עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 16

אשכול: קטנוע/אופנוע A1 (עובר מ125)

קטנוע/אופנוע A1 (עובר מ125)

אהלן
    אני נוסע משהו כמו 6 שנים על 125 ומוציא עכשיו רשיון לA1
    הצרכים שלי: בלי שיגועים על הכביש, נוסע מעט מאוד יחסית (ממוצע 4500 ק"מ בשנה), בן אדם קטן 170 60 קילו
    בעקרון בא לי לקנות אופנוע כי אני נהנה הרבה יותר מרכיבה על אופנוע מאשר קטנוע.. החסרונות מבחינתי זה מקום אחסון וטיפולים (בעיקר שימון שרשרת וכו'. מצד שני בקילומטראז הזה כנראה שזה שטויות?) אין לי גם שום ידע במכונאות
    רוצה משהו שמצד אחד יהיה נוח להתנייד איתו בעיר בפקקים אבל כן שמדי פעם לנסיעות יותר ארוכות (נניח 60 ק"מ לכיוון) יהיה אפשרי ונחמד לנסוע איתו במהירות שיוט של 110-120.. עם הVS שיש לי כרגע נסעתי פעם 30 קמ לכיוון וזה לא היה מהנה במיוחד. כרגע אני נמנע לגמרי מנסיעות בין עירוניות של יותר מ 20-25 קמ לכיוון כי לא כיף לי.
    אני חשבתי לכיוון ה 250 כדי לצבור קצת נסיון (יצא לי לנסוע על אופנועים של 125 סמק , זה לא בעייתי מבחינתי אבל אני מדבר בעיקר על לצבור נסיון באופנוע בפקקים ולאורך זמן ואופנוע שטיפה יותר כבד מ125) וגם לא חושב שבשביל הצרכים שלי צריך יותר, אבל אולי יש פה אנשים שמבינים יותר ממני

אז אשמח לשמוע דעות שלכם והמלצות לדגמים ספציפיים. אם קטנוע חשבתי אולי בוורלי 300 (יש את הקטע המבאס של מעל 250 עוד 1000 שקל ביטוח. אני מודע לזה, לכן אני אעשה את זה רק אם זה באמת משתלם) ואופנוע אין לי באמת מושג. אולי MT03?

בנוסף, לכל מי שנוסע על אופנוע פה, איך אתם מסתדרים עם אחסון? אני רגיל לעשות קניות נגיד עם הקטנוע לדחוף דברים מתחת למושב ועל הרצפה. אני מניח שארגז גדול באופנוע יכול להספיק? (מבאס את הלוק, כן) תכלס יש בו הרבה יותר מקום מהמושב, אני צודק?

בגדול אני יודע שקטנוע הוא יותר פרקטי ונוח אבל כן בא לי להתקדם לאופנוע ,ככה שאם יש אופנוע ספציפי שיכול להתאים לדרישות שלי אני אשמח לשמוע ,תודה

לגבי תקציב בעקרון אין לי בעית תקציב, אבל חשבתי לכיוון של 30 גג. מה שדי מוציא את הMT03 מהמשוואה עכשיו כשאני בודק..
    נערך לאחרונה על ידי whiterabbit; 12-05-2017 בשעה 18:34.

Member
    תקציב?

Sent from my ONEPLUS A3010 using Tapatalk

כן אופס שכחתי את הפרט הזה, ערכתי ..

Senior Member
    מבחינת מקום אחסון - אני רוכב עם ארגז על האופנוע, מספיק מקום כדי לזרוק כיסוי, שרשרת, כלי עבודה, בגדים, אוכל, ספרים ועוד יש מקום.

מבחינת התקציב - אני חושב שדווקא משהו כמו ה-Z300 של קוואסאקי מיד שניה יתאים לך. ל-MT אין שוק וכאחד שרכב על הזד יש לי רק דברים טובים להגיד עליו - קליל, נוח, מרגיש פול-סייז, הילוכים עוברים מאוד חלק. אני מטייל עם חבר טוב שרוכב עליו ולא מתלונן, גם בטיולים של מאות קילומטרים ביום.

תודה על התשובה - אין שוק ספציפית ל MT03? כאילו לגדולים יותר מMT יש? אגב זה אופנוע די חדש פה בארץ לא? לא מוקדם לקבוע?
    לגבי ה Z300 - הוא לא ספורט מדי? איך התנוחת רכיבה, אני רוצה תנוחה נוחה זקופה יחסית. ומבחינת התניידות עירונית הוא סבבה?
    אגב, יש גם Z250, האם לדעתך/ם שווה לשלם עוד 1000 שקל ביטוח בשנה בשביל זה? לפי הנייר תוספת של 11 סוסים.. לא מבוטל, אני שואל כי אין לי באמת נסיון בזה

תרגיעו אותי לגבי שימון שרשרת, אם אין ג'ק אמצע, מסתדרים עם זה בקלות?

ציטוט נכתב במקור על ידי TundraOG צפיה בהודעה
    מבחינת מקום אחסון - אני רוכב עם ארגז על האופנוע, מספיק מקום כדי לזרוק כיסוי, שרשרת, כלי עבודה, בגדים, אוכל, ספרים ועוד יש מקום.

