ברוך הבא לשטח!
קסדת שטח שונה בצורתה מקסדת כביש מכיוון שלרוב ברכיבת שטח המהירות נמוכה בהרבה. בקסדת שטח הדגש הוא על אוורור ולא על חסימת רעשים (שני פרמטרים שבגדול נוגדים זה את זה).
לקסדת שטח באמת יש גם מצחייה נגד השמש, אבל אני אישית לא הרגשתי שזה מוסיף המון, מלבד העובדה שקסדת שטח בלי מצחייה נראית מאד מוזר.
אם אתה מתכנן לסוע המון בכביש, הייתי שוקל לקנות קסדה לכביש וקסדה לשטח, מאחר ובכביש אתה תסבול מאד מרעש הרוח במהירות גבוהה ומחוסר האוירודינמיות של קסדת השטח.
יש גם קסדות דו"ש שמהוות איזשהי פשרה ואמורות לשמש גם לכביש וגם לשטח. לא ניסיתי אותן, אבל למיטב הבנתי הן מיועדות יותר לדו"שים גדולים ואדוונצ'רים ולא לרכיבת אינדורו.
לגבי חברה ספיציפית -
מבחינת בטיחות, אין לך שום דרך לדעת איזו קסדה יותר בטיחותית. כל הקסדות שמיובאות לארץ עומדות בתקנים הרלוונטים, וזה כל מה שאפשר להגיד עליהן. אין הוכחה שקסדה של חברה "טובה" יותר, או קסדה יקרה יותר, גם מגינה טוב יותר.
לדעתי הפרמטר החשוב ביותר בקסדה הוא ההתאמה לראש. לכל אחד יש ראש בצורה קצת שונה ומאחר וקסדה היא לא ממש גמישה, אתה צריך למצוא את הקסדה שמתאימה לצורת הראש שלך. לי למשל יש ראש גדול ומאורך, ועד היום כל קסדה שניסיתי לחצה לי במצח מלבד הקסדות של HJC, ככה שאין לי ממש התלבטות בבחירת קסדה. קח בחשבון שלחץ קטן במצח עלול להתפתח לכאב ראש רציני אחרי שעתיים רכיבת שטח.
יש לך תקציב לא רע.
ממליץ לך לסור לדרום העיר ולהתחיל למדוד קסדות שעומדות בתקציב שלך ממותגים שונים. קח את הקסדה שיושבת עליך הכי טוב (מותר וכדאי שהריפודים ילחצו מעט, כי הם כן משתנים עם הזמן, אבל אסור שילחץ במקומות שאין ריפוד). שלא תהיה קטנה מדי אבל גם לא רופפת בשום מקום. אם מצאת מספר קסדות שמתאימות לך, תכניס עוד שיקולים כמו אוורור/משקל/צביעה וכו'.