שלום, הוצאתי רישיון לפני כשנתיים, בסך הכל אני רוכב טוב ויש לי קורדינצייה, אבל אתם יודעים, חשבתי לעצמי שלא יזיק לקבל עוד קצת טיפים וייעוץ ממכם, שבטח יכולים לעזור לי ולגלות לי דברים שעדיין לא ידעתי. יש כמה דברים שרציתי להסביר לכם, ואשמח אם תוכלו לתת לי את הייעוץ והטיפים שלכם לגבי זה, וגם את דעתכם הכללית בעניין.

טוב, אתם מבינים... הדבר הראשון שעניין אותי הוא הנתיבים בכביש. בכבישים ארוכים ומהירים עירוניים אני נוטה להיבהל קצת, ותכלס אפילו שאני יודע מה מותר ומה אסור מבחינה חוקית(לא תמיד, אבל בדרך כלל...) נוצר המצב שאני לא בדיוק יודע מה הכי כדאי לעשות בסיטואציה מסויימת. עכשיו חשוב לי להבהיר שאני לא מחפש להיות "האביר על הסוס הלבן" או להרגיש כמו "מלך" על הכביש. אם צריך לעשות פשרות ולוותר לרכב אחר במשהו מסוים על מנת לאפשר תנועה בטוחה ולמנוע מצב של תאונה, כך יהיה. ככה שאם ומישהו הייה בא והייתי שם לב שהוא מנסה לעקוף אותי בין אם מימין או משמאל, אתן לו לעקוף בשמחה רבה. לא אהסס אפילו לזוז הצידה בשביל זה במידת הצורך. אבל מה שקורה לי לפעמים זה כשאני נוסע ומגיע למהירויות מסוימות, אני מפחד לפגוע בהולך רגל או במכונית אחרת שפתאום יוצאת לה מהחנייה במפתיע, והבעיה היא שלא תמיד אפשר לדעת איך להגיב לסיטואציות כמו אלה. כמובן, שיש ברקסים ותמיד כדאי להשתמש בהם, אבל לפעמים גם כשאני נוסע יחסית "לאט" אני עדיין מוצא את עצמי לא פעם ולא פעמיים כמעט פוגע במישהו אחר וכמעט אוכל אותה ובגדול. והאמת, שכשאותם דברים קרו הרגשתי שהייתי "לא בסדר" אפילו שזה רק כמעט קרה ולא קרה ממש. אז בעצם, מה שאני לא מבין זה איך אני יכול לצאת בסדר בסיטואציה כזאת בכל פעם? הרי אני לא מושלם, ועדיין אנשים ברחוב מצפים ממני, בעיקר בתור אופנוען(אפילו שאני רק על 125 כרגע...) לנהוג בזהירות יותר מאחרים, ואפילו שאני משתדל כמה שיותר עדיין אנשים פותחים את הפה ואנשים עדיין מתלוננים על כל מיני דברים. אז איך באמת לדעתכם ניתן להגיב לדברים כאלה בצורה הכי נכונה ובאיזו צורה הכי נכונה?