עלייה חדה במסירות אופנועים וקטנועים בחודשיים האחרונים; תחילתו של תור זהב?
http://wheelz.co.il/?p=95289
עלייה חדה במסירות אופנועים וקטנועים בחודשיים האחרונים; תחילתו של תור זהב?
http://wheelz.co.il/?p=95289
המספרים של הדו"ג בארץ כלכך קטנים, זה ממש מעציב.
אני חושב שהרבה אנשים מחכים לראות כמה קשים יהיו הפקקים ואז הם יקנו.
שמעתי מאנשים שצופים שזמני הנסיעה שלהם יעלו משעה לכיוון לשעתיים לכיוון, אבל נצטרך לחכות ולראות מה יהיה.
אנשים שיזכרו מאוחר, נראה עליה בכמות התלמידים אצל המורים לנהיגה. אם יש לכם קשר עם כאלה אז כדאי לשאול אותם מה הם רואים אצלהם.
עוד אלמנט שנכנס לחישוב הוא ה"הנחה" במחיר הביטוח ב2016.
אני די בטוח שמדובר במגמה אבל נצטרך לחכות לנתונים של החודשים הבאים.
ממה שקראתי מדובר בעיקר כרגע ברוכבים ותיקים שלא רכבו הרבה שנים וחוזרים, צריך לראות גם אם תהייה עלייה בכמות
האנשים שיעשו רישיון לדו גלגלי ויקנו כלים.
Tracer 900
אפשר להניח שהרוב יהיו קטנועים אבל אולי בכל זאת נראה עליה קטנה באופנועים
ברגע שתהיה עלייה בקטנועים, אני מאמין שתהיה עליה גם באופנועים..
יהיו כאלו שיתחילו בקטנוע והג'וק יכנס להם לראש.. מה לעשות
גם אני התחלתי מתי שהוא עם קטנוע בלי שום מחשבה מעבר לפרקטיות, ואחרי זמן קצר.. הג'וק כבר היה שם.
מוטי.
-->SV650<--
אופנוע או קטנוע זה לא משנה.
ככל שיותר נהגי פחיות יעלו על כלי רכב דו גלגלי הכבישים לאט לאט יהפכו לפחות מסוכנים והמודעות תעלה.
מעבר לזה ככל שהשוק הדו גלגלי יגדל כך יגדל כח הקניה שלו (מחירי אופנועים חדשים/ ציוד תחרותיים) ואולי אפילו ביטוח.
כך או כך כמה שיותר דו גלגליים על הכבישים יותר טוב לכולם - חוץ מלקופת האוצר הרעבה שמאוווד לא אוהבת כלי רכב חסכוניים, הן אם זה בזמן (לא עומדים בפקקים-שורפים פחות דלק) והן אם זה בצריכת דלק יום יומית - קונים הרבה פחות דלק מרכב סטנדרטי עצם היותם כלי רכב חסכוניים בדלק.
נערך לאחרונה על ידי Shasha127; 04-08-2015 בשעה 15:15.
מתי יגיע יום שיבינו שם למעלה שדו"ג זה הפתרון היחיד לפקקים וחוסר החנייה בארץ?
שיורידו את המס קנייה לכלים חדשים ואת מחירי הביטוח. :d
"שם למעלה" מאוד לא רוצים שהפקקים יגמרו ומאוד לא רוצים עליה של מספר רכבי הדו"ג על כבישי הארץ, את הסיבות אתה יכול לקרוא בהודעה הקודמת שכתבתי.
לא יודע אם אני מסכים עם הטענה שלך.
אם אני מפנה עוד שעה ביום על חסכון בפקקים, זה נותן לי זמן ללכת לחנויות ולקנות כל מיני שטויות שאין לי זמן לקנות עכשיו.
הפקקים עולים למדינה כסף.
מה שגם עולה למדינה כסף זה כמות הפצועים על דו"ג, ועוד יותר כסף זה לחנך את הנהגים שיפסיקו להרוג רוכבים.
יותר פשוט לחנך את הרוכבים להפסיק להרוג את עצמם.. לא רוצה להסיט את הדיון אבל השורה האחרונה בהודעה שלך היא זריקת אחריות קלאסית שמשום מה
פושה בקרב רוכבי הדו גלגלי. לגבי יתר הטיעונים - מסכים. פקקים עולים כסף למדינה (באוצר רואים יותר מרק מיסים על דלק - רואים פחות פריון בעבודה, יותר תחלואה מזיהום אויר, יותר עומס ובלאי לכבישים וכו' וכו' וכו'.).
