אתה לא צריך. אבל בא לך. תשדרג רשיון בכל מקרה. אחר כך תחשוב שוב.
שלום
אני עם רישיון עד 125 והאמת שקלתי שידרוג ל 500 אבל, אני נוסע סהכ כמה קמ ביום בתוך העיר וחזרה. אני לא אוהב מהירויות גבוהות ולא מתלהב מנפחים גדולים
היתם אומרים זה סבבה לגמרי אם אשאר עם 125 בהתחשב בשימושים היומיומיים שלי(שהם פשוטים ובסיסיים מאוד) או שאני "פראייר" אם לא אשדרג את הרישיון?
אתה לא צריך. אבל בא לך. תשדרג רשיון בכל מקרה. אחר כך תחשוב שוב.
מפה מגיעה ההתלבטות
http://fullgaz.co.il/forums/showthre...io-Beverly-500
תבדוק מחיר תחזוקה שוטפת לקטנוע 500 איטלקי.
אתה תופתע (לא לטובה..)
על מה אתה רוכב היום?
250 יספיק מעל ומעבר-אותו ביטוח וכמעט צריכת דלק זהה ועלות טיפולים.מרגיש הרבה יותר חזק מ 125.
Tracer 900
שמע אני מפרסם אותו למכירה את ה 500 סמק הזה כבר קרוב לחודש. אנשים מתעניינים, מתקשרים וכו אבל אף אחד לא בא עם כסף ביד ומתכוון לקנות. באמא שלי שאני לא מבין למה!
בשביל השימושים שלך הכי כלכלי לך יהיה להחזיק את זה
https://clickandpick.yellow.co.il/20-vision
רשיון גדול יותר אני חושב שכדאי לעשות, נטו שתהיה דלת פתוחה לעתיד במידה ותחליט לעלות בנפח.
למה שאתה מתאר - A2 באמת שמספיק. קטנוע או אופנוע קטנים וזריזים בעיר שחסכוניים בדלק זה בעקרון כל מה שאתה צריך, מעבר לזה - אם אתה גר במרכז לכלי קטן יש יתרון גדול וזו יכולת התמרון שלו בין רכבים.
ובינינו, לארץ שלנו לא צריך יותר מ-500-300 סמ"ק , ואני מדבר על לכסות את כל הארץ בנוחות ובמהירות שיוט של כביש מהיר. כל מה שמעבר 40-50 סוסים זה נטו לכל רוכב והקפריזות שלו, או למרכיבים קבוע.
גם אני הייתי בדעה שלך פעם...40-50 סוסונים זה מספיק.... היום עם 80 אני יכול לומר שכיף הייתי עולה ל100+
מה שכן....חייב לבדוק זירו בעתיד...פחות סוסונים אבל מומנט זמין בכל מצב
הבעייה שאם מתקדמים קשה ללכת אחורה.
רכבתי על כלי עם כ100 כ"ס וירדתי לכלי עם כ50 כ"ס.
חזרתי לכלי עם 150 כ"ס
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
בעולם מושלם הביטוח לא היה כזה יקר והיה אפשר בכיף להחזיק 2 כלים בבית.
אחד לטיולים ואחד ליום יום.
אני רואה בפורומים של האמריקאים שאנשים שיש להם R1 דווקא אוהבים להסתובב בעיר על ה cbr 250.
תקשיבו אני חשבתי לעצמי, ולדעתי כל אחד והשימושים שלו... השימושים שלי נכון לעכשיו מסתכמים סך הכל בנסיעה של כמה ק"מ ביום מהבית לעבודה וחזרה, ולפעמים לסידורים \ סיבוב קצר. לא מעבר לזה, לא כבישים מהירים, לא איילון... אז באופן אישי לי זה מספיק. פעם אפילו הייה לי 50 סמק, אבל אני מסכים עם זה שהם על הפנים מכל בחינה אפשרית. מישהו מכם פעם ניסה 50 סמק? הם איומים ונוראיים. אולי בשנות התשעים זה סיפור שונה, אבל עכשיו בימינו 50 סמק זה ממש תחושה של אופניים חשמליות, רק יותר יקר אולי טיפה יותר מהיר(גם זה בספק). עכשיו אני רוכב על 125 קרוב לשנתיים, והכל סבבה איתם. הייה לי ניו דינק, היה אחלה כלי. כרגע אני עם מיו 100 והו קצת צפוף לי(אני אדם גבוהה) אבל באמת שחוץ מזה הוא מספיק לכל מה שאני עושה בתוך העיר. אבל, יש אנשים שאפילו אם נפח מסוים מספיק לצרכים שלהם, הם מעדיפים יותר גדול בשביל ה"הרגשה" - יעני שיש להם כוח בידיים על הכביש, משהו כזה. אבל אני לא מקבוצה הזאת של הרוכבים, אני יותר בסיסי. אם ושידרוג רישיון היה עניין פשוט, אז מילא, הייתי אומר, "טוב נו נשדרג בכל מקרה זה לא מסובך", אבל תאמת אגיד לכם - רק לעבור טסט זאת משימה לא פשוטה בכלל. כשאני עברתי על ה A2 לדעתי הבוחן היה משוחד או פשוט לא עירני בכלל. עשיתי המון טעויות ובנס עברתי. ככה שאני ממש לא רוצה לחזור לתקופה הזאת...זה היה סיוט שעברתי בסבל וכאבים רבים. אתם מבינים? כל אחד והסיפור שלו... ה 125 סמק הם מאוד בינוניים הייתי אומר. כן, אני יודע איך זה 250 - עשיתי כמה שיעורי נהיגה לקראת שידרוג ל A1 אבל הפחד הזה להיתקע ולא לעבור טסט זה מה שעצר אותי. אתם בטח חושבים שאני סתם פרנואיד אבל ממש לא. בשבילי(לא יודע אם אני לבד בסיפור הזה, לפי כתבות שקראתי לדעתי לא) לעבור טסט זה קשה, מעצבן, מלחיץ ומדאיג מידיי שמרוב לחץ אני בחיים לא אעבור שוב. כשעברתי ל A2 זה הייה בנס - חד משמעית - בעליל.
אם זה באמת כמה ק"מ, לא עדיף לך אופניים חשמליים?