא התחלתי את התהליך מולם למעט דיווח טלפוני.

בעקרון, לפי תיאור התאונה, אתה אמור לתבוע את צד ג' של הרכב הפוגע.
    קרה גם לי לפני כמה שנים: עמדתי ברמזור, אמבולנס פגע בי מאחור, נזק רק לרכוש. פניתי לסוכן הביטוח שלי והוא ניהל את התביעה מול חברת הביטוח של האמבולנס. מעבר לדו"ח שמאי והצהרה חתומה לא הייתי צריכה להתעסק עם כלום, הכסף נכנס ישר לבנק.
    אצל מי אתה מבוטח? יש לך מקיף?

Member
    רמי ביטוחים, ולא , רק חובה + צד ג'

בגין נזקי רכוש אתה תובע את חברת הביטוח של הרכב הפוגע, רמי ביטוחים נמצאים בצד שלך. תרים להם טלפון, תשאל איך מתקדמים.

צור קשר עם חברת הביטוח שלך, מלא את כל הטפסים הרלוונטים שיבקשו ממך כולל טופס אישור תאונה מהמשטרה, חכה לדו"ח שמאי מכריע שיתן הצעת תיקון הנזק, במידה והשלדה המרכזית נפגעה לא יהיה מנוס מלהשבית את האופנוע.
    תתחיל כבר להתעניין מול חברת הביטוח כמה יעלה לך לקנות מהם את האופנוע במידה והוא מורד מהכביש, ככה תוכל לעשות רווח גם על החלקים של האופנוע במידה והוא מורד מהכביש חוץ ממחיר המחירון שתקבל על האופנוע.

Member
    לגבי טופס אישור תאונה מהמשטרה, המשטרה לא הייתה מעורבת כך שאין.
    לגבי חברת הביטוח ,לי אין מקיף ואני לא בטוח שלצד הפוגע יש מקיף/צד ג', אחרי התאונה לא הייתי בפוקוס ולקחתי רק את הפרטים של רישיון הרכב והביטוח חובה .

Member
    דבר איתי...אני עורך דין מהתחום הזה בדיוק

Member
    באמת אם אין ממקיף האופנוע לא מכוסה במקרה זה ? נראה לי צד ג של הפוגע אמור לכסות כולל מחירון במידע וטוטל לוס...
    לא ?

אכן כן, במידה ויוכח שהנהג שפגע הוא האשם בתאונה אז צד ג' של הנהג הפוגע ישא בעליות הנזק.
    לגבי טופס אישור מהמשטרה, תדבר עם חברת הביטוח שלך מה הטפסים שהם מבקשים ממך.
    מציע לך להתייעץ עם עו"ד מהתחום בשביל לבדוק האם תוכל לתבוע גם בשל פיצוי גופני, מעריך שפונית לביה"ח לאחר התאונה.
    אם אתה לא מעוניין לתבוע בגין נזק גופני, אין טעם לערב עו"ד ואת כל הפרוצדורה אתה יכול לסגור מול חברת הביטוח שלך שידריכו אותך בנושא.