אני אשמח אם יפסיקו להשתלב לתוך הנתיב שלי בלי לאותת ובלי להסתכל ואז להמשיך להשתלב אחרי שהם שמו לב שיש שם דו"ג נחות שלא מפסיק לצפור
בוא נתחיל רק עם זה,
עזוב לעבור באור אדום
או לשלוח סמסים באמצע נהיגה.
או לא לקשור דברים היטב בזמן הובלה ואז להשאיר זבל על הכביש
או לעשות פרסה כשאסור, בלי להסתכל ובלי לאותת
או לבצע פנייה מעל 2 נתיבים, בלי להסתכל ובלי לאותת
לא לעצור בעצור
זכות קדימה בכיכר
לפתוח דלת בלי להסתכל
ועזוב שאפשר גם לחנך הולכי רגל ורוכבי אופניים (ובעלי חיים בלי רצועה)
גם אני אשמח,
אבל עד שזה יקרה, יותר קל לחנך את עצמך לרכיבה מודעת ונכונה, שמשלבת טכניקה ואסטרטגיית רכיבה מאשר את כל אותם ההמונים. חוצמזה, בוא נשים את הדברים על השולחן - רובנו רוכבים כמו חארות. רובנו זה רוכבי הדו-גלגלי בכללותם. ההחרגה של "אופנוענים" מרוכבי קטנועים מיותרת - בסוף עבור כל משתמש כביש ממוצע - אנחנו אותו דבר. אז עד שלא נשנה את ההתנהגות שלנו, מה לנו כי נלין על התנהגות של נהגים במכוניות. בינתיים, אפשר פשוט לשפר את עצמנו. אגב, זה יעיל עשרות מונים מלחנך את האחרים וישמור עליך על שניים גם כשמסביב כל הקופים ישחקו קלאש אוף קלנס תוך כדי נהיגה.
ברור , אבל זו לא הפואנטה .
אז אנחנו נהיה מודעים למה שהולך ונרכב כמו שצריך , זה עדיין לא ימנע פקקים , לא ישפר את זרימת התנועה ולא יוריד את סטטיסטיקת התאונות בין כלי רכב ללא מעורבות דו גלגלי .
זה כן ישפר לנו את סיכויי השרידה על הכביש וזה כן מאפשר לנו להתמודד עם המצב , אבל קבל קטע .. כל לא ילמדו נהגים מסויימים לנהוג כמו שצריך , רוכבי דו גלגלי יצטרכו עדיין לעשות דברים מסויימים שיגרמו להם לצאת בתור חראות כלפי משתמשי דרך אחרים .
קח דוגמא : קרה לך מצב שאתה נעמד מאחורי מישהו בנתיב השמאלי ומסמן לו לזוז והוא פשוט לא מפנה את הנתיב ?
-למה לעכב אנשים אחרים ?? עקפת ? סיימת ? תחזור ימינה .
-אתה יכול לעקוף את כולם מבלי להפריע לאלו שמאחורייך - עוד יותר טוב .
אבל הקטע של להיתקע בנתיב ולא לשחרר .. פשוט דיכאון .
למה כלי רכב שהוא הרבה יותר זריז ומהיר צריך להיות מוגבל בגלל כלי איטי ומסורבל (או נהג) ? למה יש את הנתיב הימני ?? התנועה צריכה לזרום ולא להיתקע בגלל כמה כאלו שלא מוצאים את עצמם בכביש .
אז כן יש המון 'חראות' וזה תקף לכל כלי הרכב - אם כבר שמים דברים על השולחן .
הכול עיניין של השקפה ..
ואם מישהו רוצה לשחק קלאש אוף קלאנס יהיה טוב לו יעשה את זה במקום בו הוא לא מסכן אנשים אחרים או מעכב את כל העולם .
lol
הבנייה של הרכבת הקלה. אנשים לא רוצים לבלות 6 שנים בפקק תנועה אחד בלתי נגמר
נראה לי קשור לנושא הכתבה:
"האיילון משתחרר? רוכבי האופנועים מזנקים קדימה"
רגע נדיר
נב. אני שותף להרגשה של שאשא, המדינה לא רוצה דוג, וזה שלא אסרו את זה בחוק - זה סוג של נס.
נערך לאחרונה על ידי shaig; 06-08-2015 בשעה 21:21.