מבחינת התקציב - אני חושב שדווקא משהו כמו ה-Z300 של קוואסאקי מיד שניה יתאים לך. ל-MT אין שוק וכאחד שרכב על הזד יש לי רק דברים טובים להגיד עליו - קליל, נוח, מרגיש פול-סייז, הילוכים עוברים מאוד חלק. אני מטייל עם חבר טוב שרוכב עליו ולא מתלונן, גם בטיולים של מאות קילומטרים ביום.

אתה רוצה אופנוע חדש מהסוכנות? כי אם אתה מוכן יד שניה, תוכל לקנות הונדה cb500x. הישיבה זקופה, וארגז אחורי אפילו יראה עליו לא רע. תוכל גם לשים לו מזוודות צד אם אתה צריך עוד מקום אכסון. אם אתה חייב חדש אז אולי שווה לחכות שיגיע לארץ הבייבי ויסטרום. יש מצב שיהיה לו מחיר אטרקטיבי.

Senior Member
    כן ההבדל בין ה-250 ל-300 זה שמיים וארץ ובהחלט שווה לשלם אקסטרה בשבילו. זה גם יותר נפח, גם יותר מומנט וגם המנוע טווין בניגוד לסינגל של ה-250 וזה מורגש בכביש מהיר.

וכן תנוחת הרכיבה מאוד זקופה ונוחה בלי שום בעיה גם בעיר וגם בבין-עירוני, משתחל בפקקים בכיף.

לגבי שימון - יש ג'ק לגלגל האחורי בכמה מאות, או פשוט לשמן חלק, להזיז את הבייק קדימה, לשמן, וכך הלאה עד הסוף.

יש גם כזה. יש לי וזה אחלה של דבר.

Senior Member הסמל האישי של rusty james
    גם קרש עץ פשוט שמנוסר למידה הנכונה יעשה עבודה מצויינת לשימון השרשרת.
    יחי המלך המומנט
    גילוי נאות ולכבוד_הוא_לי: חבר מערכת מוטו

האמת שעדיף יד 2, נראה לי מיותר לקנות חדש, אבל כן מעדיף משהו חדש יחסית (נגיד בן 3)
    לגבי ההונדה חשבתי על זה רק שהיה נראה לי קצת גדול עלי בשביל אופנוע ראשון

מגניב, תודה על כל התשובות עשיתם לי קצת סדר

שאלה קצת מפגרת, ב Z300 יש מקום לארגז? ואם שמים ארגז, אפשר להרכיב או שנהיה שם צפוף בטירוף?

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי whiterabbit צפיה בהודעה
    שאלה קצת מפגרת, ב Z300 יש מקום לארגז? ואם שמים ארגז, אפשר להרכיב או שנהיה שם צפוף בטירוף?
    אם אני לא טועה מגבלת המשקל של ה-300 של קוואסאקי היא באזור ה-130 קילו, משמע שאתה והמורכבת שלך צריכים להיות די קלים בשביל לרכב בבטחה עליו.
    לגבי ארגז - ממה שידוע לי, לכל אופנוע אפשר להרכיב תושבות זנב לארגז. לגבי נוחות עם מורכבת אני לא יכול להגיד כי לא הרכבתי על Z300 עם ארגז. מהנסיון שלי עם ה-GS500 שלי עם מורכבת וארגז - הארגז נוח היות והוא משמש כמשענת גב למורכבת בנסיעות ארוכות.

במקרה הכי גרוע אם לא ניתן לשים ארגז שישב בנוחות עם מורכבת - תמיד יש תיקי מיכל גדולים.

ציטוט נכתב במקור על ידי whiterabbit צפיה בהודעה
    האמת שעדיף יד 2, נראה לי מיותר לקנות חדש, אבל כן מעדיף משהו חדש יחסית (נגיד בן 3)
    לגבי ההונדה חשבתי על זה רק שהיה נראה לי קצת גדול עלי בשביל אופנוע ראשון
    תעשה עליו נסיעת מבחן ותראה שהוא בכלל לא גדול עליך.. האופנוע מאוד סלחני.

כמו שאמרתי אני 60 קילו ומקווה שהיא לא תהיה יותר עד היום זה הוכיח את עצמו...

ציטוט נכתב במקור על ידי TundraOG צפיה בהודעה
    אם אני לא טועה מגבלת המשקל של ה-300 של קוואסאקי היא באזור ה-130 קילו, משמע שאתה והמורכבת שלך צריכים להיות די קלים בשביל לרכב בבטחה עליו.
    לגבי ארגז - ממה שידוע לי, לכל אופנוע אפשר להרכיב תושבות זנב לארגז. לגבי נוחות עם מורכבת אני לא יכול להגיד כי לא הרכבתי על Z300 עם ארגז. מהנסיון שלי עם ה-GS500 שלי עם מורכבת וארגז - הארגז נוח היות והוא משמש כמשענת גב למורכבת בנסיעות ארוכות.

במקרה הכי גרוע אם לא ניתן לשים ארגז שישב בנוחות עם מורכבת - תמיד יש תיקי מיכל גדולים.
    סבבה, אגב, באתר של הונדה לא מופיע 500X, יש רק 500F, אז כנראה שהפסיקו להביא אותו
    ציטוט נכתב במקור על ידי Ser Jorah Mormont צפיה בהודעה
    תעשה עליו נסיעת מבחן ותראה שהוא בכלל לא גדול עליך.. האופנוע מאוד סלחני.

מופיע.. זה הדגם הכי נמכר שלהם. אין סיכוי שיפסיקו להביא אותו.

https://www.hondabike.co.il/product/cb500x-2