בדיוק שמתי לב למשהו - בויקיפדיה רשום שההספק בדרגה הו עד 14.9 אבל במשרד הרישוי רשום 14.6.
מה הולך פה?
יש לי A2 ויש לי התלבטות קטנה לגבי האופנוע דאון טאון 125. באתר משרד הרישוי רשום שההגבלה היא עד 14.6 כוחות סוס, אבל על המפרט של דאון טאון 125 רשום שהכוחות סוס שלו הם 14.9:
http://katnoim.co.il/katnoim-items/kymco-downtown-125/
האם יש פה איזה קאץ' שפיספסתי? ההנחה היא שבמידה ואני נוהג על משהו בעל הספק גבוהה יותר ממה שמותר בדרגת רישיון, למעשה אסור לי לנהוג עליו, אפילו אם במקרה הספציפי הזה מדובר ב רק 0.3 יותר מעל המותר?
חשוב לי לדעת כי זה דגם שאני די שוקל כבר כמה זמן ועכשיו העניין הזה טיפה מלחיץ אותי...
בדיוק שמתי לב למשהו - בויקיפדיה רשום שההספק בדרגה הו עד 14.9 אבל במשרד הרישוי רשום 14.6.
מה הולך פה?
מה שחשוב זה מה שכתוב ברישיון רכב, אם כתוב דרגה L1 אתה יכול לרכוב עליו. לא משנה אם יש לו 500 כ''ס לפי וויקיפדיה.
סתם באופן כללי, לחיים, וויקיפדיה זה לא מקור אמין לכלום. מי שכותב את הערכים הם הקהילה כך שמצד אחד אתה יכול ליפול על ערך שכתב חתן פרס נובל, ומצד שני על ערך שכתב השכן שלך עם 12 שנות כיתה ד'.
כוח סוס הוא לא מונח מדעי וחסר הגדרה מדוייקת.
רשיון A2 נותן לך את האפשרות החוקית לרכב על כלים עד 11KW, מה שמיתרגם בדרך כלל ל 14.9 כ"ס.
בכל מקרה כמו שאמרו מעלי מה שקובע זה דרגת רשיון הרכב של הכלי, אם מופיע L1 מותר לרכב עליו אם רשיון A2, אם מופיע משהו אחר אסור.
Yamaha X-City 250 -> Hyosung GT250 -> Suzuki GS500 -> Suzuki V-Strom 650 -> Suzuki Bandit 1200 --> Kawasaki Versys 650